1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 5.1.2009 11:20

Re: A nemělo by to být naopak?

Je to zbytečné.Tady jsou chudáci levičáci,kteří jsou placeni z našich daní a sedí si pěkně na úřadech.Ten kdo nic nemá,nemá ani na připojení internetu.A aby náhodou jsem nebyl napaden,já si platím připojení z důchodu a jen se divím a divím co za svoloč bolševická tady obhajuje Paroubka a Ratha, když mám na připojení na internet tak mám i 30,00 Kč na doktora a za 60,00 Kč stravného v nemocnici si rád zaplatím,doma mne to stojí daleko více.:-D

Karotka 5.1.2009 11:36

Re: A nemělo by to být naopak?

Myslím, že by bylo dobré si Standův příspěvek přečíst ještě jednou, pomalu a pozorně ;-).

StandaT 5.1.2009 13:26

Re: A nemělo by to být naopak?

Sorry, já považoval ;-) za smajlík "ironie".

Herakleitos 5.1.2009 13:42

Re: A nemělo by to být naopak?

Myslíte si, že ti propuštění skláři jsou vychcánkové? Nebo ti další co dostanou padáka v zájmu ekonomické krize? Jestli ano, pak je mi vás líto!

m 5.1.2009 17:46

Re: A nemělo by to být naopak?

Ve sklářství to není ekonomickou krizí ale špatným hospodařením, protože se to táhne už delší dobu.

Karotka 5.1.2009 12:06

Re: A nemělo by to být naopak?

R^

Ludva 5.1.2009 9:42

Skalní voliči ODS

a příznivci poplatků je mají platit automaticky , řekl hejtman Rath. Iniciativním blbcům nikdo v ničem nebrání.

Pavla B. 5.1.2009 9:50

Re: Skalní voliči ODS

Ještě že máte soudruha Ratha, sám byste na to jistě nepřišel.

StandaT 5.1.2009 9:56

Re: Skalní voliči ODS

Slušnost je dodržovat zákony. Ale pro některé jedince to je, zřejmě, nepochopitelné.

vládík 5.1.2009 11:13

Re: Skalní voliči ODS

Jistě. Rath umí vše obrátit. Musí zamlčet, že je to protest těch, kdo chápou, že pytel peněz z pojištění není bezedný.  Rath asi sdílí přesvědčení svého stranického šéfa: stát (a možná ani kraj) dluhy neplatí. Měli by se zeptat Argentiny nebo Islandu.

Malý Aston 5.1.2009 9:32

Vážení je nutné platit v českých na dřevo,nevěřte Paroubkovi a Rathovi!

Nějaký právník vedle uvedl,že každý občan který přijme dar větší než 3 000,00 Kč musí zaplatit darovací daň a dar uvést do svých příjmů.A protože ani Rath ani Paroubek ani Kraj není ve většině případů Váš přímý příbuzný bacha na berňák.A přeplatek nad limit poplatků nebude vracen Vám ale bude vrácen Rathovi.A tak pokud příjmete dar od Ratha ve výši 240,00 Kč měsíčně,připravte si daňové přiznání.A podpisem potvrzujete že jste dar přijal a když se nebudete chovat podle příkazů Paroubka a Ratha tak Vám dle Občanského zákoníku pro nemorální chování,tedy když nepředložíte bumažku že jste je zase volili, dar Vám odejmou a Vy to celé vrátíte pěkně zpět. Já je znám jsou to zloději a podvodníci,než se nechat tahat po soudech raději těch 30,00 Kč zaplatím.:-D

I. 5.1.2009 9:59

Re: Vážení je nutné platit v českých na dřevo,nevěřte Paroubkovi a Rathovi!

Příští týden jdu zase k doktorovi. Radost kryse neudělám. Ekvivalent jednoho piva rád zaplatím. Ještě jsem tak neklesl,  abych bral od kripla almužnu.

R.J. 5.1.2009 11:27

Re: Vážení je nutné platit v českých na dřevo,nevěřte Paroubkovi a Rathovi!

