3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Hledá se prezident

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 12.3.2007 19:43

Re: Re: Tak jako před skoro pěti lety,tak i nyní....

To je ( resp. by byl ) v tomro ohledu poměrně vyrovnaný duel. Klaus možná ucrží myšlenku do oběda.

HVB 12.3.2007 22:55

Re: Tak jako před skoro pěti lety,tak i nyní....

Výborně!Předpokládám,že máte na mysli spolutvůrce naší 'ustavy.A víte,že tento komunisty ceněný  ¨ustavní prá'vník se nadšením zajíkal nad dokonalostí sovětských 'ustav,které přednášel na UK?Dnešní jeho zjev a chování,to jsou jen mimikry starého komunisty.Myslím ale,že si dodnes po večerech předčítá v materiálech sovětské prokuratury.Inu - co se v mládí naučíš....

zoch 13.3.2007 2:19

Re: Re: Tak jako před skoro pěti lety,tak i nyní....

Zdravím !

Pokud srovnám Prognostický Ústav AV .....Pokud tam někdo nebyl ve straně,musel být někde jinde a Vy jistě tušíte,co mám na mysli. A pro ty,kteří to nezažili lze jen špitnout,že by se mohlo jednat i o rezidenty a to například nynější FSB. Nakonec : některé náznaky by tu byly !

HVB 13.3.2007 14:35

Re: Re: Re: Tak jako před skoro pěti lety,tak i nyní....

Rovněž zdravím a vcelku i souhlasím.Nicméně falešný kukuč moudrého starce nepovažuji pro danou funkci za dostatečnou kvalifikaci.

tich@dohoda 12.3.2007 8:59

jinak k clanku samotnemu, at to klidne dela zase soudruh Klaus

nebo treba nekdo jiny, je to skutecne jedno, on ten prezident ve skutecnosti skutecne je jen "kladec vencu" takovy "nahradni radni s hlasem poradnim" . Ja bych preferoval nejakeho/nejakou hezky vyhlizejici osobu s peknym prednesem, primerene inteligentni, co ten venec dokaze polozit na urovni, eventualne za svetel kamer parafovat nejakou smlouvu. Nejlepe nekoho z hereckeho prostredi, ti k tomu maji predpoklady a za nejakych 30K cistyho + pozitky si myslim by to nekdo rad vzal. Danovy poplatnik by usetril a navic by soudruh/zka prezident byl fotogenicky :-) Cest

Karel 22 12.3.2007 9:48

Re:......Ja bych preferoval nejakeho/nejakou hezky vyhlizejici osobu s peknym prednesem, primerene inteligentnii

Nebo taky s pěkným poprsím. Což někdy může být v rozporu s přiměřenou inteligencí. Teď jsem si jen tak vzpomněl na Buznu - tajnou prezidentskou favoritku KSČSSD.

David Werner 12.3.2007 20:15

Re: Re:......Ja bych preferoval nejakeho/nejakou hezky vyhlizejici osobu s peknym prednesem, primerene inteligentnii

Tu vopici?

PRASI DENT 12.3.2007 8:49

MÁM ZA TO

 ŽE oficielně potvrzený předpoklad, že Meteorisimus chce být opět JEDNIČKOU ve státě, je hozeným SOUSTEM v rámci CHLEBA a HER.....Má rozpoutat v podstatě předčasné diskuze KDO, když ne ON a krom utužení jistého náskoku, pak zastřít řešeníé skutečných problému státu....Dnes ve svém populizačním RANÍČKU se svou knihou knih si liboval nad rozřešením patové situace a opěvoval svůj přínos k tomuto....O předčasných volbách, které by skutečně vyřešily v podstatě stále patovou situaci - ANI ZMÍNKA....

olaf 12.3.2007 9:55

Re: MÁM ZA TO

koukam, ze se Vam ten caps lock zapina pri stisknuti mezerniku mene casto. Jen tak dal. Za cas treba budete psat normalne...

