1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 5.1.2009 17:12

Re: Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

Franto - R^ , obzvláště o tom úřednictvu. Před plyšákem mně sr/aly všechny ty uliční, městské, okresní, krajské i ústřední výbory čehokoliv, od KSČ, přes ROH až po Svaz zahrádkářů, ale to co se děje nyní, to už hraničí přímo s Bohnicemi!

BTW: Například za tzv. reformu veřejné správy můžeme vyjadřovat nekonečný dík soudružce Yvonne Streckové, člence KSČ do roku 1993!!! ;-O

franta tyčka 5.1.2009 18:26

Re: Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

Jirko.s. fajn, že jsme se trochu shodli. Hele přežil jsem vojnu, komunisnus, basu, a tak ten blahobyt už taky nějak přežiju.Já mám čas to tady trochu přečíst. Ty máš jednu chybu a to takovou,že když se řekne komunista bys asi hned střílel. Kdo jsou vlastně ti komunisti? Jsou to ti,kteří hned po převratě odhodili knížky když už jim dalo takové úsilí se tam dostat? Nebo jsou to ti strejdové kteří když se dělal nábor z dělníků aby mohli přijmout jednoho z inteligence? Myslím, že to bylo 1:3. A oni ti strejdové řekli no tak mě neotravujte já vám těch pár korun příspěvků z mýho mizernýho platu dám.No a ti strejdové na schůze se vždycky nějak omluvuli zatímco ti aktivní inteligenti tam byli první aby mohli pokud možno zasednout za předsednickým stolem nebo aspoň v jeho blízkosti. No a pak tam byla řada čekatelů, kteří byli aktivnějšínež ti už přijatí a dělali ostošest nástěnky organizovali průvody atd. aby se zavděčili a byli taky přijati.No a ti strejdové tam zůstali,protože věděli,že je ůplně jedno jestli odhodí nebo ne neboť si naivně mysleli, že nějakou makačku za mašinou jim nikdo nevezme.Protože byli přesvědčováni,že na dělníka nikdo nemá.Nehledě na to, že i po převratě byli masírováni jak se budou mít stejně jako na Západě. Dopadlo to jak to dopadlo. Tak mi řekněte kdo je ten komunista který má být zastřelen?

I-Worm 5.1.2009 22:22

Fanóšo, a ty se divíš?

víš vůbec, jak jsou lidi nasraný na to, že museli lízt do strany (a platit nemalé příspěvky), když chtěli dělat kariéru? Tak nadávají na ty druhý komanče (kteří dělali to samý, co voni).

Důchodce 5.1.2009 23:42

Re: Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

Franto máš pravdu. Je třeba seštíhlovat všechno státní.Ale Julínek chce zeštíhlit jenom zdravotnictví. To se mu ale nepovede.Nezná sílu bílé mafie.

Raff 5.1.2009 14:48

Myslím, že je dost voličů ČSSD

kteří jim dali svůj hlas v krajských volbách z důvodů svého politického přesvědčení nechtějí si připustit, že patří mezi ty primitivy, kteří skočili na Paroubkovsko-Rathovskou demagogii s 30Kč.

Ti by zřejmě také o Rathův dárek nestáli.

jarda 5.1.2009 17:20

Re: Myslím, že je dost voličů ČSSD

myslíš, že to jako že volili něco a někoho jiného než DejÁra. Nějakého socana na obláčk?.

Raff 5.1.2009 22:23

Re: Myslím, že je dost voličů ČSSD

Ne, já jen nechci věřit, že je u nás tři čtvrtě národa debilové. Ovšem, že je jich dost připouštím.

jj 5.1.2009 23:02

Re: Myslím, že je dost voličů ČSSD

No debilů už v národě moc není, jak ukázaly volební výsledky ODS. A stále ubývají.

Raff 6.1.2009 18:37

Re: Myslím, že je dost voličů ČSSD

Měním názor. Asi těch debilů je opravdu 60%.

PV 5.1.2009 14:08

Poplatky brzy vrátí zpět trestní oznámení na zneužití pravomoci

veřejného činitele. Kraj totiž ze zákona nemůže darovat peníze, může darovat pouze věc hmotnou. Na to socani zapoměli. Další sranda bude, když třicetikorunáři párkrát navštíví doktora, vyberou léky a ještě si to zpestří pobytem v nemocnici. To se to pak sečte a na konci roku na ně nastoupí finanční úřad /dar nad 3000 Kč se totiž musí zdanit. Bude náramně veselo;-D;-D;-D;-D

Ludva 5.1.2009 14:32

Re: Poplatky brzy vrátí zpět trestní oznámení na zneužití pravomoci

To se raduješ prasečí radostí ? Ti "třicetikorunáři" jsou většinou nemocní a staří lidé.

