1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: K volbám, kupředu levá!

"První byt a první práce!" zahájila "vlajková loď české pravice" zahalená do pláštíku modré sociální demokracie, svoji volební kampaň. Agitka jak ze seriálu Okres na severu má prý naplnit hlavní volební heslo "Volím_pravici!".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 16.9.2013 10:05

Re: když bloggerům jebe...

1) Nikde se ve volební kampani ODS neříká, že to musí být plošné!

2) Vy pane Sevráte taky zestárnete a budete závislý na práci mladších lidí. A pokud se nepomůže nyní chudším mladým lidem, tak nebudou moci založit rodiny a mít děti, populace velice zestárne a nebude v budoucnu dostatek lidí k práci.

3) Se sobecky pojímanou rovností před zákonem se demografický problém řešit nedá.

E. Sevrát 16.9.2013 10:22

Re: když bloggerům jebe...

1) to by pak ovšem nemělo jako volební slib žádný smysl                                                                 2) Kdo si chce založit rodinu a mít děti tak to udělá,jako naše prarodiče,rodiče a my,Jistě ta rodina je pak chudší,ale to je otázka priorit

3) Sociálním inženýrstvím, už vůbec ne.

P. Zeman 16.9.2013 11:24

Re: když bloggerům jebe...

Ad 2) Marně přemýšlím, kdy mi kdo jako mladému pomohl. Soudruzi to nebyli. Jakožto vysokoškolák jsem nastupoval za 2150,- brutto s nárokem na tři týdny dovolené a nejvyšší možnou daňovou sazbou... Porevoluční garnitura mě má na háku od samého začátku. Začátky živnosti v roce 1995? Akorát papírová pakárna... A nějaká podpora či alespoň zvýhodnění? Prd, prd! Jak jsem sakra bez toho mohl přežít? :-D

V. Kusý 16.9.2013 11:11

Re: když bloggerům jebe...

Právě jste si přečetli argumentačně dokonalý výron pravicového myšlení non plus ultra !

V. Ondys 16.9.2013 8:47

:)))))))))))))) Asi je nesmyslné chtít po levičácích transparentní a tvrdou soutěž v cestě kdekoli za úspěchem

když mnohem pohodlnější je lézt do zadku vlivnějším a mírumilovně je občas píchnout do zad, pokud víc :)))))))))))))))))))))))))))) přitlačí.

J. Chaloupka 16.9.2013 4:13

Je to velmi výstižné a velmi smutné.

Většina  lidí, řekl bych , že  tři čtvrtiny národa se  prostě bojí převzít zodpovědnost za svůj život do svých rukou a  zodpovědnost a samostatnost  považují za jakési úchylné věci.  Buď proto , že jsou příliš málo vzdělaní  nebo mají z rodinné zažité zcela špatné vzorce chování vzory a nebo si nevěří , že by v životě obstáli a něčeho dosáhli. Těch příčin muže být zajisté i více ale výsledek je tristní. Většina lidí prostě čeká, že se o ně stát bude starat  a bere to  jako jeho povinnost jim zajistit slušný život. Bohužel jim nedochází , že stát jsme si všichni tedy i oni  a že  tedy za ně nikdo nic neudělá a  o to jak slušný život bude kdo žít s emusí přičinit zejména sám svoji prací a  aktivitou. Politici , kteří, protože jsou většinou chudí ( tedy zpočátku) také berou politiku jen jako šanci jak si oblbováním lidí a slibováním nesplnitelného voličům zajistit své osobní pohodlí a blahobyt. A protože těch nesamostatných a ne příliš myslících voličů je drtiví většina , tak jim slibují i nemožné a to klidně na dluh , vždyť žít na dluh je tak snadné a dnes už i skoro normální ( než dojde ke krachu) . A CO DĚLÁ TĚCH CCA 25  ROZUMNÝCH A INICIATIVNÍCH LIDÍ , INU  POCTIVĚ PRACUJÍ A BUDUJÍ SVOJI SOUKROMOU PROSPERITU A ŘÍKAJÍ SI , ŽE NEJLEPŠÍ CO PRO NĚ STÁT MŮŽE UDĚLAT JE , KDYŽ NA NĚ ÚPLNĚ ZAPOMENE A DÁ JIM POKOJ .  A TI NEJCHYTŘEJŠÍ Z NICH  SI PŘIPRAVUJÍ JAKOZÁLOŽNÍ VARIANTU VČASNÝ ODCHOD DO ZAHRANIČÍ NEJLPÉPE MIMO EVROPU , PROTOŽE AŽ JEDNOU U NÁS I V EVROPĚ KONEČNĚ NĚKDO  NĚKDO ŽE  CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY JSOU   FIKCÍ A ŽE CÍSAŘ J ENAHÝ ,TAK TADY BUDE PĚKNĚ HORKO A NEVESELO.  

