17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
David 12.1.2007 13:47

Re: Re: Re: pane Janouchu,

Sejno, mozna nebudete muset topit vubec, az Vam bejake tornado cajzne kamna. Podnebi a zakony teto planety jsou tak komplikovane, ze si jen ignorant muze muslet, ze tomu rozumi. Ovsem zakladnimu pravidlu by jste rozumnet mohl - akce a reakce. Pokud vzroste teplota v normalni kalor. rovnici to musi byt nekde znat. Mozna bydlite v bunkru na kopci. Ale Ti u potoka na plani v doliku to muzou dostat ze vsech stran. A nejsem ekoterorista.

gerontusinza 12.1.2007 14:14

Ano Davide, uhodil jste hřebík na hlavičku. Re: Re: Re: Re: pane Janouchu,

Jen ignorant si myslí že tomu rozumí. Pochopíte to tak cca za 100 000 let, což je jaksi odhadovaná minimální základní měrná jednotka, která je schopna nám zajistit odpovídající adekvátní představy, nikoli jen pžedstavy jednotlivce za dobu jeho života. Existuje totiž i teorie ochlazování země s periodickými změnami teploty. To mě totiž vzhledem k vyzařování do vesmíru připadá pravděpodobnější, než že se (při silném přehánění) zde rozhoří termojaderná reakce vlivem skleníkového efektu. Hezký den a víkend. 

www racek 12.1.2007 14:27

Re: Ano Davide, uhodil jste hřebík na hlavičku. Re: Re: Re: Re: pane Janouchu,

no, víš, koncentrace skleníkových plynů za polsedních cca 200 let vzrostly na násobky. a to víš, co člověk vidí, tak vidí. je to tady. bohužel.

gerontusinza 12.1.2007 14:49

Sakra a co uhelná doba, hnilobné procesy, metan..Re: Re: Ano Davide, uhodil jste hřebík na hlavičku. Re: Re: Re: Re: pane Janouchu,

To musely být ale skleníkové plyny  a přesličky 30 a více metrů. Už aby to tady bylo. Připomíná mě to volání, že člověk nepřežije 30 km rychlost. Co to je nějakých 200 let. Prdlajs.vteřina v mém životě.

Stredocech 12.1.2007 15:50

Racku, jaké násobky???

Mirek Šejna 12.1.2007 14:27

Davide

mě tornádo žádná kamna nevezme, protože kamna nemám. Mám podlahové vytápění a plynový kotel. Dům mám z monolitu (tzv.ztracené bednění, což je varianta tzv.nízkoenergetického domu). Tornáda odfukují většinou dřevostavby, kterých je například v USA tisíce a hlavně v oblastech známých výskytem tornád. Jak to ti Američané vůbec mohou přežít, když tam tu katastrofu tornád mají každý rok? A vůbec, jak mohou žít lidé v Africe a dalších tropech, kde mají to katastrofální teplo pořád, včetně katasrofických tropických bouří, katasrofických tornád a monzunů. Naši Zelení by to těm tamním pomatencům měli vysvětlit a poté je přestěhovat k nám do chladných přívětivých oblastí.

Lájoš B. 12.1.2007 17:25

Re: Davide

A co chytrého vzkážete Holanďanům ?

Mirek Šejna 12.1.2007 18:02

Re: Re: Davide

Holanďané bojují úspěšně s mořem už několik staletí. Dnes jsou 6 metrů pod úrovní moře. Ti radit nepotřebují.

Peta 12.1.2007 13:28

Re: Re: pane Janouchu,

Lidstvo vyrobilo sklenikove plyny? To snad ne!? Uvolnilo je z fosilnich paliv, kam se pred casem ulozily.

BTW: takovy jeden poradny vybuch sopky uvolni radne mnozstvi sklenikovych plynu, a lidstvo se k uvolneni stejneho mnozstvi musi pinozit dost drahnou dobu.

Zmeny klimatu mozna nastavaji, no a co! Delo se tak vzdy, a nezavisle na cloveku.

Jestli ono to neni tak trochu o lidske pyse. Kdyz neumime porucit vetru, desti v "pozitivnim smyslu", tak musime samy sebe presvedcovat, ze aspon skodime tak, ze ovlivnujeme klima cele planety. A pak mam pocit, ze ruzne prognozy se tvori tak, ze se proste protahne krivka do budoucnosti.