Herakleitos 5.1.2009 14:35

Re: Poplatky brzy vrátí zpět trestní oznámení na zneužití pravomoci

Než k tomu dojde, změní se zákon!A nebo se upraví tak, že se stejně poplatky budou týkat jen úzké skupiny.;-P

ranbow 5.1.2009 14:45

Veselo bude

Ještě jste zapomněl na $20, odst 13 zákona 57/1992 Sb - od daně jsou rovněž osvobozené darované prostředky použité prokazatelně (m.j.) na léčení...Z toho bude sukces pro Ústavní soud - kam se na něj hrabe nějaká Lisabonská smlouva...

josef 5.1.2009 15:38

Re: Veselo bude - upřesnění

Do Vašeho příspěvku se vloudila chybička - jedná se o Zákon č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí, a přesné znění § 20 odst.13 je :

Od daně darovací je osvobozeno nabytí peněžních prostředků poskytnutých fyzické osobě, která je prokazatelně použije na zvýšení nebo změnu kvalifikace, studium, léčení, úhradu sociálních služeb nebo na zakoupení pomůcky pro zdravotně postižené, jakož i přímé poskytnutí takové pomůcky.

Myslím, že strašení darovací daní svědčí o neznalosti problematiky. 

ranbow 5.1.2009 16:03

Re: Veselo bude - upřesnění

Za tu chybějící 3 v číslu zákona se omlouvám - nešlo o strašení, spíše naopak, chtěl jsem upozornit, že jasné právní stanovisko není nikde dané, a že pokud se to dostane k soudu, výsledek není nikde jistý. A to v několika rovinách :

- pojištovny budou penalizovat a žalovat nemocnice za to že nevybírají od pacientů poplatky a tím porušují zákon. A teď bude záležet na soudu, zda příjme formální stanovisko, tedy že poplatky někdo zaplatil, a nebo zda je to proti duchu zákona (kterým je regulace návštěv pacientů)

- finanční úřady budou hlídat daňová přiznání občanů, zda do svých příjmů zahrnou jako dary odpuštění poplatků v nemocnicích (a ono se to může nasčítat), a posuzovat co může či nemůže být osvobozeno - je to léčení a nebo poplatky???

- stát a jeho kontrolní úřady budou posuzovat, zda kraje vůbec smějí tímto způsobem darovat neúčelně peníze občanům ze svého rozpočtu. Jistě, jednotlivé sporné případy byly vždycky, a táhly se dlouhé roky soudních jednání (viz třeba případ Mlynář),ale tohle budou stovky a tisíce případů....Je to strašení???

Praktik 5.1.2009 17:40

Re: Veselo bude - upřesnění

Ale tady se jedná o 30,- Kč regulační poplatky, které se přece nepoužívají k léčení, ale jsou hrazeny za vyšetření. Takže když někdo přijde k doktorovi a nechá si píchnout třeba injekci, tak mu ji může aplikovat zdr. sestra a v takovém případě se zjevně jedná o léčení a pacient reg. poplatek neplatí. Ale když doktor provádí vyšetření, tak se o žádné léčení nejedná, to je přece pouhá diagnostika problému a o jeho řešení se stejně časem postará matka příroda (buď vyléčením, nebo úmrtím nemocného). Také k žádnému léčení po vyšetření nemusí dojít, pokud lékař zjistí, že je pacient zdravý (tedy možná simulant či hypochondr, kterému kraj daroval úhradu reg. poplatku za vyšetření).

