16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ten 8.3.2007 15:07

Re: TEĎ UŽ JENOM ČEKÁM.....

ale smlouvy nesmí býti nemravné - úrok může být lehce nad komerčním, ale nemůže dělat tisíce procent - v normální zemi by s ním zatočila už příslušná komora, ale bve státě, kde donedávna práva byla pod přísným dozorem státostrany je možné vše.

A po revoluci si dodělali práva takový lidé jako Gros (pomocník strojvedoucího), Ruml, Langer a pod..... prostě bez komentáře. U jednoho soudu žaloba uspěje a u druhého dopadne přesně opačně.......

Vodák 8.3.2007 16:09

podnikání

Nevím z čeho usuzujete, že smlouva je nemravná. Smlouvu podepsaly obě strany. Chcete snad říci, že právníci ČSSD podeosali nemravnou smlouvu? Jak potom takováto strana mohla vládnout v tomto státě? Kam půjdeme, jestliže smlouva, kterou podepíší obě strany, začne strana, která ji má plnit, zpochybňovat? Na co pak jsou smlouvy? Myslím, že není o čem dizkutovat. Jen to, že vůbec takováto dizkuze vznikla, ukazuje jak dlouho ještě bude trvat, než budeme žít v normální společnosti, kde dlužník musí platit nebo jít do vězení pro dlužníky.  Pan Altner dělá jedině dobře, že trvá na plnění smlouvy, což by měla být v právním státě naprostá samozřejmost. To že soudruzi z ČSSD zapoměli, že již nežijeme v době, kdy vládnoucí strana určovala co je a co není správné, je její problém. Jestli pan Altner uspěje a vyvede soudruhy z ČSSD z omylu bude dobře. Jestliže převáží názor, že smlouvy se nemusí plnit, mohou se  zpochybňovat, dluhy neplatit a když jsem donucen, tak zaplatím jen dluh, bez úroků a dalších sankcí, tak těm, kteří jakékoli smlouvy uzavírají a staví na nich své podnikání pomoz pánbu.

ela 8.3.2007 16:26

smlouvy

co píše vodák s tím naprosto souhlasím proč vznikají smlouvy aby se pak neplnily ?pokud by  se ČSSD chtěla vyvlíknout  jako že to tak vypadá tak potom soudruzi  mají smůlu .Doufám že v této zemi není až takový bordel jak to vypadá. Přeju p. Altnerovi vše nejlepší a úspěch při nvymáhání svých pohledávek. A jestli se to socanům nelíbí neměli přeci nic podepisovat . Jen se vymlouvají a hledají zas e kličky jak z toho ven. Doufám že spadne klec.

wembloud 8.3.2007 17:02

Re: Re: TEĎ UŽ JENOM ČEKÁM.....

zcela běžná smluvní formulace v dnešní době : " ......0,5% - 1% z celkové ceny ( částky ) za každý den prodlení....maximálně však....20%. Ovšem s tím, že vzniklou škodu lze vymáhat samostatně.

Jestliže to kdokoliv podepíše je zavázán a je to morální.

Procházka 8.3.2007 13:02

Jediná skupina, která má opravdu důvod mít na Čunku pifku

jsou vsetínští Romové. A ještě potom obyvatelé vesnic, kam Romy tak elegantně vystěhoval. Podcenil je, chlapec. Měl by své příbuzné lépe znát.

Eurorealista 8.3.2007 11:36

Pane Carbole, vždyť přece víme kdo je za tím

Kdo by tak měl mít zájem na diskreditaci naší nové politické "štiky"? Přemýšlejte trochu pane Carbole. Rusové , Američani? Paroubek? No ten asi taky ne , protože jednou v další koalici může Čunka potřebovat. Jozef Zieleniec, kdysi pravdivě říkal, že největší nebezpečí v politice hrozí vždy od spolustraníků, protože ti jediní Vám mohou vrazit kudlu do zad a odvolat Vás. Takže pane Carbole se pořádně podívejte po své straně. Čunka chce zničit Kalousek, to se dávno ví, jen pár naivních lidovců, jako Vy, to nepochopilo. Protože až dříve populární Čunek odstoupí. tak se bude muse zvolit za předsedu popletená Vlastička Parkanová milující krásné Grippeny a tuto Vlastičku pak náš nejschopnější politik země a největší intrikán nepotopitelný Kalousek bude vodit za provázky a znovu ovládat Vaši stranu. Takže pane Carbole přestaňte psát tyto články a udělejte si pořádek ve vaší straně.

