19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emp 1.3.2007 10:55

Re: A zatímco se tady přete o energetickou koncepci státu,

byl jste někdy v nějakém technologickém provozu?

Petr Kiebel 1.3.2007 10:54

Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu....

Souhlasím,jen mi připadá poněkud předražená a s tím mám trošku morální problém..ale musím uznat, že spousta lidí spíš uvěří,že ho vyléčí čistá voda za 5000 kč,než za 10 kč

Emp 1.3.2007 10:53

Re: Re: Re: Re: to se mi snad jenom zdá,

terorismus škrtám, je to skutečný nesmysl, jde jen o strašáka bez opodstatnění. Ale chápu, že to někdo takto vnímá. druhá věta souhlas,  posladní věta ... ono to dopadne ankonec tak, že od nás koupí odpad Rus. Počkejte pár let... (to nemá být propaganda, ale fakt)  Jinak u jaderné elekřiny vidím itu přidanou hodnotu... narozdíl třeba od energie z fofrníku

Kotec 1.3.2007 10:52

Re: Re: to se mi snad jenom zdá,

Ochrana přírody v programu ODS je skutečně velice zajímavá. Zejména, když jejich čestný předseda žádné poškozování planety nevidí.

Petr Kiebel 1.3.2007 10:52

Re: Re: Re: Re: Nechápu....

Bohužel se mýlíte,to nemá s klasickou medicínou vůbec nic společného...

Body 1.3.2007 10:51

Re: to se mi snad jenom zdá,

 Temelín byla vynucená nutnost pokroku v energetice. Je to moderní a dosud nejekologičtější způsob výroby energie. Že si nevystudovaní, bez základních vědomostí zblbnutí lidičci myslí něco jiného je zásluha dlouhodobé propagandy patrně financované z Rakouska. Snad se nepodaří v koalici prosadit likvidátoři pokroku. Byla by to prohra ODS, která byla donucena levicí ke koalici se Zelenými. Zelení jsou černý petr a toho teď bohužel  mají v rukách ODS. Neobstojí tvrzení, že Zelení mají v programu ochranu přírody. Tu mají ve svých programech všichni. Jen Zelení si z toho udělali patent na rozum.

Psí vrah Čumil 1.3.2007 10:50

A zatímco se tady přete o energetickou koncepci státu,

temelínským LAJDÁKŮM opět uteklo 2000 litrů "mírně radioaktivní vody". Zapomněli zavří kohout, géniové.

Jděte mi k šípku s takovou technologickou kulturou, pantátové. Řežete si pod sebou větev, na které sedíte.

Emp 1.3.2007 10:49

Re: Re: Re: Pravda je složitá věc. energetická náročnost české hospody

v přepočtu na obyvatele? To snad nemyslíte vážně...  a nebo vědomé lži? Měl jsem Vás za korektně diskutujícího, ne za žvanila.

Vyjmenujte ty země východní Evropy, kde toto neplatí.... a doplňte jejich klimatické podmínky a %průmyslu. Pane Kotecky nezamotávejte se tu prosím.

btw. pokud jmenujete "řadu zemí" představuji si minimálně 4

krmič 1.3.2007 10:48

Re: Re: Re: Pravda je složitá věc. energetická náročnost české hospody

Srovnání s Rakouskem bylo uváděno v těchto diskusích již mnohokrát. Je tam vyšší spotřeba na obyvatele než u nás, i bez ohledu na ceny a HDP.

Kotec 1.3.2007 10:47

Re: Re: Re: to se mi snad jenom zdá,

Protože z hlediska bezpečnosti (ať už proti terorismu nebo kvůli výpadkům) je to podle mne ideální příklad přílišné koncentrace zdrojů. Navíc v oblasti velmi nízké energetické potřeby (= větší ztráty při tahání elektřiny na S Moravu). A pokud to má být elektřina na export - proboha proč? To chceme si ničit vlastní životní prostředí (pořád nevíme, co s odpadem) za cenu exportu? Podle mne by to bylo stejné jako za komunistů, místo výrobků s vysokou přidanou hodnotou vyvážet primární zdroje (nebo elektřinu...)

