3.7.2024 | Svátek má Radomír


Diskuse k článku

POLITIKA: K volbám, kupředu levá!

"První byt a první práce!" zahájila "vlajková loď české pravice" zahalená do pláštíku modré sociální demokracie, svoji volební kampaň. Agitka jak ze seriálu Okres na severu má prý naplnit hlavní volební heslo "Volím_pravici!".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 16.9.2013 13:57

Re: Tvrdit, že...

To je nesmysl.

R. Langer 16.9.2013 13:56

Re: Jestli si někdo myslí, že

No tak hlavně doufám, že když vy jste tak dobře věděl, které ty podniky jsou konkurenceschopné, tak že jste alespoň jejich významným většinovým akcionářem, v lepším případě majitelem... :-P

R. Langer 16.9.2013 13:54

Re: Jestli si někdo myslí, že

No to víte že ano, a bylo to tady vidět na každém kroku... :-P

M. Moravcová 16.9.2013 13:53

Re: Jestli si někdo myslí, že

Měl jste se tenkrát dobře .....pracoval jste tam celý život a ....nejste sám... Takže pár dědků brečí do piva, jak bylo líp, když byli mladí a na okresní konferenci proháněli soudružky.

 Vy jste se měli možná dobře, ale já jsem musela počítat, jestli koupím z mateřské 600 Kč rohlíky nebo půlku chleba,  slušný oblečení jsem si musela pro sebe a děti ušít, boty jsem nemohla sehnat, protože dámské se dělaly¨jen do 39-tky.  Co si myslím jsem mohla říct pouze doma nebo jen lidem, kterým stoprocentně věřím.   Pěkně děkuju za takovou životní úroveň. 

R. Langer 16.9.2013 13:53

Re: Jestli si někdo myslí, že

Tahle individua žijí v zajetí teorie, že naše komanči zdevastované fabriky byly výkladní skříní socialismu a po revoluci to bylo "rodinné stříbro". Inu, co k tomu dodat? Snad jenom, že to není ani tak teorie, jako spíš diagnóza... :-/

J. Lufinka 16.9.2013 13:33

Re: Jestli si někdo myslí, že

Budu pokračovat na úrovni Vašich argumentů. A to jste se nedivil, když ke konci 19.století mohli továrníci zakládat a rozšiřovat své továrny díky nuzným mzdám a zneužíváním dětské práce? Snad chápete, že tato argumentace  nikam nevede. Jednou tady ty  firmy byly a náš stát se jich však velice snadno  a bez boje vzdal a to ve prospěch zahraniční konkurence. On je totiž vypustil co by neplavce do tržních vod plné dravých ryb a nehodil jim ani na přechodnou dobu záchranný kruh. Takto o tom aspoň hovořil p.Tříska , jeden z tvůrců ekonomické reformy po roce 89, v televizi v pořadu věnovanému výročí privatizace. Dle jeho argumentace přece nemohli vědět, který státní podnik je konkurence schopný a který ne. Nejlepší bylo, že on o způsobu ekonomické reformy vůbec nepochyboval. 

J. Kratochvíl 16.9.2013 13:32

Re: Jestli si někdo myslí, že

Pane Novák475, žvaníte nesmysly na které mohly naletět ještě tak lidé před 23lety. Komunisti v žádném případě tyto firmy nevedly jak vy tvrdíte, ale naopak tyto firmy produkovaly výrobky konkurence schopné a byly tyto výrobky vyváženy do celého světa. Úroveň technické inteligence nám záviděl a respektoval celý svět, včetně světových firem, které se zabývaly stejnou nebo podobnou výrobou a byly naší konkurencí A na tom nic nezmění ani vaše idiotské žvanění, bohudík jsem v těchto firmách pracoval celý život, takže vím o čem mluvím a nejsem sám na rozdíl od vás.!!!!

R. Langer 16.9.2013 12:26

Re: Tvrdit, že...

A jakpak se tedy zvedla ta úroveň v sousedních zemích? Třeba v Německu? Za posledních 23 let? To by mě tedy zajímalo.

L. Novák 16.9.2013 12:25

Re: Jestli si někdo myslí, že

A když ty slavné firmy komunisti ukradli původním vlastníkům a společně s KSČ coby předvojem "lepšich zítřků socialismu" je vedli od desíti k pěti, to jste se nedivil? :-)

R. Langer 16.9.2013 12:24

Re: Tvrdit, že...

