6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ištvanova bublina splaskla

Od samého začátku kauzy tvrdím, že udělení politických trafik, ač se to mnoha lidem včetně mě právem nelíbí, je činem nemorálním, nikoli však trestným. V civilizovaném světě neexistuje stát, který by trafikantství považoval za trestný čin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 6.11.2013 20:06

Nojo, ale NS to vidí úplně jinak,

v politice lze dělat darebáctví jakékoliv a stále je to v pořádku. Tihle humanitní experti nás bezpečně vedou do náručí korupce, zločinu a vlády mafií.

L. Novák 6.11.2013 23:07

Re: Nojo, ale NS to vidí úplně jinak,

Plácáte nesmysly.

J. Bořický 6.11.2013 23:21

Re: Nojo, ale NS to vidí úplně jinak,

,Doporučuji Vám,zjistěte si,co o rozhodnutí NS říká Václav Pavlíček,odborník na ústavní praávo,Jan Kysela,ústavní právník,Eliška Wagnerová,bývalá ústavní soudkyně,Jan Wintr,ústavní právník,Jan Kudrna,ústavní právník,Josef Baxa ,předsewda Nejvyššího správního soudu.Potom uvidíte,že p.Polanský neplácá.Plácáte Vy !

J. Václavíková 6.11.2013 23:49

Re: Nojo, ale NS to vidí úplně jinak,

Pan Novák má ale nevyvratitelné argumenty, nemyslíte? :-)

V. Novák 6.11.2013 17:01

Nic nesplasklo. Možná přesvědčení, že hlasování nebo

jiný projev poslance by neměl být zaplacen, resp. by měl být zaplacen jeho platem - kvůli tomu si přece páni poslanci ještě ve Federálním shromáždění těsně před rozchodem na prázdniny určili platy v násobcích průměrného.

NS rozhodl, že zaplacení poslancova hlasování je zcela košer a je základem demokracie.

No, tak to asi tak bude...

Tak mě napadá - a co rozhodování soudce? To nebude dle toho, kdo víc?

J. Gutvirth 6.11.2013 16:41

Nebýt neuvěřitelné konstrukce NS,která

By pardonovala i praní špinavých peněz z drogového obchodu, což by možná překvapilo i znalce Jaroslava Haška, nic by nesplasklo. Jste nějak příliš zaujatý.

M. Prokop 6.11.2013 16:42

Re: Nebýt neuvěřitelné konstrukce NS,která

Buďto jste NS špatně pochopil, nebo jen kecáte.

J. Svoboda 6.11.2013 19:20

Nebýt neuvěřitelné konstrukce NS,která

Pane Prokope, dovolte mi napsat můj názor: Vámi kritizovaný diskutér to pochopil velmi přesně a kecáte Vy.

R. Tesařík 6.11.2013 19:49

Re: Nebýt neuvěřitelné konstrukce NS,která

nepochopil a kecáte vy.

J. Václavíková 6.11.2013 17:10

Re: Nebýt neuvěřitelné konstrukce NS,která

Zatím to vypadá tak, že poslanec může beztrestně přijat jakékoliv plněné za své hlasování. Takto to NS vymezil.

J. Václavíková 6.11.2013 18:33

Re: Nebýt neuvěřitelné konstrukce NS,která

plnění

L. Novák 6.11.2013 23:07

Re: Nebýt neuvěřitelné konstrukce NS,která

Blbost.

J. Václavíková 6.11.2013 23:50

Re: Nebýt neuvěřitelné konstrukce NS,která

Také mi připadá, že je to dost blbé.

