28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
glosátor 24.9.2007 20:36

Nejde jen o Kuchtu,

obecně platí, že kdyby politici řídili firmy tak jako stát ( kraj, město ) dávno by zkrachovali. Problém je, že do politiky jdou většinou právě ti neúspěšní -  čest vzácným vyjímkám, např. Rusnok, ten však zase používal vlastní hlavu, tak ho socani vyštípali, byl na jejich demagogie moc chytrej . Avšak chráněni v závětří zatuchlé politiky,   i když dělají jednu botu za druhou a  rozhazují plnými  hrstmi nakradené  prachy mající původ v našich daní , v podstatě se jim nemůže nic stát. Volební programy nejsou závazné a voliči pak čučejí jajo vyorané myši, s kým  jejich tak zásadová strana nakonec upekla koalici - mesaliance ODS a socanů na celé řadě radnic viz ! Takže pokud díky diletantizmu matky Kuchty příjde naše věda o bruselské  miliardy a vzdělávání nadějných mozků otře ústa, nic se jí nestane. Maximálně  se vrátí na jih Čech a bude za rakouské peníze  znovu šířit bludy o tom, že jaderná elektrárna je atomová puma s komínem. Zpětná vazba ve formě odvolatelnosti neschopných nebo proradných politiků referendem není, řešení to nemá. Je údělem tzv. demokracie, že ji vedou lidé po odborné stránce druhořadí, protože ti špičkoví  jsou v podnikatelské sféře a plavání ve špíně politiky zkrátka nemají zapotřebí. Uživí se lépe  i bez ní.       

Emersonskej 24.9.2007 23:32

Re: Nejde jen o Kuchtu,

Bohužel nelze než souhlasit !!!!!!;-€

glosátor 24.9.2007 23:41

Re: Re: Nejde jen o Kuchtu,

Děkuji Ti, náčelníku, že ses mně zastal.

Cimerman- Dobytí severního póli.

Emersonskej 25.9.2007 10:56

Re: Re: Re: Nejde jen o Kuchtu,

;-D;-D;-D

portwyn 24.9.2007 17:09

Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

Bez ohledu na kecy o prioritě vzdělání. Tristní přehlídka polistopadových ministrů tomu odpovídá (předlistopadové nepamatuji, ale tam to bylo jedno). Jediný, kdo jakž takž věci rozuměl, byl Eduard Zeman - a ten má tuším zas na triku INDOŠ.

Vláda ODS & spol. jen pokračovala v tradici a pan Topolánek dal MŠMT Zeleným, potažmo paní Kuchtové, jako trafiku. Tím školství fakticky obětoval - to, že Jihočeská Kuchta zvládne resort, nemohl čekat ani ve snu. Musím říci, že od Melounů jsem nic dobrého nečekal, ale taková ignorance ODS mne otrávila. Celé věci pak nasadil korunu omezení peněz na vzdělávání učitelů a návrh Waltra Bartoše povolit výuku středoškolákům. Investice do budoucnosti jak má být (Y)

pavel 99 24.9.2007 17:17

Re: Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

"...Jediný, kdo jakž takž věci rozuměl, byl Eduard Zeman ..." - no pokud pamatuji, tak právě Zeman razil tezi o spojení ZŠ a "pomocných škol" a navíc zrušení víceletých gymnázií (pamatuji nepřekonatelný zlobný škleb při pouhém vyslovení slova "elita"). Podle mého byl klasickou ukázkou "zglajchšaltovaného" socialistického školství.

portwyn 25.9.2007 7:45

Re: Re: Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

Myslím, že EZ rozuměl střednímu školství - do základek opravdu moc neviděl, špatně jsem to napsal. Bohužel ti ostatní nerozuměli ani tomu...

pavel 99 24.9.2007 17:22

Re: Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

K působení ODS - to jsteještě určitě nezaznamenal takové perličky, že pokud zaměstnavatel zaplatí zaměstnanci zvýšení kvalifikace, tak to není "daňově uznatelné" ale musí se to pěkně zdanit - sice to nění nejčastější případ, ale rozhodně to naštve. A prý "podporují vzdělávání".

portwyn 25.9.2007 7:47

Re: Re: Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

Tohle jsem nevěděl, jen se pamatuji, jak nám vedení vyčíslilo (s notným vztekem), co zas ti géniové shora vymysleli ohledně dalšího vzdělávání. A kdybychom to řekli nahlas, to zas by bylo řevu o "projídání budoucnosti" :o(

Václav 24.9.2007 14:54

Jihočeské matky......

