23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Vízek 8.3.2007 19:11

Čas kvapí, trapnost drcá o nebesa

Řešení případu předsedy KDU – ČSL pana Čunka nejen odporuje zvyklostem, které jsou obvyklé ve fungujících a „zaběhlých“ demokraciích a v zemích EU,  kterým se chceme postupně přiblížit, ale pro politickou kulturu v zemi je zhoubné. Tam se totiž obviněný vlivný politik poroučí a odchází z funkce, aby byla jistota, že jednak jeho vliv (a jeho funkce) nebude řešení trestní kauzy ovlivňovat a tím je deformovat a jednak i proto, aby případné očištění bylo vůbec důvěryhodné. To je princip, který mocní a vlivní politici i státníci pro sebe přijali jako presumpci viny. U nás jsou ale někteří zděšeni z toho, KOMU prý byl vydán pan Čunek. Pro zděšení a ani údiv není ale důvod. Denně jsou takto v ČR vydávány orgánům činným v trestním řízení stovky občanů: šetření patří vyšetřovatelům policie, státnímu zástupci, advokátu a případně soudu. Jejich kvalita (i nekvalita) musí a má dopadat na KAŽDÉHO občana stejně, podobně jako kvalita (i nekvalita) zákonodárců.  

Za vlády pana Topolánka, která se presentuje jako silně protikorupční, jsme se stali poprvé v našich dějinách svědky toho, že člen vlády (první místopředseda!) se stal osobou policií obviněnou a vyšetřovanou. Tento stav má sotva obdobu v jiné zemi na světě.  Vzhledem k tomu, s jakou razancí se někdejší předseda pan Kalousek angažoval v případu premiéra Grosse (který tehdy ani NEBYL obviněn) a jak důrazně trval na jeho odchodu, měli lidovci k případu zaujmout úplně jiné stanovisko. Česká republika a její pověst si nezaslouží, aby po premiérovi druhý nejmocnější muž v zemi byl  stíhán, vyšetřován a případně souzen. Proto odchod pana Čunka z postu vicepremiéra považuji za nezbytný.  Ponechají-li si  tuto osobnost ve funkci předsedy strany, to je jejich rozhodnutí, na to mají právo, do toho nikomu nepatří zasahovat.  Pro odchod z postu vicepremiéra bylo už včera pozdě.   Lidová moudrost sice také napovídá, že nikdy není pozdě, ale čas opravdu kvapí.

arch.JJ 8.3.2007 19:48

.....výstižně a velmi dobře napsáno,

myslím si to také. Čunek není ten, komu by se mělo věřit až za mez únosnosti. Kvůli němu může dojet i naděje, že se tu Paroubek natrvalo nezabydlí. Čunek je pouze ubohá nášivka na stažených gatích lidovců.

Sid 8.3.2007 22:15

Re: Čas kvapí, trapnost drcá o nebesa

Pane Vizek,

preji si, aby nekdo zlomyslny Vas obvinil z neceho podobneho jako pana Cunka. Preji si, abyste si uzil tu bezmoc, ve ktere nevzdelana cast naroda (a te je opravdu hodne) Vas zada, abyste se vzdal vseho, za co jste bojoval a to pro to, ze si nekdo vymyslel absolutni hloupost proti Vam.

Dukaz toho, ze to je hloupost prinasi sam zalujici, pan statni zastupce Obst - nejedna. Vi, ze kdyby jednal, neobstoji. A tak dava prostor hlupakum a Vizkum. Delejte, snazte se. Za cas bude muset pan Obst jednat. Pak se ukaze, ze ucetnictvi firmy je auditovane. Ukaze se, ze pan Cunek uplatek neprevzal. Ukaze se, ze jste se mylil.

Bojite se, az se pan Obst se vrati z dovolene? Co pak budete rikat, pane Vizku?

FRANTA 9.3.2007 13:36

Re: Čas kvapí, trapnost drcá o nebesa

Senátor za KDU-ČSL Špaček, přezdívka “Medik”, vyzval Čunka k očištění svého jména. Je to ten samý senátor za Znojmo, který svůj spor s MV o členství v StB vyhrál pouze proto, že úředník MV dodal dokumenty které ho usvědčují ze spolupráce s StB, s jednodenním zpožděním ?

nním zpožděním ?

BuBu 8.3.2007 19:00

Pane Carbol . . . . .

. . . . jste jediný, koho znám - který věří, že když si žena sedne za jasného nebe na pařez (a široko daleko nebude jediného muže) - tak otěhotní !

Neotěhotní pane Carbol - neboť bez mužova zastrčení to nejde !

A zrovna tak ani sekretářka ! Musel bych mít v sobě spousty rumu . . . . abych uvěřil, že když dlouhou dobu fungovala spolupráce mezi Čunkem a jeho sekretářkou normálně . . . . . tak jako blesk z čistého nebe si sekretářka vezme do hlavy, a nařkne (po takové době spolupráce) Čunka z prasáren  - jen tak pro nic za nic !

