6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jakého presidenta?

Halasení kolem nového kandidáta na presidenta vypadá jako vyvolávání hodného ducha, který z nás sejme kletbu „nevhodných presidentů“. Což byli údajně hlavně poslední dva, ačkoli už se přidávají hlasy, že on ten Havel taky nebyl nic moc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Mertl 6.4.2017 9:50

Re: Uvidíme celou nabídku.

Hrome, že Vás, Hašku, nenominovali! Ale přece se můžete přihlásit sám, když jste tak "normální". Zkráceno.

Š. Hašek 6.4.2017 10:29

Re: Uvidíme celou nabídku.

Pane Mertle, já jen - že "tahají stále někoho z kouzelného klobouku". A fňukají, že voliči jsou překážkou ........

Snad jste pochopil, že kandidovat nehodlám. Ani si nečiním nárok na normalitu. Zdá se mi, že takový Halík se Šiklovou se diví více, že jest kolem nich 85% čecháčkovsky nenormálních voličů.

J. Vlček 6.4.2017 11:14

Re: Uvidíme celou nabídku.

Pane Hašku, poťouchlé poznámky pana Mertla nemají vesměs jakoukoli vypovídající hodnotu. On si jenom hrozně rád rýpne. Rýpání je jeho stařecký koníček, že pane Mertle.

M. Gavlák 6.4.2017 8:55

Vlku, Vlku,

ty zase perlíš. To si fakt myslíš, že musí být kandidát protřelý těmi příšernými stranami? Naopak, už to konečně chce někoho z normálního, zdravého prostředí. A ty pochvalné kecy o Zemanovi - žádný prezident by sem nedokázal dostat ony statisíce migrantů (pěkná ptákovina), prezident není exekutiva... Nezklamal jsi...

J. Vlček 6.4.2017 9:13

Re: Vlku, Vlku,

Pane Gavláku, vy jako myslíte, že Akademie věd je pro výběr prezidenta to nejzdravější prostředí? Ta petice vědců je toho opravdu důkazem.

Š. Hašek 6.4.2017 9:22

Re: Vlku, Vlku,

Život mě též naučil, že když vědci od polarografů píší politické, burcující, agitační, občanskobruselské petice, ......

jest třeba sakra zvýšit pozornost! A sofort!

S. Donát 6.4.2017 9:31

Re: Vlku, Vlku,

Přesně. Vědci se mají zabývat vědou a do politiky nejlépe nestrkat nos.

I. Mertl 6.4.2017 9:45

Re: Vlku, Vlku,

Tak, tak, soudruzi, to by to vypadalo, kdyby se nám každej profesor bez patřičné politické a stranické výchovy pletl do politiky! Pracující lid ho sakra dobře platí, aby stál za katedrou nebo u digestoře, a ne se hrabal ve věcech, do kterých mu nic není. Asi lépe zavřít vědce do pracovních táborů, aby nám, soudruzi, nepřekáželi na cestě k světovému pokroku!

S. Donát 6.4.2017 9:48

Re: Vlku, Vlku,

Vemte si prášek...

J. Vlček 6.4.2017 10:17

Re: Vlku, Vlku,

Na stařeckou demenci je třeba brát prášky pravidelně a to pan Mertl opomíjí.

J. Schwarz 6.4.2017 10:02

Re: Vlku, Vlku,

předpokládám, že jste s politickou situací v naší zemi nadmíru spokojen - když je ve sněmovnách sám vzdělanec, lékař či právník. Naše zákony jsou přece skvělé, "vzdělanci" skvělě orientovaní...

Š. Hašek 6.4.2017 8:35

Přesné.

Ta "výzva proti všemustrachu" asi nebyla koncipována vědci. Vlastně ano. Byla koncipována těmi vědci, kteří nežijí svým odborným problémem, ale kteří se "musejí furt vyjadřovat k událostem, které trápí fšechny lidi". Něco jako v roce 1949.

Zkráceno.

J. Jelínek 6.4.2017 8:33

Tak mi z toho vychází,

že nejlepší prezident by byl sám pan Vlk st. Tak proč to neřekne rovnou a musí spatlat takovýto pejsko-kočičkovský dort?