 

V. Vaclavik 16.9.2013 5:03

Re: Je to velmi výstižné a velmi smutné.

Jenze ono je to jedno s druhym, tedy lide se podivaji na dnesni ekonomicke podminky a clovek se jim nemuze divit, kdyz se na to neciti, za dnesniho stavu ekonomiky, nezamestnanosti, vydelku.

A lidi si nedovedou predstavit, ze by mohlo byt lepe. Berou ty vase reci o postaveni se na vlastni nohy do dnesniho ekonomickeho sveta, nikoli nejakeho lepsiho, ktery by nutne musel zavladnout, kdyby se i jen zmirnila mira kontroly nad nim, ktera ho dusi.

A pravicovi recnici prodavaji ten jejich svet jako horkou pilulku, same odrikani, same utahovani opasku, same mrsk mrsk bicem, starej se o sebe, jako kdyz vyhani psa ven - sup s tebou na dvorek do zimy a starej se... a neni divu, ze o to neni mezi lidmi zajem.

Krome toho prevlada mezi lidmi, vcetne mezi nasimi pravicovymi intelektualnimi kapacitami, nahled na kapitalismus, jak ho vidi komuniste - jako divocina kde kdyz nesezeres jine, sezerou oni tebe, jako boj o kolac, kdo si urve vetsi kus... a neni divu, ze o to neni mezi lidmi zajem.

J. Schwarz 16.9.2013 7:52

Re: Je to velmi výstižné a velmi smutné.

Jenže socialistům nestačí zřídit se svůj "společný kotec" ze kterého je nikdo nebude "vyhánět na mráz " pro sebe! Oni do něj nutí všechny, včetně těch, kteří před jejich teplíčkem a smrádkem dali přednost mrazu na dvoře. Pokud by to byl ovšem mráz přirozený, ne ještě "vylepšený" občasnou ledovou sprchou socialistických buzerací. Není divu, že socani chtějí do svého kamrlíku zavřít všechny - dobře tuší, že bez těch schopných a samostatných by jim začalo nepříjemně mrznout i uvnitř. Takže by měli nejen zimu, ale k tomu i smrad a tlačenici.

V. Vaclavik 16.9.2013 15:54

Re: Je to velmi výstižné a velmi smutné.

Socialismus nema ''dvorek'', vse je tak provazane a socialismus ve vsem tak vsudypritomny, ze neni mozne z neho vystoupit a stale zit ve stejne zemi. To po cem tu casto volate je utopie. Vzdyt byste si nemohl ani koupit rohlik, protoze v nem muze byt dotovana mouka, nebo pekar je nejak zvyhodneny, nebo obchod, nebo neco, cokoli. Ani soukroma zarizeni nejsou doopravdy soukroma v pravem smyslu. Jak rikam, vse je provazane a neda se to nijak oddelit, urcit hranici pro lidi, kteri by chteli zit venku mimo system socialismu.

Jestli je vas takovych jako vy dost a dokazete se domluvit, zkuste si cast uzemi naseho statu pro sebe vyvalcit, zabrat, a tam si hospodarte dle chuti. Nebo si nekde ve svete zaberte nejake uzemi, jako Izrael treba. Nebo si vyvalcete nekde neco pusteho, neobyvaneho...