Ten závěr článku má systémovou chybu. Je to zcela opačně.Pokud p.Bursík Kuchtovou odvolá, hrozí pád vlády.Její pozice ve straně je dostatečně silná, aby k tomu došlo. Nikoho ve straně Zelených nezajímá, že p. Kuchtová má na výkon funkce kterou zastává nedostatečné IQ. To co má to jsou konexe ve straně a to v Česku plati jako č.1 

Lájoš B. 24.9.2007 15:35

Re: Jihočeské matky......

Myslíte, že to o těch konexích platí jen ve straně Zelených. Takový najiva nebudete, nicméně jste nad ostatními minimálně přivřel oko.

Jirka 24.9.2007 14:43

Kupředu levá (zelená), zpátky ni krok!

Je legrační, jak tato Jihočeská Matka koktá, kdykoli má cosi sdělit národu. Ono asi propagace nesmyslných Bursíkových vrtulek, které hyzdí krajinu a jinak jsou k ničemu, nejspíš nebude tou správnou kvalifilací do řídící manažerské funkce.

Takže Matko naše jihočeská - seber se a pádluj. Zkus se po dlouhé době živit poctivou prací. Bude Tě to bolet, ale jak říká klasik - práce šlechtí!!!!!!!!!! 

dvd 24.9.2007 14:48

Vrtule nejsou k ničemu

Takový Pávek (Jindřichovice pod Smrkem) z nich má nemalý užitek.

Jirka 24.9.2007 14:57

Re: Vrtule nejsou k ničemu

To je pravda, ale proč má deset milionů lidí ze svých daní platit Pávkům jejich kšeft z veřejného? Ta vrtule za dobu své životnosti nevyrobí ani energii, potřebnou ke své výrobě. !

Lájoš B. 24.9.2007 15:32

Re: Re: Vrtule nejsou k ničemu

Tak likvidaci vrtulí doporučte němcům. Já jen že za poslední blackout mohl přenos el. energie ze severního Německa a ty pokrývají cca 20% celé spotřeby státu. Až budete příště bagatelizovat výkon větrníku, račte si uvědomit, že to dávno nestačí jen na rozsvícení baterky.

vita 24.9.2007 15:53

Re: Re: Re: Vrtule nejsou k ničemu

Zajímavý argument...

Když je větrníků moc, tak je jich halt příliš, co se nadělá. Stokrát nic umoří osla a desetitisíckrát nesmysl umoří elektrizační soustavu.

Od začátku bylo větrníkům vytýkáno zejména to, že to jsou NEREGULOVATELNÉ a NEPŘEDPOVĚDITELNÉ zdroje - že jsou slabounké, to je až v dalším plánu. Kdyby dokázaly řiditelně pokrýt pár procent spotřeby, stály by za úvahu...

vita 24.9.2007 16:32

Re: Re: Re: Vrtule nejsou k ničemu

BTW - odklud berete těch 20% spotřeby? Já ať na tu tabulku IEA koukám jak koukám, tak vidím statistiku z r. 2004 (nejnovější):

Celková spotřeba 579,98 TWh, výroba z větru 25,509 TWh... To mi vychází, takhle od oka, na míň než 5%.

Jestli vy si nepletete energii s (instalovaným) výkonem...

pavel 99 24.9.2007 17:23

Re: Re: Re: Re: Vrtule nejsou k ničemu

takové "pletení"  pojmů a dojmů Vás nejspíš od obhájce větrníků nemůže překvapit, že?;-D

Lájoš B. 24.9.2007 17:40

Re: Re: Re: Re: Vrtule nejsou k ničemu

Omlovám se, je to instalovaný výkon, ne spotřeba.

Nestojí těch 5 % (20%) za úvahu ? To přece dávno není výkon "ebonitové tyče" a technologie větrníků se stále zvlepšují. Cena energie roste, ekonomická výhodnost větrníků se přibližuje. Jak je tedy chcete stopnout  a proč ?

