13.6.2024 | Svátek má Antonín


Diskuse k článku

POLITIKA: Jakého Evropana potřebujeme na Hradě

Výraznou skupinu mezi jeho protivníky představují nadšení "Evropané", které popuzuje svými údajně "protievropskými" názory. Hledaný Antiklaus by se tedy měl vyznačovat - nikoli překvapivě - opačným přístupem. Je pozoruhodné, jak zúžené chápání pojmu "proevropský" se eurofederalistům podařilo zakořenit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JH 26.1.2008 6:45

Mám pocit, že Klausovi poradci

zaplavují média oslavnými články na toho, čí chleba jedí :-)

Tino 26.1.2008 6:51

Re: Mám pocit, že Klausovi poradci

 Ikdyby, tak proč ne? Chtěli jste kampaň před volbou prezidenta, ikdyž je zbytečnou pro nevolení občany, tak ji máte. Chtěl byste snad Švejnarovi vyčítat, že za něho v médiích horují jeho tajtrlíci?

Pišta 26.1.2008 8:35

Re: Re: Mám pocit, že Klausovi poradci

Jediným veřejně označeným Tajtrdlíkem je jistý Štěpánek. Že by loboval za Švejnara mi uniklo!

Ivan Nový 26.1.2008 8:55

Pišto,

je tu ještě jeden, pan Hvížďala :-)))

brblal 26.1.2008 11:25

Re: Re: Mám pocit, že Klausovi poradci

Média patří z 90 % pro tajtrlíky,vychvalujícího Klause.Ti tajtrlíci z druhé strany prostor nedostávají.Vidíme to v TV a ČR všichni.Je to masáž národa pro Klause!!!

jamo 26.1.2008 11:50

to brblal

..o jaké to TV mluvíte?? .. prosím, napište mi jakou to televizi sledujete? Já totiž musím koukat na právě opačnou..:-/

Lagron 26.1.2008 6:43

Nekonečná debata!

Jeden hot a druhý čehý! Jako by na těch, rádoby moudrých úvahách, záleželo. Poslanci už mají jistě jasno, tak proč tolik povyku pro nic? To je tak, když se lidi čtyřicet let báli otevřít zobák, aby jim ho komouš neuerazil! Nyní se to snaží dohonit. Tak jen do toho!:-D

vladimír ondys 26.1.2008 6:41

No jo, no, to je starostí

Poslal bych vojáčky z hradní stráže domů a na bránu pověsil ceduli: VYPRODÁNO!

http://ondys.wordpress.com/

Viktor 26.1.2008 2:51

takového

který republice nedělá za hranicemi ostudu, kterého v zahraničí berou vážně, který tam není pro smích a o kterém se nepíše, že "škodí České republice", který není veden pouze svou  nezvlánutelnou touhou po moci, který má skutečný zájem o lidi a nikoli pouze o sebe, který neprosazuje čirý ekonomismus a nezanedbal právní rámec privtizace, který  neumožnil tunelování, netvrdil, že "neexistují špinavé peníze" a přál si "více takových Kožených atd. - kdo má paměť a zdravý rozum, ví ostatně, o čem je řeč.,

Tino 26.1.2008 6:48

Re: takového

 Já teda paměť mám a diametrálně se od vás liším v názoru na V.Klause. Není to pro mě bůh a s některými jeho pohledy na svět bych se neztotožnil, ale nejsou to tak zásadní názory, abych preferoval jeho protihráče na prezidentský post. Švejnar není totiž schopen doložit jakoukoliv službu republice, ba ani negativní skutky. Neudělal totiž vůbec nic a na tom staví svou kandidaturu! To už spíš na prezidentskou funkci má ten Bursík, anebo Paroubek, větší právo. Ti jsou aspoň doma nějak činní, ikdyž podle mně v tom negativním smyslu.

 Jinak děte do háje s těmi propagandistickými a fakty nedoloženými bláboly, jak Klaus škodí republice u nás i v zahraničí. Z palce vycucáno a za fakt vydáváno odpůrci Klause, potažmo ODS. Není to hodno zdravého rozumu. DEJTE SI MOKRÝ HADR NA HLAVU kecale! (Y)

jamo 26.1.2008 7:32

to Tino

"DEJTE SI MOKRÝ HADR NA HLAVU kecale!" je velmi mírné doporučení pro tohohle oranžovorudého o s l a, který své "příspěvky" nezapomene zvýraznit (na důkaz, že to UMÍ). Já bych doporučil, aby si UVÁZAL MAŠLI. Země by si vyloženě oddechla a on by se vyhnul křečím po znovuzvolení Klause ;-P

Dena 26.1.2008 9:17

Re: Re: takového

Máte plně pravdu,na presidenta má právo kandidovat každý kdo zde žije a něco pro republiku udělal i když někdy ne něco dobrého.ale žil tu,pracoval a zná zdejší poměry a ne člověk který stále něco mele o ideálech,různých poučkách,stále se šklebí,ale skutečný život v této republice mu je ukradený

brblal 26.1.2008 11:39

Re: Re: Re: takového

A že pro vás byl každý emigrant vracející se ze západu nejčestnějším člověkem?Jak Klaus toužil po více Kožených,Helbigovým dal revolver přímo Ruml atd.atd.Takových dobrodruhů,včetně amíků,se sem nahrnulo rychle zbohatnout,nakrást.A jak všichni šlechtici byli najednou češi do morku kostí ale čeština jim nešla.

