2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Julínek a reformy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NumLock 13.11.2008 12:23

Re: Ty tisíce chybějících sester opravdu vidíme....

Pro zajímavost Rakousko udává jen sestry pracující v nemocnicích. Němci nezapočítávají porodní asistentky, Britové soukromé sestry a my započítáváme i porodní asistentky, které se započítávat nemají.

Starý J. 13.11.2008 12:39

Re: Ty tisíce chybějících sester opravdu vidíme....

A proč bychom je nezapočítávali? U nás nemají ještě porodní asistentky soukromou živnost, jako jinde a nechodí rodit do bytu (oficiálně). Jsou to jen sestry v porodnicích na odděleních, na sále  a ambulancích gynekologů!

Jirka Stejskal 13.11.2008 11:46

Fakt je, ze CLK

sice zastupuje vsechny lekare, ale take to, ze je zpolitizovana. Jako novinar byste se mel zabyvat tim, jak se voli do predsednictva, atd. Pokud vim, existuji lekari - a je jich hodne, sam jich mnoho znam - kteri Julinkovy reformy podporuji. To ze Kubek - Rathuv klon - celou debatu - s ohromnym prispenim vas novinaru zpolitizoval je fakt, ktery nezmenite ani vy. To, ze reforma funguje se taky da obtizne okecat. Takze, zaslouzi si Julinek odvolat? ten Julinek, ktery dela nepopularni kroky, ale kroky, ktere funguji? Clovece, nez napisete tyhle blaboly, podoivejte se, jak CLK argumentovala pred zacatkem reforem - nic z jejich vyhrad se nepotvrdilo. Proc by se tedy melo potvrdit neco, co namitaji ted?

NumLock 13.11.2008 11:58

Re: Fakt je, ze CLK

To jsem rád, že reforma funguje dříve než byla uskutečněna.

Nomen 13.11.2008 12:06

Sám Julínek říká, že z reformy prosadil jen poplatky..jinak že reforma ani nezačala...

A poplatky fungují  0:13 a 3:23.....a proti Julínkovi nevystupují jen socani, ale hejtmani ODS, poslnec Šťastný atd....

Raff 13.11.2008 14:33

Re: 0:13 a 3:23...

Už podruhé vidím tento údaj a nějak mi uniklo, kde se to vzalo.

Můžete mi navést?

VH 13.11.2008 12:11

Re: Fakt je, ze CLK

Máte pravdu, komora zastupuje lékaře pouze na papíře, ve skutečnosti je to zastoupení jenom určité zájmové skupiny kolem pana Ratha a pana Kubka.

janci 13.11.2008 15:55

Re: Fakt je, ze CLK

Tusim, ze stale mame demokracii?

kudlanka 14.11.2008 4:12

Re: Fakt je, ze CLK

Janči, teď jde o to jak dlouho vám ještě bude dovoleno tušit. Abyste se potom už pouze jenom  nedivila. Já si ještě stále vzpomínám na termín "plíživá kontrarevoluce" a mám takový nehezký pocit, že už se zase začíná něco "plížit"

kvevet 13.11.2008 11:28

Julínek

Děkuji, článek plně vystihuje situaci v naší vládě. Obávám se, že  si ODS v budoucnu dlouho ani neškrtne. Jejich škoda, proč se snaží za každou cenu prosadit své reformy, které spíš přilepšují bohatým a chudým utahují opasek více, než je zdrávo. Cožpak si někdo může myslet, že pak ho ti chudáci budou volit? A těch je přece podsatně  více, než šejdířů, zlodějů, zkorumpovaných politiků, podnikatelů a pár lidí, kteří to myslí s Českem dobře.

Pavel 13.11.2008 11:33

Re: Julínek

A to je ten problém. Dlouho blbněte lidi že ODS chudé odírá, hlavně na nich někdo chce 30,- Kč. Ať se to neplatí vůbec, ale ptom Těm chudým se zvednou daně a budou platit i za bohate. Proboha přemýšlejte !!!   Pokud budou mít všichni stejně, tak každý bude mít h..... . Vy jste asi nezačil práci v úkole za spcialismu, kde byl nastaven maximální limit plnění norem apokud jsi dva měsíce překračoval tak se zpevnily, ale ne pro TEBE ale pro všechny. A pak Ti nešikovní  nadávali na schopné. A to jste přesně Vy. 

darny 13.11.2008 11:43

Re: Julínek

Co tím chtěl básník říci?

F2 13.11.2008 15:25

Re: Julínek

No pokud se budeme starat o to, aby náhodnout někdo nezbohatl, pak zchudneme všichni !

Jirka Stejskal 13.11.2008 11:52

Re: Julínek

Jo, kvevete, tohle je dobra otazka, proc myslis? I ten uplne stupidni clovek preci usoudi, ze nejjednodussi je delat to, co si ti "chudi" mysli - proto taky Paroubek dela jeden vyzkum za druhym. Nicmene, obcas je treba delat i nepopularni kroky - proste proto, ze pokud se neudelaji, ti co na to nejvic doplati budou ti chudi. Bohati se dovedou s krizi vetsinou vyporadat sami, ale chudi pak chcipaji hlady.

