7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jakého presidenta?

Halasení kolem nového kandidáta na presidenta vypadá jako vyvolávání hodného ducha, který z nás sejme kletbu „nevhodných presidentů“. Což byli údajně hlavně poslední dva, ačkoli už se přidávají hlasy, že on ten Havel taky nebyl nic moc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hraj 6.4.2017 7:59

Re: Příspěvky pana Vlka st.

Muslimové by sem pravda možná stejně nešli (zatím), ale to na diametrálním rozdílu pohledů na migraci Zemana a Schwarzenberga nic nemění. Ten pan Vlk ilustroval tím cobykdyby velmi dobře.

M. Moravcová 6.4.2017 10:51

Re: Příspěvky pana Vlka st.

že tu muslimové být nechtějí? Tak proč tady jsou? To. že média píší a politici říkají, že v ČR muslimové nejsou je lež. Aspoň v Praze na Č.Mostě jsou, bydlí tam. Je tam taky mešita a tím i vyšší výskyt muslimů, stahující se sem z celé Prahy. A ten kdo tvrdí, že zde nejsou, úmyslně lže.

P. Burda 6.4.2017 15:33

Re: Příspěvky pana Vlka st.

Muslimové tu jsou, samozřejmě. Pár jich osobně znám od středoškolských studií - asi 30 let.

Ale kolik muslimů přišlo do České republiky v posledních 5 letech? Myslím, že v průměrném českém bytě bude víc štěnic.

M. Moravcová 6.4.2017 19:19

Re: Příspěvky pana Vlka st.

Na Čerňáku kde bydlím je tento velký nárůst za poslední rok a půl. Bohužel denně potkávám ty bydlící zde, každý pátek průvody těch mířících do mešity nebo z ní na metro.

P. Boublíková 6.4.2017 6:46

Podle wikipedie

se Drahoš stal v roce 1977 kandidátem věd - CSc., nikoliv docentem. Docenturu získal v roce 1994. No a ten váš kamarád, pokud byl odborný asistent, byl CSc. taky. Pokud byl pouhým asistentem bez přívlastku, tak ne.

Kdyby proti sobě stáli ve druhém kole Zeman s Drahošem, vnímala bych to jako určitý posun k lepšímu oproti minulé volbě kdy hrozilo, že se prezidentem stane Schwarzenberg. Očekávám ale, že se vyskytnou ještě další kandidáti.

J. Vobr 6.4.2017 7:26

MINUCIOSNĚ REGLEMENTUJETE !!!

Zapomínáte, že existovala "nomenklatura" ergo bez souhlasu příslušné organisace KSČ jste ani CSc. dělat nemohla !!! Ani na tu VŠ vás jako učitele nevzali !!!

Tu-ááá.

P. Boublíková 6.4.2017 7:46

Re: MINUCIOSNĚ REGLEMENTUJETE !!!

Proč to píšete mně a ne panu Vlkovi, který zmiňuje svého kamaráda - asistenta na vš? A ohledně Drahoše údaje popletl.

J. Schwarz 6.4.2017 14:36

Re: MINUCIOSNĚ REGLEMENTUJETE !!!

Odborný asistent na VŠ nemusel mít CSC ani omylem!

J. Hruška 6.4.2017 9:09

Re: Podle wikipedie

Souhlasím paní Pavlo, Josef.

V. Kotas 6.4.2017 6:42

Jakého prezidenta ?

Zatím stále M. Zemana. V jeho dalším prezidentském období, se objeví někdo z té " mladé generace ", jenž nebude ničím svázán se starým režimem. Na rozdíl od všech současných kandidátů. Proč by nemohl být M. Zeman 2x prezidentem, když se to umožnilo V. Klausovi., V. Havlovi, který tvrdil, že bude jen do svobodných voleb a nakonec byl prezidentem dokonce dvou států.

P. Čech 6.4.2017 8:06

Re: Jakého prezidenta ?

Jakého prezidenta? To jsou zcela zbytečné úvahy. Ztráta času. O tom, kdo bude naším příštím prezidentem rozhodne opět většina voličů a to navzdory hloupým úvahám, kdo by jím měl být. Většina voličů není hloupá a pokud jí bude dovoleno volit naprosto svobodně ( je nutno zrušit čl. 56, odst.5 ústavy), zvolí podle své většinové, jediné demokratické vůle. Následky si potom ponese dalších 5 let. Že tyto následky ponese také menšina, která volila jiného kandidáta? Ta se bude muset smířit s vůlí většiny. Také to je ta demokracie. Anarchistické výlevy menšin by měly být ve skutečné demokracii (a také jsou) nepřípustné.

M. Těhanová 6.4.2017 8:09

Re: Jakého prezidenta ?

Proč? Tak se na něho podívejte. Ten patří spíš na LDN, než na Hrad.

Š. Hašek 6.4.2017 8:42

Re: Jakého prezidenta ?

Ale no tak. Diskutujeme o odborném problému.

Vážená paní Těhanová, víte jest to smutné podívání, na té LDN. Srovnáváte nesrovnatelné.

