3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Jakýpak polibek smrti?

Jak už je obvyklé, zejména politologové, kteří se ničím jiným celý rok nezabývají a marní tak svůj život jednou z nejzbytečnějších činností vychovávajíce na svých katedrách další pro společnost velmi hodnotné jedince, jsou konsternováni výsledkem ANO a téměř ochromeni tím, co nás v důsledku toho čeká v nejbližších letech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Gene 28.10.2017 15:53

Re: jste opravdu amatér

Co na jejich kampani bylo hysterického?

H. Gene 28.10.2017 15:51

Re: Vážený,

Ne, není totožný. Babiš je velkozloděj.

J. Kanioková 28.10.2017 15:50

Ano, a začal s tím Lux..

H. Gene 28.10.2017 15:49

Re: Tradiční ČSSD a KDU-ČSL

Ona je to taky pěkná hovadina.

Ś. Svobodová 28.10.2017 15:22

Re: Andrej Babiš využil jen to,

V úspěšném podnikání a úspěšné politice platí jedno pravidlo: Kdo chce s vlky býti....

Ś. Svobodová 28.10.2017 15:15

Re: jste opravdu amatér

Předčasné volby by se změnili na zápas Bohemka:Slavia. Myslím, že by Babiš dokázal v tomto případě přetáhnout pro tyto volby voliče komunistů, ČSSD, možná i Okamurovců. A ze 30 na padestát procent je to mnohem blíž než z jedenácti. Jsem zvědava, zda i pak byste rozhodnutí ODS chválil.

V. Klepetko 28.10.2017 15:14

Re: Před psychopatem co nejdřív prchnout.

No, jak se zdá tak kognitivní disonancí akutně netrpíte:)) Takže Vám - i všem nám - blahopřeji ke státnímu svátku. Těm klidnějším i těm zneklidněným, všem!

Ś. Svobodová 28.10.2017 15:08

Re: pan Holásek přesně popsal pocity voličů ČSSD

Až na to, že tradičně volím Svobodné, naprosto souhlasím.

Ś. Svobodová 28.10.2017 15:07

Re: jste opravdu amatér

ODS by si především měla udělat jasno, zda bylo jejím cílem prosazovat volební sliby, nebo nakopat Babiše. Těch stran, co měli jako program nakopat Babiše bylo dost. Z pravice hlavně TOPka. K překvapení jim tento program nevyšel. Proč si teda ODS myslí, že těch 11% voličů jí volili PROTI BABIŠOVI a ne pro program?

Ś. Svobodová 28.10.2017 14:59

Re: Vážený,

Jenže pane, najdete v politice nějakou stranu u které by to nepatilo? Vzpomeňte si na všechny vlády a napište mi, na kterou nic neprasklo. Babiš je velkopodnikatel, jeho postupy jsou jiné než ty celoživotních politiků. Ale výsledek jeho i jejich praktik je totožný.

Ś. Svobodová 28.10.2017 14:43

Re: Pane autore,

Myslím, že přesně to nevolbou ČSSD voliči potvrdili. Že volili podle sympatí a ne podle keců.

Ś. Svobodová 28.10.2017 14:34

Re: Tradiční ČSSD a KDU-ČSL

JAko zásadní nevolič ANO musím potvrdit stanovisko autora, že ČSSD okopávala Babišovi kotníky. Ale ne až poslední rok. První "koaliční roztržka" proběhla už dva roky po volbách. Scénář se neustále opakoval: Babiš v parlamentu zkritizoval konkrétní věc, Sobotka mu odpověděl přes média osobním útokem. Např: poslanec Šincl se snažil do zákonu o pojišťovnictví vpravit znění, které bylo výhodné pro pojišťovny, ne pro klienty. Učinil tak opakovaně a Babiš ho ve sněmovně označil za zlobovaného. On to odmítl a nazval Babiše v médiích magorem. Babiš na něj vyrukoval v soukromí s důkazy podporující tvrzení o lobingu. Sobotka v tisku oznámil, že Babišovi praktiky jsou estébácké. Šinclův postoj nevyšetřil nikdo, novelizace ve prospěch velkých pojištoven byla později přijata.

