3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ghost 9.9.2006 16:13

Nic noveho

Nic noveho - Pehe pro me vzdycky byl a je blb.

Jana 9.9.2006 14:12

Bartoň

Bože ten Bartoň je magor!

Semiramis 12.9.2006 12:49

Re: Bartoň

Sama seš magor, kozo!

Gustav 9.9.2006 13:12

Je to jednoduche

cigana, jako predsedu vlady, nebo prezidenta nechci.

pařez 9.9.2006 12:52

Autor je idiot

když nevidí rozdíl oproti roku 1998. Tehdy nebyl pat a navíc velká koalice není opoziční smlouva. Proč neuzavřít koalici s demokratickou stranou? ODS to v kampani zcela vyloučila?

neuropan 9.9.2006 13:00

Re: Autor je idiot

Opoziční smlouva je eufemismus pro Velkou koalici. Jsem 100% pro uzavírání koalic s DEMOKRATICKÝMI  stranami, ovšem mezi ty ČSSD bohužel už nepatří. S Vaším nickem bych raději neoznačoval kohokoli idiotem :)

Renata D. 9.9.2006 14:12

Re: Re: Autor je idiot

Opoziční smlouva není velká koalice, neboť jasně nerozděluje pol.scénu na  vládnoucí a opoziční politické strany. ODS se vydávala za opozici a přitom měla bezprostřední vliv na řízení státu aniž za to byla ochotná převzít zodpovědnost.  Voliči tuhle lež ale prohlédli a proto Klaus nevyhrál ani následující volby.

AeroKarel 9.9.2006 22:30

Ale kdepak,

voliči nic neprohlédli, ale Špidlík jim nasliboval více. To kouzelné slůvko zadarmo, případně sociální .......

pic 9.9.2006 13:10

Re: Autor je idiot

Pařez je idiot.

penzista 9.9.2006 12:30

Vážení diskutující

nesmíte zapomenout na to, že hulvátské a vulgární vystupování šibala Paroubka a jeho nohsledů Ratha, Jandáka atd. neumožňuje Peheti moralizovat. To by musel nejdříve odsuzovat své oblíbence a proto ten obrat o 180 stupňů.

Nika 9.9.2006 13:04

Re: Vážení diskutující

To je přesné. Zatímco dříve měl pan P. sáhodlouhé přednášky o "nemorálnosti" Klause, opoziční smlouvy a celé ODS, dnes o morálce Paroubka a jeho sqadry od něj nepadne ani slovo. :-/

PRASÍ DENT 9.9.2006 17:33

Re: Re: Vážení diskutující

 Je patrno, že je ti Pehe tak odporný, že jeho názory vůbec nečteš....Toho Klause si strč za klobouk, toho nám byl čert dlužen.....

AeroKarel 9.9.2006 23:31

Re: Re: Re: Vážení diskutující

Ale čte .......

Jen vy poskočíte (jako Pehehe) při jménu Klaus ........

Modrý pták 9.9.2006 11:48

Pro velkou koalici není vůbec žádný argument.

Konsenzus je něco, co vůbec nikomu nevyhovuje. Je to projev nejvyššího alibismu, kdy se všichni tváří, že BYLO něco uděláno, ale NENÍ to podle jejich představ.  Jako bych je viděl - "Nemohli tam vložit hlavní pilíře, protože je museli obětovat kvůli dosažení konsenzu". Slovenský model je mnohem lepší. Občané to zvolili, tak to občané mají. Mimochodem před 2 lety pan Pehe navrhoval, aby se politické strany dohodli na "úřednické vládě", která by za ně nepopulární reformy provedla. Nikdy jsem nečekal, že někdo s titulem politolog může napsat takovou kravinu. Jako kdyby ty reformy byly politicky sterilní. Konsenzus je k ničemu a velká koalice jakbysmet.

Jiří K. 9.9.2006 12:27

Ale ale, Modrý ptáku.

"Slovenský model je mnohem lepší. Občané to zvolili, tak to občané mají."

Myslíte to opravdu vážně, takovou věc jakou je například důchodová reforma překopávat každé 4 roky podle aktuálního výsledku voleb? 

Tak to potom nemám další komentáře!

Konsenzus je něco, co nevyhovuje hlavně netolerantním a sobeckým lidem, diktátorům a jedincům s bolševickým myšlením modrého i rudého zabarvení. Slušní lidé zpravidla usilují o dohodu. 

šakal 9.9.2006 12:39

Jistě...důležitá je DOHODA...

...Na OBSAHU nezáleží. Vy jste taky kus trotla!

