Neděle 12. 5. 2024Pankrác polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 81
  • Poslední: 25.9. 2007 13:43
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
portwyn 24.9.2007 17:09

Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

Bez ohledu na kecy o prioritě vzdělání. Tristní přehlídka polistopadových ministrů tomu odpovídá (předlistopadové nepamatuji, ale tam to bylo jedno). Jediný, kdo jakž takž věci rozuměl, byl Eduard Zeman - a ten má tuším zas na triku INDOŠ.

Vláda ODS & spol. jen pokračovala v tradici a pan Topolánek dal MŠMT Zeleným, potažmo paní Kuchtové, jako trafiku. Tím školství fakticky obětoval - to, že Jihočeská Kuchta zvládne resort, nemohl čekat ani ve snu. Musím říci, že od Melounů jsem nic dobrého nečekal, ale taková ignorance ODS mne otrávila. Celé věci pak nasadil korunu omezení peněz na vzdělávání učitelů a návrh Waltra Bartoše povolit výuku středoškolákům. Investice do budoucnosti jak má být (Y)

pavel 99 24.9.2007 17:17

Re: Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

"...Jediný, kdo jakž takž věci rozuměl, byl Eduard Zeman ..." - no pokud pamatuji, tak právě Zeman razil tezi o spojení ZŠ a "pomocných škol" a navíc zrušení víceletých gymnázií (pamatuji nepřekonatelný zlobný škleb při pouhém vyslovení slova "elita"). Podle mého byl klasickou ukázkou "zglajchšaltovaného" socialistického školství.

portwyn 25.9.2007 7:45

Re: Re: Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

Myslím, že EZ rozuměl střednímu školství - do základek opravdu moc neviděl, špatně jsem to napsal. Bohužel ti ostatní nerozuměli ani tomu...

pavel 99 24.9.2007 17:22

Re: Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

K působení ODS - to jsteještě určitě nezaznamenal takové perličky, že pokud zaměstnavatel zaplatí zaměstnanci zvýšení kvalifikace, tak to není "daňově uznatelné" ale musí se to pěkně zdanit - sice to nění nejčastější případ, ale rozhodně to naštve. A prý "podporují vzdělávání".

portwyn 25.9.2007 7:47

Re: Re: Ministerstvo školství bylo vždycky tím, co zbylo.

Tohle jsem nevěděl, jen se pamatuji, jak nám vedení vyčíslilo (s notným vztekem), co zas ti géniové shora vymysleli ohledně dalšího vzdělávání. A kdybychom to řekli nahlas, to zas by bylo řevu o "projídání budoucnosti" :o(