Malý Aston 8.3.2007 12:42

Re: Pane Carbole, vždyť přece víme kdo je za tím

Pokud bude Paroubek někoho potřebovat,tak to bude KDU ale bez Čunka. Mám dojem,že na ostatní má díky Standovi tolik průserů,že budou hodní jako beránci.Takže může být pravda,že toho Čunka nemá Kalousek rád ale ještě má radši místo ministra státní pokladny.KDU je ve vládě,kdopak tam není? Paroubek a Filip.

jirka.s. 8.3.2007 11:31

Zajímalo by mne ....

.... co tak dlouho vlastně na tom vyšetřování trvá, když jde nyní v podstatě jenom o zjištění alibi, zda pan Čunek někde byl či nebyl. Jak si může dovolit soudruh Obst vzít dovolenou v době, kdy má tak "exkluzívní zakázku"? Například v  soukromé firmě, ve které jsem byl před důchodem zaměstnán, by něco podobného neexistovalo, naopak, pracovalo by se i v neděli! 

Je mi ale naprosto jasné, proč se všechno tak strašně dlouho táhne. Čím déle vše bude trvat, tím déle se tím budou zabývat tzv. média a tím více hnoje se může rozmetat. O to obtížněji se pak pan Čunek bude moci očistit!

Malý Aston 8.3.2007 12:31

Re: Zajímalo by mne ....

Ten problém,že nikdo neví kdo vlastně řídí policii,státní zástupce a soudy tady pořád přetrvává.Když nějaký vůl řekl,že ho  v Ostravě chtějí uplácet,létali vrtulníky a policie a státní zástupci se mohli zbláznit.Dnes nejsou schopni vyšetřit udání jedené Marcelky.Takže kdo řídí naši policii? Vláda stávající nebo ta minulá,která tady vládla 8 let?:-D

čtenář zdrojů 8.3.2007 15:08

Re: Re: Zajímalo by mne ....

Udání jedné Marcelky donesl na policii její advokát JUDR.Novák. Je to bývalý ministr spravedlnosti za ODS.

Pamětník I. 8.3.2007 16:37

Re: Re: Re: Zajímalo by mne ....

Čtenáři zdrojů, přečtěte si nějaké dobové informační zdroje o působení a backroundu JUDr.Nováka např. v archivu Respektu nebo Rudého Kráva.

Kubeš 8.3.2007 15:18

Re: Re: Zajímalo by mne ....

Dobrá poznámka Malý Astone !

Skybird 8.3.2007 11:12

Čunek se zamotává čím dál tím více a svým postojem vytváří nebezpečný precedent. Takže ještě jednou :

Nevím, zda Čunek spáchal trestný čin. Předpokládám jeho nevinu. Kompetentním ke konečnému závěru je však policie a soud. Nelze je nahadit  stranickým plénem či přísahou na holý pupek, že jsem neprovedl. Předáním obvinění policie řekla,  že existují významné indicie o spáchání trestného činu. Politik by tedy měl až do konečného vyřešení případu odstoupit z exekutivních funkcí.  Setrvání ve stranických funkcích je věcí  partaje a jejího chápání politické odpovědnosti. Vládní funkce je záležitostí předsedy vlády a ten svým liknavým přístupem a tvrzením, že to je pouze věc KDU hazarduje  s věrohodností vlády a s kreditem celé republiky.  Vytváříme nebezpečný precedent, že příště každé obvinění politika  bude bagatelizováno a tento se bude držet židle za každou cenu.  Paroubka nemusím, ale jeho přístup byl v nekompromisní - lidé opustili své funkce  aniž byli vůbec obviněni - stačilo vážné podezření. A tak by to mělo u nás fungovat zejména proto, že jsme demokracií stále ještě adolescentní a v této fázi je připomínání a dodržování principů politické kultury dvojnásob důležité. Jaký precedent v tomto období dospívání vytvoříme, tak se budeme chovat v budoucnu.

Zatím se genezí případu p. Čunka nebezpečně přibližujeme  banánovým republikám. Zvláště podivné to je u vlády, která prohlašuje, že s korupcí konečně zatočí pani komu padni - venkoncem to má jako hlavní bod svého programu. Obviněnému je navíc dáván k jeho interpretacím  široký prostor v médiích, čímž vlastně ovliňuje svědky. Normální smrtelník by v takovém případě seděl ve vazbě. Panu Čunkovi přeji, aby se prokázala jeho nevina. Něžli vstoupil do vrcholové politiky, tak si  měl uvědomit jaké nástrahy na něj mohou čekat a připravit se na to, jak se s nimi vyrovná. Čestný, morální a etický politik by  až do vyřešení případu odstoupil z exekutivních funkcí a nevolal by starostce, aby ujistila přítele korunní svědkyně, že nepřijde o manažerský post. Vše ostatní jej znedůvěryhodňuje a trvale poškozuje.