Je to dva dny, co tiskem proběhla informace o testování genetického kódu, jehož prostřednictvím lze zjistit etnickou příslušnost daného nositele. V článku se psalo o tom, že "čistých Čechů" je mezi námi jen asi 10 procent. Je celkem lhostejné, jestli je to pravda, nebo nějaká novinářská kachna, ale jedno je jisté. Pokud by snad tahle bizarní informace platila, tak Vy se o své češtsví rozhodně bát nemusíte. S tou svojí přiblblou lásku k polovičatosti a rozplizlé nemohoucnosti vydávané za vstřícnost jste Čech jako nikdo druhej  ;-P

Jak pravil Bedřich Feuerstein:

"U nás se trpívá na radikálnost programů a prostřednost činů."

Jiří K. 9.9.2006 13:10

šelmo psovitá nepřekrucujte laskavě.

Kde jsem napsal, že na OBSAHU nezáleží. Právě že na tom dohodnutém obsahu záleží, aby byl přijatelný pro oba hlavní tábory. Aby v případě takových dlouhodobých záležitostí, jakými je třeba ona penzijní reforma mohlo být přijato řešení, které přežije alespoň několik dalších volebních období bez zásadních obratů a veletočů.

To není polovičatost ani rozplizlá nemohoucnost, to je odpovědnost a hledání dlouhodobých řešení. To je nezbytnost v případě, kdy žádný z obou táborů nemá, ani v minulosti neměl a nepochybně ani po dalších volbách nebude mít tak silný mandát, aby vše řešil jenom podle svojich not a tu druhou stranu a hlavně její cca polovinu voličů zcela ignoroval.

Že dosažení takovéhoto konsenzu nebude snadnou a rychlou záležitostí je snad jasné a já to nikterak nezpochybňuji.

P.S.: Ještě k tomu 100% češství. Já to vlastně na rozdíl od Vás beru jako poklonu, ja se za své české geny nestydím a Čechem se cítím docela rád a v dobré společnosti.

A jsem docela potěšen, že se mi tam nepřimíchaly nějaké divoké geny stepní, třeba mongolské nebo hunské, čímž asi bylo potrefeno nemálo místních radikálů. Že?;-P

bruno 9.9.2006 13:29

Re: šelmo psovitá nepřekrucujte laskavě.

Kdyby se měly uskutečnit po každých volbách dohody jen pro dohody, tedy aby bylo za každou cenu dosaženo konsensu, pak by se volby vůbec nemusely konat. Od toho volby jsou, aby lidé zvolili cestu, většinou ke změně stávajícího systému. Politické strany mezi sebou soutěží a jsou různé právě proto, že navrhují ODLIŠNÁ řešení společenských vztahů a ODLIŠNÉ cesty které k nim vedou. Jejich názory jsou v mnohém protikladné - ODS - nižší daně a nižší zásahy státu do života občana a nižší přerozdělování - ČSSD vysoké daně, zasahování státu do všeho a vysoké přerozdělování. Jakou chcete vytvořit dohodu? Totéž platí o důchodové reformě, o neziskových nemocnicích atd. Myslím, že je dobře, že se strany nedohodnou na nějakém kompromisním řešení, za které by a) nikdo neodpovídal ( protože musel ustoupit ze svého programu v zájmu dosažení dohody ) b) vývoj ve společnosti by se navždy zabetonoval. Dynamiku vývoje společenských vztahů určuje především střídání u moci a prosazování nových cílů novými formami ( známé politické kyvadlo ).

Jiří K. 9.9.2006 14:02

I Vy bruno překrucujete.

Proč by se měly kompromisní dohody uskutečnit po každých volbách, to přece nikdo netvrdí. Dohody je třeba učinit, pokud nelze postupovat jinak.

Já psal o sněmovních volbách v Česku 2006, které přinesly známý patový výsledek. Navíc v situaci, kdy je potřeba zavést některá hodně dlouhodobě působící opatření a přitom vyhraněná kampaň obou hlavních soutěžících táborů nepřinesla jednoznačný mandát pro žádný z nich.

Tak prostě rozhodli voliči a politici jsou to povinni respektovat. Nikoliv vymýšlet finty, jak to obejít. Nebo utíkat k předčasným volbám v bláhové víře, že snad pro ně dopadnou o něco lépe. Co když nedopadnou? S největší pravděpodobností by výsledek byl zase jenom těsný, žádný jednoznačný mandát doleva ani doprava.

šakal 9.9.2006 18:33

Vy ste jak z vobrázkovýho časopisu!...