Jenda 12.3.2007 11:07

Re: MÁM ZA TO

Mile capslockove presidentě, jestli jste si nevsiml tak clanky na tema pristi prezident vychazi uz tri roky. Uz tri roky ruzni poblitologove vyrvavaji, ze to nebo ono Klaus dela nebo rika jenom proto aby byl za 4,3,2,1 roky znovu zvolen prezidentem. Ale do vam predcasne neprislo, ze?

tich@dohoda 12.3.2007 8:49

drahy "vsejasny(olbrajt) mel byste pochopit, ze pokud dobrovolne jste nejake parte

tak zakonite na vas pada i povest/reputace te party. Ono i mezi komousi se nasli slusni lide ale v obecnem povedomi komous byl a je grazl, tedy ta povest padla i na ty slusne. Ve vasem pripade je to jeste daleko horsi, protoze horsi nez katolik, to uz zkratka nic neni a klidne byt slusny clovek ale patrite do party tech nejvetsich grazlu. Vite kecy typu, ja jsem slusny clovek a s temi nahore ja nemam nic spolecneho, myslenka je dobra, ty si nechte do kostela, tim ze se hlasite ke katolikum, tak na vas take pada zodpovednost za lumparny katolicke cirkve, coz plati obecne i o clenech a priznivcich politickych stran. Pokud Klaus/ODS kradla a ja je budu podporovat, tak podporuju lumparnu a muzu byt ten nejslusnejsi clovek na zemi, to plati o socanech a tech dalsich jakbysmet. Lumparna se nema podporovat a strasak, ze kdo nevoli,voli komunisty ten ja neberu, prece kvuli tomu nebudu volit jine grazly, obcas  jeste horsi nez byli ti komousi Cest :-)

oakman 12.3.2007 8:37

Klaus nebo Sámer? Nakonec vyhraje Kabát!!

Vážení, zamysleme se nad prázdnotou úřadu, o kterém je řeč. Sám VK se kdysi pejorativně nechal slyšet o "úřadu potřásání pravicí a kladení kytic". President je vnímán jako otec vlasti, nástupce na trůnu a přitom je to jen státní oleandr, který dekoruje různé stafáže. Jeho výkonná moc je téměř nulová, jeho funkce při rigorosním dodržování ústavy čistě papírová, jeho faktický mandát mu nedává šanci cokoliv protlačit sněmovnou bez vůle poslanců, čehož jsme byli i svědky. V EU je vůbec otázkou, zda by se zájem lidu neměl upřít více k nominaci Ekomisaře, protože to je člověk v posici, která která mu umožňuje obracet v skutky to, co pan místní president může jen válet mezi pysky. Naopak, dnešní presidentství Klausovo je důkazem, že "ten pán, co jde před práporem" může i bez právních instrumentů manipulovat vnitřní politiku i tak, že svým myšlením přímo napadá základní princip zastupitelské demokracie - právo vítěze vládnout. Nebudu tu pitvat VK, jen obecně poukážu i na to, že podobně se choval s tragickými následky i Beneš. Zdá se, že nastavení presidentství jako úřadu, který nekoná, tudíž nezodpovídá, ale může zneužívat své váhy v očích lidu k tomu, aby rozhodování volených účinně ovlivňoval, je nešťastné. Sám si nad následky ručičky umyje, odpovědnost žádnou přeci nenese - to vláda. Je to v podstatě jedno, jestli vládě "kecá do díla" Sámer, Klaus, Vladko nebo jiný král popularity s pečetí výsledků nějakého toho "průzkumu mínění" pomocí sms. Domnívám se, že lépe než se zabývat úskalím volby lidového chytráka (nebo Blanického rytíře, chcete-li), bylo by lepší tuhle funkci zrušit a věnovat daleko více úsilí tomu, abychom mohli volit komisaře v EK. Pak se výslednicí politických kšeftů nestane autistický Špidla, který do Brusellské komise vnesl konečně názor fronty z Jindřichohradeckého pracáku.

badaxe 12.3.2007 8:49

Re: Klaus nebo Sámer? Nakonec vyhraje Kabát!!

Myslím že jste zapoměl (schválně? ) na jednoho krále popularity, tedy V.Havla, který kecal do všeho a nerozuměl ničemu (typický brouk pytlík) právě od něj se odvíjí typ prezidentství prosazujícího partikulární zájmy (třeba svých kamarádů Rumla a spol), na Beneše dnes nikdo ani nevzpomene, je spolehlivě zasut pod vrstvou bolševických "prezidentů", Havel ale svým kecáním do všeho naopak tuhle módu zavedl.