arch.JJ 5.1.2009 12:25

...celý problém bude asi v tom,

...že pokud se něco alespoň trochu podaří, najde se, jak se celá řada zamindrákovaných politiků, kteří úspěchům cizích prostě nepřejí. Neschopní vyhazují schopnější, např. dnes Čunek Kalouska, ačkoli hloupému předsedovi KDU nevadí, že Kalousek má velký podíl na dosaženém výsledku hospodaření za minulý rok. Podobný pohled má např. Hrad na současného ministra zahraničí, o kterém si myslím, že patří mezi největší Čechy politiky. Politické tance kolem placení příspěvků, se kterými se dnes handluje ve smyslu odvolejte a my, soudruzi, (srovnej pánové, které zní stejně urážlivě a normalizačně od předsedy ČSSD ),vám schválíme vojenskou misi, jsou na úrovni mozků lidských ubožáků. A je mi úplně jedno, kdo s tímto handlem přišel. Vážím si i Topolánka, který to dnes vůbec nemá lehké.Tato vláda byla úspěšnější, než se od ní očekávalo. Čekal jsem tak trochu pochvalu z řad politiků, ale nakonec jsem se nezklamal. Žádná nebyla.Všem je státní dluh zřejmě putna. Při vědomí, kolik asi museli členové její vlády vynaložit,( kromě několika trpěných jedinců, kteří tam a všicni víme proč), aby současně zvládli i nové funkce v EU, je obdivuhodné. Doposud žádné bývalé vlády, ať ODS či ČSSD nebyly schopny takových výkonů a za takových složitých situací. (Často nebyly schopny ani provádět výkony základní, které jim vyplývaly z jejich funkcí, např. poslední kreativní vlády ČSSD, které zaťaly sekyry, ač nemusely hluboko do futer). Za takového mimořádné světové situace a se snahou neuškodit více pověsti ČR, je naše "statečná opozice" schopna provádět destrukční činnost. Samozřejmě se přidá i Hrad se svojí družinou. Malost, je to vážení, česká malost jako čistě prioritní český komplex. Závist a neschopnost. Tak dobře známá z let minulých a celé naší historie. Prostě se stále rodí stejní křiváci.Ne oni, ale všichni do pekel. Z celého srdce si přeji, aby alespoň jednou tito malověrní kašpaři utřeli nos. A s velkou ostudou. K ní mají už docela dobrý náběh.

H.K. 5.1.2009 13:13

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Dnešní systém organizace a způsob financování zdravotní péče byl nastaven v 90-tých letech v období vlády vedené Václavem Klausem. To byly počátky a také úplně jiné podmínky. ČSSD vedla vládu dvě volební období a nikdo jejich ministrů neudělal nic podstatného. Financování bylo v deficitu a to řešili přidáváním peněz ze státního rozpočtu. Pan Julínek má snahu udělat alespoň něco v trojúhelníku - uživatel péče- správce peněz uživatelů péče- poskytovatel péče. Ukazuje se, že to možné nebude. Dnes ten kdo platí je hadr na holi, těch ostatních.

Opozice nemá zájem o řešení věcí veřejných. Jejich zájem je pouze získat moc. Zatím nepochopili, že po volbách nastává období řešení problémů, které lidi trápí. Pánové Paroubek a spol. nepochopili vůbec nic. Za 8 let vlády sice neudělali nic a nemají zájem ani teď nic řešit. Opozice není proto, aby škodila. Měla by upozorňovat na nedostatky a říc jak si oni představují řešení problému. Paroubek jedná jak koňský handléř. Nezrušíte 30 Kč, necháme vojáky bez mandátu. Nebudeme respektovat dohodu, kterou uzavřela ČSSD.

I kdyby ČSSD sestavovala vládu, tak by musela vládnout s komunisty.

ČSSD škodí obyvatelům České republiky

Herakleitos 5.1.2009 13:32

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Nebudu vám vyvracet váš názor. Máte na něj právo. Pouze vás chci upozornit na malé pochybení ve vašem tvrzení. Vycházím z toho, že ČSSD bude sestavovat vládu po vyhraných volbách. Vzhledem k preferencím, které má v současnosti ČSSD, Tak komunisty nebude k vládnutí vůbec potřebovat! Do dneška mi nikdo nevysvětlil čím Paroubek ohrožuje naše vojáky v zahraničí. Tím, že se jim neprodlouží mandát a musí se vrátit domů? Jáká by to byla opozice, kdyby nebojovala za svržení soka? Vždyť ještě nedávno nepostupovala ODS zrovna fér (např. Kubice)!

Pavel 5.1.2009 13:57

Re: ...celý problém bude asi v tom,

kouká, že Vám KUBICE leží v žaludku.  Četl jste jeho zprávu a nebo jste jen vybral to co  Vám podali na  talíři Ti, kterí se měli bát ?

Herakleitos 5.1.2009 14:17

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Kubiceho zpráva  ovlivnila výsledek voleb!A byla to podpásovka!

