22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Hledá se prezident

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 12.3.2007 10:10

Re: Míníte ženu za pultem Jiřinku Švorcovou nebo Bohdalovou?

Ale Karle, prosím Vás! Copak neznáte našeho milicionáře třetího? Jeho volba mezi Jiřinami je přece naprosto jednoznačná. On je to totiž taková poetická duše, on musí mít dennodenně k dispozici procítěně recitovaného S. K. Neumana a  Bezruče, jinak neusne! A pokud má splín, i Majakovskij pomůže!

olaf 12.3.2007 9:57

Re: Re: Re: Tak jako před skoro pěti lety,tak i nyní....

A je to zpet. tak asi nic, zlepseni se nekona...

olaf 12.3.2007 9:55

Re: MÁM ZA TO

koukam, ze se Vam ten caps lock zapina pri stisknuti mezerniku mene casto. Jen tak dal. Za cas treba budete psat normalne...

olaf 12.3.2007 9:53

Re: Re: Re: Klaus nebo Sámer? Nakonec vyhraje Kabát!!

neudrzite ruku na shiftem, nebo se vam pri stisknuti mezerniku nahodne zapina a vypina caps lock?

To co pisete ani rozvadet nebudu. U ta forma o mnohem vypovida...

PRASI DENT 12.3.2007 9:50

Re: Re: Tak jako před skoro pěti lety,tak i nyní....

 Vedle pana Cepla by se určitě našlo mnoho jiných, kteří by dnes již opět, jako před svým prvním zvolením MILIUSOVI Klausovi - řeknu na plná ústa - ZNEMOŽNILI BÝT ZNOVUZVOLEN.....Říkám to proto, že se dle mého názoru Profesorisimus, jako prezident republiky NECHOVÁ, jeho náklonost k Mečiarovi,Miloševičovi a středoasijským diktátorům to jenom potvrzuje.....CO by VYVÁDĚL v druhém údobí této funkce.....?

Karel 22 12.3.2007 9:48

Re:......Ja bych preferoval nejakeho/nejakou hezky vyhlizejici osobu s peknym prednesem, primerene inteligentnii

Nebo taky s pěkným poprsím. Což někdy může být v rozporu s přiměřenou inteligencí. Teď jsem si jen tak vzpomněl na Buznu - tajnou prezidentskou favoritku KSČSSD.

Klaudiou 12.3.2007 9:46

Re: Tak jako před skoro pěti lety,tak i nyní....

Můžete mi říct, kolik má ten pán roků? Věk se nedá zastavit, involuční procesy pokračují.

Karel 22 12.3.2007 9:44

Míníte ženu za pultem Jiřinku Švorcovou nebo Bohdalovou?

třetí 12.3.2007 9:38

My chceme ženu !!

Nejlepší by byla žena prezidentka. A ty jsou jen dvě kandidátky. Naše Jiřinka a naše Halina. Nakonec mohly by být i obě najednou.

Bohata9 12.3.2007 9:33

Vojtěch Cepl -100 procent

Řehoř Goodday 12.3.2007 9:31

Klaus nebo Schwarzenberg

www.SchwarzenbergNaHrad.cz

Bohata9 12.3.2007 9:31

Vojtěch Cepl 100 procent

Bohata9 12.3.2007 9:30

Re: Tak jako před skoro pěti lety,tak i nyní....

zoch 12.3.2007 9:20

Tak jako před skoro pěti lety,tak i nyní....

...zde jasně říkám,že naprosto nejlepší protikandidát Klause je pan VOJTĚCH CEPL.. Ač nevýrazné postavy,Klause převyšuje o hlavu.  Vojtěch Cepl je totiž skutečný státník chodící mezi námi po chodníku. Snad bych si dovolil říci,že je to i lepší alternativa Václava Havla. St´dte,jak umíte. Se stejným tipem se ještě během roku párkrát přihlásím a to jen proto,abych nascanoval všeobecný názor na tohoto pána a také v plané naději proto,že by kdosi mohl tento můj návrh převzít výše....

PRASI DENT 12.3.2007 9:01

Re: Re: Klaus nebo Sámer? Nakonec vyhraje Kabát!!