To tak silně nemá logiku, to je tak silně nevěrohodné, že to až zaráží !

No a o úplatcích-neúplatcích ani nemluvě ! Já, a troufnu si tvrdit, že ani každý soudný člověk, nevěřím nesmyslům o způsobu získání peněz na byt Stáni Grosse ! A jaký je rozdíl mezi Grossovými báchorkami a Čunkovými ? Odpověď nechám na čtenářích ! 

PetrH 8.3.2007 18:34

To je moc dobrej kauf

nabídnout sekretářce tři čtvrti milionu plus libovolnou další částku, aby zapomněla, že jsem půl milionu dostal. Že ty úplatky ale sypou, co?

Josef 8.3.2007 16:42

Kdo nemá pražádnou sebereflexi nepatří do politiky

Nechť je výsledek šetření jakýkoliv, správný chlap by odstoupil z vládních funkcí do vyřešení případu. Vše už je tak propletené se spoustou náhod, se spoustou vzpomenutí se atd., že je to již neúnosné.

Znalecké odhady na hodnotu bytů se mohou značně lišit a závisí to také na době kdy se posudek vystavuje. Nemůže to být nějakým důkazem o nevině, tj. absence motivu úplatku.

Sporné jsou věci zda o panu Vaškuje věděl či ne. Dále není důkazem nějaký "deník" podle kterého byl jinde (tam by byl důležitý cesťák). Ten si může doplnit, či pořídit dodatečně. Tím, že pan Čunek vystupuje před novináři s tvrzením o nezvratných důkazech neviny, ovlivňuje šetření.

jirka.s. 8.3.2007 17:38

Re: Kdo nemá pražádnou sebereflexi nepatří do politiky

A jakpak to je se sebereflexí třeba soudruha Falmera či bachařského prasete? Oni se z toho zřejmě vždycky vypláčí v noci, že?

Skybird 8.3.2007 17:51

Re: Re: Kdo nemá pražádnou sebereflexi nepatří do politiky

Pošli na ně udání, policie to bude vyšetřovat a pokud je obviní, půjdou před oud. Tak snadné !!

jirka.s. 8.3.2007 18:11

Re: Re: Re: Kdo nemá pražádnou sebereflexi nepatří do politiky

A přiletěl jsi včera nebo už v pondělí?

Nemo 8.3.2007 21:53

Re: Kdo nemá pražádnou sebereflexi nepatří do politiky

soudruhu, když tě neěkdo v práci obviní, že jsi mu ukradl peněženku, odstoopísš ze svých ´funkcí jen proto, že tě obvinil, přestože on ji třeba ztratil nebo mu ji ukradl někdo jiný? Mysli...soudruhu

jerry 8.3.2007 16:23

Máte pravdu -i Jack Rozparovač byl občan :-)

A kdyby byl předsedou lidovců, určitě by pro vás pár vražd nebylo důvodem k odstoupení.:-)

Benedikt 8.3.2007 16:29

Re: Máte pravdu -i Jack Rozparovač byl občan :-)RE: I KLÉMA BYL OBČAN!!!!!

A skutečným !!! A CO TOHO POVRAŽDIL....ten váš Jack Rippon je amatér!!!

Vlastenec 8.3.2007 16:37

Re: Re: Máte pravdu -i Jack Rozparovač byl občan :-)RE: I KLÉMA BYL OBČAN!!!!!

Nevím proč stále hledat nějaké příklady v zahraničí pane Jerry.Vždyť u nás doma máme daleko lepší. Např.zrovna Kléma byl borec na slovo vzatý(občas teda i sťatý).

Benedikt 8.3.2007 16:23

BLAHOSLAVENÁ MARCELA

Dávám tímto ve známost,že po vyhodnocení všech aspektů fenomenální paměti ctné paní Marcely se zcela prokazatelně jedná o ZÁZRAK ,a tudíž jako taková byla kanonizována.

Derik 8.3.2007 16:48

Re: BLAHOSLAVENÁ MARCELA

Jeste je tu moznost ze se Cunek choval nevhodne a jeho sektetarka si uchovala diar.

Vlastenec 8.3.2007 16:54

Re: Re: BLAHOSLAVENÁ MARCELA

Věřím tomu,že kromě diáře si Marcelka zachovala i panennství.

PetrH 8.3.2007 18:30

Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÁ MARCELA

To je jí plat prtný, kdyby měla vzorky jako Monika, byla by na tom líp.;-D

student Šmíd 8.3.2007 16:07

NASADIT KLEPETA

Povolejte mne znovu do aktivní služby a já už  z toho Čunka udělám studenta Šmída.Poručík ZIFČÁK.

