12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarouš 24.9.2007 0:32

Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Paní Kuchtová je podle svých názorů, které jsem si mohl přečíst naprosto nekompetentní osoba, která bojkotuje energetickou politiku státu a se svými ekoenviromentálními názory nemá na ministerstvu školství ani jinde co pohledávat.

Martin 24.9.2007 0:44

Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

ha takze nazory a ne ciny diskvalifikuji lidi :-D komunismus se vraci

třitečky 24.9.2007 8:49

Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Ano Martine, jsou názory, které lidi diskvalifikují. Některé ze slušné společnosti, jiné z veřejného života.

JC 24.9.2007 0:37

Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Pane drahý, slyšel nebo četl jste někdy vejšplechty té neskutečně a nezdravě sebevědomé ženské? Ona nemá "špatný třídní původ", ono se jí nedostává něčeho jiného. Chybějící znalosti totiž nahrazuje hloupými demagogickými žvásty - to by si inteligentní člověk nikdy nedovolil.

Martin 24.9.2007 0:45

Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

dekuji za vsechny tri nazory, ze kterych kazdy prinesl 0 argumentu, co konkretne ucinila pani kuchtova na ministerstvu skolstvi spatne :-D

JC 24.9.2007 1:09

Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Aby vám to nebylo líto, jeden malý příklad. Jestli si ještě vzpomenete, tak zkraje roku dala JČ matička zelenou mohutné kampani, dle níž by měla být zrušena povinná školní docházka (zavedená za moudré panovnice Marie Terezie).

Slyšel jsem na vlastní uši v TV a četl různě na netu, že po celých 9 let by své děti mohli vyučovat rodiče doma, případně s výpomocí sousedů.  Zřejmě paní ministryně předpokládala, že večer po návratu z práce by otec, např. řidič tramvaje, mohl děti zasvěcovat do tajů geometrie, fyziky, chemie, učit je správnému pravopisu, provázet dějinami národa českého i vyučovat cizí jazyky. Případně by mohla občas zaskočit sousedka, povoláním třeba prodavačka v cukrárně.

Tahle světoborná "myšlénka" paní ministryně už upadla v zapomnění, humbuk jaksi ustal. Asi Jihočeské matičce někdo vysvětlil, že zanedbané základní vzdělání se v pozdějším věku těžko dožene.

Martin 24.9.2007 1:17

Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

rad bych slysel presne co rekla, protoze asi slo o povoleni i domaciho vyucovani a to je neco jineho nez zruseni povinne skolni dochazky

astro 24.9.2007 6:26

Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Na vašem příspěvku mě zaujalo  "zanedbané základní vzdělání se těžko dožene". Máte pravdu. A bohužel dělá ministerstvo vše pro to, aby základní vzdělání bylo co nejhorší. Nová reforma školství je paskvil po americku.  Nejsem nepřítelem USA. Když jsem jsem  se  však v devadesátých letech ocitl v USA (na prestižní universitě), mluvil jsem s řadou kantorů. Byli dost nešťastní ze situace, která tam je. Říkali mi, ať se nedopouštíme chyb, které udělali oni , které už nejsou schopni změnit a které naše školství zničí. Přílišná liberalizace není k ničemu. Děti se naučí, jak žebrat na různé "charity" - budou chodit i v době, kdy by se měly učit, naučí se ledacos  "okecat", ale znalosti nic moc. A už to máme tady. Ano, ledacos se dá najít na internetu, ale nejdřív musím mít znalosti k tomu, abych věděl, co mám hledat - a také umět rozlišit  "zrno od plev". Propagujeme "hraní si" a různé alternativy. Ale život je také o kázni.  A ne každý má takové štěstí jako my, že se v naší rodině nachází dost lidí vysokoškolsky vzdělaných v různých oborech. S výjimkou výtvarné výchovy  si zvládneme našim dětem a vnukům poskytnout znalosti, které jim škola dát nemusí (záleží na rozhodnutí ředitele a situaci : Nemáme aprobovaného kantora? Tak tu fyziku vynecháme).  Odbourávání osnov prosazují hlavně ti, kteří neví, že 30% obsahu bylo dáno na volbě kantora! To byl dost velký prostor pro tvůrčí práci. Stejně  jsem však  přesvědčen, že naši potomci do školy pravidelně chodit musí. Je třeba si zvyknout na práci. Při domácí výuce hrozí, že někdy nemá rodič čas, někdy se nad dítkem "slituje" ( tak si běž hrát, doženeme to zítra). Stalo se také "hitem sezóny"  tvrdit, že data a fakta jsou zbytečná. Nejsou! I kdyby jenom procvičovala paměť. Dal jsem teď mnohým dost velký prostor k nadávkám a útokům, ale někdo se třeba také zamyslí. Howg!