J. Jurax 28.10.2017 14:19

Re: Tradiční ČSSD a KDU-ČSL

No, mám dojem, že lidovci ve všech vládách, co v nich byli, byli výrazně menšinoví a vždy se takzvaně vymezovali a zviditelňovali, okopávajíce vítězné straně kotníky.

Takže nic nového - a každý, kdo si přizve lidovce do vlády, s tím musí počítat.

J. Schwarz 28.10.2017 13:57

Re: Dobré sobotní ráno!

A zaměstnanec Agrofertu snad nemůže být odborníkem? Může, a je to dokonce pravděpodobnější / Babiš by si do firmy lempla nenasadil / než že bude odborníkem straník z okresu, co podpořil předsedu a teď musí být odměněn dobře placeným křeslem...

J. Schwarz 28.10.2017 13:54

Re: Podstata pádu

No tak ne úplně do písmene, první roky po "sametu" se tu žilo docela dobře, nasrali mně až s propagací privatizačních fondů a s požadavkem, aby šéfem takového fondu mohl být jen člověk s právnickým nebo ekonomickým vzděláním. Takže ne svěřit své kupony tomu, komu věřím, ale úředně schválenému šaškovi, nejlépe exponentovi bývalého režimu / kdo jiný měl tehdy právnické a ekonomické vzdělání + příslušné konexe /. A tihle pak měli licenci "diky" beztrestně oholit. Na to existovala řada způsobů, od "omylů" při správě majetku přes "špatný podnikatelský záměr" po směšování jmění fondu s celkovým spravovaným majetkem.

P. Mach 28.10.2017 13:50

Re: ... jinými slovy, paktovat se zlodějem, podvodníkem a

To je jako tvrdit, že koalice se hypotetickými stranami kájínka nebo krejčíře, by koaličním partnerům nepřinesla žádnou ztrátu.

P. Mach 28.10.2017 13:47

Re: ... jinými slovy, paktovat se zlodějem, podvodníkem a

Tak to vám ten údiv vydržel dost dlouho. Agent bureš se s hradním hovadem, tehdy ještě premiérem, paktuje minimálně od konce 90. let ... a významně se na tom paktování napakoval.

J. Kyselková 28.10.2017 13:43

Nesouhlasím s autorem.

Přiklusal snad pan Holásek z Kamčatky ? Tato situace je velmi vážná. Babiš je na koni. V jeho moci je vše, určitě si se svou klakou s námi poradí. Silová ministerstva - bezpečnost, spravedlnost, finance nepustí a "po svém" vyřídí a umlčí každého oponenta.

S. Ševeček 28.10.2017 13:42

Re: Vážený,

Kolik máte hlasů?

P. Čech 28.10.2017 13:22

Re: Polibek smrti ?

Zatím z něj všichni dělají toho mučedníka. A to je zásadní chyba. Také si myslím, že by mu měla být umožněna jednobarevná vláda. Potom by se jednoznačně ukázalo, kdo má pravdu. Zatím to ovšem vypadá, že pravdu nemají politické strany. Těm vládnout již bylo umožněno 24 let a za tu dobu dokázaly jen zadlužit stát dvěma biliony korun. To je to jediné co "dokázaly" ve vzájemné spolupráci jako koalice i opozice. V zásadě jde o to, že koaličně opoziční vládnutí k ničemu smysluplnému nevede.

F. Navrátil 28.10.2017 13:17

Před pikolou, za pikolou...

Mám takový dojem, že se přehlíží možnost, že Babiš dělá všechno proto, aby nemusel do nějaké koalice. Uvažuje celkem logicky, že nejvýhodnější by byla menšinová vláda, která by vládla s podporou nebo i bez podpory poslanců. První jmenování od Zemana má v kapse. Druhé bezpochyby také. A třetí má předseda sněmovny Vondráček, jeho stranický podřízený. Dalším krokem jdou předčasné volby, kdy se opět bude stavět do role mučedníka a oběti tradičních stran, které nechtěly do koalice, aby pracovaly ve prospěch občanů České republiky, chtěly jen brát platy a náhrady v opozici, nechtěly převzít svoji část odpovědnosti, bla, bla, bla. Po volbách sestaví jednobarevnou vládu.A sedm stran mu v tom jde tak hezky na ruku.

