27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kunetka, sileny zlocinec 9.4.2009 18:36

Re: Faktický dotaz:

Ad 3/ Muzete se jej zkusit zeptat ve Svycarsku. U nas ne, protoze se do CR odmita vratit bez toho, ze mu bude zarucena beztrestnost.

Jinak o tom psaly jedny noviny, bylo to posledni cislo predtim, co jim byl znicehonic vypovezen uver a ony tak nejak zkrachovaly. A mozna by neco nasel i ten vysetrovaci tym, ktery Ruml jako ministr vnitra rozpustil. Takove hloupe nahody... A uz se to nedozvime ;)

Eva D. 9.4.2009 18:58

Re: Faktický dotaz:

R^ Petře.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 9.4.2009 19:04

Re: Faktický dotaz:

Zdravim,

musim rici, ze ten obdiv k cistote a kvalitam toho zlocinec a zaroven oznacovani Klause za tunelare (mysleme si o nem co chceme, ale tunelovat skutecne netuneloval ;) je neco, co kdyby cetl Backett, tak se smutkem rezignuje na jakekoliv psani absurdnich her. Na tohle, co predvadi prumerny volic, proste nema ;)

Eva D. 9.4.2009 19:51

Re: Faktický dotaz:

Souhlasím! Nedávno jsem tu citovala jednu svou známou, která nemá žádné, vůbec žádné auto, zato dvě mizerně placená zaměstnání v nichž si na žádné auto ani do důchodu nevydělá. A taky dceru se spoustou dětí a bez auta. Rozčilovala se, proč  ta naše vláda šrotovné nezavede. Tak snad je teď spokojenější. Nevím sice, proč by měla....

Zdravím přímo VV!

vládík 9.4.2009 20:24

Re: Faktický dotaz:

Já se ptám toho, kdo to tvrdí. To je obvyklé, ne?

vládík 9.4.2009 20:27

Re: Faktický dotaz:

Psaly jedny noviny je jako jedna paní povídala. Banka zastaví financování, pokud zjistí, ýe začíná být rizikové (příliš). Jak to bylo s těmi novinami JPP?

Petr Kunetka, sileny zlocinec 9.4.2009 18:45

Re: Faktický dotaz:

A jinak ma CNB za povinnost podporovat hospodarskou politiku vlady, tudiz bych tak nejak ocekaval, ze kdyz se rozhodnu tento cil ignorovat, tak to da vlade alespon vedet, aby se dle toho mohla zaridit.

Zase by se mozna sef CNB nestal premierem, takze to celkem chapu...

vládík 9.4.2009 20:29

Re: Faktický dotaz:

Přečtěte si cíle ČNB. Hlavním je dbát o stabilitu měny.

vládík 9.4.2009 9:40

Je to zbytečné

Klaus je pouze technik moci bez skurpulí. Proto chce velkou koalici. Proto ji již jednou uzavřel (opoziční smlouva měla všechny základní rysy koaliční smlouvy: rozdělení míst v státním aparátu, včetně nepřímých /např. Konzolidační agentura/, konzultace základních kroků, a také základní programový cíl: změnu volebního systému). A jednou z "vad" Topolánka bylo i to, že se proti velké koalici postavil. Proto musel padnout.

Prozradím vám jedno velké tajemství: Klaus nikdy netušil, co je demokacie (jak jistě tušíte vy). Proto mu nedemokratické cesty nevadí. Naopak mu vadí projevy demokracie (občanská sdružení, manifestace vládou nepodporované). Ty totiž narušují techniku vládnutí. Klaus má jedinou představu o demokracii: vy debilové, dejte nám ve volbách své hlasy a pak držte hubu a krok; neboť my musíme vládnout.

kobera 9.4.2009 9:34

senát

Doufám, že ústavní zákon o zkrácení funkčního období neprojde alespoň v senátu. Jednorázová vylepšení ústavy ad hoc jsou nehoráznost! Zastavte Paroubka!

Standa 9.4.2009 9:30

Vme,

že Kalvoda je nedůvěryhodný. Podváděl. V reálpolitice je to o tom, že kdo má sílu něco zvrátit, tak to prostě udělá. Bude-li mít sílu na "vylepšení" ústavy, tak se to udělá. ODS nabídla to nejhorší v politice co mohla, mafiánské způsoby ala Morava, řízeného v pozadí. Oficiálně se neví, kdo byl jeho řídícím důstojníkem. Tkže vykládat o zločinu v těchto souvislostech je trapné. Trapné je to, že špatná ústava spatřila světlo světa, mohli jsme mít nejdokonalejší ústavu, ze všech států a nemáme ji, nebrečme proto, byla to naše chyba. Otázka je zda-li to chceme vůbedc napravit. 

vládík 9.4.2009 9:48

Re: Vme,

Jakpak podváděl???  Titul se v té době uváděl podle vystudované profese. Např. kdysi vycházeli z lékařských fakult "promovaní lékaři". Myslíte, že se většina lidí nechala od nich ošetřit? Ani náhodou. Chtěli "pana doktora". Tak začali (s tichým souhlasem úplně všech) psát MUDr. A byl klid. To MUDr znamenalo, že ukončil VŠ.

S právníky to bylo obdobné. Jen se to v jednom okamžiku hodilo v politickém boji.  A Kalvoda ihned odstoupil. Kdo by to dnes udělal?

fren440 9.4.2009 13:29

Re: Vme,

Neplácej nesmysly, JUDr. až po rigorozní zkoušce. I tehdy. Jinak titul promovaný právník. Lékař ihned titul MUDr.

vládík 9.4.2009 18:14

Re: Vme,

Neplácám. Jak se dnes získává titul Doktor vím. Jak se získával před lety (kdy jste možná ani nebyl na světě) vím také. "Promovaného lékaře" jsem si nevymyslel. Stejně byl "promovaný právník".  Dokonce jednu dobu ani inženýr "nebyl titul", jen "označení". Soudruzi si vymysleli moc volovin. Doporučuji, než někoho napadnete zvážit, jestli máte všechny informace.

