1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
krmič 12.1.2007 14:21

Re: Re: Re: Oakmane, je sice pravda, že náš uran nám byl ukraden, ale

Znovu opakuji, že je to o ekonomice. Technicky to problém není. Kdyby se měl zemní plyn nahradit uhlím, tak je snad samozřejmé, že by se těžba musela zvýšit, to dá rozum, ne? Ta těžba uhlí se v minulých letech naopak podstatně snížila, o kolik asi procent? Prostě proto, že se to nevyplácelo. Ne že by uhlí došlo. Podobně výroba pohonných hmot z uhlí je jenom otázka ceny ropy. Já netvrdím, že je to vhodná cesta, investice by byly asi smrtící, jenom že ta možnost tady prostě existuje. A ten plyn (koksárenský, kychtový a já nevím jaký) se svého času opravdu masivně spaloval ve vzduchu.

vita 12.1.2007 10:33

Re: pane Janouch, teoreticky máte pravdu, ale...

Jaký proud bychom asi tak mohli odebírat z Rakouska, když Rakousko by bez dovozu elektřiny zhaslo?

M. Zima 12.1.2007 9:13

Pane Janouch,

napište raději, jak to bylo ve Forsmark, JETElinští fantasmagoři se budou divit, a Vy už nebudete vypadat jako hloupý agitátor.

Zebra 12.1.2007 10:17

OT

Autor: M. Zima IP: 80.140.216.xxx Datum: 11.01.2007 15:12

Já jsem myslel, že je Vám to jasné. Já jsem přeci jeden z těch cizáků, které jak prognostici, tak plyšáci nechtěli v Republice, protože si chtěli dělat sami českou demogracii.

 

To jste myslel špatně.

Já sice vím, že bydlíte v Německu, ale Čech jste furt, ne ? A jinak, oni vám prognostici & plyšáci nakázali/zakázali se vystěhovat/přistěhovat ? A vy jste je poslech ? Nebude ono to vaše bydliště spíš čistě vaše volba ?

M. Zima 12.1.2007 11:25

Ne zcela dobře jste myslel Vy,

doporučuji krátký pohled na

http://krajane.radio.cz/cs/forum_topic/67

a měl byste pochopit. Je jasné, že se kLausenkovi nepodařila ani ta Vaše ochrana, jinak bychom tu dnes nediskutovali.

Zebra 12.1.2007 13:05

V tomto případě jsem nemyslel vůbec, jen se ptal.

Pořád nechápu, co má vaše neláska ke Klausovi, případně podezření, že byl kýmsi k čemusi úkolován, společného s vaší národností a současným bydlištěm. Snažíte se asi naznačit váš pocit, že jste zde vy potažmo exulanti jako celek nebyli vítáni, kterýžto jste, uznávám, snadno mohl z výroků a činů jisté, uznávám i nezanedbatelně vlivné, části polistopadové politické garnitury získat. Pokud jste snad tomu pocitu podlehl a nevrátil se domů právě a jen kvůlil němu, nemohu to považovat za sdostatek rozumné ani statečné. Pokud si jím jen účelově zdůvodňujete vlastní setrvávání tam kde jste, je to poněkud kluzké. A pokud jste tam, kde jste, spokojený a nikam jinam se vám nechce, pak by se snad slušelo trochu zkrátit povýšenou distanc od vlastního národa a bývalé vlasti.

gerontusinza 12.1.2007 14:28

Po přečtení doporučovaného panem Zimou, Re: V tomto případě jsem nemyslel vůbec, jen se ptal.

jsem samozřejmě zjistil že ten pán je brumla, který vzhledem k tomu, že je kde je, si osobuje vést soukromou korespondenci s nejvyšší osobou státu o relativně drobných připomínkách a neuvědomuje si maličkost. Když někdo má záštitu nad konáním nějaké akce, ještě nezodpovídá za spokojenost či nespokojenost účastníka akce Stačí se obrátit na příslušný výkoný výbor této akce. A to si tento pán vynucuje korespondenci s hlavou státu způsobem, který připomíná mentalitu hnidopicha. A šmitec. Hezký víkend.