J. Vlček 6.4.2017 9:02

Re: Tak mi z toho vychází,

Podsouvat autorovi takovouto pitomost může jen zavilý sluníčkář, nebo hlupák. Sám si vyberte, pane Jelínku, která z těchto dvou variant vám lépe sedí.

J. Jelínek 6.4.2017 9:34

Re: Tak mi z toho vychází,

No já nevím, hlupák - to je mi jasné. Ale co přesně obnáší být sluníčkářem, to fakt nevím. Ono se tímto slovem hází sem a tam, ale ještě jsem neslyšel (nečetl) jeho přesnou definici. Zavilý sluníčkář, to zní už skoro jako zaprodanec a zkrachovanec.Vzpomínáte?

S. Donát 6.4.2017 9:47

Re: Tak mi z toho vychází,

Ten hlupák bude stačit. Vydedukovat z článku pana Vlka, že by chtěl být prezidentem, nikdo chytrý opravdu nemůže.

J. Vlček 6.4.2017 10:02

Re: Tak mi z toho vychází,

Jestli je vám zapotřebí definice k tomu, abyste pochopil, co je výrazem sluníčkář, nebo třeba pražská kavárna, myšleno, těžko to budete hledat v encyklopedii. Jestli máte všech pět pohromadě, tak byste po takové době, kdy se takovéto výrazy používají, mohl mít jasno. Nemáte-li, pak tam zbývá ještě ta druhá varianta.

M. Moravcová 6.4.2017 10:56

Re: Tak mi z toho vychází,

nesetkávám se s tím nepochopením terminologie od sluníčkáře, pravdaláskaře a kavárníka poprvé. Jako by je to uráželo? Nálepkovat ostatní ale oni umí výborně. To mají jasno.

M. Klas 6.4.2017 8:23

Drahoš=středoevropská univerzita=VUML

Pna Vlk podal velmi trefnou charakteristiku našich dosavadních prezidentů,kde trefně glosuje vztah prezidentů(1945-1989) k umístění sovětské armády v ČR(rusáci se tak dloho chtěli dostat svá vojska a rakety,až si museli vymyslet pražské jaro a podniknout invazi v roce 1968).Bylo by dobré i nadéle nazírat na prezidenty ČR ze dvou pohledů:1)Přeji si prezident cizí umístění cizí armády na území ČR?(EU,USA,Rusko,ISIL....) nebo spíš posílení vlastní branné moci 2)Čechy a češi " v první řadě" a pak až EU nebo naopak nejdříve zájmy EU,USA,Ruska(ISIL.. atd.) a pak až češi a česko ? Zde pan Drahoš opravdu testem neprojde,bohužel.Jeho postoj k novodobému nadnárodnímu VUMLu=Středoevropské univerzitě pana Sorose,kterou pro protistátní činnost pakují z Maďarska pryč a pan Drahoš ji společně s panem Babišem zvou do ČR je opět "veleskvrnou" na údajně čistém štítu.Tito a jim podobní budou "vždy konformní" a v postoji"vítačů" a kývačů" ke každému,kdo zachová jejich prebendy a statky , v tomto ,bohužel nesnesou srovnání s našimi dosavadními prezidenty

M. Krátký 6.4.2017 8:20

Pane Vlku, zase nádhera

to píšu aniž bych si přečetl komentáře - díky - jdu na to - hezký den

Z. Švrček 6.4.2017 8:15

Skutečně dobré.

A že je pan Drahoš jen loutkou, kterou mají v úmyslu vodit ti hoši v pozadí, kterým se říká sluníškáři, aktivisté, neziskovkáři, nebo pravda a láska, či kavárna a podobně, dává důkaz hlavně ČT, která mu dala za krátkou dobu od jeho kandidatury dosud prostoru tolik, co za celou dobu nedala ostatním "takykandidátům".

V. Klepetko 6.4.2017 8:11

Zajímavá

je bezprostřední motivace pana Drahoše pri podpisu "Vyzvy". Dle jeho vlastních slov to nebyl strach a lhostejnost pomýlených spoluobčanů, ale byla to bezprostřední reakce na vyjádření mluvčího prezidentské kanceláře!