Pokud umis cist, precti si o Churchilovi za druhe svetove valky. Nebo o Rasinovi ve dvacatych letech, nebo o Islandu - at nechodime daleko do minulosti.

Kecal 13.11.2008 12:01

Re: Julínek

Tady je jasně vidět jak vypadá stále opakovaná lež,dostává se do podvědomí a nemyslící ji věří.

j 13.11.2008 12:14

Re: Julínek

Tak jsme se dozvěděli, že tu jsou buď chudí nebo bohatí alias šejdíři,zloději atd. Zajimavý stát a kde jsou ti slušní nechudáci

Lájoš 13.11.2008 11:13

Reformu zdravotnictví zpolitizoval dr. Kubek

Dnes, alespoň já, nemohu souhlasit s autorem panem Hvížďalou,kdo že zpolitizoval zdravotní reformu. Pan Kubek  představuje agresivního politika typu dnešních lídrů ČSSD a troufám si tvrdit, že je prodlouženou rukou těchto politiků a jejich strany. Ministr Julínek neměl od počátku šanci chtít se domlouvat na zdravotních reformách s Lékařskou komorou vedenou Kubkem.Domnívám se, že převážná většina zdravotníků považuje reformy nejen za potřebné, ale i tyto Julínkem navrhované, jako správné..Oponovat  tím,  že většina delegátů posledního jednání lékařů je proti reformě, nebude až tak objektivní.

Bylo by jistě ku prospěchu věci, kdyby se příprav  zdravotních reforem účastnila v co největší míře i Lékařská komora. Pan Kubek , ani nikdo další však nemůže tvrdit, že zdravotní reformy připravovaly neodborníci, že jsou špatné, protilidové, že nevystihují potřeby lidí ani zdravotnictví.Tato tvrzení jsou samoúčelová  hlásaná opozicí , ke které zajisté patří i předseda Lékařské komory Kubek.

Kolik ministrů zdravotnictví za osmileté vlády ČSSD se pokoušelo o reformy ve zdravotnictví a neuspělo pro odpor ve vlastní straně. Vláda ČSSD raději nalévala do zdravotnictví další a další miliardy korun. Dnes, kdy mají naopak zdravotní pojišťovny přebytek peněz, křičí ČSSD a pan Kubek, že peníze je třeba ihned utratit,nejlépe na mzdách.

Pane Hvížďalo, zkuste celý tento hlavolam zdravotních reforem a posici ministra Julínka posoudit komplexněji. Myslím, že to není jenom o komunikaci či nekomunikaci Julínka.

janci 13.11.2008 15:58

Re: Reformu zdravotnictví zpolitizoval dr. Kubek

Spravne, komora by se mela ucastnit na tvorbe reforem - to by musel ministr dovolit laskave. A penize pokud nikdo nenaleje do mezd, tak utecou dalsi sestry a doktori...

jk-jiny 13.11.2008 10:36

Inu, ten chlap na dvanáctce

je opravdu Napoleon, jenom se mu nepodařilo nám to vysvětlit. Tož tak k dobré KSČ, které to kazili špatní jednotlivci a dobré ODS, která to jen neumí vysvětlit. Z reálných věcí víme, že ODS umí červená čísla růstu HDP, skrýt zadlužení, zadělat na arbitráž a za úplateu instalovat prezidenta-disidenta, který je xmíchu skoro všude.

Pavel 13.11.2008 11:35

Re: Inu, ten chlap na dvanáctce

nezapomeńte si schovat stranickou knížku.

Bubik 13.11.2008 10:31

No, Julínek neumí jednat, to je pravda, která se objevila

mnohokrát, naposled včera ve večerních TV novinách ( i když je pravda také to, že na hloupé otázky paní Drtinové  těžko nalézt vstřícnou odpověď). Kubek komoru zpolitizoval, což je také pravda. Lidovci jsou parta lidí, kteří vždy ve druhé polovině volebního období nedělají nic jiného, než sledují, s kým by mohli být ve vládě po příštích volbách; jestli si vyhodnotili, že s ČSSD, tak je jejich souičasný postoj konzistentní. ČSSD nezbývá nic jiného, než lid přesvědčovat, že vše, co se ve zdravotnictví děje je jejich okrádání, čemuž ČSSD umí zamezit, na což lid rád skočí. Navíc zdravotnictví na rozdíl od třeba trestního práva přeci rozumí každý.

