1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se zbavit Miloše Zemana

Truchlivá bezmocnost, kterou nemalá část veřejnosti mnohdy cítí, když hlava České republiky otevře ústa, nepřímo potvrzuje, že ti zástupci lidu, kteří ve Sněmovně a v Senátu zvedli ruku pro zavedení přímé volby, projevili šikovnost na úrovni Pata a Mata.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 3.2.2016 11:08

Lid ho zvolil,

lid ho má - bohužel i mne v to počítaje. Spíše, než měnit ústavu kvůli excentrickým jednotlivcům, bychom se možná mohli zamyslet (když už je ta doba nekorektních myšlének) nad tím, zda je všeobecné volební právo vskutku takovou oporou všeobecného štěstí a blahobytu, za jakou je považováno. Asi nikdo počátkem minulého století nečekal, že množství čistých parazitů na státu dosáhne takové míry; ostatně, ani to, že se ze státu stane takový moloch.

P. Klouda 3.2.2016 11:04

Re: Ano. Nějakou takovou páku ...

Ano, ona "páka" by chtěla zásadní změny v příslušných zákonech. Jak píšete: ach jo... 8)

J. Slanina 3.2.2016 11:03

Re: Nuže dobrá, proč se zbavit Miloše Zemana ?

Evidentně pro vás platí můj druhý odstavec. POKUD opravdu někomu vadí, řekněme tedy "pisálek", jako je Mlejnek a je imunní k výše jmenovaným loupežníkům, musí být evidentně VELMI šťastný člověk když mu vadí takováto trivialita.

BTW: Silně pochybuji, že bych někdy přišel do styku více než virtuálního s podobným blbem jako jste vy.

P. Vébr 3.2.2016 11:02

To mně spíše dělá starosti...

To mně spíše dělá starosti jak se zbavit Sobotky. Kolem Zemana možná bude hodně humbuku, velký řev, možná nějaká ostuda (i když o tom nejsem přesvědčen, ale hádat se nebudu) ale škoda poměrně malá. U Sobotky je to horší - když ten bezpáteřní slizoun sem pustí muslimy (a to pustí, jen co Andělka zavelí), tak nebude cesty zpět.

J. Slanina 3.2.2016 10:54

Re: Podle autora byla přímá volba presidenta blbost.

Buďto neumíte číst nebo nechcete, že? Zkusil jste odkaz???

Š. Hašek 3.2.2016 10:50

Re: Ano. Nějakou takovou páku ...

Možnosti jsou, jednoduché. Viz ústava.

Zároveň jest ale stanoveno, že president nebude odvolán na "základě vyspání se šéfa zpravodajství TV". Případně názoru sešlosti na Albertově v počtu 1000 kartičkářů. Co jest dovoleno Jovovi není dovoleno volovi. Tím volem tedy samozřejmě myslím sebe, jako občana. Někdo ani citáty (když je řekne Miloš Zeman) "nezkousne". Nemyslím Vás.

Zjednodušeno, zkráceno.

A tu ústavu by měl každý volič znát jako když bičem mrská, vo půlnoci. Ach jo.

Š. Hašek 3.2.2016 10:44

Re: Podle autora byla přímá volba presidenta blbost.

Přihlašuji se tímto k blbství.

Přátelé chytří, nebylo by lepší, kdybyste rovnou zrušili volby?

Jedna moje vysokoškolsky vzdělaná známá mi naznačila, že pokud by to šlo, nahradila by volby jmenováním. Předem stanovenými komisemi odborníků/vzdělanců/elity ........ "aby se eliminovaly nedostatky volební" .....

Tak nevím, asi nebudu zas tak blbej ......

Š. Hašek 3.2.2016 10:39

Re: Mám

Pane Lenci,

mohu též konstatovat, že nemám nejmenší problém z řádně zvoleným presidentem ČR.

"Hrdinům", kteří tvrdí, že není jejich presidentem, bych rád vzkázal, aby jim to vydrželo až náš premiér se počůrá strachy před nějakým hejhulou z brusele. A starostové, mající ve státní služebně na zdi svého soukromého oblíbence/nic, budou stejně srdnatě čelit přivandrovalcům, kteří budou po večerech rabovat v okolí. Jsou hrdinové jednovolební/televizní a hrdinové skuteční.