Opravdu se vám za posledních 23 let nezměnila životní úroveň? Tak to vás lituji, když dodnes sedíte v kriminálu, který tady byl za totáče pro všechny. :-P

J. Vlk 16.9.2013 11:39

Re: Tvrdit, že...

Holé zadky nepotkáváme, ale čím dál tím více šviháků oděných do  fraků  made in popelnice, ano. Samozřejmě se zvýšila životní úroveň, ale úměrně se zadlužeností občanů i státu a díky čtvrtstoletému pokroku vědy a techniky ve světě, což vůbec není zásluha tohoto systému. Spíš naopak - na technickém pokroku se české podniky podílejí zanedbatelně, protože ve věšine jsou rozkradené a zlikvidované.

J. Kratochvíl 16.9.2013 11:24

Re: Tvrdit, že...

Pochopitelně, že životní úroveň se zvedla, ale ta se zvedla i v sousedních zemích, ale rozdíl se během doby se  mnoho nezměnil a to je to hlavní.!!!!

P. Zeman 16.9.2013 11:24

Re: když bloggerům jebe...

Ad 2) Marně přemýšlím, kdy mi kdo jako mladému pomohl. Soudruzi to nebyli. Jakožto vysokoškolák jsem nastupoval za 2150,- brutto s nárokem na tři týdny dovolené a nejvyšší možnou daňovou sazbou... Porevoluční garnitura mě má na háku od samého začátku. Začátky živnosti v roce 1995? Akorát papírová pakárna... A nějaká podpora či alespoň zvýhodnění? Prd, prd! Jak jsem sakra bez toho mohl přežít? :-D

J. Kratochvíl 16.9.2013 11:20

Jestli si někdo myslí, že

drobným podnikáním společnost zbohatne, tak se hluboce mýlí. Bohatstvím společnosti a státu  byly a jsou firmy celostátního přípaně mezinárodního významu jako byli u nás pojmy ČKD,ŠKODA,Brněnské strojírny apod., měli obrovskou tradici, která se buduje po celé generace. Místo abychom si toto bohatsví chránili nechali jsme je hloupými ekonomickými "reformami"  pravičáků padnout.... A nyní se divíme.!!

P. Zeman 16.9.2013 11:14

Re: Tvrdit, že...

Milý pane Kratochvíle, vážně se v životní úrovni nic nezměnilo. Pořád máte holý zadek, jako za komančů? Pochybuju! Jenom jste prostě zapomněl :-P.

V. Kusý 16.9.2013 11:11

Re: když bloggerům jebe...

Právě jste si přečetli argumentačně dokonalý výron pravicového myšlení non plus ultra !

J. Kratochvíl 16.9.2013 11:10

Tvrdit, že...

"Socialismus je filosofie neúspěchu, krédo nevědomosti a evangelium závisti, kterého důsledkem je rovnoměrné rozdělení bídy, pravil svého času Winston Churchill. "

po tom co tady předvedly pravicové strany za posledních 23let je troufalost a drzost nejvyššího stupně.  Za socialismu jsme nebyli chudí, ale ani bohatí na rozdíl od současnosti, kdy chamtivost a zlodějna některých jedinců ve společnosti nezná hranic a domohli se nezaslouženého bohatství na úkor nás ostatních. Místo aby tito jedinci byli hnáni  k zodpovědnosti je systém a autor brání jejich spravedlvému potrestrání s argumentem, že by to bylo omezování svobody.

Za socialismu jsme byli v životní úrovni chudší ve srovnání s některými sousedními demokratickými státy, za 23let vládnutí demokracie se toto srovnání v životní úrovni mnoho nezměnilo. Proto je na místě, pane autore, se zeptat proč?????

V. Novák 16.9.2013 10:56

Husákovy děti si novomanželských půjček a jiných zvýhodnění neužily.

Ty jim Klaus zrušil dřív, než je stačily využít. Jejich rodiče, ti ano...

V. Novák 16.9.2013 10:53

To heslo znělo "Republice více práce, to je naše agitace",

bylo, tuším ze 46. a znamenalo něco úplně jiného, než boj s nezaměstnaností. Ta měly zmizet automaticky socializací společnosti.

Po válce bylo práce nadbytek při rekonsrukci a komunisti pořádali výjezdní brigády na venkov, kdy dělníci-komunisté opravovali zadarmo stroje apod.