Kecal 24.9.2007 9:18

Re: Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Souhlas.

slovan 24.9.2007 10:39

Re: Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Souhlas

Lída 24.9.2007 9:57

Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Teda já paní Kuchtovou fakt nemusím, ale pokud vím, tak ona nechtěla zrušit povinnou školní docházku, ale povolit domácí vyučování i na druhém stupni. A to je dost rozdíl.Mimochodem, otec tramvaják a matka prodavačka by nemohli svoje děti učit doma ani na prvním stupni, protože podmínkou pro domácí vyučování je maturita rodiče.

Ale napadá mě skutečná blbost, kterou paní Kuchtová navrhovala. Úplně zrušit přijímačky na SŠ, aby se děti nestresovaly.

Ivča 24.9.2007 11:05

Snaha o nestresování

- aby to nebylo přehnané.Stálé "umetání cestičky" dětem, aby se probůh nestresovaly a nepřetěžovaly zbytečnými fakty atd., mi připadá poněkud zcestné. Jednou byla škola na nějakém filmovém vzdělávacím pořadu. Hlavně dívky se neustále couraly na toaletu a kdoví kam. V podstatě tím bezohledně rušily ty, kteří chtěli poslouchat. Vedle sedící kantorka jen poznamenala: "Teď se courají na toaletu po 5 minutách a až vyjdou ze školy a sednou si do supermarketu za pokladnu, nepustí je možná i hodinu na to WC". Myslím si, že i děti, a dospívající obzvlášť, by se měly postupně učit ovládat se, překonávat i nějakou tu nepříjemnost, více myslet i na druhé, nejen na sebe a prosazovat jen své zájmy. Tím nechci říci, že kdo má problémy např. zdravotní, nesmí na toaletu. Spíše jde o to, že toho někteří jen zneužívají k tomu, aby se nemuseli ničemu podřizovat, co se jim nechce dělat. V dospělosti to tak ale jistě není. Zkuste si v zaměstnání stále vybojovávat vlastní výhody a chtít, aby vám druzí umetali cestičku. Takže nejen ty předměty a pemzum vědomostí je jim třeba poskytovat. Nic se nemá přehánět, ani dnešní kult dítěte není v pořádku.

Mišák 24.9.2007 1:10

Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Kuchtová - kvalifikace = absolventka PF, učitelka na SŠ (s kvalifikací jen pro ZŠ), odstřelovačka JETE za rakouské finance. 1) Nekompetentností způsobila zdržení dvou velmi potřebných opreačních programů (Říman za ně nezodpovídá!). 2) Webovky pro kantory jsou jen předražený humbuk. 3) Navrtala se do MS 2009 v lyžování vydíráním - státní úředník nemá co mluvit do funkcí v občanském sdružení, které ani nefinancuje. A tak by se dalo dost dlouho pokračovat. Máte vy nějakou fundovanou obhajobu Kuchtové? Máte houby, školství jste zažil asi jen jako žák na ZŠ (čeština + diakritika), energetikou na odborné úrovni se asi neživíte, studovaný ekolog z vás taky nekouká. Asi jen další ekologista, co rozumí úplně všemu?