P. Papež 6.11.2013 13:44

Mám dojem

Mám. dojem, že jak Ištván, tak Zeman prohlásili, do kdy případ Nečas bude vyřešen. Datum si už nepamatuji. Ovšem nejlepší bylo zabavení miliónů peněz a mraky cihel zlata. Vše směřovalo ke známým kmotrům. Najednou se věc začala zadrhávat a vzniká dojem, že někdo někomu dobře zaplatil, aby pěkně "zavrtěl  psem".  Všichni ti, na které celé obrovské divadlo směřovalo, jsou naprosto v pohodě. Za hovory Janouška s Béhmem jde bručet Petržílek,  ovšem hlavní osoby jsou dále v pohodě. Ištván je naprosto nevěrohodná osoba a opravdu vzniká dojem, že úřaduje na něčí příkaz a zadání, rozhodně ne ve smyslu spravedlnosti.

M. Prokop 6.11.2013 16:43

Re: Mám dojem

Ištvan je zhrzený, že ho Vesecká vykopla a blbne.

M. Urban 6.11.2013 13:17

Bramboračka

Vše se hodí. Ištvan to smíchal jako pejsek a kočička dohromady. Bylo to ohromné a média včetně ČT to ještě zveličila. Tak se ptám, kde je Grigárek, Rittig a Janoušek?

J. Svoboda 6.11.2013 13:02

Pod čárou ponoru už je ODS,

i všichni její fandové, včetně pana Polaneckého. Pan Polanecký, než začne psát, by si měl více všímat všech vstupních informací a neměl by rozlišovat mezi těmi, které mu konvenují a těmi ostatními. Stěžuje si, že kmotři dále brázdí moře plachetnicemi. Proč by nebrázdili, mají na to žaludek? Za dobu naprosté nečinnosti špiček ODS, se kmotři dokázali prefektně zakopat. S jako dobře zakopanými s nimi jednali Kuba a Nečas jako se sobě rovnými. Pan Polanecký by si hlavně a co nejdříve měl uvědomit, že pokud by nehnila partaj jeho Bohů od hlavy, vznik kmotrů by byl znemožněn v počátku a pan Ištvan by v tomto smyslu neměl co vyšetřovat. Je si pan Polanecký vědom toho, že všichni, včetně paní Němcové o kmotrech dávno věděli? Je si pan Polanecký vědom toho, že pro jejich politickou likvidaci nikdo z jeho Bohů nehnul ani malíčkem? Proč asi?

F. Navrátil 6.11.2013 15:42

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

Pane Svoboda, vaše logika je naprosto ohromující. To co zde předvádí pan Ištván je způsobeno prohnilostí a nečinností špiček ODS. Příčiny všech nezákonných finančních machinací jdou pouze na vrub ODS. On asi i pan doktor Rath kradl na příkaz ODS. Vyšetřování pana Šlachty pod taktovkou pana Ištvána lze hodnotit buď jako diletantské a nebo konané na politickou objednávku. Podle vás za tím musí být zase jenom špičky ODS.

J. Svoboda 6.11.2013 16:54

Pod čárou ponoru už je ODS,

Pane Navrátile, to, čí logika je ohromující, nechám raději stranou. To, co předvádí pan Ištvan, je opravdu způsobeno tím co jsem už napsal. Navíc tím, že kmotři měli díky klídku ODS nesrovnatelně víc času na sofistikovanou kamufláž svého podnikání, než měly OČTŘ na vyšetření. Nebo chcete říct, že to může být způsobeno v případě členů ODS někým jiným? Váš přístup mi připomíná, že asi budete fanatickým fandou ODS, jako např. Slávie. Musím se poněkud opravit, jsou za tím i obyčejní členové ODS, protože už ty špičky dávno nevymetli.

Uvedení dr. Ratha beru od Vás jako ránu pod pás. Má s tím společné pouze to, že snad už každý, možná kromě Vás ví, že v ČR nikdy žádná pravice neexistovala a kradou a chrání se všichni navzájem. Že byl pan Rath nešikovnější, než ostatní, je, dá se říci jeho chyba. Věřím však, že kdyby se ostatní politici o tom dověděli dříve, byli by bez závislosti na politické straně případ podle Klausova návodu zametli pod koberec.

J. Václavíková 6.11.2013 17:12

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

Rath udělal chybu, že přijal peníze za rozhodování spojená s činností hejtmana. Kdyby se stalo totéž v souvislosti s činností poslance, byl by beztrestný.

