7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jakýpak polibek smrti?

Jak už je obvyklé, zejména politologové, kteří se ničím jiným celý rok nezabývají a marní tak svůj život jednou z nejzbytečnějších činností vychovávajíce na svých katedrách další pro společnost velmi hodnotné jedince, jsou konsternováni výsledkem ANO a téměř ochromeni tím, co nás v důsledku toho čeká v nejbližších letech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ś. Svobodová 28.10.2017 14:59

Re: Vážený,

Jenže pane, najdete v politice nějakou stranu u které by to nepatilo? Vzpomeňte si na všechny vlády a napište mi, na kterou nic neprasklo. Babiš je velkopodnikatel, jeho postupy jsou jiné než ty celoživotních politiků. Ale výsledek jeho i jejich praktik je totožný.

H. Gene 28.10.2017 15:51

Re: Vážený,

Ne, není totožný. Babiš je velkozloděj.

V. Čermák 28.10.2017 19:15

Re: Vážený,

Myslím, že jste bývalý neplatič daní, a teď ta EET.

H. Gene 28.10.2017 22:21

Re: Vážený,

Ne, já nejsem Babiš.

V. Klepetko 28.10.2017 22:41

Re: Vážený,

To tedy opravdu nejste:-)))))))))

V. Pavelka 29.10.2017 10:07

Re: Vážený,

Viděl jsem Jílkové pořad o EEt, Tam si trafikantka stěžovala jak už vlastně nemůže díky EET okrádat , a ani jí to nepřišlo blbý.?a ted si představte že jsou tady strany které obhajobu zlodějiny mají v programu , A jak chcete dělat reformy s takovejma ignorantama . Babiš si vzal sisifoskou hoknu !

M. Vondráček 28.10.2017 10:54

autorovi

To, že vy by jste se dal do spolku s někým, kdo Vám bez důkazů celou dobu vykládá jak jste zkorumpovaný , líný a neschopný, to o Vás dosti vypovídá milý autore .

A. Javůrek 28.10.2017 11:41

Re: autorovi

byste

ale jinak souhlas

A. Javůrek 28.10.2017 10:11

jste opravdu amatér

1)ODS volili lidé co Bureše nechtějí, nebo alespoň naprostá většina těch co ODS volila

2) ODS jasně řekla, že s estébákem po volbách nepůjde, a bylo to řečeno jednoznačně. A porušení tohoto slibu by ODS pohřbilo

3) Čssd dojela i na to, že Bureš si přivlastnil těch pár zásluh vlády, na ČSSD hodil všechny neúspěchy a ještě ze sebe udělal chudáka co mu ČSSD ubližuje. Jak by asi v koale dopadla ODS ? Stejně jako ČSSD, ne li hůře

4) je úplně trapné, jak se najednou v Burešovo médiích objevují články, názory ..., že ODS by měla jít do spolku s Burešem. Kolik vám za to agent platí, nebo čím vás k tomuto motivuje ?

P. Hlosta 28.10.2017 10:28

Re: jste opravdu amatér

Jen ať to dotáhnou k předčasným volbám a pak spláčou nad výdělkem!

Já za předčasné budu i rád, protože ODS(dříve její tradiční volič) jsem už odepsal a mí favorité jsou Realisté a mohli by tak dostat novou šanci. S nimi by byla jiná písnička než s věčně se napravujícími ODS. Pro pochybný slib voličům z hysterické kampaně půjdou do kopru!

A. Javůrek 28.10.2017 10:32

Re: jste opravdu amatér

to ukáže čas, jestli to bude horší nebo lepší, v případě předčasných voleb. Podle mě to dopadne +/- stejně. Tak nebo tak je jasné, že jít do koaly s STBANO by ODS prostě pohřbilo, a kdo tvrdí opak tak je dle mě hloupý. A jelikož ODS jasně řeklo, že s Burešem NE, tak jen drží svůj slib, za mě OK. A ano, já je volil, poprvé asi po 12ti letech. A proto mohu i za sebe říci, že pokud by šli do holportu s estébákem, atk další šanci by u ž u mě NIKDY neměli. Já vím, jeden hlas ... ") . Zvažoval jsem i Realisty, a STAN :)

P. Hlosta 28.10.2017 10:43

Re: jste opravdu amatér

On ten čas může taky ukázat větší výhru ANO, než je teď a potom babo raď, jak udržet demokratické principy miliardáři navzdory. Pro pohodlné přežití se dá obětovat budoucnost!

A. Javůrek 28.10.2017 10:56

Re: jste opravdu amatér

zase tak úplně nevěřím, že by Bureš pohřbil demokracii, pořád je tu senát, ústavní soud a EU. A Bureš potřebuje EU, kvůli dotacím. Burešovi jde o prachy, se spíše bojím, že z daní vytvoří "další" STBfert, že zlikviduje konkurenci přes FS, MF a MV ... .

