27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zlíňák 16.1.2008 6:56

Historický nadhled

Vážení, někdy mám dojem, že náš pohled na současnost je individuálně zkreslený, bez znalostí historického vývoje lidské společnosti.V dějinách se prolínají diktatury, různé formy vlády levice ( patří sem i komunisté) a pravice.Proto neze v budoucnosti vyloučit různé "ismy".Buďme nad věcí, přečtětě si Vladaře. 250 popravenách je tragedie , přes 1000 mrtvých při dopravních nehodách je sranda?To řešme, minulost nechme historikům, stejně to nikoho nebude zajímat.

TN 16.1.2008 6:56

Pravděpodobnost, že se něco takového stane, je celkem malá, ale rozhodně není nulová.

Kvůli tomu jsem to nemusel číst.

trent 16.1.2008 6:51

Re: Re: Komunismus

návrat před 89 není možný,nelze se vracet zpět.....je pouze historicky možné prožít si některé věci znovu v mnohem hrůznější podobě,ale to se českých komunistů,nebo přesněji řečeno politiků ksčm,netýká....v této zemi není žádná politická strana schopna něco organizovaně provozovat,není zde suverénní státní ůtvar,armáda a další mocenské nástroje státu,takže zdejší dění mohou řídit pouze nadnárodní globální společnosti,dle potřeb trhu.....takže to bubu s těmi jakože komunisty je náš takový místní folklor....;-)

Mišák 16.1.2008 3:01

Re: Přečetl jsem si první větu

Stačí přečíst si vaše první slova a vím, že jste hulvát i to, za co neoprávněně označujete autora, i s jednoduchými počty máte problém jen vy. Autor má pravdu a běda těm, kteří KSČ-M (zase!) podceňují. Už dnes chtějí do vlády, zítra budou chtít vládnout sami, klidně naslibují všechno všem. Bohužel kdekdo v ČR je za odborníka na všechno, rady moudrých nesnáší a moc se diví, když je někdo semele.

Vlasta.on 16.1.2008 2:53

Re: Re: Přečetl jsem si první větu

Není to tak. Stačí ODS a 19 !!! lidoveckých hlasů. Ale to není všechno.Ví se, že klause budou volit i jiní senátoři. Takže stačí 15 !!! lidoveckých hlasů. A to dostane. Po doporučení onoho lidoveckého grémia je to jasné.

Takže, Klaus komunisty nepotřebuje! Tudíž premisa článku je chybná.

Borek@exil 16.1.2008 2:37

Re: Komunismus

Ono to nemusí jít rychle....krůček po krůčku. YUKOS si také Putin vzal..Chodorovského vsadil do basy a YUKOS koupil stát skrze nějakou firmu. Jak by se asi VW a druzí bránili ? Podívejte se na Chaveze ve Venezuele....znárodnil americkou firmu CITGO, jen to hvízdlo.

Vasekpasek 16.1.2008 0:51

Re: Přečetl jsem si první větu

Za prvé si myslím, že je poněkud trapné nadávat v diskuzích autorům. Za druhé si myslím, že nemáte pravdu, Klaus by ty hlasy nepotřeboval za předpokladu, že jej budou volit téměř všichni lidovce a to se s pravděpodobností limitně se blížící jistotě nestane. U Zelených volba Klause nehrozí. Ještě tu samozřejmě máme možnost odpadlíků ze socdem, kterým se silová politika JP nelíbí a rádi si tak do něj šťouchnou. Ale to není jisté. Celkově mi z toho vychází, že (ač se mi to silně příčí) pár komunistických hlasů Klaus potřebovat bude.

Každopádně, co na tom záleží... Podstatné z článku je to, že s komunisty se opět silně počítá, což volba prezidenta zcela jasně ukazuje. A to je špatně!

Vlasta.on 16.1.2008 0:43

Přečetl jsem si první větu

Jak se zdá, nikdo dnes nemůže být zvolen prezidentem České republiky bez souhlasu komunistické strany ......

a vím, že jste hlupák. Není tomu tak. Klaus KSČM nepotřebuje, jen Švejnar. Naučte se počítat, troubo.

Vasekpasek 16.1.2008 0:31

Komunismus

Komunismus je zločinný systém, to je bezpochyby. Když jsem se tak párkrát zamýšlel, jestli je možný návrat před rok 89, dospěl jsem k závěru, že tomu prostě nevěřím (je to samozřejmě pouze a jen věc názoru, teprve budoucnost ukáže). Nevěřím, že by si VW nechal vzít Škodovku, nevěřím, že by si zahraniční banky nechali vzít spořku či ČSOB a podobně. A bez toho není návrat ke starým "pořádkům" prostě možný.

Což nic nemění na tom, že absolutně nechápu voliče komunistů a stále ještě žiju v růžových představách (možná prostě naivních), že tu jednou nebudou (aniž bych apriori jim přál něco zlého). Tento problém stále ještě vnímám jako generační