Koho ještě ti "demograti", kteří ale blábolí něco o tom, že to vlastně musí být i takový nějaký, jako krapýtek Miloš Zeman (aby ty hloupé oslovil) - ještě vyhrabou. Obor (textař - akademik), tam patří matematické hranaté závorky, bude příliš úzký. Když potřebuji reálno, nemám pátrat v iracionálnu. Já to tak dělám, ale nevnucuji.

P. Maleček 6.4.2017 6:41

Hnus velebnosti hnus!

Byť patřím mezi ty, co vidí v liberálech a jejich klonech v podobě sluníčkářů či všemožných pošuků, jedno zda eko, multikulti, LGBT či genders jen kecy o svobodě, morálce a rovnosti se maskující totalitáře, kteří nám své dobro chtějí vnutit i kdyby nás při tom měli umlátit, odmítám tento Vlkův text.

Odmítám ho jako uboze manipulativní, intelektuálně rádoby nadřezený a dokazující jak se Vlk až směšně koupe ve své domnělé argumentační genialitě. Tedy dělá to samé co kritizuje u oné "sluníčkářské pakáže".

Jako vždy splácal páté přes deváté, jen aby se předvedl jako echt ochránce českých zájmů a bojovník proti všemu co chce to české zahubit. Tedy zejména Němci, Brusel a islámisté. Přičemž Drahoše obvinil nejen z přítulnosti k těmto hubitelům všeho českého, ale snaží se ho dorazit tvrzením že je zbabělec.

Drahoše ani já nevidím, jako zcela ideální figuru, ale tom dosavadním seznamu zájemců o prezidentování, Zemana nevyjímaje, je v tom poměru kladů a záporů jasně v čele. Což jak z Vlkovy hysterie vidno,vidí i on. Jen má jiného favorita a tak se uboze po ovčáčovsku snaží Drahoše pošpinit jak se dá.

Stará Kelišová by řekla - hnus velebnosti hnus. No, ale na druhou stranu, ještě pár takových Vlkových tupě-agresivních zavití a Drahoš je na hradě natošup.

J. Anděl 6.4.2017 8:19

Re: Hnus velebnosti hnus!

Nepřipadá mi to tak strašné, vůbec. Nesouhlasně jsem se zavrtěl nad těmi 50ti tisíci připrchlíky, ač víc by jich tu bylo a bylo by víc mediálních kauz, jak špatně se tu ve srovnání s Německem mají (o realizaci stejných podmínek pochybuji opravdu hodně moc). Za druhé podpis pod výzvou považuji za mínus, ale nikoliv nenapravitelné. Zbylé výhrady z mé strany jsou marginální.

Naopak souhlasím důrazně s tím, že nestrannost je v praxi levicovost a obklopení se P&L považuji za extrémně pravděpodobné.

Shrnutí všech prezidentů mi připadá zajímavé.

A. Pakosta 6.4.2017 10:03

Re: Hnus velebnosti hnus!

Milý pane Malečku,

než začnete plivat na někoho, jako je pan Vlk, zkontrolujte si svůj pravopis. Jinak vypadáte, že jste ukončil své vzdělání v šesté třídě základky....

Z. Lapil 6.4.2017 12:27

Re: Hnus velebnosti hnus!

Když už jste místo vyjádření se k obsahu k textu zabrousil do kvality psaného projevu, doplňte, prosím, své vzdělání o rozdíl mezi pravopisem a interpunkcí.

A. Pakosta 6.4.2017 12:49

Re: Re: Hnus velebnosti hnus!

Pane Lapile,

nevím, co přesně Vás přimělo k reakci na mou poznámku. Mé vzdělání mi praví, že interpunkce je součástí pravopisu. Autor mnou kritizovaný však nenadělal chyby pouze v interpunkci, ale i v tak elementární oblasti gramatiky, jako jsou vyjmenovaná slova. Proto jsem použil obecnějšího výrazu.

Co se pak týká Vaší kritiky mé argumentace ad hominem, domnívám se, že především byste to měl vytknout samotnému panu Malečkovi.

Z. Lapil 6.4.2017 14:38

Re: Re: Hnus velebnosti hnus!

K reakci na vaši poznámku mě přiměla vaše poznámka.

Teď jsem jen cvičně zkusil pár odkazů, a žádná pravidla českého pravopisu nehovoří o interpunkci.

Přiznávám, že jsem žádnou chybu ve vyjmenovaných slovech nepostřehl. Možná tam nějaká je, ale rozhodně jich tam není mnoho. Postřehl jsem jeden překlep.

Nevím, proč bych měl panu Malečkovi vytýkat, že vy argumentujete... Vlastně ani vy neargumentujete ad hominem, ale (s jedním ročníkem nepovinné latiny si risknu :-)) ad formam.

A. Pakosta 6.4.2017 14:49

Re: Re: Hnus velebnosti hnus!

Pane Lapile, když cvičně zkusíte tento odkaz:

https://www.pravopisne.cz/2011/10/pravidla-psani-carek/, najdete tam mimo jiné tuto větu:

Interpunkce je zřejmě nejobtížnější částí českého pravopisu.