P. Klouda 3.2.2016 10:37

Re: Ano. Nějakou takovou páku ...

Ano. Možnosti kolize jsem si vědom. A ~ upřímně řečeno ~ mrzí mě, že taková možnost kolize je. Ačkoli... ~ nejsem si teď opravdu jist, zda to, že by byl kterýkoli prezident odvolatelný např. na základě nějakého protiprávního jednání, by opravdu kolidovalo, pokud by ani současně, ani následně nebyl pro ono své jednání stíhán. Šlo by i tehdy o kolizi?

Š. Hašek 3.2.2016 10:32

Re: Ano. Nějakou takovou páku ...

Nikoliv.

Já jen, že Vaše poznámka jaksi koliduje s Ústavou ČR. Jako vtip tedy dobré.

Š. Hašek 3.2.2016 10:30

Re: Zemana zastaví jen skutečná ne jen předstíraná demokracie

Pane Malečku,

"nezastavoval" bych presidenta republiky. Mám dojem, že problém je jinde. Dokonce si myslím, že "rozjívená situace kol pro někoho nevyšlé volby" si začíná sedat. Konečně.

P. Klouda 3.2.2016 10:30

Re: Ano. Nějakou takovou páku ...

Možná že ne, možná že ano. A je snad něco z toho zločin?.. 8)

M. Valenta 3.2.2016 10:27

Re: Podle autora byla přímá volba presidenta blbost.

Že polovina lidí nejde k volbám je pochopitelně škoda, ale je to realita. Výsledek je bohužel Zeman.

Š. Hašek 3.2.2016 10:26

Re: Jen maličkost

Za formulaci "významná část občanů", naprosto nekonkrétní, nečíselnou, by pan politolog měl být vyhozen z "té nějaké fakulty" v prvním járu.

Nějak ti dnešní novovzdělanci v oboru polittlachání zapomínají na volby. A neznají Ústavu ČR, kde jest nepřímo napsáno, že president republiky v žádném případě není odpovědný "mudropolitologům sedícím u kávy a dumajícím o světě". A náladám revolucionářů, kteří by rádi svrhli presidenta na základě několikastovkového srocení pod praporem trenýrek. Mám dojem, že jest to sen všech majdanistů.

M. Marek 3.2.2016 10:22

Re: Podle autora byla přímá volba presidenta blbost.

Pan Křivan napsal, že ve volbách ovšem rozhoduje většina. Tak se to nepřesně říkává. Správně je - rozhoduje většina těch, kteří přišli k volbám.

Š. Hašek 3.2.2016 10:19

Re: Ano. Nějakou takovou páku ...

Děláte si legraci?

L. Křivan 3.2.2016 10:11

Re: Podle autora byla přímá volba presidenta blbost.

Je. Velký.

K. Janyška 3.2.2016 10:06

Politilogy nebrat ! Japonci už přestali cpát státní peníze

na podporu těch šarlatánů bez znalosti podstaty lidského světa, tedy teorie spontánního řádu... Dzp.

P. Klouda 3.2.2016 9:59

Ano. Nějakou takovou páku ...

... na prezidenta v podobě hrozby odvolání, pokud se chová, a hlavně pokud často jedná tak, že řadový občan by za něco podobného byl nejen zažalován, ale patrně i nějak potrestán, takovou páku by to chtělo.

B. Mráz 3.2.2016 9:55

Re: Zemana zastaví jen skutečná ne jen předstíraná demokracie

Cpe sem rusko - čínskou totalitu - malečkovská " blbost!

P. Švejnoch 3.2.2016 9:54

Re: Nuže dobrá, proč se zbavit Miloše Zemana ?

Milý pane Slátanino, předpokládám, že věta "... parazit typu džejár Mlejnek mi vadí mnohem víc než současný prezident." je dostatečně srozumitelná i pro Vás - není tedy třeba ji relativizovat slůvkem "pokud".

Na druhou stranu jsem se ovšem slůvkem nezmínil o celé té squAdře lupičů, burešem (Babišem?) počínaje a třeba dalíkem konče - není mi tedy zcela jasné, proč mi úvahy o ní podsouváte.

