1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: K volbám, kupředu levá!

"První byt a první práce!" zahájila "vlajková loď české pravice" zahalená do pláštíku modré sociální demokracie, svoji volební kampaň. Agitka jak ze seriálu Okres na severu má prý naplnit hlavní volební heslo "Volím_pravici!".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 16.9.2013 11:24

Re: Tvrdit, že...

Pochopitelně, že životní úroveň se zvedla, ale ta se zvedla i v sousedních zemích, ale rozdíl se během doby se  mnoho nezměnil a to je to hlavní.!!!!

R. Langer 16.9.2013 12:26

Re: Tvrdit, že...

A jakpak se tedy zvedla ta úroveň v sousedních zemích? Třeba v Německu? Za posledních 23 let? To by mě tedy zajímalo.

J. Vlk 16.9.2013 11:39

Re: Tvrdit, že...

Holé zadky nepotkáváme, ale čím dál tím více šviháků oděných do  fraků  made in popelnice, ano. Samozřejmě se zvýšila životní úroveň, ale úměrně se zadlužeností občanů i státu a díky čtvrtstoletému pokroku vědy a techniky ve světě, což vůbec není zásluha tohoto systému. Spíš naopak - na technickém pokroku se české podniky podílejí zanedbatelně, protože ve věšine jsou rozkradené a zlikvidované.

R. Langer 16.9.2013 13:57

Re: Tvrdit, že...

To je nesmysl.

P. Vaněk 16.9.2013 15:11

Re: Tvrdit, že...

Rozkradené a zlikvidované laskavou péčí komoušů, kteří stáli v jejich čele po r. 1990. To byla již jejich druhá krádež, kterou ty podniky nepřežily.....

J. Vlk 16.9.2013 15:27

Re: Tvrdit, že...

Ach ti kominističtí privátoři, Kožení, Mackové, neschopní elekriáří co vyrazili pojistky a dodnes je nespravili......:-)

Nebuďte těmi odrhovačkami k smíchu.  

R. Langer 16.9.2013 12:24

Re: Tvrdit, že...

Opravdu se vám za posledních 23 let nezměnila životní úroveň? Tak to vás lituji, když dodnes sedíte v kriminálu, který tady byl za totáče pro všechny. :-P

O. Prochazka 16.9.2013 17:25

Re: Tvrdit, že...

Tak za prvé, u nás nevládly 23 let pouze pravicové strany a ty nejvíce pravicové nevládly nikdy sami. Zkrátka a dobře, pravicové vlády to jsou jen v mozcích levičáků.

Přesto, se ze země s šedivými domy, děravými chodníky, omlácenými fasádami, hnusnými obchody, starými auty, s frontami na všechno včetně zubních past, zanedbaným zdravotnictvím a chudobným školstvím stala jedna z nejbohatších zemí na světě, kde lidé netrpí hlady, nestojí fronty na nic, kromě na zlevněné zájezdy k moři, zemí, kde s prohánějí nejlepší značky aut, kde má každý telefon bez zvolení úřadů a kde i troubové Kratochvílové mají připojení k internetu.

Dost velká změna.

Jsme na úrovni Itálie, Španělska, která se nám zdála nedostižná, hloupej komunisto.

J. Kratochvíl 17.9.2013 1:23

Re: Tvrdit, že...

jsme na úrovni Italie nebo Španělska pouze s malým rozdílem v platech, které oni mají minimálně dvojnásobné.

V. Novák 16.9.2013 10:56

Husákovy děti si novomanželských půjček a jiných zvýhodnění neužily.

Ty jim Klaus zrušil dřív, než je stačily využít. Jejich rodiče, ti ano...

I. Skolin 16.9.2013 9:56

takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

Je mi celkem jedno, strávím li při vyběhávání všech potřebných povolení k podnikání o den nebo dva déle. Opravdu to není to podstatné. Co mi ale jedno není, jsou nesmyslné překážky a šikany ze strany státu, s kterými se musím potýkat po celou dobu podnikání.

J. Blažek 16.9.2013 10:12

Re: takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

Uvědomte si prosím, že většina lidí nikde ve světě nejsou a ani nemohou být podnikatelé, většina jsou zaměstnanci. A z toho zákonitě plyne, že i většina voličů jsou zaměstnanci.

V. Ondys 16.9.2013 10:25

:))))))))))))))))))))) To by mi ani tak nevadilo, kdybych u nás nezdravě často neměl pocit

že smysl :))))))))))))))) volit společensky příkladně má jen pro :)))))))))))))))) státní!

I. Skolin 16.9.2013 10:41

Re: takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

A to snad dává právo státu šikanovat podnikatele ?

O. Prochazka 16.9.2013 17:26

Re: takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

Mohou, ale nechtějí, zvláště když jim levičáci slíbí podíl z nakradeného.

E. Sevrát 16.9.2013 9:19

Lidem více práce,to je naše

agitace.Heslo KSČ z roku 1948.Je vidět,že ODS se poučila z krizového vývoje.

J. Blažek 16.9.2013 9:51

Re: Lidem více práce,to je naše

Takže by to mělo být zcela opačně? .... Lidem méně práce a více jich jako nezaměstnaných do seznamů úřadů práce? To je naše TOP agitace

E. Sevrát 16.9.2013 10:02

Re: Lidem více práce,to je naše

Nejsem volič strany TOP,ale SSO.Přispívat k zaměstnanosti je povinnost každé vládní strany,není tedy nutno z toho dělat divadlo na bilbordech.A hlavně,když to ti komunisté slibovali tak už věděli,že to opravdu mohou zařídit-o nechutném způsobu,kterým to bylo provedeno nemluvě.ODS ovšem nic takového zařídit nemůže-naštěstí a tak jsou to zase jenom plané sliby.

