23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrad 12.11.2008 22:29

Re: Trochu reality, prosím ...

Kdyby jste mi vážený pane napsal, že komunistický režim měl obrovský vnitřní dluh v podobě třeba morálního opotřebení strojového parku(průměrný věk ve strojírenství byl 17 let a usmíval se, tak jsem vás považoval za informovaného, kdežto jste jen zapšklý geront, který to  co  z něj náhodou vypadne považuje za fakta. Imaginární????;-D. Státní dluh byl 4 mld. dolarů. Pohledávky kolem 20 mld. 230 000 vojáků ve zbrani. Tanky, letadla apod. nepočítám - při takovém státním dluhu. O environmentálních problémech se nesmělo mluvit(odvážlivci byli vyhazováni z vysokých škol). Mohlo by to narušit revoluční nadšení mas. Dnes máte presidenta, který o tom píše dokonce knihu, přesně v duchu komunistických intencí, se stejnou dávkou přesvědčení. Slyšel jsem, že Rusko stáhlo špiony, když vidělo celou naši armádu na poslední přehlídce. Taková armáda ušetří mraky státních výdajů. A když chcete, tak existují historické statistiky, ale na co vám budou(The World Bank, CIA, The United Nations), i ty naše.  

MK 12.11.2008 22:25

Re: autor zapomněl

Bingo!  Ťal jste do živého. R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^

Kopecký 12.11.2008 22:18

Re: Pane Hvížďala !

Obama, bez Obamy, s Obamou, nečekejte zázraky a třeba budete mile překvapen. Po Jirkovi Bušovi by zazářil snad každej.

Hrad 12.11.2008 22:08

Re: ???

Nic si z toho nedělejte. Prý snaha pochopit vede ke všem nepochopením na světě. Ale k tomu co jsem chtěl sdělit. Ve státní škole jsou(Za komančů i dnes) náklady na studium 1, stát z veřejných zdrojů; 2, rodiče studentů(oblečení, materiály....); 3, úsilí studentů. V soukromé škole jsou náklady na studium 1, školné placené rodiči+náklady na šacení, materiální vybavení....; 2, 93 % toho, co poskytuje stát státní škole(7 % méně mež státní, jde o soukromou školu);  3, úsilí studentů. Nevýhodou, je že i na soukromé školy chodí inspekce(ředitelé soukromých škol tuto snahu státu kontrolovat těch 93 % dotací, neustále zpochybňují). Ten předřečník sděloval, že mu stát nic nedluží. Asi si myslel, že co ve škole získal, je pouze jeho vlastní úsilí. I já jsem si to v pubertální pýše také kdysi myslel. A to je všechno.   

alan 12.11.2008 21:38

Re: Naopak, komunisté jsou lehce čitelní, a proto třeba u nás, v Helénské republice,

U nás v Čechách to chodí podle úsloví,,každý chvilku tahá pilku.Politické špičky států si rády na takovou elitu hrají.Dříve komunisti,dneska ODSáci,jeto jedna svoloč,ti lidé jsou ze stejného těsta.Jediný rozdíl je v tom,že to není na věčné časy.A to je právě teď.Určitě nevěříte,že si to socani s komoušema uzurpují na věčné časy,to je přeci nesmysl.Až to projedou,zase přijde hvězná hodina pro jiné.Mě však ze všeho nejvíc přijde legrační,s jakým svazáckým zápalem bráníte své ideály.Věřte,poznal jsem zanícené komunisty,katolíky i komunistobijce různého zaměření.Ten jejich étos se podobá Vašemu-bez urážky.Zajímala by mě Vaše osobní(ne zprostředkovaná)zkušenost s komunisty,Vám asi jejich režim hodně ublížil,že je tak nenávidíte...Moje životní zkušenosti mě naučily vycházet s každým,vždyť i Masaryk tvrdil,že člověk je v podstatě dobrý...Je lepší hledat to,co nás spojuje,než rozděluje.

jarmich 12.11.2008 21:35

Re: ???

Chtěl jsem napsat napravit, ne pravit.

jarmich 12.11.2008 21:32

Re: ???

Vaše 2 poznámky jsem nepochopil. Zřejmě mám ještě málo alkoholu. Půjdu to pravit.

Gregory 12.11.2008 21:31

Re: Trochu reality, prosím ...

Hmm. Argumenty nějak chybí , co ?

brána 12.11.2008 21:30

Re: Pane Hvížďala !

než tam zahučíme pane Kopecký  - tedy do ráje - tak se koukněte co jsem dostal na podrbání od pani Viktorie - na dluh. Nespoléhám se na píšťalky ale na Obamu. Odhodí roucho populisty a ..............no to jsem zvědav.