Přeji krásný den!

A.P.

Z. Lapil 6.4.2017 15:20

Re: Re: Hnus velebnosti hnus!

Díky za odkaz. V odkazu https://www.pravidla.cz/ mě nenapadlo rozkliknout Více.

I vám pěkný den.

O. Zuckerová 6.4.2017 16:05

Re: Re: Hnus velebnosti hnus!

Nešlo vůbec o interpunkci, ale o základní neznalost pádů, jichž se užívá v souvislosti s různými substantivy. Vždy se říká a píše "obliba něčeho" a "záliba v něčem". "Obliba v něčem" je tzv. křížová vazba, příznačná pro jazykový šlendrián lidí, kteří nejsou zvyklí vyjadřovat se v souvislých větách.

Z. Lapil 6.4.2017 16:18

Re: Re: Hnus velebnosti hnus!

Ale to není pravopis, že ne :-)?

Ke všemu "říká se" je kritérium velmi ošidné. U nás doma "se říká" Honí mě mlsnEJ. Nikdy nikde jinde jsem to neslyšel, vždycky mlsnÁ, a to se příležitostně ptám, zvlášť ocitnu-li se v cizích krajích. Sám jsem si to nevymyslel, ale označíte-li moji mámu (byla to její oblíbená vazba; už se nezeptám, kde k ní přišla), takto středoškolskou profesorku češtiny, za osobu schopnou jazykového šlendriánu, nebudu dbát na to, že jste dáma, a vyjádřím se o vás VELMI neuctivě :-).

Já si o sobě vždycky myslel a myslím, že chyby (skoro) nedělám, ale onehdy jsem s hrůzou zjistil, že po světě koluje neurčitelné množství mnou podepsaných dokumentů obsahujících tlusté podtržené slovo vyhový. CtrlC/V je holt sviňa.

P. Maleček 6.4.2017 6:39

Hnus velebnosti hnus!

Byť patřím mezi ty, co vidí v liberálech a jejich klonech v podobě sluníčkářů či všemožných pošuků, jedno zda eko, multikulti, LGBT či genders jen kecy o svobodě, morálce a rovnosti se maskující totalitáře, kteří nám své dobro chtějí vnutit i kdyby nás při tom měli umlátit, odmítám tento Vlkův text.

Odmítám ho jako uboze manipulativní, intelektuálně rádoby nadřezený a dokazující jak se Vlk až směšně koupe ve své domnělé argumentační genialitě. Tedy dělá to samé co kritizuje u oné "sluníčkářské pakáže".

Jako vždy splácal páté přes deváté, jen aby se předvedl jako echt ochránce českých zájmů a bojovník proti všemu co chce to české zahubit. Tedy zejména Němci, Brusel a islámisté. Přičemž Drahoše obvinil nejen z přítulnosti k těmto hubitelům všeho českého, ale snaží se ho dorazit tvrzením že je zbabělec.

Drahoše ani já nevidím, jako zcela ideální figuru, ale tom dosavadním seznamu zájemců o prezidentování, Zemana nevyjímaje, je v tom poměru kladů a záporů jasně v čele. Což jak z Vlkovy hysterie vidno,vidí jen Vlk. Jen má jiného favorita (jasné že Zemana) a tak se uboze po ovčáčovsku snaží Drahoše pošpinit jak se dá.

Stará Kelišová by řekla - hnus velebnosti hnus. No, ale na druhou stranu, ještě pár takových Vlkových tupě-agresivních zavití a Drahoš je na hradě natošup.

J. Mrázek 6.4.2017 7:29

Zablábolte ještě potřetí, prosím!

Je to zábavné prskání nad zkyslou "Drahou"polévkou, která měla dostat Michelinskou hvězdu ...

B. Lukáš 6.4.2017 8:23

Re: Hnus velebnosti hnus!

Nemá náhodou Drahoš příbuzné v Německu, nebo jeho prarodiče německý původ? " A vo tom to je".

O. Slejsarová 6.4.2017 6:27

Pane Vlku, jak přesně ovlivnil Zeman fakt, že tu nemáme 50 až 100000 muslimů?

P. Burda 6.4.2017 6:38

Re:

Asi do České republiky nepřijdou jen kvůli jeho osobě. Tedy buď kvůli jeho oblibě v alkoholu, nebo k vepřovému.

Ale to by pak nebyli ti zlí okupanti, když mu to nezakázali.

P. Švejnoch 6.4.2017 8:31

Re:

"jeho obliba alkoholu/vepřového", případně lépe: "jeho záliba v alkoholu/vepřovém", případně (to abyste byl za vzdělance): "jeho inklinace k alkoholu/vepřovému".

Musíte-li se bezpodmínečně snažit být vtipný, tak nemůžete motat podstatná jména s předložkami, jak se Vám zlíbí - to potom vypadáte spíš jako prosťáček... ;-)

V. P 6.4.2017 5:17

Kdyby byl presidentem Schwarzenberg,

tak bychom tu měli „dočasně usazených“ muslimů stejně, jako teď.