22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Hledá se prezident

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Derik 12.3.2007 5:04

Prima volba by byla nejlepsi pro spolecnost

Poslanci a predsedove stran by namisto politikareni, zakulisnich dohod, predvadeni se, kadrovani, hrani se na jazycky, atd. mohli usetreny cas venovat na vylepseni pravniho prostredi a na reformni zakony.

AndyO 12.3.2007 4:03

Re: Ještě trochu humoru...

soudruh Paroubek by vyzýval ovšem jen v případě, že by volby nevyhrál, v opačném by byl ticho jako pěna. Takže jakej humor ? Smutná realita. Návrhy některých jedinců ( viz takřka osmdesátiletý Mašín) jsou dost děsivé. Nakonec by vyhrál nějaký Kožený ( kdyžmězvolítedámvámdesettisíc) a mohl by za to zase ten Klaus.

Olda 12.3.2007 3:19

Ještě trochu humoru...

Živě si představuji, jak by taková přímá volba u nás dopadla. Ucházet se bude dejme tomu pět kandidátů (Karel Gott, Ferda Mravenec, soudruh Paroubek, Džamila a Pepa Nos). Voleb se zúčastní 50% všech oprávněných voličů. V prvním kole vypadnou tři kandidáti, postoupí dva. K druhým volbám se dostaví už jenom 25% voličů, ostatní odjedou sekat trávu na chatu, a zvolený prezident vyhraje vysokým náskokem s 51%. Zvolilo ho tedy nějakých 13% voličů. To by bylo ve všech novinách řevu, že ho 87% lidí vůbec nevolilo a tudíž ani nechtělo! Soudruh Paroubek by vyzýval pro nedemokratičnost výsledku voleb k okamžitému odstoupení, ani ustaraný Moravec by to v neděli poté v poledne nerozdejchal. Následně by v parlamentu vznikl přílepek na změnu volebního zákona k zákonu o povinném ochlazování Zeměkoule a renomovaní právníci by v TV hlasovali o svých názorech na výklad Ústavy.

PetrH 12.3.2007 2:04

Re: Re: Re: pěkný článek

Nemyslím. Ale vám je dobrá ratha drahá...

Vsejasny(olbrajt) 12.3.2007 1:58

Re: Re: pěkný článek

Take si myslite, ze by to vyhral Che Klaus (nastupce to Fidela Havla)?;-)

Vsejasny(olbrajt) 12.3.2007 1:55

Re: Halík?!?

Kdo to prisel s tim Halikem ? Doufam, ze ne on sam a ani zadny katolik. Vzdyt Vatikan je zcela jasny v tom, ze nikde na svete zadny knez (ani toho vyssiho sveceni) nesmi se uchazet o zvoleni do zadneho politickeho uradu.

Takze ani takovy Monsignor Sramek by dnes si neskrtl, Plojhar by svuj kolarek musel nejdrive zamenit za stranicky odznak (coz nakonec vlastne udelal) a i takovemu Tisovi by to dnes zachranilo holy zivot.

PetrH 12.3.2007 1:55

Re: Přímá volba

Možná, kdybyste si dodělal aspoň učňák, byste se tolik nedivil...

Hogofogo 12.3.2007 0:57

Přímá volba

Přímá volba mi zřejmě ukázala jak se vytváří superpopularita V. Klause. I pro absolventa základní školy musí být podivné jak vysoké procento levicově smýšlející populace hodnotí Klause kladně.  

PetrH 12.3.2007 0:39

Re: pěkný článek

Taky bych byl pro. Aspoň by se ukázalo, jak daleko máme do Venezuely.;-D

PetrH 12.3.2007 0:36

Halík

mi byl sympatický jako disident, člen "podzemní církve". A dokud mluvil o morálce, i třeba morálce politiků. V okamžiku, kdy začal hlásat, že určité politické uskupení má na morálku patent, se u mě přešaltoval z kněze a filozofa na politika a politikáře. Někam na úroveň Kühnla, Mlynáře nebo nedejpánbůh... no, radši nejmenovat!

mig 12.3.2007 0:24

pěkný článek

líbí se mi článek stylem i pojetím; je opravdu obtížné najít vhodného kandidáta a přímá volba by byla nejsmysluplnějším řešením; ubylo by politické kšeftaření. Přesvědčit 200 lidi a něco jim případně slíbit za volbu, to není obtížné; osm milionů voličů, těm už těch koryt tolik neslíbíte a politická hra se stává opravdu veřejnou.