29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stana 25.1.2010 8:06

Proc ted Haiti

Nasla se totiz v karibiku ropa mnohem vic nez Vevenezuele. Proto to zemetreseni (a opakovane, aby to nevypadalo tak okate) muselo prijit. Prijde tak kamkoli, kde to bude treba, a i s vojaky. Trening na Iran.

Stana 22.1.2010 6:24

Proc ted Haiti

Nasla se totiz v karibiku ropa mnohem vic nez Vevenezuele. Proto to zemetreseni (a opakovane, aby to nevypadalo tak okate) muselo prijit. Prijde tak kamkoli, kde to bude treba, a i s vojaky. Trening na Iran.

p 20.1.2010 21:57

p

kocour 18.1.2010 21:30

zachrana kocky ...

Co je na tom prekvapujiciho ? Deje se dnes a denne. Zachranuji se kocky, psi odhozeni autem....., za pouziti techniky s nemalymi naklady .....

nicmene, cerny bezdomovec na 43. ulici, lezici v sajrajtu pod prave dokoncovanou stavbou, se necha lezet.

A nikoho to neprekvapuje, a prece to tak vymluvne ukazuje dnesni moralku

Roman 19.1.2010 1:19

Re: zachrana kocky ...

Přečetl jsem zde tolik odsudku proti chování psů a koček že se musím také připojit. Lidé si POVĚTŠINĚ pořizují pejska pro své děti, to povětšině zdůrazňuji neboť vidím co vidím. Další jsou osamělí důchodci kteří si jej pořídí jako společníka. Nebo jako já kdy můj "spratek" pořád chtěl pejska že jsem mu ho nakonec koupil, jenže ouha, za čas ho omrzel a na mě zůstalo že jsem se o psa musel starat sám. Jistě, bylo i řešení ho vyvést za město nebo rovnou hodit do popelnice ale to dělá jen zamindrákovaný úchyl. No a co se týče znečistění ulic, pak záleží pouze na zodpovědnosti majitele zvířete. Ostatně nezodpovědnost je asi Česká vlastnost, jinak by asi tolik lidí nevolilo komunisty a jím podobné, to už bude asi v naší povaze. Na závěr bych chtěl říci, že proti domácím psům brojí především ti, kteří děti nemají, nebo jsou dokonce  neplodní tudiš zatrpklí. Konec konců i radnice z poplatků si přijde na své.

honzak 17.1.2010 17:37

jen zdánlivě mimo misku

Dneska jsem kromě uklízení sněhu doma (Černošice) byl užít vnoučata na Kladně. I tam se uklízel sníh. Jak strojně (magistrátní multikára jezdila jak divá), po ní sem-tam nastoupili maníci s hrably a před "svými" domy vypucovali chodník načisto. Ale proč to píšu - Kladno je cikánské město (V PENNY je víc Cikánských prodavaček než "bílých") a neviděl jsem JEDINÉHO CIKÁNA S HRABLEM! Bude to asi stejný problém jako na Haiti...

Jo, jedna z těch Cikánek mě sqěle navedla k regálu s máslem, které jsem za živého Boha nemohl najít :-)! Nejsem rasista, jen realista.

vicenzo 17.1.2010 17:39

Re: jen zdánlivě mimo misku

A víte, kolik cikánů vlastní v Kladně nemovitosti?

honzak 17.1.2010 18:13

Re: jen zdánlivě mimo misku

nevím. Ale vím kolik Cikánů bydlí v panelákách v Kročehlavech. Ale uklízeli jen "bílí".

Jakub S. 17.1.2010 18:13

Re: jen zdánlivě mimo misku

- a proč jim nedá magistrát nůž na krk - ? Ultimátum? É nabídku bezva nekvalifikované a ořitom oceněné práce. Proč?

čtenář 17.1.2010 19:51

Re: jen zdánlivě mimo misku

Existuje totiž taky ekonomie, rozpočet města, atd. Prostě, má dati ----- dal.

moonshine 17.1.2010 23:35

logika pane!