Gregory 12.11.2008 21:27

Re: Naopak, komunisté jsou lehce čitelní, a proto třeba u nás, v Helénské republice,

V normální slušné společnosti platí znárodňování = krádež .  Tedy hlavně znárodňování po komunisticku .

ps 12.11.2008 21:16

Re: když jsme seděli s komunisty v 89. u kulatého stolu ....

Obrácený hříšník? Na vojenských gymnáziích studovali desetitiíce. Upozorňuješ na třísku ale sám máš v oku břevno.

ps 12.11.2008 21:12

Re: Naopak, komunisté jsou lehce čitelní, a proto třeba u nás, v Helénské republice,

Byli to právě komunisti kdo se povýšili na mesiášskou elitu národu, přestože elitou v žádném případě nebyli. Všichni víme jak to dopadlo. A nejen to, se svou ideologií a slovníkem jak vystřiženým z 50. tých let nehodlají přestat.

Do demokracie ať už střediskové nebo jakékoli se především nehodí ti co porušují zákony této demokracie a tuto demokracii ohrožují. A také ti co nepykali za zločiny, která v minulosti napáchali. Tu skutečně nepotřebovali. Dali přednost olbřímí mediální masáži za milióny a tomu nejprimitivnějšímu populismu a demagogii.

BuBu 12.11.2008 21:05

Re: Já spíše cítím . . .

. . . že něco bude pravdy na slovech Gregoryho - o stupínek níže !

To vše vysvětluje . . . a ladí . . . dokonce i s tím Vaším tykáním - jak jste byl zvyklý, když jste si nesl gáži od svého řídícího důstojníka ! (Y)Rv

BuBu 12.11.2008 21:01

Re: Nástup komunistů do krajských úřadů = :

Já za demokraty . . . považuji . . . demokraticky smýšlející lidské tvory !

A jestli nevíte - co znamenají slova demokrat . . .demokratický . . . demokracie - pak je to Váš problém !

Hrad 12.11.2008 21:00

Re: Nástup komunistů do krajských úřadů = :

Omlouvám, že jsem si nevšiml článku. Já to bral jako poznámku..... Já nekomentuji poznámku! Já jen k tomu BUBuBuBuBu..,. nebo jak tomu říkáš? a jak žadonila Marienka. A teď vážně, omez maso z vykastrovaných býků. Je to cítit.

alan 12.11.2008 21:00

Re: Naopak, komunisté jsou lehce čitelní, a proto třeba u nás, v Helénské republice,

Trapná a primitivní ironie mi přijde stále mnohem přijatelnější,než sám sebe povyšovat na mesiášskou elitu národa a ty druhé na socky,degeneranty a bůhví,co ještě.Ale chápu Vás,lidi Vaše vize odmítli a tak nálepkujete,plijete a kopete kolem sebe.A nejradši by jste zrealizovali výše napsané,ale ono se to jaksi nehodí do té naší malé,střediskové demokracie.Uvědomujete si,že ty volby jste prohráli v demokratickém,regulérním soupeření a tak by jste to měli brát?Na rozdíl od Vás socani ani komouši ke svému vítězství nepotřebovali žádnou Kubiceho zprávu,s vědomím toho,že švestka se nemusí trhat,když se nechá dozrát,spadne na zem sama...

Hrad 12.11.2008 20:55

Re: Trochu reality, prosím ...

Imaginární, imaginární...... ? Není to něco jako kok.t? Mám takový pocit, že tě několikrát citoval  Zbigniew Brzezinski.  

Gregory 12.11.2008 20:54

Re: Nástup komunistů do krajských úřadů = :

Bývá zvykem , že na hradě straší . Hlavně na cimbuří . To už se říkalo za mých dětských let . Mimochodem , dočetl jsem se , že jste bývalý stbák a udavač . Co Vy na to ?

XXL 12.11.2008 20:53

Re: Nástup komunistů do krajských úřadů = :

Vážený pane BuBu mohl byste blíže vysvětlit koho považujete za demokraty.

BuBu 12.11.2008 20:52

Re: Nástup komunistů do krajských úřadů = :

Samozřejmě, že mi je jasné . . . že Rudým komunistickým sv*ním . . . se můj článek líbit nemůže ! A já o to jejich "líbení" - samozřejmě ani v nejmenším nestojím ! Nic horšího by mne v životě nemohlo potkat - než kdyby s mými názory souhlasily Bolševické genocidní Ku*vy ! ;-P

Hrad 12.11.2008 20:51

Re: Kylchap IP: 164.4.17.xxx

Jak se pozná komunistický hňup od nekomunistického hňupa? Mám pocit, že když ODS a její stoupenci vyhrají další volby, odstraní zákonou úpravou červené světlo na semaforech. Stejně se divím, že tě to již několikrát nenapadlo na NP?  Asi jsi pořád ještě kontaminován komunistickými symboly. Dělej s tím něco. S utíráním zadnice pravou rukou dlouho nevydžíš.