Pišta 26.1.2008 12:42

Re: Re: Re: Re: takového

Ruml, nedal žádný revolver Helbigovým nějak se to to v hlavě pomotalo. Helbigové dali přepychový Mecedes Čermákovi a ten to vysvětli tím , že mu "ergonometricky vyhovoval", A tentýž Čermák dal pistoli v safiánovém pouzdře Viktoru Koženému. Čermák byl tehdy ministr vnitra za ODS. Helbigové tady "podnikali " už  za komoušů. A když firma zjistila, že jí okrádají byl na ně vydán zatykač. Celá policie pod Čermákovým velením je prý honila , ale jaksi nedohonila,

emersonskej 26.1.2008 11:29

Re: Re: takového

naprostý souhlas !!!R^

brblal 26.1.2008 11:32

Re: Re: takového

Co Vám ten Klaus slíbil?Že Vám vyplatí k restituci ještě za 5O let úroky?Nebo nějaký privatizační přímý prodej za babku?Sejměte si konečně ty modré brýle.Většina národa soudí,že za Klause byl stát rozkraden a vytunelován.Nejdřív devalvoval korunu a pak začal výprodej na úrovni dnešních povánočních slev.Přesto že po privatizaci by měla být státní kasa plná peněz,zela prázdnotou!Majetek byl pryč a peníze také.Zbyly nám vyrabované banky,po tom Klausovu zázraku neviditelné pracky.

emersonskej 26.1.2008 11:39

Re: Re: Re: takového

koukám na ty vaše kecy o tunelování - to už je něco jako mantra(či jak se to...), že jo ??? ;-D

jamo 26.1.2008 11:45

to brblal

.. ne brblale, NAŠTĚSTÍ to není většina národa..p i t o m c ů jako vy je zde přece jenom méně..jak nazvat trotla, který opakuje, že "stát byl rozkraden"..co mohlo být "rozkradeno" po tom socialistickém běsnění? ..ty továrny s 50 let starými stroji, rozpadající se domy, prázdné obchody??..

emersonskej 26.1.2008 14:17

Re: to brblal

No řekněme, že takto se to taky říct nedá - prostě ukrást určitě BYLO CO, ale naříkat tu nad bídným Klausem a ODS, díky niž se tak stalo je více než laciné !!! Prostě nás tu bolševik 40 let učil, že kdo nekrade, okrádá rodinu a teď se tu chce někdo divit, že když se ta příležitost naskytla, ti schopnější z nás si prostě "posloužili"...

Talián 26.1.2008 14:52

Re: to brblal

Jenom drobná poznámka k rozkradení "rodinného stříbra": V areálu jedno, již neexistujícího socialistického molocha byla 50tiletá velká hala se stařičkou výbavou. Její účetní hodnota byla údajně 1,1 miliardy ale neprodala se ani za 50 milionů. Pak se pár sezón pronajímala světskejm, kteří tam mimo sezónu opravovali a lakovali atrakce. Nakonec to koupila jedna ausácká firma za cenu pozemku a dnes tam stojí úplně nový provoz. Ještě dodatek. Pozemek byl promořený hydrolí do 4 metrů a odbagrování platila ČR z peněz ŽP. Jaký asi byl v roce 1990 rozdíl mezi účetní a tržní hodnotou "národní majetku?"

buky 26.1.2008 11:53

Re: Re: Re: takového

Můžete nějak doložit tu většinu národa pane Brblale?

Vavie 26.1.2008 7:32

Re: takového

Bláboly převzaté z propagandy levice. Co zakhle pokusit se zapojit selský rozum, pakliže ho vlastníte?

H.K. 26.1.2008 8:41

Re: takového

netvrdil, že "neexistují špinavé peníze. Václav Klaus nikdy neřekl, že neexistují špinavé peníze. Řekl, že nedovede od sebe rozeznat čisté a špinavé peníze. Vy to umíte?

který republice nedělá za hranicemi ostudu. Čím a v kterém zahraničí udělal V.K. ostudu?   který republice nedělá za hranicemi ostudu. Kdy a kde udělal V.K. České rtepublice ostudu?  - kdo má paměť a zdravý rozum, ví ostatně, o čem je řeč.,  Prosím odpověď na položené otázky. Předpokládám, že máte paměť a zdravý rozum.