 Naopak se domnívám, že Havel svou nepřipraveností, nerozhodností a ovlivnitelností, což pochopil zřejmě až když bylo POZDĚ, DOPOMOHL kLAUSOVÝM HOCHŠTAPLERŮM, zavést v zemi pořádky dle jejich GUSTA, TAKŽE si ROCHNÍME V KORUPČNICKÉM ráji, kde podvod, lež a nesolidnost - DOMINUJE.....

tich@dohoda 12.3.2007 8:59

jinak k clanku samotnemu, at to klidne dela zase soudruh Klaus

nebo treba nekdo jiny, je to skutecne jedno, on ten prezident ve skutecnosti skutecne je jen "kladec vencu" takovy "nahradni radni s hlasem poradnim" . Ja bych preferoval nejakeho/nejakou hezky vyhlizejici osobu s peknym prednesem, primerene inteligentni, co ten venec dokaze polozit na urovni, eventualne za svetel kamer parafovat nejakou smlouvu. Nejlepe nekoho z hereckeho prostredi, ti k tomu maji predpoklady a za nejakych 30K cistyho + pozitky si myslim by to nekdo rad vzal. Danovy poplatnik by usetril a navic by soudruh/zka prezident byl fotogenicky :-) Cest

PRASI DENT 12.3.2007 8:49

MÁM ZA TO

 ŽE oficielně potvrzený předpoklad, že Meteorisimus chce být opět JEDNIČKOU ve státě, je hozeným SOUSTEM v rámci CHLEBA a HER.....Má rozpoutat v podstatě předčasné diskuze KDO, když ne ON a krom utužení jistého náskoku, pak zastřít řešeníé skutečných problému státu....Dnes ve svém populizačním RANÍČKU se svou knihou knih si liboval nad rozřešením patové situace a opěvoval svůj přínos k tomuto....O předčasných volbách, které by skutečně vyřešily v podstatě stále patovou situaci - ANI ZMÍNKA....

badaxe 12.3.2007 8:49

Re: Klaus nebo Sámer? Nakonec vyhraje Kabát!!

Myslím že jste zapoměl (schválně? ) na jednoho krále popularity, tedy V.Havla, který kecal do všeho a nerozuměl ničemu (typický brouk pytlík) právě od něj se odvíjí typ prezidentství prosazujícího partikulární zájmy (třeba svých kamarádů Rumla a spol), na Beneše dnes nikdo ani nevzpomene, je spolehlivě zasut pod vrstvou bolševických "prezidentů", Havel ale svým kecáním do všeho naopak tuhle módu zavedl.

tich@dohoda 12.3.2007 8:49

drahy "vsejasny(olbrajt) mel byste pochopit, ze pokud dobrovolne jste nejake parte

tak zakonite na vas pada i povest/reputace te party. Ono i mezi komousi se nasli slusni lide ale v obecnem povedomi komous byl a je grazl, tedy ta povest padla i na ty slusne. Ve vasem pripade je to jeste daleko horsi, protoze horsi nez katolik, to uz zkratka nic neni a klidne byt slusny clovek ale patrite do party tech nejvetsich grazlu. Vite kecy typu, ja jsem slusny clovek a s temi nahore ja nemam nic spolecneho, myslenka je dobra, ty si nechte do kostela, tim ze se hlasite ke katolikum, tak na vas take pada zodpovednost za lumparny katolicke cirkve, coz plati obecne i o clenech a priznivcich politickych stran. Pokud Klaus/ODS kradla a ja je budu podporovat, tak podporuju lumparnu a muzu byt ten nejslusnejsi clovek na zemi, to plati o socanech a tech dalsich jakbysmet. Lumparna se nema podporovat a strasak, ze kdo nevoli,voli komunisty ten ja neberu, prece kvuli tomu nebudu volit jine grazly, obcas  jeste horsi nez byli ti komousi Cest :-)

badaxe 12.3.2007 8:45

Re: pěkný článek

Obávám se že jste dost naivní, dav voličů lze manipulovat velmi snadno, pokud postavíte jako kandidáta někoho kdo je známý a na koho nebylo nutno nic "vytáhnout" (typicky známý zpěvák) není problém zblbnout dostatečně velký počet voličů aby mu dali hlas, prostě to nebude o "kvalitě" ale o tom že dotyčný se zrovna "předvedl v novém muzikálu nebo dal peníze na psí útulek. Představa že 8 milionů jedinců se nedá zkorumpovat je spíše humorná, jednak jich půjde k volbám jen část a druhak je "zkorumpuje" třeba včelka Mája vyhrávaná "zcela náhodou" několikrát denně. Je to stejně špatné (nebo dobré) jako volba parlamentem.