Protoze jsem nezahlidl cikana s hrablem (vedeckou metodou "kuk sem kuk tam"), tak na Hiati jsou to vsechno  - abych pouzil eufemismu z vcerejsiho vecera - liny vopice.

Jojo, *nejste* rasista, ani zdalnive mimo misu.

jája 18.1.2010 17:06

Re: jen zdánlivě mimo misku

je ostudný váš rasismus tváří v tvář takové příšerné tragedii. Haitio je sice první černošská republika, ale nečtu tady, že Francie ji přinutila skoro stiopadesát let platit škodu, která údejně Francii vznikla tím, že se osvobodila, Američani udržovali při životěš vražené diktátory /papa Duc a syn)¨a legálně zvolený prezident Ariastide proto, že chtěl sociální reformy byl celkem dvakrát avsžen puče, který stejně jako v ten v Hondurasu USA zas tak nevadil. Za všechno byla Haiti nucena platit a to nejvíce Francii a USA. Nyní je USA oklupována, jak jinak nazvat situaci, kdy se vylodí armáda aniž by vše zkonzultovala či aspoň opznámila nynějšímu prezidentovi? Jo a Aristide je ve vyhnanství dosud. Chtěla bych vidět vás, jak kultivovaně po takové hrůze tvářív tvář smrti hladem a infekcí dáváte ve frontě přednost starýn a dětem.

emil 17.1.2010 16:55

lsamozřejmě je hrozné co se na haiti stalo

odhodímeli multi kulti brýle,je jasné,že je to vina především samotných obyvatel.měli možnost si vybrat cestu k prosperitě,bud po vzoru usa nebo evropy.vybrali si africkou.jen jeden příklad v r.1950 měli 3miliony obyvatel,loni 10

jan 17.1.2010 17:17

Re: lsamozřejmě je hrozné co se na haiti stalo

oni (jejich předci) tam byli násilím dovezeni, a na ostrově žádnej vzor neměli šanci poznat 

honzak 17.1.2010 17:31

Re: lsamozřejmě je hrozné co se na haiti stalo

He? Oni haitští černoši nemají televizi? Oni nevědí, jak se žije několik set km od jejich baráku (v USA)?

V tom případě jsou to ovšem primitivové.

emil 17.1.2010 18:43

Re: lsamozřejmě je hrozné co se na haiti stalo

haitské elity jezdily jak do usa,tak do evropy.mimo jiné tam bylo repatriováno tisíce osvobozených otroků z usa,mnozí  měli dobré vzdělání.zrovna tak bylo repatriováno velké množství černošských elit do libérie.výsledek není vidět

badaxe 17.1.2010 20:08

Re: lsamozřejmě je hrozné co se na haiti stalo

Tak fajn, pojďme ke "kořenům", ti ubozí černoušci dovezení na Haiti odpornými francouzskými otrokáři, by kdyby je ti lumpové nekoupili od jejich soukmenovců skončili v kotli a pupku nějakého stejně černého, leč úspěšnějšího válečníka. Už si jednou uvědomte že ty "ubohé" černoušky nelapali ti bílí oškliví otrokáři, byl to výsledek místních válek, buď je koupili bílí, nebo arabové (ti to mimochodem v Sůdánu dělají dosud). Takže nejde o ubohé otroky, jde o to že je to líná sebranka, nic víc a nic míň. Ve vedlejší části stejného ostrova, stejní otroci (akorát byli v otroctví déle) solidně prosperují, čím to milý jane, že jedni otroci mají solidní zemi s fungující ekonomikou, stát který je docela úspěšný na tamní poměry, má nemocnice a ti vaši ubozí víc jak 200 let svobodní lemplové mají houby? Že by nějaké woodoo? Na ostrově vy žvanile mají vzor, nikoli jak melete vy, mají vzor hned za hranicí, jenže to by museli začít pracovat, ne čekat s nataženou rukou, nebo unášet lidi pro výkupné. Vzorem by jim mohla být sousední Dominikánská republika, proč si ji za vzor nevezmou? Proč vy jste tak hloupý že píšete nesmysly o vzoru, když jeden ostrov sdílí nejhorší a naopak jedna z nejlepších zemí oblasti?  

