5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zdendáč 8.5.2008 17:22

Základní instinkt - ztráta paměti

Tou zcela zjevně trpí naše miloučká europoslankyně,snažíce se rozehrát jen další z dílků té své dojemné předvolební a zviditelňovací série...Tentokrát zahrála docela úspěšně (alespoň dle reakcí) na strunu té nejobyčejnější "národní" vlastnosti,malomyslné čecháčkovské závistivosti,která v kombinaci s ateistickou většinou ve společnosti přináší kýžené ovoce,potřebné politické body?...Text jakoby napsal sám velký Filip rukou společnou s praotcem Grebeníčkem?

Je mi té na pohled zcela jistě sympatické dámy upřímně líto...Kolika názorových přemetů je zapotřebí a kolik řitních otvorů je nutno pro těch svých pár zlaťáků projít...Samozřejmě to vše s upřímnou skromností,postojem vysoce mravním takovým krásným,marxisticko-křesťanským...

Jen stěží zadržuji slzy dojetí a kdyby byla Marií,ještě k tomu panou...pak i já začnu věřit,prostě nemám na vybranou...;-D;-D;-D

Šnek 8.5.2008 19:39

Re: Základní instinkt - ztráta paměti

Dá se to samozřejmě vidět všelijak, ale bezesporu jsou ty církve, všechny, stejnej ksindl. Ať katolící, judaisté, protestanti, nebo islamisté. Doplň, kdo znáš další.

Zdendáč 8.5.2008 21:30

Ad: Ksindl...

Nedělám si o církvích žádné iluze a umím jim přiznat jenom jistý (historický) podíl na tom, že některé sebou jaksi nesly vzdělání a kulturu, i když bych se nechtěl pouštět do soudů a diskuzí o tom,jak kdy a za jakou cenu...

Způsob,jakým se ale na tohle téma "baví" ta narudlá pizda mi ovšem nutně připomíná známý Krylův text : "Na rohu ulice,vrah o morálce káže..."

Vím, že z její strany nejde o nic víc než o politický kalkul v kombinaci s chladnou vypočítavostí,tedy žádná ztráta paměti...Tou zde ovšem trpí úplně jiní a není jich zrovna málo.Myslím těch "diskutujících", kteří jí tu závistivou propagandu zobou z ruky a spolehlivě baští...

Nemo 8.5.2008 21:33

Re: Ad: Ksindl...

Když on se ten Krylův citát náramně hodí i na katolickou církev.

Zdendáč 8.5.2008 21:56

Souhlas...

Ovšem možná tak v 18 století...

čtenář 8.5.2008 17:09

Rád bych touto cestou poděkoval těm voličům, kteří

dali své hlasy tetě Bobo a tím dodaly Evropskému parlamentu tuto intelektuální ozdobu, pitomci pitomí.

Pet 8.5.2008 17:20

Re: Rád bych touto cestou poděkoval těm voličům, kteří

áááá,opět se ozval poručíka Duba potomek

čtenář 8.5.2008 17:24

Re: Re: Rád bych touto cestou poděkoval těm voličům, kteří

Ááááá, už se ozval jeden volič.

Starý J. 8.5.2008 16:40

Hrubě populistický článek

Bobošíkové, která se chytá témat, na kterých lze lehce sbírat body (důkazem jsou souhlasy těch, kteří ji jinak nemohou přijít na jméno). Myslím, že si vyslouží zaslouženě první místo mezi největšími populisty tohoto státu.

Navíc je pro mě novinou, že za Sarejavským atentátem stojí církev. Četl jsem již mnoho "vysvětlení" pádu Klause od všech možných politologů, politiků zleva i zprava, odpůrců i příznivců Klause, každý si to vysvětloval podle svého gusta a přesvědčení, ale tvrzení Bobošíkové o církvi je skutečné novum. "Bravurně" rozšířila již tak početné množství spekulací na toto téma. Teď už by mě nepřekvapilo, kdyby za tím bylo i počasí, nebo laviny v Tatrách!

Začíná to být dost hnus - ty články Bobošíkové! Včetně použitých výrazů o drápech vlka a pod!

xxx Kubeš 8.5.2008 17:36

Re: Hrubě populistický článek

Souhlas, Bobo dělá co může v zájmu jejího znovuzvolení.

Šnek 8.5.2008 19:41

Re: Re: Hrubě populistický článek

To určitě dělá, ale aspoň to netutlá.