Přeji hodně zdraví, kamaráde. R^

čtenář zdrojů 5.1.2009 9:01

Paradoxní situace

Pokud voliči ODS platí poplatky, pak už to nejsou poplatky regulační, ale poplatký protestní (proti Rathovi). Paradoxní na tom ale je, že voliči ODS těmito polatky podporují krajský rozpočet a tedy i hejtmana Ratha. 

Mě ale překvapuje, proč vůbec voliči ODS chodí do krajských nemocnic a lékáren. Kdyby navštívili lekaře a lékárny privátní, nemuseli by řešit dilema, zda se jedná o poplatek regulační nebo protestní.;-)

Pavla B. 5.1.2009 9:08

Re: Paradoxní situace

Co je na tom špatného, podpořit krajský rozpočet - konkrétně v JM kraji bych placením poplatku podpořila LDN v Letovicích, která patří kraji a které budou z krajského rozpčtu chybět peníze;-( Nebo si myslíte, že ty poplatky "navíc" půjdou na soukromá konta hejmanů? No, u sosanů je možné všechno....

Proč chodí voliči ODS do krajských nemocnic a lékáren? Inu, třeba tam chodili už dřív a tak jdou na kontrolu, nebo tam ví o nějakém šikovném doktorovi, nebo to prostě mají po ruce - v místě bydliště, a rovnou zajdou i do lékárny.... Dilema řešit nemusí, prostě poplatek zaplatí jako kdekoliv jinde - podle zákona, a ne podle švejkovkých představ ČSSD.

čtenář zdrojů 5.1.2009 11:06

modrá Pavlo B.

většina lidí by nejraději krajský rozpočet přes regulační poplatky vůbec nepodporovala. Regulační poplatky totiž platí nemocní a nikoli zdraví. A paradoxně nejvíce na regulačních poplatcích zaplatí ti nejvíce nemocní. 

Voliči ODS (stejně jako ostatní) chodí do krajských nemocnic proto, protože je tam poslal obvodní lekař na nějaký zákrok. Platit regulační poplatek za to, že musím do nemocnice na vyšetření nebo na operaci, považuji za nejvetší sprosťárnu od Julínka. Pokud jdete na operaci a potřebujete 10 předoperačních vyšetření, pak budete zregulovaná 10 krát. V takovém přípdě ale už nejde o polatek regulační, ale o urážku nemocného.

ranbow 5.1.2009 9:35

Re: Paradoxní situace

Když on krajský rozpočet je rozpočet a nikoliv odměřené dávky na přežití. Jinak řečeno, není to o tom pay or die - dRáth kvůli těm poplatkům nezhubne ani nezchudne, a ani kraj snad ne, prostě se ty peníze přerozdělí odjinud - bude míň nově postavených či opravených silnic, bude míň škol, atd .

A pokud se týká toho posledního odstavce - spíš mě překvapuje jakým způsobem chodí nevoliči ODS kvůli poplatkům do krajských nemocnic - člověk by čekal, že každý (nezávisle na politické orientaci) kvůli lehčím onemocněním má jít ke svému obvodnímu doktorovi a ten ho - v těžších případech doporučí pro vyšetření nebo hospitalizaci v nemocnici. Nějak mi v hlavě nebere, že bych přišel do nemocnice, na pohotovost, nebo ke špičkovému chirurgovi a domáhal se ošetření a napsání léků kvůli nachlazení nebo chřipce. A zase naopak, že by si nechal ODS solidárně provést operaci od obvoďáka, jen aby do té krajské nemocnice nemusel....

Pavla B. 5.1.2009 9:38

Re: Paradoxní situace

Řekla bych, že vy máte problém pochopit následující: jestliže obec, kraj nebo vládu získala strana, které vůbec nefandím, neznamená to ještě, že si přeju, aby obec, kraj nebo stát finančně zkrachoval. Neposuzujete všechno náhodou jaxi moc z hlediska předpokládané třídní nenávisti?8-o

Karotka 5.1.2009 11:46

Re: Paradoxní situace

Souhlasím s tím, co píšete. Chápu ale i to, že to je paradox.