M. Zima 12.1.2007 17:25

Vámi a ostatními stejně bystrými kolegy

presentovaný způsob myšlení, vysvětluje, proč to v Česku vypadá jako v Blbákově (v čemž se mnou souhlasíte). Z toho lokálního názvu se pokuste odvodit, co jste vy, jestliže na to stačíte.

i.h. 12.1.2007 17:02

Tak to je jasny,

Zima je dozranej, ze ho neposadili v Praze do vlady !

vita 12.1.2007 9:01

Řečeno tvrdě, kontroverzně, ale pravdivě.

Děkuji, že jste se odvážil.

Saul 12.1.2007 8:50

Skutečně?

Pane profesore, obvykle čtu Vaše články s potěšením a souhlasem, ale tentokrát jsem na rozpacích. Ta navržená vláda je skutečně děsná, ale ostatní reálné možnosti sestavení vlády se mi zdají ještě horší (i když by byly určitě bližší výsledkům moskevských protokolů, takže by Ván podle logiky názvu článku měly vyhovovat, což snad tak není). Samozřejmě by byly řešením předčasné volby, ale ty nejsou ani zdaleka jisté. Takže stručně: nechápu, kde vidíte vinu prezidenta na globálním oteplování, a nedovedu si představit, co vlastně navrhujete - samotná kritika je poněkud pohodlným způsobem, jak hrát roli moudrého.

ll 12.1.2007 8:49

dosud zřejmě nejserióznější vědeckohospodářský rozbor, iniciovaný Tonym Blairem, tzv. Sternova zpráva.

To je snad vtip.

Zebra 12.1.2007 9:58

Ovšemže ano,

vtip napsaný speciálně k vašemu pobavení a nejúspěšnější britský poválečný premiér je pouhý šašek a Sir Nicholas Stern dostal svůj šlechtický titul za nejapné obveselování vám podobných nadutých buranů.

NevericiTomas 12.1.2007 19:14

Re: Ovšemže ano,

Jesete ze nejuspesnejsi premier byla zena. Jeste se ze sveho blabolu muzete vykrouti...

klobouk 12.1.2007 8:10

"Odvážím se tvrdit, že moskevský protokol 1968 měl pro nezávislost naší země menší důsledky, než bude mít podepsaná koaliční dohoda - pokud ji budou brát vážně."

No to bych se neodvazoval.

M. Zima 12.1.2007 8:29

Otázkou je, zda ten

Janouch takhle zblbnul tím, že se pořád motal kolem toho štěpení, nebo jestli to dělá za peníze. Možná, že se zase přejedl těmi černobylskými houbami a pak se nezná.

jerry 12.1.2007 8:40

Re: Otázkou je, zda ten

;-DPoslyšte, kde se pohybujete Vy. Už Vaše pozoruhodné výlevy čtu dlouho. Nedávno jsem četl -Zima se zbláznila, no jak vidět M.Zima možná taky.;-D

emp 12.1.2007 8:44

Re: Re: Otázkou je, zda ten

venku je plus deset, protože Zima je na NP ;-D

Historik 12.1.2007 9:38

Re: Otázkou je, zda ten

Co víte o prof. Janouchovi ???

jirka.s. 12.1.2007 10:00

Re: Re: Otázkou je, zda ten

Trefná otázka, ovšem trefený Zima ji Vám s největší pravděpodobností nezodpoví.

M. Zima 12.1.2007 10:06

Prof Janouch je

atomový aktivista, který zastával ve Švédsku tvrdou proatomovou linii, identickou s komunistickou energetickou doktrinou: "masa betonu a oceli přinese levné elektrárny". Nedostatek objektivity presentuje např.na případu Forsmark, čímž se jednoznačně diskvalifikuje.