V. Novák 16.9.2013 10:53

To heslo znělo "Republice více práce, to je naše agitace",

bylo, tuším ze 46. a znamenalo něco úplně jiného, než boj s nezaměstnaností. Ta měly zmizet automaticky socializací společnosti.

Po válce bylo práce nadbytek při rekonsrukci a komunisti pořádali výjezdní brigády na venkov, kdy dělníci-komunisté opravovali zadarmo stroje apod.

R. Langer 16.9.2013 13:59

Re: To heslo znělo "Republice více práce, to je naše agitace",

Tak tak, počátek klasického komunistického otrokářství.

M. Kosejk 16.9.2013 8:55

když bloggerům jebe...

Tak ODS navrhla ulevit na daních mladým lidem. No to je strašné, co pane Kříži?! :)) Co tím blábolem chcete říct? Že úleva na daních je špatně? Že to není pravicové? Snižování daní je snad levicový nástroj, Vy blbe? Uvědomte si, že mladý, bezdětný, nezadlužený a zaměstnaný člověk je jedním z mála v této společnosti, kdo nemá nárok na žádné daňové úlevy (krom standardní slevy na daňového poplatníka).

A že se zaštiťujete v kritice ODS Bobošíkovou, která ještě nedávno byla čistou esencí levicového populismu, jen ukazuje na Vaši pitomost. Ta mrška se jen chytila jména Klause, aby oživila svoji umírající politickou kariéru - a stala se rétrorickou pravičačkou.

E. Sevrát 16.9.2013 9:27

Re: když bloggerům jebe...

Samozřejmě je to špatné.Ta špatnost spočívá v tom,že je to plošné.A je řada mladých schopných i bohatých mladých lidí a proč by je tedy měl i chudší daňový poplatník podporovat ? A proboha proč by měl ten váš mladý atd. mít nějáké speciální daňové úlevy ? Platí přeci rovnost před zákonem.Ještě chybí znovu ODS zavést to pastelkovné pro všechny děti.

V. Ondys 16.9.2013 9:42

:)))))))))))))) Asi už nestačí, že mohou vystudovat za přispění všech ze soukromého sektoru

aby se případně s vysokoškolským diplomem ve státní správě mohli k nim na oplátku chovat beztrestně a nadřazeně jako :))))))))))))))))))))))))) nejpokleslejší cikáni.

M. Kosejk 16.9.2013 9:58

Re: když bloggerům jebe...

Vysvětluji, že žádná rovnost neplatí. Typ člověka, který jsem definoval, je momentálně krutě znevýhodněn. A podotýkám, že pro tuto generaci nebudu ani prachy důchody.

A o jaké dotaci mluvíte, netuším. Sleva na dani je snad dotace? Vy jste jak ten Zeman, který radostně se Senátem zatrhl Kalouskovu snahu, aby zisk akcionářů nebyl daněn hned několikrát.

E. Sevrát 16.9.2013 10:15

Re: když bloggerům jebe...

A v čem spočívá ta krutost ?? A jistě na důchody mít nebudou,protože stále klesá porodnost jejich generace,takže to je jejich problém.To za ně přeci nebude řešit současná generace.A sleva na dani není jistý druh dotace ?? Pokud nevyberu peníze od těchto lidí,musí to zaplatit ostatní daňoví poplatníci.Prostě zalátat tu díru v rozpočtu.Dvojí zdanění je jistě špatné,ale asi nevíte,že dividendy jsou zdaněny pouze 5%.Takže ano upravit tuto sazbu na obvyklých 15 % a pak už není nutné žádné další danění.Takto je to opět zvýhodnění jedné skupiny obyvatel.

M. Kosejk 16.9.2013 10:22

Re: když bloggerům jebe...

Aha, tak Vy opravdu máte myšlení levičáka. :) Ne, sleva na dani není žádná dotace. To je pouze to, že si stát vezme méně peněz od poplatníka - a to od skupiny poplatníků, které nemají žádné daňové zvýhodnění (na rozdíl od ostatních sociálních skupin).

P. Khail 16.9.2013 10:44

Re: když bloggerům jebe...

Pane Sevráte, navzdory vašemu přesvědčení, dividendy jsou zdaněny 15 %. Můžete si to vyzkoušet.

E. Sevrát 16.9.2013 15:22

Re: když bloggerům jebe...

To není mé přesvědčení,tak to prezentoval ministr financí a židobolševik Jan Fischer v nedělním pořadu OVM. Nejsem na to opravdu odborník,leč  přiznávám,že jsem jako blb naskočil na přesvědčivý projev této kreautury.Takže se kaji.

O. Prochazka 16.9.2013 17:29

Re: když bloggerům jebe...

Vy jste volič SSO? Vážně? Vždyť píšete dost trapné socialistické nesmysly?

M. Kosejk 16.9.2013 18:08

Re: když bloggerům jebe...

Že jo? :)) Ty Sevrátovy kecy o tom, že by ty prachy z daní chyběly ve společném balíku, jsou jak vystřižené z projevů Bohouše Sobotky.

By mě zajímalo, co by Sevrát dělal, kdyby se moci chopila skutečně pravicová vláda, která by opravdu snížila většinu daní. Sevrát by se asi zhorutil - jako většina těch rétorických pravičáků, co však vlastní čistě levicové myšlení. Proto taky deklarují podporu Svobodným - protože tihle levičáci jsou si jistí, že Svobodní neuspějí - a oni se dál budou moci chvástat, jak jsou strašně pravicoví, ale že to jen volebně nevyšlo.