Je dobré, když jakékoliv místo vzkvétá, nezávisle na tom, kdo v daném místě zrovna zvládne.

Paradox a trochu smutné je, že volič ODS takto připlatí na argument, který ČSSD může použít (a použije, bude-li kraj vzkvétat) v dalších volbách jako svůj úspěch.

Je to však samozřejmě lepší, než kdyby kraj chátral.

ladik53 5.1.2009 17:41

Re: Paradoxní situace

Ale v Jihomoravském kraji vládne přece koalice ČSSD a ODS.

PAvel 5.1.2009 9:38

Re: Paradoxní situace

Nechci Vám vysvětlovat proč voliči chodí do krajských nemocnic. Chce Vám je řísi, že každý  kdo si nechá plaltiti poplatek od kraje, tak vlatně platí dvakrát, protože aby mohl dostat nějaké peníze od organizace, která je má s daní a musí snimi i takto pracovat, tak na vydej 30,- Kč potřebuje alespoň vybrat 50,- Kč.  Jinak každý takovýto příjemce bere peníze potřebnějším ( LDN a další zařízení kraje - ) a popírá jakoukoliv solidaritu. Na druhou stranu ukazuje jak jeký je to sobec a jak je prodejný.  Nevím kdo tady kupuje voliče ale hlavně kteří se dají koupit.

ranbow 5.1.2009 10:26

Re: Paradoxní situace

Jenomže ono to proč volič chodí do krajské nemocnice podstatné je - většinou proto že už byl na u svého obvodního lékaře, patrně už i u na vyšetření specialisty - a bylo mu doporučen zákrok v nemocnici - takže pojem regulace zde nemá smysl - naopak, tím že by do nemocnice nešel (nechal by se zregulovat), by si patrně zhoršil zdraví a léčení by pak bylo mnohem dražší. Takže kraje ten poplatek zrušili logicky - nemá zde deklarovaný regulační význam - což asi vládě ani pravici nedošlo. No a jak už jsem uvedl výše, je to otázka rozpočtu, ten občan platí stejné daně (mimochodem - nejvíce je platí státu a tedy nyní pravici), a je věcí vedení (státu, kraje)jak s nimi hospodaří. Nakonec, je to stát (tedy pravice), která donedávna navrhovala rušení některých zdravotních zařízení...

lahvac 5.1.2009 11:20

Re: Paradoxní situace

Kam mam jit s urazem? k obvodakovy nebo bych moh jit do krajske nemocnice rovou do dveri urazova ambulance?

Pokud se riznu nozem a nechce se mi do prace co udelam? A pokud za to zaplatim 30kc, nerozmyslim si to?

Tim co udelal drat samozrejme zhorsi cekaci dobu v krajskych nemocnicich, ale zas by mohlo bejt volnejs v ostatnich zarizenich, protoze vsichni sockom volici budou nalezly tam.

StandaT 5.1.2009 9:54

Re: Paradoxní situace

Normální člověk jde tam, kde to má nejblíže, případně si vybere podle referencí či vlastní zkušenosti nebo důvěře v lékaře. Dle politických preferencí volí bl bec.

Pavla B. 5.1.2009 10:14

Re: Paradoxní situace

Když von ten chudák už vidí návštěvu doktora jako třídní boj - tak ho v tom Liháči zblbli.

čtenář zdrojů 5.1.2009 11:13

Re: Paradoxní situace

Hm, tady se řeší, jak Vy voliči ODS odmítáte dar od socanského kraje, protože Vy na nějakou almužnu od blce Ratha kašlete, ale já prý vidím v návštěvě doktora třídní boj.;-D

Pavla B. 5.1.2009 12:20

Re: Paradoxní situace

Na almužnu od soudruha hejtmana taky kašlu, ale hlavně nemíním okrádat pacoše v krajské LDN.

hulwat 5.1.2009 13:35

Re: Soudruh už zase bojuje.

Hurá na barikády třídního boje.