Malý Aston 8.3.2007 12:47

Re: Čunek se zamotává čím dál tím více a svým postojem vytváří nebezpečný precedent. Takže ještě jednou :

Ano,máte pravdu.Očekávám odstoupení pana Vlčka,předsedy poslanecké sněmovny,včera pěkně lhal,jak koupil ten byt v Praze,dále očekávám odstoupení pana Paroubka,ještě není jasné zda měl pravdu Kubice,Filipa z místa místopředsedy poslanecké sněmovny do doby než se prorvěří zda je ještě agentem proti NATO. Ano máte pravdu.Tak sedněte a napište udavačský dopis a hned musí každý odstoupi.Pořádek je pořádek.:-D

PetrK 8.3.2007 14:39

Re: Re: Čunek se zamotává čím dál tím více a svým postojem vytváří nebezpečný precedent. Takže ještě jednou :

On je někdo obvinil jako Čunka? Nebo jen Vaše přání je otcem myšlenky.

Radajan 8.3.2007 16:55

Re: Re: Re: Čunek se zamotává čím dál tím více a svým postojem vytváří nebezpečný precedent. Takže ještě jednou :

S Malým Astonem je neradno diskutovat. Jeho představa, že za všechno může Paroubek mu zatemňuje mysl. Nebo si v rámci diskuze dělá z ostatních prču? Má na to čas. Sedí celý den u počítače a svou chabou myslí spřádá kontrademokracii. Blíží se totiž naše dvacetilété výročí. Pozor na jeho politické podněcování nenávisti.;-D

Skybird 8.3.2007 17:26

Re: Re: Čunek se zamotává čím dál tím více a svým postojem vytváří nebezpečný precedent. Takže ještě jednou :

Malý Astone jseš na Velkém omylu, pokud tyto případy srovnáváš. Souhlasím bezvýhradně s okamžitým odstoupením všech jmenovaných, jakmile je policie obviní.

Veselý 8.3.2007 12:59

Re: Čunek se zamotává čím dál tím více a svým postojem vytváří nebezpečný precedent. Takže ještě jednou :

Vašemu článku rozumím tak, že pokud je někdo podezřelý z vraždy, tak ho zaprvé popravíme. Pokud se ukáže, že to nebyl ten správný, provedeme rehabilitaci.

Skybird 8.3.2007 17:31

Re: Re: Čunek se zamotává čím dál tím více a svým postojem vytváří nebezpečný precedent. Takže ještě jednou :

To je prostě demagogie, pokud je někdo podezřelý z vraždy a obviněn policií, tak bude postaven před soud. Ten rozhodne.

Já si nepřeji popravu Čunka - byl obviněn, tak ať se nechá vše řádně vyšetřit a já věřím v jeho nevinu. Dopadne-li to pro něj hůře, bude obžalován a rozhodne soud. Ale prostě by měl odstoupit z exekutivních funkcí a vyčkat výsledku. Takhle evidentně naznačuje, že mu jde hlavně o koryto - politická kultura jej nezajímá.

Štváč 8.3.2007 11:01

jen ti dva

Zájem na odstranění Čunka může mít pouze Kalousek a Kasal. Nemuseli by se příště dostat do parlamentu. Nenávidí ho kvůli předsednictví v KDU-ČSL a on a spolustraníci s nimi taky nevychází. Viz jejich obraty před uzavřením koalice s Paroubkem.

Malý Aston 8.3.2007 10:46

Zájem má Moskva a agenti KGB a GRU a jimi řízený Paroubek!