Ivka 8.5.2008 21:22

Re: Hrubě populistický článek

Když někdo chrápe a náhle procitne,pak neví spoustu věcí a jen tupě je udiven! Nechte laviny v cizím státě a radši bděte,když vám jde o křeslo pod zadnicí.. církev je nalezlá všude, co si myslíte jakou roli plní strana lidová? jen prodlouženou ruku katolické církvi.. uděláte lépe,když se budete rozhlížet a přemýšlet a pak reagovat. . 

Starý J. 8.5.2008 16:32

JuraJurax

....proč dodávat moc - neboť majetek je moc - subjektu, jehož zájmy nemusí být totožné s našimi? Mocná církev katolická  - i jiné - není náš zájem - nebo je? ....

Myslím, že se mýlíte v mnoha svých tvrzeních. Jednak srovnáváte navracení majetku církvím jako by se vracel majetek komunistům (k tomu jsem se vyjádřil u příslušného Vašeho příspěvku, majetek komunistů nebyl jejich majetkem, ale státu, byl postaven , ale z peněz ze státního rozpočtu).

Vracení "majetku církvi" je třeba proto, aby mohlo dojít k odluce církve od státu (pro kterou doufám rozhodně jste) a církev si mohla platit své zaměstnance (kněze, církevní hodnostáře) ze svých prostředků. Nevím, z čeho by je jinak platila, z čeho by platila údržbu církevních staveb (far, údržbu a koupi dalších potřeb pro obřady atd.). Doposud se tyto všechny věci platí z peněz nás všech, tedy i ateistů, jako jste Vy.

Církev nikdy nebude mít v našich podmínkách takový majetek, aby mohl znamenat moc a stát se bude muset podílet na opravách takových církevních staveb, které zahrne do památkového fondu, protože na to církev u nás nikdy nebude mít vzhledem k počtu těchto památek. Pak by byla jediná možnost nechat tyto památky prostě spadnout, tak, jak se to již v mnoha případech stalo. Nevím, jaký majetek u církve předpokládáte, aby se dalo hovořit o tom, že díky tomuto majetku bude moci uplatňovat nějakou moc. Církev bude moci ovlivňovat politiku v tomto státě jen prostřednictvím svých lobistů, většinou soustředěných v KDU-ČSL. A jak jistě víte, zástupy příznivců této strany rapidně klesají a rozhodně v našich podmínkách neporostou!

Čili Vaše obavy z moci církve díky majetku jsou fantasticky přehnané! S většinou majetku církve nejde obchodovat, jde o stavby církevní, zbytek majetku by musela církev udržet, aby ji přinášel zisk, ze kterého by svoje výlohy platila (na př. lesy, polnosti). Navrácených nějakých 80 miliard také pro celou církev mnoho neznamená, brzy budou mít tento majetek i jednotlivci!

Skepti cus Maxim us 8.5.2008 19:55

Odluce církví od státu může dojít ihned a bez náhrady, jen chtít.

Jinak samozřejmě hloupě tlacháte. Církev prodá co se dá, protože hospodařit neumí a investovat se jí do ČR nechce. Jinými slovy, každá koruna, která se nacpe do chřtánu Vatikánskému kultu mrtvých je ztracená.

Hrad 8.5.2008 21:02

Re: Odluce církví od státu může dojít ihned a bez náhrady, jen chtít.

Církev svatá katolická nic neprodá. Ta již 2000 let ví, že majetek znamená moc. Hodně majetku, mnoho moci. Moc znamená že mohu něco zmůžu, udělám. Je jedno jestli před majetkem stojí Sherman nebo Abrams, nebo někdo pro "oblbnutí" oveček mává křížem.  

Valonis 8.5.2008 21:13

Re: JuraJurax

Vracení majetku církvi je třeba pro to aby mohla platit své zaměstnance (kněze, hodnostáře atd.) ze svých prostředků, píše pan Starý J.

A z čeho pak platí rodiče náklady na často dost nákladné koníčky svých dětí? Kdo kupuje myslivcům lovecké pušky a patrony do nich a nájem honitby? Rybářům rybí násadu, krmení  a rybářské náčiní, jakož i lovecké povolení? Kdo platí za zahrádkáře nájem pozemku na kterém chtějí hospodařit, kdo jim platí postřiky, vodu, zorání pozemku? Kdo platí bytovým družstevníkům náklady na provoz a administrativní zaměstnance jejich družstva?