Tuha zima (predloni), muze za to globalni oteplovani. Jeste tuzsi zima (vloni), muze za to globalni oteplovani. Ted uz budou jenom tuhe zimy (letos) A ona je extremne tepla zima, muze za to globalni oteplovani.

www racek 12.1.2007 12:57

Re: pane Janouchu,

hmm, šejno, ale on pan janouch ani tak nemluvil o tom oteplování, on je to jen vedlejší produkt jaderek, že neprodukuje skleníkové plyny, tady jde o energetickou bezpečnost a budoucnost a ta je s přístupem tokeše a burse opravdu temná. bez jaderek to prostě nepůjde a my to asi prošvihnem.

MRKEW 12.1.2007 10:18

jaderný expert

"... nejserióznější vědeckohospodářský rozbor, iniciovaný Tonym Blairem, tzv. Sternova zpráva. Známý rakouský expert..."

To úplně stačí. Tento Stern není žádný expert ale pouhý eko-euro-lhář. Celá záležitost globálního oteplování (teď se začíná přejmenovávat pro jistotu na globální změnu - co když z toho bude globální ochlazení) je výhradně nástroj na získání moci a peněz. Veřenost obelhávaná levicovými médii jen čeká na záchranu: nějaký zvláštní úřad, který sebere lidem svobodu a peníze, aby je "zachránil" před neexistujícím problémem.

Tento podvod dává živobytí zástupu různých politických šejdířů, eko-expertů, mediálních kecalů, kterým jde v první řadě o ně samotné a jejich živobytí. Dalším důsledkem takových pseudovědeckých manipulací bude politické ovládání států skrze ekonomický nátlak různými mezinárodními expertními skupinami, protokoly, komisaři....

honzak 12.1.2007 10:28

Re: jaderný expert

směrnicemi, regulací a dalšími přímými i nepřímými daněmi. A dá prostor (ten podvod) pro "osobnosti" typu kuchta, bursík a vykopávkám typu havel. Ach jo....

Zebra 12.1.2007 10:59

Re: jaderný expert

http://www.hm-treasury.gov.uk/newsroom_and_speeches/press/2003/press_70_03.cfm

za odpovídajíc reakci bych pokládal srovnatelné CV MRKEWe nebo poníženou omluvu.

hodne neRath 12.1.2007 11:23

Re: Re: jaderný expert

draha Zebro, on pan Stern je ekonom... o prirodnich vedach vi evidentne prdlajz

Zebra 12.1.2007 12:44

Re: Re: Re: jaderný expert

Vsadím boty, že vy víte „evidentně“ větší „prdlajz“ o páně profesorově znalosti přírodních věd, než sám pan profesor o přírodních vědách, ale o to teď nejde, že.

Ta zpráva se jmenuje a pojednává o ekonomických důsledcích změn klimatu, o čemž, jak snad blahovolně připustíte, by pan profesor mohl něco vědět a doufám, že se mi nebudete snažit nakukat, že si přírodovědné poznatky použité ve zprávě sám vycucal ze svého ekonomického palce.

Ladislav N. 12.1.2007 13:34

Re: Ta zpráva ... pojednává o ekonomických důsledcích změn klimatu...

Ovšem citovaný výrok: "... Klimatické změny jsou důsledkem největšího selhání tržních mechanismů globálního hospodářského systému a vyžadují okamžité a rázné činy. ..." je nesmysl, který by z úst ekonoma zaznít neměl. !!:-/

MRKEW 12.1.2007 11:55

Re: Re: jaderný expert

Tady můžete rovnou podepsat petici (pokud máte nějaký ten akademický titul):

http://www.oism.org/pproject/s33p36.htm

Zebra 12.1.2007 12:45

Re: Re: Re: jaderný expert

Věru nevím, jak chcete prokázat svůj plivanec, že Sir Nicholas Stern “není žádný expert ale pouhý eko-euro-lhář“ nabádáním k podpisu bezmála 10 let staré petice.

MRKEW 12.1.2007 21:02

Re: Re: Re: Re: jaderný expert

Teploty v minulosti, před 10,100, 500 lety se ovšem nemění, to snad lze pochopit.

tatina 12.1.2007 9:47

Pane Janouch,

nemusíte mít obavy z plodů pana Topolánka,hnojené panem Bursíkem.Tato vláda má sice v celku lepší program,než-li celá KSČSSD,ale v poslanecké sněmovně neprojdou,a i kdyby,tak jen stěží budou prosazovat své programové prohlášení.Hlavně o té jaderné energetice.To mi věřte.

Psí vrah Čumil 12.1.2007 9:33

Ono opravdu není moc co dodat k článku. Snad jen dobrou zprávu v tom,

že ten páně premiérův bizarní ansámbl nebude mít dlouhého trvání, ať už projde nebo ne. To je docela nadějná vyhlídka do budoucna.