Chyběl krůček a vládl tady Paroubek a Filip.Ministrem zahraničí byl Zaorálek a ministr obrany Filip.Jenže to nevyšlo.Takže je nutné všemi prostředky a všemi metodami které používala Stb zajistit likvidaci stávající vlády a to rychle,než zruší všechny agenty a krtky nasazené a umístění socany za posledních 8 let do všech silových struktůr státu,sdělovacích prostředků a naší rozvědky.Normální hon,dnes na KDU a zítra na Zelené,později na nás všechny.Všechno již tady bylo,nemají nás čím překvapit.:-D

čtenář zdrojů 8.3.2007 15:04

Soudruhu Astone malý

to jsem netušil, že JUDR.Novák - bývalý ministr spravedlnosti za ODS a dnes advokát Čunkovy sekretářky - je řízen KGB a Paroubkem. Odkdy jsou bývalí ministři za ODS řízení socanama či Moskvou? On totiž právě tento JUDr.Novák podal jménem sekretářky udání na Čunka. Že by si modráci už začali srát do vlastního hnízda jen proto, že je řídí Paroubek? ;-D;-D;-D

honza 8.3.2007 10:01

síť

Toto je jednoznačně věrohodný scénář, síť bývalých majitelů socialismu (nebyli to běžní komunisti, ale STB a s ní spojená mafie) neptřebuje pořádek a neúplatné politiky. Naopak potřebují politiky, na něž něco mají a mohou vydírat a kormidlovat kam potřebují. Pokud přijde někdo čistý, je nemanipulovatelný a tudíž se ho musí zbavit - ušpinit.

lucina 8.3.2007 10:44

Re: síť

Bohužel většina z nás má informace jen z medií, a podle toho, co kdo čte, nebo poslouchá, ta diskuse vypadá. My (většina) nevíme, co ten Čunek vlastně napovídal, protože to je jen z doslechu, a novináři musejí říkat každý něco jiného, jinak by stačil jeden. Byla bych ráda, kdyby se celá causa vyšetřila důkladně, a byly vyvozeny patřičné důsledky včetně nákladů řízení, ale bohužel nikdy, i kdyby byl Č čistej jak lilie, už nebude úplně očistěn. Kam čert nemůže, nastrčí zhrzenou milku.

Moravanka 8.3.2007 10:00

POLITIKA: I místopředseda vlády je občan

Vazeni,

V zadne zemi s normalnim pravnim radem by policie nevzala obvineni od nezname osoby; cili hodila by ho do kose a nebylo by se cim zabyvat.Byla chyba pana Cunka ze vubec mluvil s medii, a neodkazal je na sveho pravnika, ktery by to nechal bez komentare.Tak se to dela na zapade a nase media by pak nemela o cem tlachat a musela by si vymyslet novou kauzu. Ja jen doufam, ze pan Cunek bude soudit svou zalobkyni o slusny obolus a zazene ji do bankrotu. Bude to pouceni ostatnim, aby si velmi rozmysleli, nez zajdou na policii a budou se snazit si "vyrovnat" s nekym ucty. Nebot si myslim, ze i politik ma narok na prezumpci neviny-protoze kdyby tomu tak nebylo, nesli by do politiky zadni slusni lide, protoze to neni nic prijemneho, kdyz vas media propiraji automaticky jako darebaka, pouze na anonymni udani kdejake coury ktera si chce lecit svoje komplexy.

Vojta 8.3.2007 10:59

Re: POLITIKA: I místopředseda vlády je občan

Před rokem 1989 to byl standartní postup komunistické policie: křivá obvinění a falešní svědci, nebo i donucená přiznání. Tímto se do vězení dostalo mnoho lidí a za falešné obvinění se nikdy netrestalo. Vy si myslíte, že toto se už změnilo? Běžte se podívat kolik esenbáků ještě dělá na policejních služebnách a budete překvapena. A co ti noví mladí policajti, kdo je prověřuje a z jakých rodin pocházejí? V případě p. Čunka je každému jasné, že policisté nejednají nestranně, ale vyloženě zaujatě, nebo na objednávku čunkových nepřátel. Je zřejmé, že někdo chce p. Čunka za každou cenu zbavit výkonné a rozhodovací moci.  

MLOK1 8.3.2007 9:54

PANE CARBOLE, KLEPL JSTE HLAVIČKOU O HŘEBÍČEK

Již dlouhou dobu si lámu hlavu, KOMU! je pan Čunek nepohodlný a PROČ!

      Díky za Váš článek. To, co píšete má logiku.

Arab. 8.3.2007 10:24

Re: PANE CARBOLE, KLEPL JSTE HLAVIČKOU O HŘEBÍČEK

Souhlas.

Jirka 8.3.2007 9:31

Soudruzi lidovci,

kopete si hrob, jestli budete Čunka nadále držet. půjdete pod kytky, skončíte někde na 3 %. Je to jen otázka času. Vlastně to bude tak dobře.