Wlasta 1.3.2007 10:46

Re: Re: Autor článku má naprostou pravdu.

Shodli jsme se v koaliční smlouvě na tom, že instalovaný výkon, který postupně nahradí dožívající uhelné elektrárny, bude determinován objemem využitelných zásob v rámci územních ekologických limitů. Jádro necháme spát. Jestli je někde prostor, tak v oblasti úspor a alternativních energií. Dnes máme velké přebytky elektřiny, vyvážíme do zahraničí víc produkce, než vyrobí jeden Temelín. Po roce 2015 se to změní, protože snížíme instalovaný výkon elektráren, nevíme ale, jakou budou mít účinnost a kolik vyrobí, nevíme také, jak se nám podaří mobilizovat potenciál úspor a jak bude vypadat celková spotřeba elektřiny. Samozřejmě nic nepokazíme, když v oblasti úspor a obnovitelných zdrojů pojedeme naplno. Když zbude prostor, tak by ho měl naplnit jednoznačně zemní plyn, to je ekologický zdroj.

Bursík v rozhovoru pro EKONOM.IHNED.CZ  18. 1. 2007

AH 1.3.2007 10:46

Re: Re: roku 2015

Samozřejmě si tam můžete dosadit nějakého jiného demagoga a formulace budou pak poněkud jiné.

Ale fakt, že ekonomická krize, způsobená zanedbáním energetiky může přivést k moci leckoho, zůstává. Než vypukla světová hospodážská krize měla NSDAP v Říšském sněmu tuším 12 poslanců.

Kotec 1.3.2007 10:44

Re: Re: Re: Re: Nechápu....

Homeopatii nezatracuji. Ne proto, že bych byl osobně přesvědčen o její účinnosti, ale proto, že pokud někdo hodně věří, že ho něco vyléčí, často to pomůže víc, než léky. Homeopatie je podle mne vcelku neškodná... léčit někoho v zásadě placebem většinou nevadí.

Emp 1.3.2007 10:44

Re: Re: to se mi snad jenom zdá,

proč nesouhlasíte s megatemelínem?

Kotec 1.3.2007 10:43

Re: Re: Přecházím na LED žárovky

Vy si snad myslíte, že účinnost žárovky je 4/60*2=13%?? Jen tak, až zase někdo vyrukuje s tím, že nemám technické vzdělání, neumím si spočítat základní vztahy apod.

PN 1.3.2007 10:43

Kam v létě vyvážíme? - Re: Re: Re: vážený pan...

Kam v létě vyvážíme? Tak třeba do Rakouska...

Emp 1.3.2007 10:42

Re: Re: Re: Nechápu....

Víte, kolik měli již léčitelé "průšvihů"? u homeopatie nevím, je to ale kombinace klasické medicíny s psychologií.

Kotec 1.3.2007 10:41

Re: Re: Pravda je složitá věc. energetická náročnost české hospody

Energetická náročnost v ČR je vysoká i v přepočtu na obyvatele. Nebo jinak - je vyšší na jednotku HDP i než v řadě zemí východní Evropy, kde vámi uváděná skutečnost neplatí.

Kotec 1.3.2007 10:39

Re: Re: Re: Re: Nechápu....

Jo, někdo jiný zase nadává na možnou revizi výstavby dálnic a myslí si, že úkolem státu je zajistit dálnici z každého krajského města do jiného krajského města, pokud možno k použití zdarma nebo za pakatel. Těm zřejmě zeleni taky leží v žaludku. Zdá se, že zelení leží v žaludku všem, kdo chtějí jen čistý ničím neomezovaný ekonomický rozvoj...

janoryna 1.3.2007 10:39

Re: Pravda je složitá věc. energetická náročnost české hospody

je asi trojnásobná ve srovnání s tou rakouskou. i při stejném technickém vybavení se v rakousku prodává pivo tak za 3-4 eura. v české hospodě obvykle pod 1 euro. to znamená, že energetická náročnost vzhledem k výdělku je v ČR 3-4x horší než v rakousku !