...Na Vás sedne ten kreslenej fór vod Kemela v Lidovkách jak ulitej:

Říká jeden občan druhému:

"Voliči vyjádřili ve volbách svoji vůli dosáhnout patu, tak by mělo být povinností politiků to respektovat!"

...Felix Hozmann by si Vás nevymyslel líp! ;-D

šakal 9.9.2006 18:29

To už je tu tak zvykem:...

Když dojde republika na rozcestí, tak se stane tohle:

- část lidí říká: "Pojďme vpravo!"

- část lidí říká: "Pojďme vlevo!"

- vyčůraní demagogové říkají: "Žádné 'vpravo' a 'vlevo' neexistuje - to je jen předsudek!"

- ...a dobří troubové to vezmou oranicí uprostřed - aby se dosáhlo 'dohody' ;-P ;-D

Jiří K. 9.9.2006 22:49

Sofistika šelmičko,

jenom slabá sofistika.

šakal 9.9.2006 18:24

Kdyby Vám záleželo na OBSAHU,...

...tak byste tu tak blbě neplkal.

Jakákoliv dohoda s Paroubkem přinese téhle republice polovičatou, a rozpizlou nemohoucnost převlečenou za vstřícnost. Tedy, až na jediné: pro Jiřího Paroubka to bude znamenat další moc - slaďoučkou, milou, neodolatelnou... Takovou, která spolehlivě zavře huby všem, kdo mu skříží cestu. Kdo si do téhle doby nevšimnul, že s Paroubkem se zásadně neuzavírají dohody nýbrž kšefty, tak je buď blbej, nebo lže sám sobě ;-P

Po česku Nazdar!

Jiří K. 9.9.2006 23:17

Na obsahu mi záleží ...

a pod pojmem blbé plkání si představím spíše cosi, jako tento Váš komentář.

Zdar!

Zebra 9.9.2006 21:44

Re: Jistě...důležitá je DOHODA...

Jako například "S Klausem nebo doleva!" versus "opoziční smlouva". Dočkat se Feuerstein dneška, postavil by proti radikálnosti programů činů nízkost - se domnívám.

šakal 9.9.2006 22:06

...No,...

...dočkav se skutečně dneška, jistě by to Feuerstein řekl zrovinka tak!

Jo, Paroubek lidi naučí... ;-P

neuropan 9.9.2006 12:56

Re: Pro velkou koalici není vůbec žádný argument.

Nerad vás musím poopravit, politolog není titul, nýbrž diagnóza.

Psí vrah Čumil 9.9.2006 15:43

Re: Pro velkou koalici není vůbec žádný argument.

vyslechli jsme slovo Modrého ptáka. Ještě bych rád slyšel jeho interpretaci faktu, že dvě nejsilnější strany, jejichž volební výsledek od sebe oddělují 3%, získaly celkem 67% všech volebních hlasů a žádná jiná myslitelná kombinace neumožňuje ani jedné straně získat většinu ve sněmovně. Kdyby Modrý pták napsal: Mně se velká koalice nelíbí, byla by to bezesporu pravda. To, co sepsal, je jeho zbožné přání vydávané za realitu.

O staronárodnědemokratickém obyvateli smetišť je škoda ztrácet řeč. :-)

franta 9.9.2006 11:42

Pane Bartoni,

nevím jestli si uvědomujete, jak jsou některá Vaše tvrzení směšná z hlediska elementární logiky. Opoziční smlouvu např. dnes už nehodnotí kladně snad nikdo a obě politické strany, kterých se tehdy týkala, její opakování zcela vylučují. To Vám ovšem vůbec nevadí, abyste napsal jako odsudek, že "Vznik opoziční smlouvy nebyl po chuti Havlovi a zásadním odpůrcem této "pragmatické dohody" byl i Jiří Pehe" a použil to jako argument proti oběma jmenovaným. Podle mě byste měl spíše logicky ocenit jakousi jejich jasnozřivost, protože se ukázalo, že měli vlastně pravdu. Ale to je asi nad Vaše modré chápání.  

Kofroň 9.9.2006 11:17

ideologie je pouhý konstrukt mozku

Pane Kofroň levicová a pravicová ideologie v čisté podobě podávána politiky zejména ve voleb. boji je teoretický lidský konstrukt a v čisté podobě neexistuje a ani nem.že existovat. Plní však pro jednoduché mozky v masách obrovśkou reálnou sílu v jejich mobilizaci a získávání na svou stranu vlivem emočního mozku a nakonec i emočního myšlení, které je vývojově starší a určuje nakonec u jednoduchých lidí i jednání. Stujte více.