A nevěřím, že by mu v tom malý koaliční partner zabránil, nezvládla to ani ČSSD a to měla většinu ... .

A proč to pořád anoisté házín ODS, když pominuli to pokrytectví jak se jim teď ta mafiánská strana hodí, proč se nezaměří na Pitomia, ANTIFA ... . Ty ať si Bureš klidně pohřbí, v koale :-) . Bartoš sám řekl, že mají průnik v 15 bodech z 20ti, tak ať do toho jde, ať ukáže on "státotvornost" :-D

Ś. Svobodová 28.10.2017 15:15

Re: jste opravdu amatér

Předčasné volby by se změnili na zápas Bohemka:Slavia. Myslím, že by Babiš dokázal v tomto případě přetáhnout pro tyto volby voliče komunistů, ČSSD, možná i Okamurovců. A ze 30 na padestát procent je to mnohem blíž než z jedenácti. Jsem zvědava, zda i pak byste rozhodnutí ODS chválil.

H. Gene 28.10.2017 15:53

Re: jste opravdu amatér

Co na jejich kampani bylo hysterického?

Ś. Svobodová 28.10.2017 15:07

Re: jste opravdu amatér

ODS by si především měla udělat jasno, zda bylo jejím cílem prosazovat volební sliby, nebo nakopat Babiše. Těch stran, co měli jako program nakopat Babiše bylo dost. Z pravice hlavně TOPka. K překvapení jim tento program nevyšel. Proč si teda ODS myslí, že těch 11% voličů jí volili PROTI BABIŠOVI a ne pro program?

V. Klepetko 28.10.2017 22:52

Re: jste opravdu amatér

Dnes je státní svátek - ten Masarykův odkaz stále žije. Ptáte se po motivaci? Je úplně prostá - tak třeba já osobně mám velký zajem na tom, aby dvě větší strany se shodným programem vytvořili stabilní vládu. Která nezvýší daně, nezavede Euro, nevstoupí do Tvrdého jádra, zvolí rozumnou migrační politiku a zajistí věrohodné právní prostředí pro business.

Jestli si při tom nabijete hubu nebo zda a nakolik milujete Babiše, je mi úplně jedno. To jsou Vaše vnitřní problémy. Ale když svůj program prosadit nedokážete z nějakých psychologických nebo podobných přizdisráčských důvodů, tak Vaši volbu už příště zvažovat nebudu!

M. Šejna 28.10.2017 10:02

pan Holásek přesně popsal pocity voličů ČSSD

já jsem byl vždy tradičním voličem ČSSD. Jenže letos jsem socany opravdu volit nemohl. Zvedal se mi z nich žaludek a nasrali mě neuvěřitelně. Už rok nechutně kydají hnůj na Babiše a to v dojemné shodě s ODS a TOP09. Ale zatímco u ODS a TOP09 to lze považovat za normální projev opoziční politiky, tak socanům nejspíš uniklo, že při tomto kydání hnoje na Babiše byli s jeho hnutím po celou dobu ve vládní koalici.

Současná povolební situace tuhle skutečnost dovádí až do komického divadla. Vládne nám tady ještě stále koaliční vláda ČSSD-ANO-KDU, která má navíc ve vznikající nové sněmovně nadpoloviční většínu 103 poslanců, ale socani a lidovci se předhánějí v prohlášeních, že nechtějí vládnout s ANO a že půjdou do opozice. V tom případě bych jim poradil, ať nechodí do opozice, ale ať táhnou rovnou do prdele.

Mimochodem - pokles volebních preferencí socanů nastal na jaře poté, co se Sobotka s Chovancem předháněli v horlivosti, jak co nejvíce kriminalizovat svého koalčního partnera. Socani měli od minulých voleb 2013, které vyhráli, stále kolem 20 až 30 procent voličských preferenci. Pokles nastal až letos a to hlavně v létě a na podzim.

http://i3.cn.cz/1497349415_21-cssd-preference.png

Ś. Svobodová 28.10.2017 15:08

Re: pan Holásek přesně popsal pocity voličů ČSSD

Až na to, že tradičně volím Svobodné, naprosto souhlasím.

H. Gene 28.10.2017 15:55

Re: pan Holásek přesně popsal pocity voličů ČSSD

Až na to, že se Babiš celá léta kriminalizuje sám. Jenom to teď všechno vyplouvá na povrch, jak se octl v hledáčku, jsa ve vládě.

P. Hlosta 28.10.2017 9:45

Co zmůže ODS? To jsem zvědav!