Pane Starý, pochopil jste co Vám naznačuji? Každý kdo chce pěstovat svého koníčka a víra v boha je soukromý koníček, musí si na něj vydělat svou prací! Chcete mít svého velebníčka a pana biskupa, složte se, vážení  věřící,  na svého koníčka! Nechtějte se svojí zálibou parazitovat na práci jiných!

Ivka 8.5.2008 21:26

Re: Re: JuraJurax

Dobře jste to napsala tomu panu !Natvrdlému! Církev a odluka od našeho státu ani náhodou! Stát je bezva dojná kráva..i když, ať jsou pod kontrolou, jsou stejně nebezpeční jak komunisti.

Jura Jurax 8.5.2008 21:58

Re: JuraJurax

No, kéž by byly moje obavy liché - ono doba se může všelijak zvrtnout a třeba Polsko mi přijde odstrašujícím příkladem. Pro odluku církve od státu samozřejmě jsem, památek je mi taky líto ... nicméně osmdesát miliard je holt osmdesát miliard, za to by se dalo pořídit mnohé užitečné ... ukradené se má vracet, já vím, ale třeba naši rolníci všichni své zpět nedostali ... a církev je spolek stejně jako svaz zahrádkářů, neměla by mít extra postavení (jehož se domáhá); církev je jakýsi servis pro věřící - tedy ty, kdož jej potřebují - a nechť si jej platí věřící sami; a humanitární služby poskytované pod ochranou církve mohou být placeny stejně jako ty poskytované jinými subjekty ... ono je to spíš politická hra a vydírání lidovců, co na tom loupou politický perníček, protože volby dopadly jak dopadly a koalice je nesourodý slepenec, kde dvě pidistrany vydírají a sabotují kde co ... :-/

Hrad 8.5.2008 22:59

Re: Re: JuraJurax

Ukradení se má vracet??? !!  Co když všichno okradení zemřeli? Ukradné se nevrací, ukradené se znovu krade. Kdysi se říkalo: "proletáři všech zemí spojte se". Dne se  takový "blábol " nikdop nevysloví. Protože všichni zloději jsou už dávno spojeni.Globálně, regionálně, místně,  a nejlépe v místní organizaci strany lidové. ODS jim v tom zdatně sekunduje již na okresní úrovni.

ludvík 8.5.2008 16:05

restituce

Bobošíková mi není sympatická,ale dnes s ní souhlasím.Je zajímavé,že vládu příliš nezajímá,že mnozí zemědělci  stále marně čekají na navrácení majetku.Navíc způsob jak získali majetek se poněkud liší od toho,jak ho získala církev.

Starý J. 8.5.2008 16:50

Re: restituce

Navracení dosud nevráceného majetku zemědělcům je blokováno levicí od samého počátku, vedením "transformovaných JZD", kdy někteří bývalí předsedové je spolu s kamarády vytunelovali, rozprodali majetek který ještě za něco stál, ten co byl v dezolátním stavu nabízeli na vrácení a mnohá z těchto transformovaných JZD  jsou dávno v konkurzu a operují s tím, že žádný majetek již není. Předseda jednoho takového "JZD" v konkurzu se mně směje již dobrých 15 let, kdykoli tam zajdu. Již před pěti lety jsem to vzdal! Já zemědělský majetek nepotřebuji, dělal jsem to víceméně pro bratra. Teď jsme se oba se stavem již smířili!

ludvík 8.5.2008 17:36

Re: Re: restituce

Né že bych miloval levici,spíše naopak.Ale vláda na druhé straně má,přeci jenom i když malou většinu v poslanecké sněmovně.Možná,kdyby věnovala takové úsilí , jako prosadit restituci církevního majetk,tak by se to podařilo.

tomfuk 8.5.2008 15:55

Důsledky ......