A dělejte v tomhle nějakou reformu.......proto taky selhali od roku 89 VŠICHNI ministři zdravotnictví, ať byli z jakékoliv strany........

baci 13.11.2008 10:29

Po sjezdu a co já na to

Skončil sjezd české lékařské společnosti,pohledy jsou různé, padají tvrdá slova ze všech stran. Celá tato hádavost škodí stavu lékařském a tím pacientovi.České zdravotnictví se výrazně změnilo,pacient dostává péči na evropské úrovni,léky jsou všechny,vyšetření taktéž a co lékaři-dle mého názoru si polepšili,pouze velmi strmě se zvedla závist,řevnivost a celá lékařská obec se rozdrobila na skupiny,které docela zábavně pro pohled zvenčí bojují mezí sebou.ČLK,které stále přičítám velkou důležitost ,se cachtá v politice a docílila toho,že je na ní pohlíženo jako na spolek zahradkářů ,za posledních několik let přišla o všechny důležité pravomoci,ale protože jsem pozitivista věřím,že i toto se zlepší. Četl jsem si reformu českou i rakouskou.Osobně mám pocit,že spousta názorů vychází z neznalosti alepoň té české.Pokud jsem pochopil česká je velmi blízká systému holandskému a švýcarskému.Většina  mlží a odvádí pozornost k okrajovým věcem-poplatky etc.Mně se celkem česká reforma líbí-má své nedůslednosti-a líbí se mi také určitá úpornost paně ministra.Zatím kromě Macka a částečně Kubnyiho nikdo se o provázanost kroků nepokusil.Na rakouské reformě je jeden pěkný bod-pacienti budou dostávat vždy účet-nebudou plati,ale uvidí co to stálo-celkem dobrý krok ke kontrole.Na recept se bude psát chemické složení léku ,zase pěkný způsob kontroly.Rakousko ,po válce,převzalo český model Albert- Trapl-Nedvěd a v posledním hodnocení vyšlo jako nejlepší v EU.Bohužel tento systém byl u nás zničen zákony z roku 1951,ale tyto zákony stále straší v hlavách politiků,lékařů a pacientů.Je nutno narovnat vztah lékař -pacient -plátce.Hlavně vztah lékař -pacient byse měl změnit na rovnocený dialog .Doktoři jsou spíše paternalističtí a pacient zbytečně submisivní.Jak to funguje jinde -se dá lehce zjistit směrem na jih a na západ. http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/c/57201/Sjezd-CLKden-pote.html

MGM 13.11.2008 10:07

Až bude lékařská komora "výběrový klub lékařů"

do kterého nebude snadné po odborné stránce vstoupit a členství v něm bude zajišťovat členovi prestiž a nával v čekárně, pak budu její vyjádření studovat a nebudu uvažovat o "politizaci". Dokud bude členství povinné a do vedení se pohrnou ti, co je lékařská praxe zas tak nebaví, ale penízky by chtěli dojit ze státu nebo z pojišťoven, dotud pokusy vysvětlovat tam reformu, která nutně kaprům vypustí rybník bude asi jako snaha přesvědčit vola, aby si dal biftek.

Mak 13.11.2008 11:48

Re: Až bude lékařská komora "výběrový klub lékařů"

;-D;-D;-D;-D

janci 13.11.2008 16:00

Re: Až bude lékařská komora "výběrový klub lékařů"

Pokud bude clenstvi nepovinne, tak prvni otazka pri jednani na ministerstvu bude : " a za koho vy tu vlastne mluvite?"

Pavel 13.11.2008 9:57

Nejlepší reformrmátor zdravotniství je DRYML z ČSSD.....

který začíná po týdnu  v zastupitelstvu tlačit na to, aby se zakoupina PRIVÁTNÍ nemocnice , kterou vedl a zadlužil.  Ale já nechci platit tak neschopného manažera.

NumLock 13.11.2008 10:07

Re: Nejlepší reformrmátor zdravotniství je DRYML z ČSSD.....

Jen jestli není problém v úhradách od pojišťoven. Najděte si žebříček jak pojišťovny platí nemocnícím a najděte si postavení východočeských nemocnic.

vládík 13.11.2008 11:18

Re: Nejlepší reformrmátor zdravotniství je DRYML z ČSSD.....

Ale - no tak. Ta nemocnoce je zadlužená nesrovnatelně s jinými soukromými nemocnicemi. To zaprvé. A zadruhé - první starostí politika je svému dosavadnímu chlebodárci přinést tučný zisk. Zpráva výše je nepřesná: pan Dryml chce jen zřídit kraské zdravotní zařízení - v soukromé nemocnici, kterou by majitel nemocnice pronajímal. Za hezké a smlouvou dané nájemné. Ať pojišťovna (ne)platí jak chce. Bez rizika, které dosud vlastnictví nemocnice přinášelo.

Pavel 13.11.2008 11:39

Re: Nejlepší reformrmátor zdravotniství je DRYML z ČSSD.....

prosím, nesrovnatelně je více  nebo méně?  Které další soukromé nemosnice máte na mysli ?

Doufám, že to nejsou akciovky s účastí státu ! 

Pavel 13.11.2008 11:42

Re: Nejlepší reformrmátor zdravotniství je DRYML z ČSSD.....

Víte, i my na severu nejsem v čele úhrad tak jako fakultní nemocnice nebo ty pražské v dosahu ministerstva.  Ale to přece neznamená, že ve funkci , kterou mám týden, začnu prosazovat zájmy čistě osobní. Nebyl z vole pro to, že nabízel práci pro lidi ? Není to  konflikt zájmů?