Jiří Tyc 12.1.2007 10:22

Re: Prof Janouch je

Pane Zimo, to že urážíte mě ve svých komentářích, to je mi celkem jedno. Ale pokud chcete urážet pana Janoucha, kterému nesaháte ani po kotníky, za to byste se měl stydět! Jenže Vy nevíte, co je to stud. Pohrdám Vámi!

M. Zima 12.1.2007 11:37

Jsem rád, že jste vytáhl srdce z kalhot a ozval se pane Tyc,

nejdříve Vás ujišťuji, že panu Janouchovi nikam sahat nechci, ale zároveň konstatuji, že máme zřejmě rozdílný pohled na fungování demokracie. Já nenapadám pana Janoucha, coby senilního dědu, ale jako vládního poradce, který zkresluje skutečnosti. Vzhledem k jeho a Vašemu stylu (využití pozice k monotonnímu opakování ideologické agitace) a vzhledem k jeho a Vaší neschopnosti argumentovat je můj styl velmi shovívavý. Postavte se skutečné diskusi a prokažte Vaše kvality. Na to jste zatím oba neměli.

Gandalf 12.1.2007 12:19

Re: Re: Prof Janouch je

Pane Tyci, Zima je prece blb, proc s nim ztracite cas?

vita 12.1.2007 12:22

Re: Re: Prof Janouch je

Pro Gotta, pane Tyc, copak Zimu neznáte?

Tomuhle narcisovi do sebe zahleděnému, celý zbytek světa přehlížejícímu vykládat něco o studu?

Jiří Tyc 12.1.2007 18:07

Re: Re: Re: Prof Janouch je

Vito, tuším, co je Zima zač a myslím, že nejlepší je ho ignorovat. Znám ale osobně pana Janoucha. Nemusím s ním ve všem souhlasit, ale vím, že je to slušný člověk. A pokud ho uráží někdo, kdo ani neví o čem mluví , tak se prostě ozvat musím. Hezký večer!

Petr Vaňura 12.1.2007 12:36

Pane Tyc, když Vás tady máme, nevíte,

používají se u nás palivové články typu MOX nebo jiné s obsahem plutonia. Včera tady byla o tom diskuse. Já myslím že ne, ale nejsem si úplně jist.

Jiří Tyc 12.1.2007 17:58

Re: Pane Tyc, když Vás tady máme, nevíte,

Dobrý den pane Vaňuro! MOX články se u nás nepoužívají. Pouze čistý uran , obohacení kolem 4 %. Plutonia se za čtyřletou kampaň v jedné tuně paliva "vyrobí" asi 15 kg. Když sleduji energetickou situaci Evropy  a světa, myslím, že do dvaceti let budeme bušit na dveře ve francouzském přepracovacím závodě Cogema... A MOX bude i u nás.

jerry 12.1.2007 8:09

Asi znáte ty kresby

je na nich zobrazována ječící ženská , stojící na židli , na zemi na ni překvapeně zírá malá myška. Těmto ženským nevysvětlíte , že myška je malá, nemůže jim ublížit.- Začnou na vás ječet- že je kousne, skočí jim do obličeje a přenese na ně vzteklinu. Tak podobně racionální jsou argumenty paní Kuchtové proti jaderné energii a podobný smysl má debata s ní. Včera tu celý den debatoval nějaký ,,zelený odborník" .Vytahoval se svým vysokým IQ, tituly svých kolegů. Mně řekl- že  je smutné, když v politice zelených vidím jen ty jaderky. K tomu mohu říci - napadlo mě srovnání s jehovisty : taky věří v Boha jako já, chovají se slušně , nekradou - v ČR je vedou právník a lékař, zřejmě také lidi s vysokým IQ. Jenže dojde k situaci -kdyby jejich dítě třeba potřebovalo krevní transfúzi a stanou se z nich nebezpeční , nemyslící fanatici. Takhle vidím Zelené - myslí to dobře, ale svůj fanatismus a fóbie nejsou schopni překonat. Diskuse není s nimi v podstatě možná.

honzak 12.1.2007 8:32

Re: Asi znáte ty kresby

BINGO!!!!

Jen bych skromně dodal, že cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.