Honza V. 24.9.2007 18:30

Re: Re: Re: Re: Re: Vrtule nejsou k ničemu

Cena energie roste především kvůli těm podělaným vrtulím a jejich obhájcům. Protože když zvyšujete procento z "obnovitelných" zdrojů a zároveň odmítáte stavbu jiných zdrojů, zvyšuje se na jedné straně průměrná cena energie (tyto zdroje mají garantovanou násobnou hodnotu oproti např. jádru). To je obyčejná matematika. A navíc žene nahoru cenu to že se nestaví jiné zdroje a tím pádem je energie nedostatek. A my za to těm ekoteroristům platíme!! ;-O(Y)

Emersonskej 24.9.2007 23:40

Re: Re: Re: Re: Re: Vrtule nejsou k ničemu

Teda Lájoši - to jsou ale HODNĚ naivní rádoby argumenty !!!!

Stanley 24.9.2007 18:59

Re: Kupředu levá (zelená), zpátky ni krok!

Vždyť ona pádlovala a po Vltavě dopádlovala až do Prahy. Český národ si neumí vládnout. Elita vybita a ti co mají něco v hlavě, do politiky nejdou. S evidentním blbem není možný žádný dohovor. Ztratil jsem již veškeré iluze. Stačí vystrčit nos a hranice západním směrem a rázem je vše jinak. Země česká, domov náš, ale zanedbaný. Při troše dobré vůle by mohlo být vše jinak i u nás doma.

Skybird 24.9.2007 14:11

Nakonec EU konečně pochopila, že jedinou rozumnou budoucností pro náš energeticky nenasytný svět je jaderná energie

a jednu z čelných naivních bojovnic proti jaderné energetice, tedy lze říci jednu z čelných zpátečnic máme jako ministra školství. Toho školství, které by mělo vychovávat vzdělanou, moderně myslící a do budoucna fundovaně hledící generaci. Prostě kozel zahradníkem.Už zbývá jedině udělat Kájínka ministrem spravedlnosti a Koženého ministrem financí.

Lájoš B. 24.9.2007 15:26

Re: Nakonec EU konečně pochopila, že jedinou rozumnou budoucností pro náš energeticky nenasytný svět je jaderná energie

Víc srandovních bonmotů si z vaší hospody nepamatujete ?

vita 24.9.2007 16:01

Re: Re: Nakonec EU konečně pochopila, že jedinou rozumnou budoucností pro náš energeticky nenasytný svět je jaderná energie

Domnívám se, že jako bonmot to ujde. Už jsem slyšel mnohem horší a mnohem méně trefné...

Bohužel je tento bonmot až moc trefný - a to končí sranda...

Lájoš B. 24.9.2007 17:43

Re: Re: Re: Nakonec EU konečně pochopila, že jedinou rozumnou budoucností pro náš energeticky nenasytný svět je jaderná energie

Trefný možná pro banánovou republiku. Cítíte se tady vůbec jako v demokracii ?

Talián 24.9.2007 21:09

Re: Re: Re: Re: Nakonec EU konečně pochopila, že jedinou rozumnou budoucností pro náš energeticky nenasytný svět je jaderná energie

Obchod, produkce a finance jdou většinou dobře, bez ohledu na vlády. Tak tomu bylo a bude. Vlády jsou dočasní správci státu ( co to je 4 roky ) a většinou ani to ne. Musíme si uvědomit, že celá vláda i s ministerstvy nemá dost pravomoci změnit usnesení valné hromady ani té nejmenší akciovky. Mohou škodit, překážet a otravovat, ale otočit směr dokáže jen totalitní diktatura. Náš problém je v nedokončené privatizaci. Pokud by bylo možno stavět privátní silnice a vybírat mýtné, bylo by dávno vystaráno. Totéž platí o železnici, energetice a dalších.

Emersonskej 24.9.2007 23:41

Re: Re: Nakonec EU konečně pochopila, že jedinou rozumnou budoucností pro náš energeticky nenasytný svět je jaderná energie

To nejsou bonmoty, ale bohužel holé konstatování faktu !!!!!

PetrK 24.9.2007 13:51

Jihočeská matka

v rakouském žoldu.

P.I.Tomec 24.9.2007 13:39

Ebonitové tyče

a liščí ocasy vám dodají Jihočeské matky;-D.