H.K. 5.1.2009 17:24

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Kubiceho zpráva mluvila o prorůstání organizovaného zločinu do státní správy.

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, příště mohu pokračovat

jarda 5.1.2009 17:29

Re: ...celý problém bude asi v tom,

že ta zpráva je pravdivá  -  prosím , přečtěte si tuto větu desetkrát.

hulwat 5.1.2009 14:21

Re: Píšeš jak by bylo po volbách.

Pokud nevíš, tak průzkumy jsou něco jiného než volby. O tom kolik která strana bude mít mandátů se rozhodne, zkrachovalý politiku, až ve volbách. Takže tvrdit dnes, že Paroubek nebude potřebovat komunisty je předčasné.

P.S. Je vůbec jisté zda ČSSD ty příští parlamentní volby vyhraje? Ještě pár Drymlů a všechno může být jinak.

Herakleitos 5.1.2009 14:33

Re: Píšeš jak by bylo po volbách.

Dryml nic neovlivní! Preference ČSSD neklesnou již proto, že ODS se dále znemožní. Vždyť každý den se dozvídáme další a další průšvihy. Vždyť pro lidi jsou některé vládní postavy opravdu, ale opravdu k smíchu. Sledujte pozorně lidovce, jak budou bránit pokles svých preferencí! Máme na to každý svůj názor a nemusíme si je navzájem vyvracet. A teď informace pro vás. Nejsem politikem. Je mi 29 a živím se jako soukromník (aut. zák.)

H.K. 5.1.2009 17:28

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Vycházím z toho, že ČSSD bude sestavovat vládu po vyhraných volbách. 

Možná to bude tak jak píšete. Potom se  bude ČSSD dobře vládnout. Pokud budou mít alespoň 108 mandátů. ČSSD by se vládlo i tak dobře. ODS je podpoří v důležitých zahraničně politických otázkách a komunisti v rozhazování peněz.

arch.JJ 5.1.2009 13:50

Re: ...celý problém bude asi v tom,

...určitě souhlasím. Že opozice je bohužel nekonstruktivní, no co se dá dělat? Že je však zákeřná v době, kdy se vláda není schopna učinně bránit, viz výše, je zbabělé. Jsem si jist, že kdyby Topolánek mohl, byl by kurs této vlády k prosperitě ještě přímější. Pokud není na obzoru lepší alternativa, je dobré , aby tato vláda byla ve funkci celé její období. Zde lze opatrně souhlasit se Zemanem, který tvrdí, že současný volební systém není dobrý a je snad hlavním činitelem těchto potíží a tahanic.

Herakleitos 5.1.2009 14:15

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Také si přeji, aby tato vláda vládla až do voleb!Volební systém nedozná podstatných  změn, protože není shoda pro změnu ústavy.  :-)

ranbow 5.1.2009 15:20

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Ten problém je trochu jinde - vláda která chce dělat nepopulární opatření, na to musí mít nejen kuráž ale i potřebnou sílu a podporu v parlamentu. (Radši, bych napsal, i u svých voličů, kterou tu potřebu nepopulárních opatření trpělivě vysvětluje, ale to už bych chtěl moc). Každopádně, Topolánek věděl do čeho leze, když po parlamentních volbách slepil svojí koalici se 2 přeběhlíky -jestli má cenu za této kostelace (plus ještě celosvětové krize) zavádět nepopulární reformy , a hlavně začít tím nejhorším - novými poplatky a rovněž taky zrušením slibovaného snížení daní (viz tzv.supermzda). Že z toho opozice, kterou taky zvolili voliči nemá radost je nabíldení - to co se nyní předvádí na politické scéně předvádí není moudré vládnutí, spíš bych to tipnul na styl jízdy kuřátko mezi automobilovými šílenci..

H.K. 5.1.2009 17:37

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Máte pravdu, ale je možné stále strkat hlavu do písku a nědělat nic pro slušné přežití v budoucnosti? Žít ze dne na den a zadlužovat budoucnost? Splácet dluhy inflací? Důchodci, kteří si našetří pár korun da důchod, tak o peníze přijdou. Rozhazovat peníze při nebývalé prosperitě ekonomiky?

Jsou to vůbec lidé, kteří myslí na řešní závažných problémů společnosti? Paroubek  myslí pouze na vládnutí. Pro něho každé volby, které prohraje budou zfalšované. Bohužel někteří lidé tomu věří.