P. Khail 16.9.2013 10:44

Re: když bloggerům jebe...

Pane Sevráte, navzdory vašemu přesvědčení, dividendy jsou zdaněny 15 %. Můžete si to vyzkoušet.

I. Skolin 16.9.2013 10:41

Re: takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

A to snad dává právo státu šikanovat podnikatele ?

V. Ondys 16.9.2013 10:25

:))))))))))))))))))))) To by mi ani tak nevadilo, kdybych u nás nezdravě často neměl pocit

že smysl :))))))))))))))) volit společensky příkladně má jen pro :)))))))))))))))) státní!

E. Sevrát 16.9.2013 10:22

Re: když bloggerům jebe...

1) to by pak ovšem nemělo jako volební slib žádný smysl                                                                 2) Kdo si chce založit rodinu a mít děti tak to udělá,jako naše prarodiče,rodiče a my,Jistě ta rodina je pak chudší,ale to je otázka priorit

3) Sociálním inženýrstvím, už vůbec ne.

M. Kosejk 16.9.2013 10:22

Re: když bloggerům jebe...

Aha, tak Vy opravdu máte myšlení levičáka. :) Ne, sleva na dani není žádná dotace. To je pouze to, že si stát vezme méně peněz od poplatníka - a to od skupiny poplatníků, které nemají žádné daňové zvýhodnění (na rozdíl od ostatních sociálních skupin).

E. Sevrát 16.9.2013 10:15

Re: když bloggerům jebe...

A v čem spočívá ta krutost ?? A jistě na důchody mít nebudou,protože stále klesá porodnost jejich generace,takže to je jejich problém.To za ně přeci nebude řešit současná generace.A sleva na dani není jistý druh dotace ?? Pokud nevyberu peníze od těchto lidí,musí to zaplatit ostatní daňoví poplatníci.Prostě zalátat tu díru v rozpočtu.Dvojí zdanění je jistě špatné,ale asi nevíte,že dividendy jsou zdaněny pouze 5%.Takže ano upravit tuto sazbu na obvyklých 15 % a pak už není nutné žádné další danění.Takto je to opět zvýhodnění jedné skupiny obyvatel.

J. Blažek 16.9.2013 10:12

Re: takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

Uvědomte si prosím, že většina lidí nikde ve světě nejsou a ani nemohou být podnikatelé, většina jsou zaměstnanci. A z toho zákonitě plyne, že i většina voličů jsou zaměstnanci.

J. Blažek 16.9.2013 10:05

Re: když bloggerům jebe...

1) Nikde se ve volební kampani ODS neříká, že to musí být plošné!

2) Vy pane Sevráte taky zestárnete a budete závislý na práci mladších lidí. A pokud se nepomůže nyní chudším mladým lidem, tak nebudou moci založit rodiny a mít děti, populace velice zestárne a nebude v budoucnu dostatek lidí k práci.

3) Se sobecky pojímanou rovností před zákonem se demografický problém řešit nedá.

E. Sevrát 16.9.2013 10:02

Re: Lidem více práce,to je naše

Nejsem volič strany TOP,ale SSO.Přispívat k zaměstnanosti je povinnost každé vládní strany,není tedy nutno z toho dělat divadlo na bilbordech.A hlavně,když to ti komunisté slibovali tak už věděli,že to opravdu mohou zařídit-o nechutném způsobu,kterým to bylo provedeno nemluvě.ODS ovšem nic takového zařídit nemůže-naštěstí a tak jsou to zase jenom plané sliby.

M. Kosejk 16.9.2013 9:58

Re: když bloggerům jebe...

Vysvětluji, že žádná rovnost neplatí. Typ člověka, který jsem definoval, je momentálně krutě znevýhodněn. A podotýkám, že pro tuto generaci nebudu ani prachy důchody.

A o jaké dotaci mluvíte, netuším. Sleva na dani je snad dotace? Vy jste jak ten Zeman, který radostně se Senátem zatrhl Kalouskovu snahu, aby zisk akcionářů nebyl daněn hned několikrát.

I. Skolin 16.9.2013 9:56

takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

Je mi celkem jedno, strávím li při vyběhávání všech potřebných povolení k podnikání o den nebo dva déle. Opravdu to není to podstatné. Co mi ale jedno není, jsou nesmyslné překážky a šikany ze strany státu, s kterými se musím potýkat po celou dobu podnikání.