A dokonce i kdybych byl zcela spokojen nejen s prezidentem, ale i s celou Vámi uvažovanou squAdrou, souvislost mezi takovou spokojeností a potenciálně chybějícími atributy šťastného života je pravděpodobně jasná jen Vám.

Vaše dedukce tedy staví na značně nejistých (až nesmyslných) premisách. Nic si z toho ovšem nedělejte - jak výše poznamenal pan Valenta, každý národ má dostatek blbců - rozhodně se tedy nemusíte cítit osamělý. ;-)

B. Mráz 3.2.2016 9:52

Jen maličkost

pane Mlejnku. Píšete - významná část občanů si přeje -koho tím myslíte? Vaši "pražskou kavárnu"? Proč jste významnější než příznivci a voliči M.Zemana?Máte patent na politicku pravdu?Většinu společnosti určitě netvoříte, tak prosím o skromnost a pokoru k jiným názorům.

J. Slanina 3.2.2016 9:45

Re: Podle autora byla přímá volba presidenta blbost.

A on je momentálně nějaký rozdíl mezi tím rusistánem, co vedl ten ožrala a současným, vedeným rasputinem?

http://jdem.cz/bwqq82

M. Baloun 3.2.2016 9:37

souhlasím s autorem

Vkompostování kontroly a zodpovědnosti doporučuji ad hoc, speciálně dle konkrétního prezidenta. O tom co vkompostovat by rozhodoval Mlejnek a jeho spolunázorníci. Nebo by mohli rovnou rozhodovat koho na ten post ustanovit a každého druhého ledna jej buď potvrdit nebo odvolat. Ne :-)?

J. Slanina 3.2.2016 9:34

Re: Mám

Ano, Mlejnek MŮŽE třeba i štěkat. Zatím. Pokud to ale půjde dál tak jako zde: http://jdem.cz/bwqq44 , nevím nevím jak ještě dlouho.

O. Prokop 3.2.2016 9:31

Útoky M.Zemana

tu na premiéra, tu na někoho jiného, samozřejmě souvisí s jeho osobností ( nechci zrovna říct- protože jeho chování v detailech neznám, nechci říct s psychopatií II. typu), ale taky to možná o zhoršujícím se zdravotním stavu, kdy si potřebuje vyřídit s nimi to, co mu před léty tzv. kolegové z ČSSD udělali...Pořád si vzpomínám, jak F.R.Čech v televizi říkal:... aby se Miloš nestyděl použít invalidní vozík...Vše má svoji příčinu, lékaři nám nemohou sdělit, jak to doopravdy s panem prezidentem vypadá...

J. Slanina 3.2.2016 9:29

Re: Zemana zastaví jen skutečná ne jen předstíraná demokracie

Máte snad k výběru nějakého jiného baču? Pohovořte. Ale nesnažte se dopadnout zde jako jistý Blbouše.

J. Slanina 3.2.2016 9:27

Re: Nuže dobrá, proč se zbavit Miloše Zemana ?

Šťastný to člověče. Pokud vám vadí Pan Mlejnek junior více než Ovar a celá ta squdra lupičů, burešem počínaje a třeba dalíkem konče tak vám v podstatě ke šťastnému životu nic nechybí.

Dalo by se ovšem odvodit, že nejšťastnější bývají většinou blázni. Ale to jenom tak na okraj.

L. Křivan 3.2.2016 9:20

Re: Zemana zastaví jen skutečná ne jen předstíraná demokracie

Ruskem popoháněných islámských běženců ? Blbost !

L. Křivan 3.2.2016 9:20

Re: Podle autora byla přímá volba presidenta blbost.

1) Kdo se voleb nezůčastnil nemá právo si stěžovat. Nevolič je ten opravdový blbec.

2) Kdybych si musel vybrat mezi komunistickou EU-komisí, nebo kalifátem Euroarabia, pak bych asi dal přednost Putinovi. Kdyby to nešlo jinak. Pamatujete ještě jak Rusko vypadalo když vedl ten ožrala ?

Kdybych si mohl vybrat, švýcarský model mi sedí nejlépe. Jenže od něj je EU na hony vzdálená.