Důsledky politické  diskriminační politiky způsobené nacionálním socialismem a následně komunismem v náších zemích vůči věřícím , jejim představitelům a samozřejmě i majetkům různými církvemi vlastněný nebo obhospodařovaný nese své ideologické plody.Židovské synagogy nepřečkaly devastaci, většinou zmizely z měst úplně,nebo jsou to ruiny.Z kostelů se stávaly terče lidově demokratické armády ve výcvikových oblastech,sklady pro JZD,rozpadající sutiny neopravované, bez farností.Cennosti zabavoval stát a pak je prodával za valuty do západního zahraničí za valuty.Mladý pan Novotný by o tom kdy chtěl mohl vyprávět.Největší zlo bylo ovšem pácháno na mladých lidech,to,že jim nebylo umožněno se vzdělávat všeobecně    a tak světové dějiny se jim zúžily na  pavědecký marxistický pohled na otázku stvoření světa      a boha.Někdo prohlásil kam nemůže čert nastrčí babu.Neúspěšná kandidátka na prezidenta ČR.Její trapnou kandidatůru podporovali ti jejichž píseň teď zpívá.Původci morálního marasmu si nacházejí ty,které ve své ideologii dobře proškolili a tvoří z nich hlásné trouby.V dnešní době,bychom si měli uvědomit všichni ať jsme tencí,tlustí,malí,velcí,že jedním z pilířů demokracie je také křesťanství a jeho samostatnost.!!

Hrad 8.5.2008 16:22

Re: Důsledky ......

Tomfuk, je muž předvčerejška. Do jedné takové komunisty devastované synagogy jsem chodil do městské knihovny, v jednom takovém komunistickými zmetky devastovaném kostele jsem ministroval, ale ani to nezpůsobilo moje postupné pánbičkářské zblbnutí(zase jsem postižen jinak-něco si pamatuji). Asi málo jsem se naučil věřit. Osobní zkušenosti jsou dobré tak k pivu. Tonfuk svoji osobní zkušenost vydává za vědecké historické sdělení. Ani si nevšml, že vypadá jako B.B! O jednom hřbitově(víc jich neznám, vím to, že z něj začaly mizet náhrobní kameny ve velkém, až po úspěšném vypořádání s komunismem v roce 1989. A mizí stále. Na prvního žebráka na ulici jsem si také musel počkat do roku  1990. Na zločince, z kterých šel děs,a to mám pro strach "uděláno" jse si také musel, počkat na Hlavním nádraží v Praze až na Havlovu amnesti. Ať žije ....., co ať žije?   

tomfuk 8.5.2008 17:13

Re: Re: Důsledky ......

Když umíral Kristus,stala se tma po vší zemi,a zatmělo se slunce-také nitro člověka se zatemní,ať už v něm bůh umřel,anebo ať ho sám v sobě zabil.Odstranili jste boha Vy hrade a jiní mu podobní zasedáte na jeho trůně.Ovšem jako bůh tvořit neumíte jen kritizujete dílo starého boha ,svět a společnost.Jiní usilují uniknout hroznému subjektivismu ze své osamocenosti ze sebe do přírody,boje a ničení.Některým stačí neustálá kritika,zlá ,zlostná kritika,myšlení bez srdce.R^

jirka.s. 8.5.2008 18:09

Re: Re: "Na zločince, z kterých šel děs,a to mám pro strach "uděláno" jse si také musel, počkat na Hlavním nádraží v Praze až na Havlovu amnesti."

A proč jsi, zřícenino, čekal tak dlouho? Vždyť sis mohl už dávno a dávno počkat na urválka, starého grebeníčka, horváthovou, veselou a další a už tehdy předvést jak máš pro strach naděláno! ;-D

Hrad 8.5.2008 20:44

Re: Re: Re: "Na zločince, z kterých šel děs,a to mám pro strach "uděláno" jse si také musel, počkat na Hlavním nádraží v Praze až na Havlovu amnesti."

Irko, to jsem ještě nežil. Díval jsem se občas(víš Staré město)starému Grebeníčkovi do ksicthu. Mezi těmi zjevy z Havlovy "ekvilibristiky" a ním, to byl značný rozdíl. Hádej kdo byl na tom lepe? Ale vážně. Ty jen tak kecáš. Matka by udělal lépe, kdyby si místo tebe nechala čápa. Potíž je totiž v tom, že během cesty  když tě čáp přepravoval, došlo zřejmě k nevratnému poškození mozku.

Skepti cus Maxim us 8.5.2008 20:03

To je ale blábol :-)

Defurak 8.5.2008 15:36

Ví někdo ze zde mudrujících

jak se s církví vyrovnalo Slovensko. Není zdaleka tak ateistickou zemí jako ČR a tak by mne zajímalo, jaká je situace tam.

Předem děkuji za konkrétní informace, nikoli ideologické plky či hulvátské výkřiky.

Hrad 8.5.2008 16:01

Re: Ví někdo ze zde mudrujících

To se načekáš.......