Tak, tak je to! Ne že bych měl z toho faktu radost, ale rozrušuje mně poněkud, že slyším z ODS příbuzné hlasy těm z ČSSD. Trochu si polepšili(což mám za zásluhu V.Klause ml.) a už dělají ramena, že nebudou radši ve vládě, než by si zadali s Babišem. Že je třeba Babiše držet na otěžích, to prý je právě ten nesmysl, protože on diktuje. Tak jsem zvědavý, co proti jeho diktátům zmůžou, když nebudou ve vládě.

M. Šejna 28.10.2017 10:07

pane Hlosto

vypadá to tak, že všichni (kromě Okamury) počítají s předčasnými volbami. S Babišem vládnout nechtějí, jeho menšinovou vládu také nechtějí a sami mezi sebou se dohodnou jen na tom, že s Babišem nikdy. Pokud to takto půjde dál, nezbyde Zemanovi, než jmenovat úřednickou vládu a zároveň vyhlásit předčasné volby. Výsledek těchto předčasných voleb vidím takto: ANO 55%, SPD 15%, KSČM 10%, ODS 4%, ČSSD 3%, KDU 2%, TOP09 2%, STAN 2%. A bude vymalováno.

P. Hlosta 28.10.2017 10:31

Re: pane Hlosto

Já býval až do Topolánkovy vlády, u které jsem své sympatie skončil, voličem ODS. A to i přes nejrůznější, dle mého, chyby co nadělala. Ač z opačného spektra volič, musím s vámi souhlasit. To sou ty paradoxy! ;-)

J. Kulheim 28.10.2017 12:22

Re: pane Hlosto

Také ze vším nesouhlasím co udělala ODS. V každé straně, která má šanci dostat se parlamentu, jsou různí šibalové. Důležité je, aby se strana dokázala od nich očistit. To ODS udělala a je dnes důvěryhodnou stranou. Jsou tam různí najivkové, kteří si myslí, že v koaliční vládě se dá prosadit všechno co říkali před vobami. Tak to nechodí.

Pro mne by stačuilo, kdybny začali řčešit problémy, které ještě nebolí, ale bolet budou. Tím myslím systémové změny ve zdravotnictví, důchodobvém a sociálním systému a v systému vzdělávání. To jsou problémy, které se nedají řešit rychle. Bude to trvat např. u důchodového systému víc jak 10 let.

Současná vláda nevyřešila nic. Pokud nepočítá takové marginálie jako kuřácký zákon. Zvýšila mandatorní výdaje. Pokud dojde k pokesu ekonomické výkonnosti, tak na to bude potřebovat celý rozpočet. Vysoká inflace a solární energie bre lidem peníze přímo s kapes.

Důchodci žijí na pokraji žebroty. Náhradový poměr důchodů je kolem 40%. Za V.K. to bylo 50%. Mladí zaplatí do systému sociální péče 3x víc než z něho budou čerpat. Skončí solidarita ve společnosti, ATD.

A. Javůrek 28.10.2017 10:34

Re: pane Hlosto

55% pro STB ? Tomu nevěřím. Podle mě by to dopadlo +/- stejně, jen asi TOPka by vypadla, a její hlasy by si rozdělila ODS a STAN. A Piráti by měli o trochu navíc.

Z. Lapil 28.10.2017 12:01

Re: pane Hlosto

Tak chytří jsou taky. Nezapomeňte, že do předčasných voleb mají dva neúspěšné pokusy a na každý čtvrt roku, takže zatím dělají ramena. Dovedu si představit i strategii "počkáme na jiného prezidenta" nebo "počkáme, jestli Babiše zavřou nebo nezavřou".

A. Nový 28.10.2017 12:36

Šejno,

co kdybyste místo prognóz z nasrání začal kšeftovat se semínky, jako váš strejda semínkový generál. :-))

V. Klepetko 28.10.2017 23:03

Re: pane Hlosto

Je tu ještě jeden problém - myslím že ho zatím nevidíte. Část voličů ANO je připravena to hodit v předčasných volbách Okamurovi. Do ANO naopak potečou normální pragmatici z ODS a zbytky ČSSD. Takže v součtu ANO sice možná získá, ale jen relativně málo. Vznikne problém ještě hůře řešitelný než nyní. Respektive, řešitelný bude, ale...

V. Pavelka 29.10.2017 10:58

Re: pane Hlosto

Já bych řek , že spytlíkuje nějakou vládu tak na jeden rok , a opozice bude kopat dále , protože už nic jiného žrát , než antibabiš neumí , no a padne vláda , Babiš bude mít více a ...

V. Klepetko 29.10.2017 14:00

Re: pane Hlosto

Když vláda za rok padne, tak prostě jen vznikne jiná - opět v čele s Babišem. V té době už bude v lidovecké klidné síle rakouský vektor, u socanů to povede někdo jako Foldyna, ODSka si rozmyslí co vlastně chce atd., takže poloúřednickou vládu může klidně vystřídat druhá Babišova - ale tentokrát koaliční...