Petr 8.3.2007 15:28

Kdo vrti Cunkem? Prece SPOK! Prodlouzena ruka CSSD.

Je to prekvapeni? (Dnes se to jmenuje Utvar pro odhalovani korupce)

Gabriela 8.3.2007 15:04

Výzva policii: Uvalte na Čunka vazbu!

Viditelně ovlivňuje - prostřednictvím zločinného podnikatele Vaškůje či starostky Othové - svědky a tak maří objektivitu policejního vyšetřování své vlastní kauzy. Co ještě více potřebujete, abyste ho dali "za katr"? Je to evidentní lump!

Malý Aston 8.3.2007 15:19

Re: Výzva policii: Uvalte na Čunka vazbu!

Souhlasím s Vámi.Naši členové základní organizace KSČM a pobočka ČSSD již píší dopis,zavřít a popravit toho zrádce,který nám znemožnil vládnout.Tato metoda se nám osvědčila po roce 1948 a zase ji použijeme.Naše světlé zítřky si nenecháme nikým brát.Vy jste Gabrielo od Jelínka nebo od Grebeníčka?:-D

Derik 8.3.2007 16:43

Re: Re: Výzva policii: Uvalte na Čunka vazbu!

Vzhledem k poslednimu vyvoji je to trochu prihloupla reakce, nemyslite?

Ten 8.3.2007 15:01

Je blbé se chlubit před sekretářkou

a pak jí dát kopny. Staré přísloví praví - co je v domě není pro mně - dá se přeci dohodnout s kolegou - ty zaměstnáš moji milenku, tvojí zaměstná Jarda a já se postarám o Jardovu.... a je po starostech....... a úlevy, volno a peníze se pak poskytují jednodušeji a bez zbytečného rozruchu.......

Vydělávám více než pan starosta, ale pokud dostanu najednou půl míle tak si to docela dobře pamatuju i po letech. Když dostanu čas od času odměnu třeba 100 tis - taky si to pamatuju.

Berou přeci téměř všichni starostové a radní - a nektěří hlupáci se nechají chytit.

Saša 8.3.2007 15:16

Před sekretářkou

se tím nechlubí nikdy nikdo, protože by se musel rozdělit.

Je to tak evidentní lež od té vyhozené sekretářky, že se nelze divit, že se tím jejích udáním pět let nikdo nezabýval - teprve když se pan Čunek stal senátorem, začalo to být politicky zajímavé.

Skybird 8.3.2007 17:57

Re: Před sekretářkou

Sašo, velmi se mýlíte ! Zažil jsem několik sakra top - managerů, kteří hlasitě informovali zejména holky kolem sebe o tom jak kde koho utřeli, pře..rali, jak kde kolik na kom trhli. To by jste se divil ! Mužská ješitnost a frajerství občas nabývají nekonečných rozměrů.

Qakin 8.3.2007 15:00

Docela jsem mel jasno, vy jste mi dodal dukaz, diky...

pred prectenim tohoto clanku jsem mel KDU-CSL za komedianty. Ted uz jsem si tim jist, jsou to VELCI komedianti, upozornujici na onu trisku v oku druheho a nevidici kladu ve vlastnim. Gratuluji.

Petr 8.3.2007 14:53

policie je politicky zneužívána,

ale kdo mlčel u Kubiceho ať mlčí i teď.Jinak se stává temnou silou!!!

nepolitik 8.3.2007 14:13

Ať žijí psí puritáni cenzurující diskusi, ne jejich popud měním nadpis na

Ačkoliv nejsou lidovci mým šálkem čaje, tentokrát s panem poslancem do písmene souhlasím. Naši "hladoví" bulvární publicisté se chytí každé příležitosti člověka pošpinit. Kolik už zvěřejnili "jistých" obvinění, která se ukázala nafouklou bublinoi. Jenom kolik jsme měli možno vidět lidí vedených v klepetech, u kterých nebyla později dokázána žádna trestná činnost. Na druhé straně stále nemohu zapomenout televizní šot, kdy jasný násilník Jonák, později odsouzený na řadu let do vězení, byl odváděn do policejního auta bez klepet a vesele se bavil s policistou, který mu poklepával na rameno.

MLOK1 8.3.2007 13:27

TEĎ UŽ JENOM ČEKÁM.....

Teď už jenom čekám, kdy a kde se objeví PŘEKVAPUJÍCÍ ZJIŠTĚNÍ na pana Altnera. Nejspíš to začne v Blesku, pak se o tom zmíní TV......   Předpokládám, že už spousta lidí v archivech šťourá v minulosti p. Altnera a hledá a hledá a hledá........

       Já osobně mu držím palce a přeji mu, aby se svých peněz domohl. Smlouvy se mají plnit a dluhy se mají platit.