Karel 26.1.2008 14:49

Re: takového

pro Viktora - po bitvě je každý generál - kde byl Švejnar, když se to dálo. A ještě Brblal je debil

Sutera 26.1.2008 2:27

Je tvrzeni M. Thatcherove snad voditkem pro ceskou politiku po roce 2000

M.Thatcherova sice ma nejake zastance a podarilo se ji pohnout Britskou ekonomikou,ovsem smerem, ktery prinesl dlouhodobe a skodlive dusledky s nimiz zapasi UK dosud. Nemohu o tom zodpovedne diskutovat, ale BBC o tom natocila mnoho zajimaveho materialu. Britanie se nyni otevrela velkym zmenam a byla mezi prvnimi evropskymi zememi, ktere otevrely svuj pracovni trh, pri velkem riziku. Britanii nastesti nevladnou Thatcheristi, coz  ale vyrazne odlisuji od konzervativcu samotnych.

Cesilko 26.1.2008 2:25

Omluva, ze se vmesuji zde do debaty,....

jen ze je mi fakt lito, ze o CR se tady uz leta neobjevuje nic ani v tisku, ani v televizi, drahne jsem se leta- aji i jini! :-) spoluCesi snazili, ale , bohuzel jaksi zcipnul pes, nu a s tim, ze nelze u nas v Cesku volit preza primou volbou , se to asi nezlepsi, skoda! Jinak zase mizim, redakce mi pise, ze je jim :lito, ale ze jsem nakej vadnej.... na to abych sem psal. Tak Ciao,. opatrujte se! Ceslo 25. I. 2008

Realista 26.1.2008 2:07

Já myslím, že věta v článku mluví za vše..

Ať s Klausem souhlasíme nebo ne, jeho koncepci nastíněné v rozsáhlé řadě článků nelze upřít myšlenkovou hloubku a ucelenost. Jeho vášniví kritici se naopak často ohání spíše povrchními frázemi než argumenty.  Podtrženo sečteno, všichni kdo myslí jako Klaus mají myšlenkovou hloubku a ucelenost mysli a všichni kdo nesouhlasí jsou povrchní, bez nápadů a argumentů. Další výtečník raálně uvažující. Tak použiji toto: Prý je dle Bartoně volba prezidenta testem inteligence;-D tak doufám, že podobné články nebudou brát poslanci a senátoři v potaz. Budou jistě hlasovat dle svého poslaneckého a senátorského slibu a než zvednou ruku, budou bilancovat a ptát se co předchozí prezident pro současnou politickou scénu  a zahraniční politiku vlastně udělal. Podle toho ať se rozhodnou, zda změna, nebo jim bude vyhovovat současný stav a pochopitelně i jejich voličům. Podle Vašeho Klausovského náhledu by každý kandidát, který by se odvážil kandidovat , by byl nezralý, neznalý, málo vzdělaný apod. Vůbec nehledíte na morální kvality člověka, je-li čestný, neúplatný, nestranický a posuzujete případné kandidáty stejně technokraticky jako lidé kolem Klause. Vůbec si nedovedu představit , jak v takové narcisovské technokratické zahleděnosti by mohl uspět takový člověk jako třeba polský Lech Walesa . To prostě v pověstné české ješitnosti není zřejmě vůbec možné. Je úsměvné, jak lidé horující pro VK převzali tak dokonale jeho slovník a myšlení. Ovšem já bych si připadal jako papoušek nebo .....???>-

Realista 26.1.2008 2:35

A co říkáte jeho stoupencům, když odpůrci jsou tak povrchní a nízcí, bez argumentů?

Ať s Klausem souhlasíme nebo ne, jeho koncepci nastíněné v rozsáhlé řadě článků nelze upřít myšlenkovou hloubku a ucelenost. Jeho vášniví kritici se naopak často ohání spíše povrchními frázemi než argumenty. -

http://zpravy.idnes.cz/tak-blizko-prezidenta-az-se-tajil-dech-d87-/domaci.asp?c=A071019_084841_domaci_cen Třeba se Vám také bude tajit dech;-D

pozorovatel123 26.1.2008 5:08

Re: Já myslím, že věta v článku mluví za vše..

Čestný, nadstranický atd. Ale jak to proboha poznáte? Jak vypadala čestnost VH se poznalo až po letech (Chadimová, Veškrnová, humanitární bombardování aj). Bílý list papíru vypadá pěkně, ale načmárat se na něj dá cokoliv.

jensina 26.1.2008 8:08

Re: Re: Já myslím, že věta v článku mluví za vše..

Dobře vypozorované, kolik hvězd už našimi končinami proletělo, jejich "záře" omráčila zdejší lid, Kožený, Fischer, vvšichni Ti Urbanové, Chadimová, pravdoláskoví disidenti, co na ně nezbylo korýtko podle jejich představ. Pod praporem pravdy a láský plivaji nenávist, a třeba i antikrist, jen aby to nebyl Klaus. Touha po moci a vlivu rozpotává ty nehorší emoce. mravokáci, kteří by potřebovali sami umravnit, svůj čas jste už prohavlovali, běžte si hrát svůj třetí poločas na jiný píseček.