9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Borek@exil 16.1.2008 2:37

Re: Komunismus

Ono to nemusí jít rychle....krůček po krůčku. YUKOS si také Putin vzal..Chodorovského vsadil do basy a YUKOS koupil stát skrze nějakou firmu. Jak by se asi VW a druzí bránili ? Podívejte se na Chaveze ve Venezuele....znárodnil americkou firmu CITGO, jen to hvízdlo.

trent 16.1.2008 6:51

Re: Re: Komunismus

návrat před 89 není možný,nelze se vracet zpět.....je pouze historicky možné prožít si některé věci znovu v mnohem hrůznější podobě,ale to se českých komunistů,nebo přesněji řečeno politiků ksčm,netýká....v této zemi není žádná politická strana schopna něco organizovaně provozovat,není zde suverénní státní ůtvar,armáda a další mocenské nástroje státu,takže zdejší dění mohou řídit pouze nadnárodní globální společnosti,dle potřeb trhu.....takže to bubu s těmi jakože komunisty je náš takový místní folklor....;-)

jiru 16.1.2008 7:55

Re: Re: Re: Komunismus

folklor - nezlob se, ale musím říct -   blbečku.

Budiž, možná nebudou popravy. Třeba nebude ani znárodňování. Ale všechno ostatní -až se celý HDP pod jejich vládou prožere nebo vydá na dávkách, porodným a pohřebným, nebude na investice do výroby ani na silnice  ani na nic jinýho, pak se podivíme. Možná nám zase zavřou hranice, aby lidi nemohli odjíždět - kdopak by jim tady s výhledem živoření zůstal. A ty možná budeš prvním, kdo o odchodu bude uvažovat.  To je jen minimum toho, co by způsobili komunisti ve vládě.

jan hájek 16.1.2008 8:31

Re: Re: Re: Re: Komunismus

Proč by mělo státu zbývat na investice do výroby, když žádný výrobní podnik nevlastní? Konec konců, proč by měl stát investovat do čehokoli co nevlastní? Proč by měl stát (rozuměj správce daně od nás vybrané) investovat do čehokoli co nám, plátcům daní, nepřináší prospěch?

Vasekpasek 16.1.2008 11:25

Re: Re: Re: Re: Komunismus

Ano, ale to se už (kromě uzavírání hranic) bavíte o "standardní levicové politice", nikoliv o komunismu. Problém komunismu vnímám jako problém lidských práv, jako problém svobody a demokracie, nikoliv v prožírání HDP, což je obecně problém levice a to samozřejmě i té demokratické

Emi 16.1.2008 8:01

Re: Re: Re: Komunismus

Autor má jistě pravdu v logice myšlení, a postupech komunistů, o tom není pochyb. Problém je bohužel v tom, že spousta lidí má falešný pocit jistoty, že tyto věci jsou dávnou minulostí a nemůžou se nikdy zopakovat. Osud Milady Horákové je jistě otřesný, ale současní lidé ho spíš vnímají jako film pro pamětníky. Je treba hovořit o tom, že STB a nomenklatury tady po listopadu působí ja ko pátá kolona pod heslem čím hůř pro stát, tím líp pro nás. Kováčik a Filip se pak mohou tvářit jako hodní strejdové. On ten problém může nastat po zvolení Švejnara, který rozjede pohyb na scéně. A pak při parlamentní většině levice se můžou dít věci

Jirka 16.1.2008 6:57

Firmy by si nenechali vzít

R^R^R^!!

RomanL 16.1.2008 10:33

Re: Komunismus

... jo, to znám! "Peněženku mi mohou vzít, kočár mi mohou vzít, ale důl? Viděl jste někdy důl, pane? To je díra v zemi."

Jimmy Keen 16.1.2008 16:52

Re: Komunismus

Bohužel jste naivní. Bolševik si samozřejmě vezme i VW a to klidně i s požehnáním Bruselu. proč myslíte, že se tak ženou do vlády. Protože vláda rozhoduje o daních. A není problém prosadit daně z majetku, například, že podnikatel zaplatí 100% daň z majetku. A protože ty peníze nemá, přijde na řadu exekuce. po exekuci nějaký typ národní správy. VW utře hubu a Brusel řekně, že daně jsou záležitostí jednotlivých členských zemí. Dále se výtečně se zdaní zisky, co to je nějakých 90%. Čisté, jednoduché.