PS: Jen pro úplnost: my dva si netykáme.

Eva D. 9.4.2009 18:56

Re: Vme,

Ve věkové skupině pana Kalvody jste ovšem na JUDr. musel zapracovat, to nebyl titul automaticky získaný po studiu.

Nemáte pravdu. Mám známé, v podstatě jeho vrstevníky, kteří si v pohodě na vizitku toho prom. právníka dali, zatímco jiný po Kalvodově aféře umazal JUDr. a vzpomněl si, že je vlastně taky prom. Prostě JUDr. nebyl, to se nedá, s prominutím, okecat.

Mému okolí by se jistě taky líbilo, kdybych byla MBA, ale používat to proto nebudu.

neJUDr 9.4.2009 9:28

Judr nejudr? Zločin nezločin?

A to je ten autor, který se prezentovat titulem JUDr., ale neměl ho? A teď nám vysvětluje, co je zločin? :-D

Henk 9.4.2009 9:37

Re: Judr nejudr? Zločin nezločin?

NeJUDr. Kalvoda za svůj zločin s doktorátem zaplatil politickou cenu nejvyšší -odešel okamžitě z politiky. Příklad hodný následování pro mnohé, kteří ani po větších průšvizích od koryta nešli.  Takže Kalvoda už své pochybení odčinil. A proto mu nebudete upírat právo veřejně vyjádřit svůj názor.  

vládík 9.4.2009 9:49

Re: Judr nejudr? Zločin nezločin?

R^R^

Sam 9.4.2009 14:09

Re: Judr nejudr? Zločin nezločin?

Chytré Henku , ale přesto nedostatečné!

NeJUDr. Kalvoda byl šéfem (tedy nejodpovědnější osobou) strany moralistů a rádoby elitářů, kteří, jak se později prokázalo, nepohrdli plněním stranické kasy (a možná i vlastních kapes) korupčními penězi. Právě jeho strana měla lví podíl na polistopadovém vysřízlivění společnosti a její výrazné znechucení politiky a politikou vůbec.

Jinak řečeno. První věc by se klidně smazala ústraním na jedno volební období. Druhá je naopak  na doživotní distanc!

Eva D. 9.4.2009 18:47

Re: Judr nejudr? Zločin nezločin?

R^ Same.

V 9.4.2009 9:24

Zdravy nazor

taky myslim, ze nejaka urednicka, odborna vlada je podvod na volice a ted zrejme neni ani ustavni. Ale chtelo by to abyste to dal jako stiznost k ustavnimu soudu a kdo jiny by na to mel, nez treba Vy? Jinak je to jen takove zajimave povidani, mozna byste si tim udelal 'cerstvejsi' jmeno...

Standa 9.4.2009 9:31

Re: Zdravy nazor

Není to žádný podvod - to je realita, jako Kubiceho zpráva.

RM 9.4.2009 9:18

ODA

tim byvalym predsedou ODA bych se moc na Vasem miste nechlubil, ta take nebyla zadna statotvorna strana.

vládík 9.4.2009 9:50

Re: ODA

Neměl jsem tu stranu rád. Byla však velmi státotvorná. A konzervativní v tom nejlepším slova smyslu.

Jakub S. 9.4.2009 11:30

Re: ODA

Ano, přesně. Potvrzuju. Velká škoda jí.

Karel. 9.4.2009 8:51

Narod.

Narod je rozděleny  pul na pul. To ovšem nechtěji politici pochopit, misto aby vladli ve prospěch jak zaměstnancu tak podnikatelu, tak se snaži ruznymi podvody strhnout moc na svoji stranu. Tak potom vznikne vlada se stojednim hlasem ktera misto vladnuti řeši problemy s vydiranim musi korumpovat, zahlazovat tresne činy poslancu vladě nakloněnych, a nema vubec čas na rozumne vladnuti ve prospěch všech.

cícero.jan 9.4.2009 8:49

Dotaz.

Můj děda přivezl z koncentráku německou šupleru. Byl to jeho jediný zisk za šest let věznění. Šuplera je přesná, dokonalá z tvrzeného materiálu, má ale na sobě vyraženu velkou orlici s hakenkrajcem. Co myslíte, mám ji vyhodit, abych nebyl podezřelý z podpory nacismu?

I-Worm 9.4.2009 10:08

Re: Dotaz.

je lépe zemřít, než přijmout život z ruky ďábla! Ale možná by pomohlo ten hakenkrojc vybrousit a orlici modře vybarvit...

Papouch 9.4.2009 10:28

Re: Dotaz.

Vyhazovat je skoda, staci ji s nekym vymenit na nezavadnou.

Nejlepe s Papouchem, on uz si tu "podporu" pripadne zodpovi ;).

viktor čistič 9.4.2009 8:41

Pane Kalvodo,

vaše zamyšlení vychází zcela z typické pozice ODA - lžiintelktuálů bez vzdělání, kejklířů, pseudovědců, chytrých holek jako Parkanová apod. Aneb co třeba přestat zaměňovat příčinu a následek a zamyslet se ne nad důsledky oposmlouvy, ale především nad jejími důvody? Nebylo náhodou hlavním důvodem to, že vaše pidistrana pořádající sjezdy v telefonních budkách si nárokovala více ministerských postů, než měla členů, že už to i Klause přestalo bavit?