Gregory 12.11.2008 20:50

Re: Trochu reality, prosím ...

Ano vraždí se . To je pravda . Ale není to vraždění v přímé režii státu a se soudní fraškou . Chápu , že je možné někoho odsoudit třeba nevině  za něco co neudělal . Je to smutné , ale je to omyl . Ale za komunistů bylo úmyslně odsouzeno několik set tisíc neviných lidí  . Ne omylem , ale se zlým úmyslem , a to nemohu nikdy odpustit . A s tím vývozem za komoušu to není tak úplně pravda . Vyváželo se , ale v podstatě za směšné ceny a bez jistoty , že zákazník zaplatí . Dodávky do SSSR nám například zlikvidovaly vývoj . Rusové totiž odmítali jakékoli vylepšení . Takže např . mot . lokomotivy se musely vyrábět cca 20 let beze změny , ale přitom v takovém množství , že vyčerpaly v podstatě celou kapacitu . Že za ně nikdy nezaplatili je samozřejmé . Totéž bylo v motocyklovém průmyslu . Bez vývoje není konkurenceschopnost . Já mám malou firmu zabývající se jemnou mechanikou . Zákazníci zvedají laťku požadavků téměř po měsíci . Nedokáži si představit , že bych vyráběl bez neustálého vylepšování . A to v zahnívajícim rybníku RVHP nebylo možné . Proto většina našich firem při konkurenčním boji prostě nevydržela . Nemohla , nikdo je to nenaučil . A mimochodem do Švýcarska a do Itálie taky dodávám a jezdím tam dost často .

brána 12.11.2008 20:49

Re: Naopak, komunisté jsou lehce čitelní, a proto třeba u nás, v Helénské republice,

Zakažme. Není nad pořádný zákaz. Tyhle pseudosvobody demokratické žvanírny.

brána 12.11.2008 20:45

Re: opkl@hopl.cz

Vy jste mě v předstihl v komprimaci hlubokomyslných pstřehů, jejimž výsledkem je konfuzní omyl.

alan 12.11.2008 20:45

Re: když jsme seděli s komunisty v 89. u kulatého stolu ....

Když v r.1973 Míra nastupoval ke studiu na jednom nejmenovaném vojenském gymnáziu,jeho maminka v tu dobu byla referentkou na KNV v Ostravě.Kde je Míra dnes a kde jeho maminka,která jej s takovou láskou a péčí vychovala?Kam v prostoru a čase zmizel jeho tatínek,který se jako placený funkcionář KSČ zapsal do dějin kolektivizace na vsetínsku?Proč Míra,spílaje komunistům,nikdy nevzpomene svého otce?Proč je pro nás obrácený hříšník cennější než zásadový pekelník?Co když takový konvertita ještě jednou někdy změní pohled na věc?Co jsme,bratři Češi,vlastně zač a co si o sobě vlastně myslíme?

Hrad 12.11.2008 20:42

Re: Nástup komunistů do krajských úřadů = :

Hele srašidlo co říkáš tomuto příběhu. Jirka šel s Mařenkou přes pole. Na Mařenku přišla touha a skelným pohledem pohlédla Jirkovi do očí. "Co si přeješ" zeptal se Jirka. "Jiříčku postraš mě prosím tě" vydechla Mařenka a sundala si rifle. Jirka pochopil a pořádně zastrašil. Tento příběh se několikrát opakoval se stále menším zaujetím rozladěného Jiříka. Když se asi po sedmé z úst Mařenky ozvalo "Jiříčku postraš mě ještě", Jiřík naštvaně odvětil: "BuBu ty stará ku.vo". To je příběh užitečného strašidla. To, co straší na NP. si klade jiné cíle, ale strašidlem zůstává stále.    

brána 12.11.2008 20:42

Re: Autor: kmet IP: 82.99.179.xxx Datum: 12.11.2008 05:02

Zdovolením. Každá ideologie je ujetostí - tedy opravňující ke zločinnosti.

BuBu 12.11.2008 20:39

Re: Nástup komunistů do krajských úřadů = :

Mýlíš se soudruhu glosi . . . myslím tím samozřejně Rudé údy . . . a jejich derviše - tedy i Tebe !

BuBu 12.11.2008 20:37

Re: Koukám - Herak- lejnosi . . .

. . . že jsi opět přitáhl - z té vaší schůze Komitétu politbyra KSČ - najvanej jako rychlík do Nymburku v pátek . . .v podvečer ! ;-D

Ale kvičíš nádherně !;-D;-D;-D

brána 12.11.2008 20:36

Re: Naopak, komunisté jsou lehce čitelní, a proto třeba u nás, v Helénské republice,

V tom třepání je  ten háček. Jsou mezi námi Stavrosové, kteří se třepou generace. Podívejte se na ty nevytřepané Austriaky.