Jenda 17.1.2010 21:25

Re: lsamozřejmě je hrozné co se na haiti stalo

Oni jedni otroci sve kolonizatory vyvrazdili, kdezto druzi se i s nimi odtrhli. A uz delsi dobu se s nimi mixuji.

Hlavne aby to dominikancum vydrzelo! Bude to tezke, i kvuli tomu zemetreseni. Ono sice v Dominikanske skoro zadne skody nezpusobilo, ovsem i tak je prijde na pekny prachy. Potravinova pomoc, nekolik mobilnich nemocnic, tisice osetrenych v nemocnicich po pulce statu, mobilizovana policie a vojaci ... a jeste hrozi, ze spousty tech osetrenych bude chtit zustat, ze se pres hranici pokusi propasirovat spousta tech, kteri vlastne se zemetresenim nemaji nic spolecneho.

jája 18.1.2010 17:11

Re: lsamozřejmě je hrozné co se na haiti stalo

vyhledal jste už lékaře? vy vzore, Černí afričané mělii kulturu nejméně tak dlouho jako bílí. Na co krici jsme mi běloši hrdí? na ty miliardy mrtvých ve všech dobyvačných, náboženských a jiných válkách? U nás jednou nasněží a republika je auf, ale radili bychom jiným v tak příšerné situaci, že měli zůstat otroky.

kocour 18.1.2010 21:23

Re: lsamozřejmě je hrozné co se na haiti stalo

soudruhu badaxe (what the hell is it ?), z tveho 'prispevku' cisi na hony nejen tva nebetycna pitomost, ale i zoufala neznalost subjektu, o nemz tak zasvecene pises. Byl jsem na Haiti na dovolene v 80. letech, a jako vzdy, nez jsem nekam jel, jsem zbezne prostudoval historii naroda. Doporucuji, v teto souvislosti, knihu manzelu Heinlovych "Written in Blood", neb jeden z cestopisu R Haliburtona, ktery ostrov navstivil ve 30. letech. - Byla to jedina zeme, kde jsem si kladl otazku - kdybych nejakym rizenim osudu skoncil v teto zemi, jak bych se uzivil ? Navzdory znacnemu vzdelani a zkusenostem, ktere by mi tam byly naprosto k nicemu. - Lini ? Vsichni se snazili se nejak uzivit. Prodejem suvenyru, Na trzich, kde prodavaji plasticky junk, koupeny na Puerto Ricu (nechal jsem tehda na sebe v San Juanu napsat kufr jedne Haitanky, ktera jich mela 17). V Port au Prince se nam vnutil pruvodce, za $ 7 na den, coz je nekolikanasobne mene, nez by uctovala cestovni kancelar. Videl jsem deti, ktere mely byt ve skole, prodavat drevene vazicky a misticky. Z podobnych jiste mohou vyrust zdatni prumyslovi manazeri. Jenze, je to trochu obtizne. 90 % obyvatel jsou tzv 'noir', chudi, vlastnici zhruba 10 % zeme. A 10 % misencu vlastni 90 % zeme. Prumysl ? Zanedbatelny, nezamestnanost jiste pres 50 %. Zemedelstvi ? Puda pomerne spatna, na svazich smyta po vykaceni lesu. A prece byla jeden cas Haiti velmi bohatou zemi - za vlady diktatora krale Christopha. A ma z te doby radu pamatek - vypaleny Sans Souci, postaveny kdysi ve stylu Versailes, a nejvetsi pevnost v Jizni Americe, Citadel, postavenou v ocekavani navratu Francouzu, z niz nebylo jedinkrat vystreleno ...