Ladislav N. 12.1.2007 9:57

Re: ...ten páně premiérův bizarní ansámbl nebude mít dlouhého trvání...

Jde přece stále o nové volby. Nebo už ne?

oakman 12.1.2007 9:25

pane Janouch, teoreticky máte pravdu, ale...

prakticky se jádrem naše závislost na cizích zdrojích nemění. Je otázka jestli je více "ponižující" odebírat vodní proud z Rakouska nebo atomový z Ruska. To, že postavíme další nákladnou JE ještě neznamená konec palivové závislosti na cizině, tentokrát východní a o mnoho méně nezištné. Možná by naši socané, tak rádi tvořící ty Benešovy mosty mezi západní korupcí a východní totalitou, mohli nějak vydyndat nějaké to palivo jako kompenzaci za ten veškerý uran, který ještě v dresu KSČ odevzdali ruským zlodějům..... to je ovšem jen slovní hříčka, že. 

milan007 12.1.2007 9:35

Re: pane Janouch, teoreticky máte pravdu, ale...

Jaderné palivo lze dovést z mnoha zemí. O jaké závislosti to mluvíte ??

oakman 12.1.2007 11:58

Re: Re: pane Janouch, teoreticky máte pravdu, ale...

O závislosti na technologii a smlouvě s Ruskem o dodávkách paliva a likvidaci odpadu.

vita 12.1.2007 12:19

Re: Re: Re: pane Janouch, teoreticky máte pravdu, ale...

Prozatím jsme nakupovali od Westinghouse. Ukázalo se, že to westinghouse tak moc neumí - i přešlo se od westinghouse k TVELu.

No a co?

Jaká tady závislost? Jede dodavatel nevyhověl, tak je tady druhý. Nevyhoví - bude třetí, čtvrtý... Však ona konkurence funguje.

Historik 12.1.2007 9:36

Oakmane, je sice pravda, že náš uran nám byl ukraden, ale

pořád bychom mohli obnovit těžbu, kdyby cena uranu na světovém trhu stoupla, neb naštěstí cena proudu z jaderek není pořád příliš odvislá od ceny uranu (palivové náklady jsou dnes 0,35 Kč/kWh), což pro plynové elektrárny např NEPLATÍ, tam je plyn hlavní položka. Palivové články vyrábí více zemí a v krajním případě bychom to zvládli sami. Ale "výrobu" zemního plynu zaručeně NEZVLÁDNEME.

krmič 12.1.2007 10:36

Re: Oakmane, je sice pravda, že náš uran nám byl ukraden, ale

Sice s vámi souhlasím co se týče jaderné energetiky a defakto máte i pravdu, že výrobu ZEMNÍHO plynu nezvládneme. Ale já ještě dobře pamatuji poměrně nedávnou dobu, kdy žádný zemní plyn (u nás) nebyl. Prostě jsme si museli vyrábět plyn z uhlí, to je to celé. Třeba u nás v Ostravě po nuceném zavedení (z politických důvodů?) zemního plynu se nebývalou měrou rozhořely ty známé fakule spalovaných přebytků plynu. Dnes toho plynu už takové přebytky nejsou, ale určitě bychom to ZVLÁDLI. (Konec konců, on je tu i ten zemní plyn, degazační plyn z dolů, který se dnes nevyužívá. Já vím, je to jenom nepatrné množství, ale existuje.)

krmič 12.1.2007 10:46

Re: Re: Oakmane, je sice pravda, že náš uran nám byl ukraden, ale

Samozřejmě, je to otázka ekonomiky. Ale ta se odvíjí od ceny toho zemního plynu.

Historik 12.1.2007 11:50

Re: Re: Oakmane, je sice pravda, že náš uran nám byl ukraden, ale

Uvědomte si, že toho svítiplynu bylo mnohem MÉNĚ, než je dnešní spotřeba zemního plynu. Zemní plyn dnes pokrývá cca 20% naší primární spotřeby energie,

http://www.rwe-transgas.cz/transgas.cz/info_pro_zakazniky/statistika_obchodnich_cinnosti/energeticka_bilance/

a pro jeho náhradu by bylo tudíž nutné zvýšit těžbu uhlí o 40%. Navíc, pro svítiplyn by byly potřeba mnohem mohutnější rozvody, náhrada svítiplynu zemním plynem totiž značně zvýšila jejich kapacitu. Uvědomte si, že plyn byl za komunistů na příděl, povolení na topení na plyn bylo na příděl, s čekací dobou řádu let.