J. Svoboda 6.11.2013 19:07

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

Paní Václavíkvá, promiňte, ale Vaše poslední reakce na mě dělá dojem, že jste přesvědčena, že čím hůř, tím líp. Kardinální otázkou a otázkou, která by měla každého občana především zajímat je to, zda to, co píšete, je podle Vašeho názoru v pořádku. Podle mého názoru určitě ne a nezmění na tom nic žádný soud. Pokud budou soudy ochotny rozhodovat polde toho, ve spojitosti s čím politik krade, nestojí hlavně zákonodárci, ale ani soudy za nic.

J. Václavíková 6.11.2013 19:13

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

To jste mě špatně pochopil. To rozhodnutí NS mi přijde, řekněme, dost neotřelé, proto dávám ten příklad s Rathem, aby to trklo i ty místní zabedněnce. Já si myslím, že pokud soud ona ustanovení o imunitě vykládá takovýmto způsobem, nezbývá, než zákon upřesnit a imunitu vymezit. Což, pokud je mi známo, už chystají senátoři.

Připomínám, že podle NS nespadají pod indemnitu pouze skutky proti životu, zdraví, důstojnosti a majetku jiných osob. jinak řečeno- korupce je v pořádku.

R. Tesařík 6.11.2013 19:50

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

vy oba to nějak špatně chápete.

J. Václavíková 6.11.2013 19:56

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

To je dobře, že jdete kolem. Zkuste nám vysvětlit, co jsme špatně pochopili.

L. Novák 6.11.2013 23:09

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

Plácáte nesmysly.

J. Václavíková 6.11.2013 23:50

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

Které konkrétně?

P. Papež 6.11.2013 21:15

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

Kdy se začalo vyšetřovat v nejvyšších kruzích?  Za poslední vlády ODS. Kdo a kam zahrabal aféru Bamberg,  za koho se vedl skoro na každého vysokého představitele státu spis (za Grosse), za koho vlády vznikla akce OLOVO (s Buzkovou), za čí vlády se prodalo a na hraně obchodovalo s Mosteckou uhelnou, s NWR, kdo se obohatil (netvrdím, že to ODS nedělalo) za své působnosti na ministerstvech (Fencl, Zgarba, Pallas, o Grossovi nemluvě). Takže si uvědomte, že kradli všichni, přes všechny vlády všech politických stran. Tím, že jednu zapomenete připomenout, jen vnášíte všeobecnou nenávist k protistraně.

J. Svoboda 6.11.2013 21:53

Re: Pod čárou ponoru už je ODS,

Máte pravdu, vyšetřování v nejvyšších kruzích začalo za vlády ODS. Je však dobře doříci i B, to znamená, že to byla ODS, která se vyšetřování paradoxně nejvíc bránila. Vzpomeňte MŽP, pana Drobila vs Michálka, reakcí pana Bendy na vyšetřování, případ vyhazovu pana Pospíšila s ohledem na jmenování paní Bradáčové atd. To, že se kradlo křížem, krážem ve všech stranách, jsem už přece napsal. Nechápu, čeho valstně se Vaše výtka týkala.

J. Václavíková 6.11.2013 10:31

Právní aspekty tohoto případu vysvětlil tady pan Váňa:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A131105_213431_p_cirkus_nef&vlakno=63391213

J. Václavíková 6.11.2013 10:32

Re: Právní aspekty tohoto případu vysvětlil tady pan Váňa:

Mám za to, že trafiky to byly:

Autor: V. Váňa Datum: 6.11.2013 9:20

Trestní zákon - § 334 Společné ustanovení. 1) Úplatkem se rozumí

neoprávněná výhoda spočívající v přímém majetkové obohacení nebo JINÉMZVÝHODNĚNÍ, keré se dostává nebo má dostat uplácené osobě nebo s jejímsouhlasem jiné osobě, na kterou není nárok.

O míře obohacení v daném trestném činu prostě nejde.