Martin 24.9.2007 1:23

Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

chapu ze vy jste pouhy hlupak, ktery bez ad hominem dovetku, navic vychazejicich z pohledu do zrcadla nic napsat nedokaze

k bodum a k veci, ad hominem si masturbujte do aleluja, ale sam

1. nevim jestli jde o nekompetentnost, ale podle vyjadreni jinych politiku (ne tech co chtej tam mit koryto pro svyho namestka), pouzila akceptovatelnou metodu navic ve spolupraci s jinym ministrem cili panem rimanem, a premier to akceptuje - taky je to hlupak co nevidi jeji nekompetentnost ?

2. nic vecneho jen fraze

3. nejvecnejsi, ale zajimalo by mne jak stat nefinancuje ms 2009 v liberci ? „Zájmu paní ministryně o přípravy mistrovství světa si nesmírně vážíme. Její návštěva poněkud symbolicky připadla na den, kdy do zahájení mistrovství světa schází rovných 800 dnů. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy je pro organizační výbor Liberec 2009 velice významný partner, neboť pod jeho správou je speciální vládní program, jehož prostřednictvím se zajišťuje plynulé a účelné financování dostavby areálů na Ještědu a ve Vesci,“

Martin 24.9.2007 1:24

Re: Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

a k liberci dodatek, jeji chovani take bylo plne akceptovano vladou. to jsou ve vlade takovi blbci co se ani neozvou pri takovych hruzach co zminujete ?

Mišák 24.9.2007 2:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Rozumu pomálu, sprosťáctví přehršle. Nepište o tom, čemu nerozumíte, sežeňte si konkrétní fakta a naučte se psát česky. Zaštiťovat se jen výroky některých politiků (a ještě pouze z médií?), to jsou hodně slabé argumenty. Já mám daleko konkrétnější výstupy, ale s vámi už diskutovat nehodlám pro naprostou a zbytečnou ztrátu času.

Martin 24.9.2007 2:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

se sprostactvim jste prisel vy, tak ted nebrecte jako panenka nebo politik ods, kdyz se vam to vraci

na vecne pripominky jsem vecne odpovedel, to ze ted uz muzete jen fnukat "on zna prislovi jak se do lesa vola a postupuje podle neho osklivec sprostej" mne docela tesi

haek 24.9.2007 9:43

Re: Re: Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat od 3)

http://www.totalsport.cz/index.php?page=rubriky&id=71&kat=1&cti=1

TBB - falešný mormonský kněz 24.9.2007 9:14

Re: Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Příteli, tak se tam běžte podívat. To, co jakž tak fungovalo, rozkulačila, dosadila do fukcí sobě podobné neshopné zoufalce. Řada lidí odešla znechuceně sama. Zležitosti EU jsou hrubě podceněny a má-li k nim Kuchta (případně její náměstci) někde vystoupit, tak to přenechjí subalterním úředníkům, protože ti "pomazaní" to, co jim připravil aparát, neumějí anglicky ani přečíst, natož aby tomu věcně rozuměli!

zloch 24.9.2007 8:35

Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Martine, dokážu si představit, že paní Kuchtová patří k většinové části "expertů na jádro" v tom smyslu, že temelínské chladicí věže jsou čtyři, protože přeci máme tří fáze a nulák.

Talián 24.9.2007 21:20

Re: Re: a mohl bz pan zouzalik napsat

Tak tohle se říkalo už v Jaslovských Bohunicích. Já jsem se těšíval na "velké porady" kde vysoce postavení soudruzi, vesměs rychlokvašky, trousili své moudrosti. Byl o tom veden sešítek, ale nevím kde skončil. Dodnes vzpomínám, jak pod nabubřelým heslem o splnění úkolů mcacátého sjezdu bylo menší heslo:" K.J. Erben: Lépe v klamné naději žíti, než strašlivou poznati jistotu". Nikdo z papalášů to nepochopil a nenechal to sundat.