3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Hledá se prezident

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
astro 12.3.2007 6:23

Re: Re: Halík?!?

Ještě jste nepochopil, že se římští katolíci snaží  urvat, co se dá, včetně nejvyšších postů? Když se "spravedlivě" -jak jinak? rozhořčují, že by kostel měl patřit církvi (a náklady platit i nevěřící), už se nezmiňují, že chtějí zároveň 15 dalších lukrativních budov atd... Peníze jsou až na prvním místě :-)) Bohužel si uvědomme, že se lidí na názor nikdo ptát nebude. Naopak. Lidovci i zelení mají strach, že by ledacos neprosadili. Proto přímá volba prezidenta nebude - zrovna tak, jako nebude referendum o americkém radaru. Podle těchto nafoukaných cápků ( ale zvolili jsme si je sami) jsme hloupí a nesvéprávní, takže... Jen mi nejde do hlavy, proč nikdo nepoukáže na ústavu, kde je např. jasně dáno, o čem by se mělo rozhodovat v referendu. Přítomnost cizích vojsk je tam jmenována (kašlou tedy naši vládnoucí na ústavu?).O přímé volbě prezidenta tam bohužel nic není. Stejně by ji nedovolili dle hesla: Bližší košile než kabát -tedy v tomto případě- kdo nám půjde na ruku? Jsou však naivní ti, kteří se domnívají, že na to volbou různých "Švarcenberků" dojde. Stejně jenom posloužíme. Dlouho jsem měl výhrady vůči panu Klausovi. Jako prezident, který má být úředníkem - a to je mu asi blízké- je však lepší než "ulítnutý humanista" Havel. Vlastně se žádného velikého průšvihu nedopustil. Média mu podsouvají, že je proti EU: Prostudoval jsem si jeho výroky. Není. Jen chce  pro nás stejné podmínky a to, aby si naši ministři přečetli, co vlastně podepisují.Ač ho tedy pro jeho způsob komunikace "nemusím" , z lidí, o kterých se mluví jako o kandidátech na prezidenta (Buzková, Halík, Pithart...) bych nezvedl ruku ani pro jednoho a raději bych bral jeho, kdyžrozumné jméno dosud nepadlo. Já vím, že stejně jde jenom o reprezentaci. Vždyť moc má v tomto státě parlament. Při volbách do parlamentu bychom měli více přemýšlet. Mně osobně by více vyhovovalo, kdyby se volily osobnosti, nikoli strany. Na to také parlament nepřistoupí. Co naděláš... Máme , co si zasloužíme.  ¨Stejně mě to štve.

Vsejasny(olbrajt) 12.3.2007 6:47

Re: Re: Re: Halík?!?

Mile frustrovane astro.

Mate pravdu, ze mate co si zaslouzite. Vzdyt uz svuj prispevek jste zacal naprostou blbosti. Ja jsem napr. "rimsky katolik" a nesnazim se urvat, co se da a i ty posty nejvyssi mi mohou byti ukradeny (predstavte si, ze bych musel vladnout takovym hovadum, jake zde bohuzel representujete i Vy). 8-o

Ony ty dve generace prosle komunismem ten stav take i Vaseho (bezdeky komunistickeho)mysleni, jeste zde dosti dlouho budou udrzovat (dokud nevymrou).

PS. Doufam, ze si zde me vyroky take radne "prostudujete", i kdyz (opet Vas zde naprosto zcela a jasne ujistuji) o ten post nejvyssi se uchazet nehodlam. ;-)

astro 12.3.2007 10:56

Re: Re: Re: Re: Halík?!?

Prostudoval jsem si. S urážlivou militantní osobou  používající výrazy ze  7. cenové kategorie těžko diskutovat. Doufám, že se skutečně o jakékoli posty ucházet nebudete.

unkrautbekämpfungsmittel 16.3.2007 12:12

Re: Re: Re: Halík?!?

z prispevku: ... kdyby se volily osobnosti, nikoli strany. ...

>- comment: ano, kdyby ...,  skoda jen, ze opravdove osobnosti vetsinou s politikou mit nic spolecneho nechteji. politickou karierou metamorfozuje osobnost s politickym postojem k politikovi bez osobnosti, zato vsak s politickym postem, od nehoz si vetsina slibuje predevsim profit, moc a dalsi spolecensko-socialni vyhody. >-

ll 12.3.2007 8:23

No přece lidovci. Vypustili zkušební sondu článkem svého místopředsedy.

A stojí za přečtení. Tedy ten článek. A CV autora.

mig 12.3.2007 0:24

pěkný článek

líbí se mi článek stylem i pojetím; je opravdu obtížné najít vhodného kandidáta a přímá volba by byla nejsmysluplnějším řešením; ubylo by politické kšeftaření. Přesvědčit 200 lidi a něco jim případně slíbit za volbu, to není obtížné; osm milionů voličů, těm už těch koryt tolik neslíbíte a politická hra se stává opravdu veřejnou.

PetrH 12.3.2007 0:39

Re: pěkný článek

Taky bych byl pro. Aspoň by se ukázalo, jak daleko máme do Venezuely.;-D

Vsejasny(olbrajt) 12.3.2007 1:58

Re: Re: pěkný článek

Take si myslite, ze by to vyhral Che Klaus (nastupce to Fidela Havla)?;-)

PetrH 12.3.2007 2:04

Re: Re: Re: pěkný článek

Nemyslím. Ale vám je dobrá ratha drahá...

Vsejasny(olbrajt) 12.3.2007 6:54

Re: Re: Re: Re: pěkný článek

Protoze (v politice) dobrej rath neexistuje, tak jeho cena musi byti nevycislitelna. Nicht war ?

badaxe 12.3.2007 8:45

Re: pěkný článek

Obávám se že jste dost naivní, dav voličů lze manipulovat velmi snadno, pokud postavíte jako kandidáta někoho kdo je známý a na koho nebylo nutno nic "vytáhnout" (typicky známý zpěvák) není problém zblbnout dostatečně velký počet voličů aby mu dali hlas, prostě to nebude o "kvalitě" ale o tom že dotyčný se zrovna "předvedl v novém muzikálu nebo dal peníze na psí útulek. Představa že 8 milionů jedinců se nedá zkorumpovat je spíše humorná, jednak jich půjde k volbám jen část a druhak je "zkorumpuje" třeba včelka Mája vyhrávaná "zcela náhodou" několikrát denně. Je to stejně špatné (nebo dobré) jako volba parlamentem.

Mimochodem abych vaše naivní nadšení poněkud uvedl do reálu, kdo si myslíte že kandidáty vybere? Vzhledem k tomu že to bude parlament, bude vaše "volba" opět jen z řádu těch které určí politici (tedy na houby, akorát budete mít - možná - lepší pocit;-P)