Petr Kiebel 1.3.2007 10:37

Re: Re: Re: Problém vesnic nad hnědým uhlím

Věřte že bolelo..

Kotec 1.3.2007 10:37

Re: to se mi snad jenom zdá,

Já s megatemelínem nesouhlasím, jsem ale ochoten akceptovat výstavbu třetí jaderné elektrárny o výkonu cca Temelína na severní Moravě, v provozu cca od roku 2020-2025 (postupné nahrazení Dukovan). Podle mne by zdroje měly být rozdělené, ne aby v jižních Čechách byla jedna elektrárna, která vyrobí 40-50 % (uvažovalo se i o reaktorech 2x1500 MW) spotřeby ČR!

Body 1.3.2007 10:37

Re: roku 2015

 Scenzorovali mi to. Ale tvůj autorský podpis ne. Zajímavé.

 Tedy ještě jeden pokus. U nás takovým jako ty říkáme falus ale lidově!

Emp 1.3.2007 10:37

Re: Re: Re: Nechápu....

Netvrdím, že je jiná strana vyspělá a inteligentní, nicméně strana, která se vyhraňuje v jedné oblasti (specializuje se na jednu či dvě problematiky) a není schopna fakta interpretovat správně, či říká jen půl té pravdy, přičemž prosazením svých ideí proti vůli většiny nejen politiků, ale obyvatel podmiňuje setrvání ve vládě je stranou vyděračskou.  Vy jste její sympatizant - tak se zeptám. Vám se líbí to, že Bursík informace cenzuruje? Že prosazují stop jádru a neprosazují stejně vehementně referendum k radaru? A že mluví o "zeleném vodíku" ale už neřekne, jak se ten vodík a z čeho vyrábí? 

Petr Kiebel 1.3.2007 10:35

Re: Re: Re: Re: Nechápu....

Vy o koze a já o voze...nepřu se o faktických věcech v prohlášení pana Bursíka,ale o principu fungování jejich prosazování

Kotec 1.3.2007 10:35

Re: Re: Pravda je složitá věc

souhlas

janoryna 1.3.2007 10:34

to se mi snad jenom zdá,

že tady někdo obhajuje energetickou koncepci, kterou vypracovalo v roce 2004 MPO pod vedení levicového ministra urbana. já si vždycky myslel, že pravice zvítězila ve volbách proto, že chceme s levicovým dirigismem včetně toho v energetické politice. To, co dělá pravicová vláda je správné a neoprašujte levicové energetické zombií. Zvláště, když uvážím že I před rokem 1989 tehdejší komunistické vlády počítaly s výstvabou megatemelína.!

Kotec 1.3.2007 10:34

Re: Re: Re: Problém vesnic nad hnědým uhlím

No, malé lomy možná. Byl jste někdy na hraně lomu ČSA? Já ano. Mapoval jsem tam sukcesi a rekultivace. Má na délku bratru 8 km a na šířku 4, přičemž lze předpokládat další nárůst. Maximální hloubka je 180 m. To fakt krajinu nezkrášluje a zkrášlovat jen těžko bude. Hydrická rekultivace (= zaplavení vodou) je problematická, není kde vzít dostatek vody a pokud bude netékat pomalu, může docházet k erozi a postupnému poddolování pilířů na severní straně lomu. V extrémním případě by mohly ujet i celé Krušné hory.

Petr Kiebel 1.3.2007 10:33

Re: Re: Nechápu....

Myslím že tady vládne poněkud histerie...a i kdyby,tak je proboha nikdo nevolte a bude po průšvihu,ne? Věřte že ten podle vás průšvih bude mnohem menší, než nedovolit někomu projevit svůj názor a prosazovat jeho likvidaci(několikrát to zde na diskuzích zaznělo...

pavel 99 1.3.2007 10:32

Re: Re: Re: Nechápu....

zkuste si přečíst Bursíkova vyjádření, které "priority SZ" se podařilo prosadit do vládního prohlášení - to je ono "zatahování" do experimentů popírání fyzikálních zákonů, které je možné pouze díky Vám a dalším podobným.