A v tom je celý problém tehdejších signatářů: vyzařovala z nich spíše nenávist, než láska. Nenávist k Zemanovi. Lhostejnost k tomu, co cítí obyčejný člověk. Strach ze zcela neznámých, nekonečné vzdálených "obyvatel". Dnes voličů...

Ta Výzva sama byla motivovaná strachem a nenávistí, byla xenofobní vůči vlastnímu lidu. To proto ji podpořilo jen několik tisíc ne-akademiků... Skoro nikoho neoslovila. To až dnes. Říká nam jasně - "Drahoše nevolit"! Možná že v tom je pravý význam té nešťastné Výzvy...

P. Čech 6.4.2017 7:55

Pouze poslední dva prezidenti byli nevhodní?

Mám na to poněkud jiný názor. Až na TGM, který tvořil světlou výjimku byli naši prezidenti všichni "nevhodní". Lze dokonce i říci, zatím až na TGM a Zemana byli vlstizrádní. Proč? Je to opět jednoduché. Všichni byli voleni nikoliv občany, ale parlamenty. Miloš Zeman tvoří spolu s TGM výjimku, ovšem každý jinou. Miloš Zeman byl zvolen nesvobodně, podle zákona, který omezoval možnost kandidatury v prvním kole všem zájemcům, nemluvě o tom, že žádný zákon nemá a nesmí stanovovat, že senátor je někým více než poslanec a tito oba jsou někým více než občan. A to ten zákon v čl. 56, odst. 5 stanovoval. Totéž stanoví dnes ústava a odporuje tak Listině základních práv a svobod. Jak chce někdo budovat jakýkoliv systém, v němž ústava odporuje ústavnímu pořádku? Jak může kdokoliv chtít funkčnost státu, když v takovém případě mlčí Ústavní soud, t.zv. garant ústavnosti ve státě? To jsou zhruba důvody nevhodnosti našich prezidentů.

M. Prokop 6.4.2017 9:03

Re: Pouze poslední dva prezidenti byli nevhodní?

Tu jednoduchost vám skoro závidím. Něco jako jehovisté.

M. Moravcová 6.4.2017 10:52

Re: Pouze poslední dva prezidenti byli nevhodní?

kde jste to četl?

T. Hraj 6.4.2017 7:55

český Van Rompuy, či ještě hůře?

I pro mne je tento podpis pod "Výzvou vědců" zásadní a v podstatě zatím jediný náhled do (zahraničně)politických názorů pana Drahoše.

Vlastně je tu ještě jeden a to je skutečně silná káva: V r. 2014 v Praze předal předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš nejvyšší vyznamenání Akademie ("De scientia et humanitate optime meritis") Noamu Chomskému.

Drahoš je tedy tímto pro slušného člověka zcela nevolitelný.

J. Vobr 6.4.2017 7:31

V PODSTATĚ PŘESNĚ POPSÁNO !!!

VÝZVA názorně ilustruje osobu a charakter Drahoše !!!

Tu-ááá-

V. Kotas 6.4.2017 7:52

Re: V PODSTATĚ PŘESNĚ POPSÁNO !!!

Takže nevolit.

P. Fišer 6.4.2017 7:01

Díky za článek,

každý nový kamínek do mosaiky názorů je potřeba jako sůl.

P. Burda 6.4.2017 6:50

Příspěvky pana Vlka st.

jsou často trefné. I velká část tohoto je dobrá. Jen to srovnání Zeman-Schwarzenberk-Drahoš kulhá. Muslimové ze současné ekonomicko-migrační vlny u nás být nechtějí. Oni ani křesťané z té části světa. A nezmění to ani jeden z nich.

Další chybu má v části, že nestranický kladeč věnců a slavnostní řečník má být předseda vlády. To už je úplně mimo mísu. Předseda vlády je vybírán volbami ze politických stran a podle ústavy má výkonnou moc. Prezident může aktivně pouze po volbách pověřit sestavením vlády i jiného politika, než předsedu vítězné strany - pokud v něm nevidí člověka schopného sestavit vládu. Ostatní funkce prezidenta jsou již téměř jen podpisy na základě návrhu.