PRASI DENT 12.3.2007 9:01

Re: Re: Klaus nebo Sámer? Nakonec vyhraje Kabát!!

 Naopak se domnívám, že Havel svou nepřipraveností, nerozhodností a ovlivnitelností, což pochopil zřejmě až když bylo POZDĚ, DOPOMOHL kLAUSOVÝM HOCHŠTAPLERŮM, zavést v zemi pořádky dle jejich GUSTA, TAKŽE si ROCHNÍME V KORUPČNICKÉM ráji, kde podvod, lež a nesolidnost - DOMINUJE.....

olaf 12.3.2007 9:53

Re: Re: Re: Klaus nebo Sámer? Nakonec vyhraje Kabát!!

neudrzite ruku na shiftem, nebo se vam pri stisknuti mezerniku nahodne zapina a vypina caps lock?

To co pisete ani rozvadet nebudu. U ta forma o mnohem vypovida...

Jenda 12.3.2007 11:04

Re: Klaus nebo Sámer? Nakonec vyhraje Kabát!!

Zkuste si to po sobe precits a zamyslet se (ja vim, bude to bolet) jestli si nahodou neodporujete.

Mimochodem vy radsi nic nepitvejte.

ll 12.3.2007 8:08

Přímá volba lepší? Ale jděte

To by teprve tekly potoky špíny a zajisté velmi výnosný kšeft pro PR agentury. Stačí se podívat k sousedům do Polska či do vzdálených USA.

Derik 12.3.2007 11:02

Re: Přímá volba lepší? Ale jděte

Tak to je potom nejlepsi zrusit volby uplne? Paroubek prece nejlip vi jake ma kdo a na co kadrove predpoklady?

Skoda vic duverujete stranickym predsedum a sekretariatum nez obcanum. Kdyz obcane dokazou volit poslance na sestaveni vlady a tvorbu zakonu, tak nevidim nejmensi duvod proc by obcane nedokazali zvolit prezidenta.

M. a m i Z 12.3.2007 8:04

Pane Mlédek,

jestli bude "Hledání protikandidáta vůči Klausovi obtížné", tak určitě ne kvůli kLausovým kvalitám, ale hlavně kvůli ubohosti českých novinářů. Právě skončila na Janečkově veřejné službě PR akce za další Profesorovu zbytečnou šunku a Železný jr. kladl otázky, které byly zřejmě schváleny jeho otcem, protože se nedokázal zeptat ani na demostraci ubohosti kLausových poskoků při obsazování Katedrály, natož na kLausovo mínění k Ústavu paměti národa, čímž by se alespoň na chvíli dotkl roviny, ve které by se měl skutečný president pohybovat a nešaškoval by s neevropskou povrchností jako kLausův PR agent při předvolební agitce.

Jenda 12.3.2007 11:01

Re: Pane Mlédek,

Aha, chapu. Ovsem chovani cirkevnich poskoku vam trapne neprijde ani nahodou, ze? Mimochodem predpokladam, ze kdyz zmoknete tak za to taky muze Klaus ...

M. Gebauer 12.3.2007 6:28

Kdo vytváří obraz země.

Nevím, ale jsem přesvědčen o tom, že tato země, známá jako ráj korupce, jako země, kde letitým neřešitelným problémem jsou kupř. pražští taxikáři, ta země se značně zastaralou a špatnou sítí nejen dálnic a dalšími donebevolajícími hříchy může mít jako presidenta bez  "ztráty kytičky" opravdu kohokoliv. Třeba i paní Wolfovou. Nakonec nejvíc o páně Klausově povaze svědčí jeho ohlášená kandidatura na další funkční období. Myslím si, že též spousta lidí uvažuje velmi, no, přízemně, volá-li po přímé volbě presidenta. To, jak ji poslanci zase "zmastí" reflektuje i úroveň parlamentu.   