Mimochodem abych vaše naivní nadšení poněkud uvedl do reálu, kdo si myslíte že kandidáty vybere? Vzhledem k tomu že to bude parlament, bude vaše "volba" opět jen z řádu těch které určí politici (tedy na houby, akorát budete mít - možná - lepší pocit;-P)

oakman 12.3.2007 8:37

Klaus nebo Sámer? Nakonec vyhraje Kabát!!

Vážení, zamysleme se nad prázdnotou úřadu, o kterém je řeč. Sám VK se kdysi pejorativně nechal slyšet o "úřadu potřásání pravicí a kladení kytic". President je vnímán jako otec vlasti, nástupce na trůnu a přitom je to jen státní oleandr, který dekoruje různé stafáže. Jeho výkonná moc je téměř nulová, jeho funkce při rigorosním dodržování ústavy čistě papírová, jeho faktický mandát mu nedává šanci cokoliv protlačit sněmovnou bez vůle poslanců, čehož jsme byli i svědky. V EU je vůbec otázkou, zda by se zájem lidu neměl upřít více k nominaci Ekomisaře, protože to je člověk v posici, která která mu umožňuje obracet v skutky to, co pan místní president může jen válet mezi pysky. Naopak, dnešní presidentství Klausovo je důkazem, že "ten pán, co jde před práporem" může i bez právních instrumentů manipulovat vnitřní politiku i tak, že svým myšlením přímo napadá základní princip zastupitelské demokracie - právo vítěze vládnout. Nebudu tu pitvat VK, jen obecně poukážu i na to, že podobně se choval s tragickými následky i Beneš. Zdá se, že nastavení presidentství jako úřadu, který nekoná, tudíž nezodpovídá, ale může zneužívat své váhy v očích lidu k tomu, aby rozhodování volených účinně ovlivňoval, je nešťastné. Sám si nad následky ručičky umyje, odpovědnost žádnou přeci nenese - to vláda. Je to v podstatě jedno, jestli vládě "kecá do díla" Sámer, Klaus, Vladko nebo jiný král popularity s pečetí výsledků nějakého toho "průzkumu mínění" pomocí sms. Domnívám se, že lépe než se zabývat úskalím volby lidového chytráka (nebo Blanického rytíře, chcete-li), bylo by lepší tuhle funkci zrušit a věnovat daleko více úsilí tomu, abychom mohli volit komisaře v EK. Pak se výslednicí politických kšeftů nestane autistický Špidla, který do Brusellské komise vnesl konečně názor fronty z Jindřichohradeckého pracáku.

čtenář 12.3.2007 8:24

Re: Ještě trochu humoru...

Naprostý souhlas, přímá volba úplně posunuje princip výběru. Jen náhodou se stane, že populární herec se může stát dobrým státníkem (Reagan, Schwarzeneger?), je též mnohem větší možnost manipulace voličů, než při nepřímé volbě (Jelcyn při svém 2. znovuzvolení začínal na pár procentech preferencí, ale zatancoval v televizi a bylo to, i když pak z toho dostal infarkt), atd. Presto Klaus své vysoké preference pro přímou volbu může využívat k manipulaci stran, které budou mít obavy, že by je přímá volba odstavila. Jinak nás od ní pánbůh ochrániti ráčej.

ll 12.3.2007 8:23

No přece lidovci. Vypustili zkušební sondu článkem svého místopředsedy.

A stojí za přečtení. Tedy ten článek. A CV autora.

ll 12.3.2007 8:08

Přímá volba lepší? Ale jděte

To by teprve tekly potoky špíny a zajisté velmi výnosný kšeft pro PR agentury. Stačí se podívat k sousedům do Polska či do vzdálených USA.

M. a m i Z 12.3.2007 8:04

Pane Mlédek,

jestli bude "Hledání protikandidáta vůči Klausovi obtížné", tak určitě ne kvůli kLausovým kvalitám, ale hlavně kvůli ubohosti českých novinářů. Právě skončila na Janečkově veřejné službě PR akce za další Profesorovu zbytečnou šunku a Železný jr. kladl otázky, které byly zřejmě schváleny jeho otcem, protože se nedokázal zeptat ani na demostraci ubohosti kLausových poskoků při obsazování Katedrály, natož na kLausovo mínění k Ústavu paměti národa, čímž by se alespoň na chvíli dotkl roviny, ve které by se měl skutečný president pohybovat a nešaškoval by s neevropskou povrchností jako kLausův PR agent při předvolební agitce.

terra 12.3.2007 7:29

Re: Ještě trochu humoru...