Cti, soudruhu, cti, jak uz ti rikal soudruh Lenin

Josef 17.1.2010 16:36

Do prdele s Haiti

 Při čtení tohoto članku mi pan šafránek hnul tak akorát žlučí.Na Haiti se můžu klidně vysrat.Ať tam na ně padaj třeba opice.Starejte se o čechy.

Yurri 17.1.2010 19:48

Re: Do prdele s josefem

Josefe - můžu hádat? Komouš,fašoun - nebo jenom jeden typickej,vychcanej a primitivní čecháček s panděrem,mastnou bradou a vychlastaným mozkem..?

badaxe 17.1.2010 20:26

Re: Do prdele s josefem

Yurri, mohu hádat? Levicový "inteligent", antifa nebo jiná podobná užvaněná netahavá svoloč? Nebo jen prostě ušmudlanec s vyhuleným mozkem a mastnými dredy?

zk 17.1.2010 20:51

Re: Do prdele s josefem

Zato ty budeš nějaký multikulti, vychlastenej mozek s dredy na hlavě a smečkou čoklů....

Josef 18.1.2010 11:44

Re: Do prdele s váma

Bububu.Dsný keci od bandy debilů.Pošlete si dvacku na Haiti.A dál si hrajte na chytráčky.

J. Řežábek 20.1.2010 10:46

Re: Do prdele s váma

.

razimm 17.1.2010 14:24

pane Šafránku

místo psaní tohoto článku jste měl poslat nějaký ten meloun, ale ze svého.Ono z cizího se lehko rozdává.A on by se tam nikdo moc nehrnul,jsou tam totíž a né bezvýznamné sekty lidojedů a hrozný bordel.Na světě je tolik neštěstí,že pokud bychom hodlali každému přispívat ,tak sami umřeme hladem.Nic ale nebrání vačí iniciativě jim pomoci.

ramon 17.1.2010 14:50

Re: pane Šafránku

souhlas, raději dám 100 Kč na ty pejsky než těm ""chudákům"" lidožravcům

zk 17.1.2010 20:52

Re: pane Šafránku

souhlasím s Vaším názorem, pan Šafránek je buď dosti hloupý nebo naivní...

jan 17.1.2010 12:35

od počátku své existence se Haiti nacházela ve velkých problémech. Francie požadovala za uznání nezávislosti a připuštění na světové trhy obrovské odškodné a i otrokářské Spojené státy se rozhodli zemi, kterou vedli osvobození otroci, přiškrtit. Následovala tak série převratů, intervence Británie, Německa a USA roku 1914, americká okupace v letech 1915 až 1934 a pozdější diktatura rodiny Duvalierových v letech 1957 až 1986, která s sebou přinesla další desítky tisíc mrtvých. Na začátku devadesátých let se zdálo, že se na Haiti blýská na lepší časy, opak byl ale pravdou. V prosinci 1990 vyhrál drtivou většinou první demokratické volby v historii levicově orientovaný „kněz chudých" Aristide Aristide nastoupil v únoru 1991, ale už v září stejného roku byl svržen krvavým pučem bývalých stoupenců diktátorského režimu potichu podporovaného Spojenými státy, jimž se radikálně levicový politik na ostrově u amerických břehů nepozdával Aristide tak odstoupil a odešel do exilu, situaci v zemi se však nepodařilo stabilizovat a země navíc trpěla pod embargem OSN. USA nakonec přikročili k přímé intervenci a roku 1994 vyslali na Haiti 20 tisíc vojáků. Haiti se nyní nachází uprostřed začarovaného kruhu. Přírodní katastrofy a špatná politická situace způsobují chudobu a kvůli ní zase lidé spotřebovávají veškeré stromy na podpal a bydlí ve špatně postavených domech, které se při zemětřeseních nebo hurikánech snadno bortí.