Derik 12.3.2007 5:04

Prima volba by byla nejlepsi pro spolecnost

Poslanci a predsedove stran by namisto politikareni, zakulisnich dohod, predvadeni se, kadrovani, hrani se na jazycky, atd. mohli usetreny cas venovat na vylepseni pravniho prostredi a na reformni zakony.

Olda 12.3.2007 3:19

Ještě trochu humoru...

Živě si představuji, jak by taková přímá volba u nás dopadla. Ucházet se bude dejme tomu pět kandidátů (Karel Gott, Ferda Mravenec, soudruh Paroubek, Džamila a Pepa Nos). Voleb se zúčastní 50% všech oprávněných voličů. V prvním kole vypadnou tři kandidáti, postoupí dva. K druhým volbám se dostaví už jenom 25% voličů, ostatní odjedou sekat trávu na chatu, a zvolený prezident vyhraje vysokým náskokem s 51%. Zvolilo ho tedy nějakých 13% voličů. To by bylo ve všech novinách řevu, že ho 87% lidí vůbec nevolilo a tudíž ani nechtělo! Soudruh Paroubek by vyzýval pro nedemokratičnost výsledku voleb k okamžitému odstoupení, ani ustaraný Moravec by to v neděli poté v poledne nerozdejchal. Následně by v parlamentu vznikl přílepek na změnu volebního zákona k zákonu o povinném ochlazování Zeměkoule a renomovaní právníci by v TV hlasovali o svých názorech na výklad Ústavy.

AndyO 12.3.2007 4:03

Re: Ještě trochu humoru...

soudruh Paroubek by vyzýval ovšem jen v případě, že by volby nevyhrál, v opačném by byl ticho jako pěna. Takže jakej humor ? Smutná realita. Návrhy některých jedinců ( viz takřka osmdesátiletý Mašín) jsou dost děsivé. Nakonec by vyhrál nějaký Kožený ( kdyžmězvolítedámvámdesettisíc) a mohl by za to zase ten Klaus.

terra 12.3.2007 7:29

Re: Ještě trochu humoru...

R^R^

čtenář 12.3.2007 8:24

Re: Ještě trochu humoru...

Naprostý souhlas, přímá volba úplně posunuje princip výběru. Jen náhodou se stane, že populární herec se může stát dobrým státníkem (Reagan, Schwarzeneger?), je též mnohem větší možnost manipulace voličů, než při nepřímé volbě (Jelcyn při svém 2. znovuzvolení začínal na pár procentech preferencí, ale zatancoval v televizi a bylo to, i když pak z toho dostal infarkt), atd. Presto Klaus své vysoké preference pro přímou volbu může využívat k manipulaci stran, které budou mít obavy, že by je přímá volba odstavila. Jinak nás od ní pánbůh ochrániti ráčej.

Hogofogo 12.3.2007 0:57

Přímá volba

Přímá volba mi zřejmě ukázala jak se vytváří superpopularita V. Klause. I pro absolventa základní školy musí být podivné jak vysoké procento levicově smýšlející populace hodnotí Klause kladně.  

PetrH 12.3.2007 1:55

Re: Přímá volba

Možná, kdybyste si dodělal aspoň učňák, byste se tolik nedivil...

PetrH 12.3.2007 0:36

Halík

mi byl sympatický jako disident, člen "podzemní církve". A dokud mluvil o morálce, i třeba morálce politiků. V okamžiku, kdy začal hlásat, že určité politické uskupení má na morálku patent, se u mě přešaltoval z kněze a filozofa na politika a politikáře. Někam na úroveň Kühnla, Mlynáře nebo nedejpánbůh... no, radši nejmenovat!

Vsejasny(olbrajt) 12.3.2007 1:55

Re: Halík?!?

Kdo to prisel s tim Halikem ? Doufam, ze ne on sam a ani zadny katolik. Vzdyt Vatikan je zcela jasny v tom, ze nikde na svete zadny knez (ani toho vyssiho sveceni) nesmi se uchazet o zvoleni do zadneho politickeho uradu.

Takze ani takovy Monsignor Sramek by dnes si neskrtl, Plojhar by svuj kolarek musel nejdrive zamenit za stranicky odznak (coz nakonec vlastne udelal) a i takovemu Tisovi by to dnes zachranilo holy zivot.