R. Morava 28.10.2017 13:10

ČSSD a KDU

Co se týká ČSSD

Co byl hlavní problem této vlády? Nemastný premier, který především v Bruselu nebo s Merklovou nikdy neřekl dostatečně jasně proč NE migraci a co je její příčinou. ČSSD byla pro inkluzi a jiné nesmysly. Logicky ČSSD poškodil Dienstbier, Šabatová i její marxistické sestry kdy SPD v Německu dnes už prosazuje jen multikulturalismus, lesbismus, kvoty na cokoliv a podivný výklad lidských práv. Před volbami pak začali zmatkovat. Rapidní zvýšení zdanění střední vrstvy, přijetí EURa, další evropské tvrdé jádro. I ti co chtějí být chtějí být v EU chápou, že centralizace není cesta. A jak se tu píše hlavní program Antibabiš.

Co se týká KDU. V minulých volbách 6,78%. I za restituce, ale ty hrají roli dodnes. V těchto volbách část odsály STAN. A pokud KDU někdy volili nespokojenci, a ti co nechtějí korupci, ti šli k SPD či Pirátům, protože tyto strany alespoň tvrdí že s ní zatočí a nějak se profilují. Nijaká politika dnes logicky netáhne. To že byli ve vládě s ANO jim ani neuškodilo, ani nepomohlo

P. Čech 28.10.2017 12:42

Re: Polibek smrti ?

Pro nechápavé ano.

A. Nový 28.10.2017 12:38

Re: Andrej Babiš využil jen to,

To jo, státotvorně se v Babišově vládě znemožnit.

A. Nový 28.10.2017 12:36

Šejno,

co kdybyste místo prognóz z nasrání začal kšeftovat se semínky, jako váš strejda semínkový generál. :-))

P. Čech 28.10.2017 12:35

Re: Polibek smrti ?

Není to zase tak dávno, kdy ODS tvrdila před volbami i po nich, že s ČSSD vládnou nebudou. Následovala opoziční smlouva, která jakkoliv byla pro systém špatná, byla státotvorná. Umožnila totiž řádnou činnost jak vlády, tak i poslanecké sněmovny. Uvědomte si laskavě, že Anrej Babiš je momentálně nevinný z jakéhokoliv trestného činu. Podle Listiny základních práv a svobod pokud někdo (jakýkoliv občan, tedy i předseda vlády) není mocí soudní odsouzen, je nevinen. jeho příslušnost k Stb nebyla soudně prokázána.

J. Kulheim 28.10.2017 12:30

Re: Andrej Babiš využil jen to,

Pricip je stejný, ale v politice, to vyřešit musíte, ale podnikání můžete říct ne, odejít a hledat jinde.

Slovo výhodný bych vyměnil za slovo přijatelný. Kompromis musí to být přijatelný pro obě strany. Jenom nehnat nikoho do kouta. Např. EET může ODS a ANO vbyřešit tak, že dál to už pokračovat za této vlády nebude. Nikdo neztratí tvář. ATD.

S. Ševeček 28.10.2017 12:30

Re: ... jinými slovy, paktovat se zlodějem, podvodníkem a

Paktovat se se zloději, podvodníky a tuneláři je opravdu nemravné - proto se Babišovi divím, že s ODS, ČSSD, TOP09 a Lidovci paktuje.

S. Ševeček 28.10.2017 12:28

Re: Dobré sobotní ráno!

Beru!

Zvláště to, že ti "zaměstnanci Agrofertu" jsou zřejmě schopní manažeři ... proto si je Ďábel Babiš asi do "agrofertu" vzal.

(mezi základní vlastnosti dobrých manažerů patří také schopnost pragmatického a racionálního jednání - selskej rozum)

S. Ševeček 28.10.2017 12:24

Re: Dobré sobotní ráno!

cbd