R^R^

Vsejasny(olbrajt) 12.3.2007 6:54

Re: Re: Re: Re: pěkný článek

Protoze (v politice) dobrej rath neexistuje, tak jeho cena musi byti nevycislitelna. Nicht war ?

Vsejasny(olbrajt) 12.3.2007 6:47

Re: Re: Re: Halík?!?

Mile frustrovane astro.

Mate pravdu, ze mate co si zaslouzite. Vzdyt uz svuj prispevek jste zacal naprostou blbosti. Ja jsem napr. "rimsky katolik" a nesnazim se urvat, co se da a i ty posty nejvyssi mi mohou byti ukradeny (predstavte si, ze bych musel vladnout takovym hovadum, jake zde bohuzel representujete i Vy). 8-o

Ony ty dve generace prosle komunismem ten stav take i Vaseho (bezdeky komunistickeho)mysleni, jeste zde dosti dlouho budou udrzovat (dokud nevymrou).

PS. Doufam, ze si zde me vyroky take radne "prostudujete", i kdyz (opet Vas zde naprosto zcela a jasne ujistuji) o ten post nejvyssi se uchazet nehodlam. ;-)

M. Gebauer 12.3.2007 6:28

Kdo vytváří obraz země.

Nevím, ale jsem přesvědčen o tom, že tato země, známá jako ráj korupce, jako země, kde letitým neřešitelným problémem jsou kupř. pražští taxikáři, ta země se značně zastaralou a špatnou sítí nejen dálnic a dalšími donebevolajícími hříchy může mít jako presidenta bez  "ztráty kytičky" opravdu kohokoliv. Třeba i paní Wolfovou. Nakonec nejvíc o páně Klausově povaze svědčí jeho ohlášená kandidatura na další funkční období. Myslím si, že též spousta lidí uvažuje velmi, no, přízemně, volá-li po přímé volbě presidenta. To, jak ji poslanci zase "zmastí" reflektuje i úroveň parlamentu.   

astro 12.3.2007 6:23

Re: Re: Halík?!?

Ještě jste nepochopil, že se římští katolíci snaží  urvat, co se dá, včetně nejvyšších postů? Když se "spravedlivě" -jak jinak? rozhořčují, že by kostel měl patřit církvi (a náklady platit i nevěřící), už se nezmiňují, že chtějí zároveň 15 dalších lukrativních budov atd... Peníze jsou až na prvním místě :-)) Bohužel si uvědomme, že se lidí na názor nikdo ptát nebude. Naopak. Lidovci i zelení mají strach, že by ledacos neprosadili. Proto přímá volba prezidenta nebude - zrovna tak, jako nebude referendum o americkém radaru. Podle těchto nafoukaných cápků ( ale zvolili jsme si je sami) jsme hloupí a nesvéprávní, takže... Jen mi nejde do hlavy, proč nikdo nepoukáže na ústavu, kde je např. jasně dáno, o čem by se mělo rozhodovat v referendu. Přítomnost cizích vojsk je tam jmenována (kašlou tedy naši vládnoucí na ústavu?).O přímé volbě prezidenta tam bohužel nic není. Stejně by ji nedovolili dle hesla: Bližší košile než kabát -tedy v tomto případě- kdo nám půjde na ruku? Jsou však naivní ti, kteří se domnívají, že na to volbou různých "Švarcenberků" dojde. Stejně jenom posloužíme. Dlouho jsem měl výhrady vůči panu Klausovi. Jako prezident, který má být úředníkem - a to je mu asi blízké- je však lepší než "ulítnutý humanista" Havel. Vlastně se žádného velikého průšvihu nedopustil. Média mu podsouvají, že je proti EU: Prostudoval jsem si jeho výroky. Není. Jen chce  pro nás stejné podmínky a to, aby si naši ministři přečetli, co vlastně podepisují.Ač ho tedy pro jeho způsob komunikace "nemusím" , z lidí, o kterých se mluví jako o kandidátech na prezidenta (Buzková, Halík, Pithart...) bych nezvedl ruku ani pro jednoho a raději bych bral jeho, kdyžrozumné jméno dosud nepadlo. Já vím, že stejně jde jenom o reprezentaci. Vždyť moc má v tomto státě parlament. Při volbách do parlamentu bychom měli více přemýšlet. Mně osobně by více vyhovovalo, kdyby se volily osobnosti, nikoli strany. Na to také parlament nepřistoupí. Co naděláš... Máme , co si zasloužíme.  ¨Stejně mě to štve.