27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Delfin 1.3.2007 20:50

Re: Připomínka

Muzete mi prosim popsat ty nove technologie? Investicni naklady? Cenu vyrobene elektriny? Naroky na systemove sluzby? Hustotu energie? Externality?

Mirek 1.3.2007 20:49

Re: Připomínka

1kWh = 15 Kč ?

Berilium 1.3.2007 20:47

Připomínka

Kolik vám zaplatil ČEZ za tenhle článek? Nádhernej příklad jak dokázat že něco nejde. Je vidět že nemáte o nových technologiích ani páru. Ve velmi blízké budoucnosti se budou všichni velice divit i v této republice jak se dá získávat energie a to ve velmi velkých výkonech.

jiljí 1.3.2007 20:45

Re: Komu je naše energetika trnem v oku ?

soběstačnost ČR z roku 1989 je v pr---i. Zřádlo=dovoz,/maso,cukr,brambory-limity výroby za eura vrací zahraniční majitelé EU za prachy-př.cukr-likvidace (totální) výrobních kapacit. Fajn-teď ještě energie a jedině co bude pozitivní-ČR uzákoní ethanasii a český národ spáchá řízenou sebevraždu-kromě vládnoucích včetně zelených-ti budou užívat plody svých sviňáren

clay 1.3.2007 20:37

Re: Strategická nezávislost

možná by to spasil vývoz zeleného kapitálu.Infiltrovat, infiltrovat, infiltrovat

Radek J. 1.3.2007 20:24

Re: limity nelimity

Vyborne, dekuji. 10% z vetru - kdyz nebude foukat, tak kde elektriku vezmeme? V zasuvce?

20% v plynu? Clovece zblaznil jste se? Chcete obyvatelůstvo krmit fazolema a palit bioplyn, nebo to brat z Ruska? V Kremlu sedi byvaly dustojnik KGB a ani v nejnaivnejsich snech se neodvazuji doufat, ze jeho nastupce bude mensi ha.zl. Jedno lusknuti prsty, zavreny ventil a skaceme, jak Rusko piska.

5% z biomasy, gratuluji, nasadite po Cesku rostliny bezne oznacovane jako plevel. Diky, fakt. A uplna perla nakonec: "urcity rust cen elektriny je bohuzel nezbytny". Hergot, ze byste se o tom nejak zminili ve svem volebnim programu? Asi mi to uniklo. Mimochodem, v parlamentu se v diskusi se Simonovskym ohanel Bursik tzv. bilym scenarem SEK. Zjistete si, co to xakru je! Zavislost na masivnich dovozech uhli, nic jineho.......

Radek J. 1.3.2007 19:56

Re: Fascinující nadání pana Breziny

"Bude-li vyuzit potencial uspor, OZE a lepsi spalovani uhli." Mily pane, papir snese vsechno. Zatim mi nikdo realne neodpovedel, kde chce v podminkach CR sehnat 15-20% elektriky z OZE. Potencial uspor si prosim predstavujete jak? Pri poklesu energeticke narocnosti na jednotku HDP o 2% rocne a soucasne rustu HDP 3% rocne budou uspory kde? (Y)

MilanS 1.3.2007 19:55

Re: po mě potopa

Předpokládám, že mluvíte o Bursíkovi ...

pm 1.3.2007 19:47

Re: Re: Re: Ať si každý promyslí

Ja vim, ze mysleni boli a nutnych mimoradne vynikajicich napadu je poskrovnu. Ale jedno je jiste  -  jenom neustupovat bez boje. Pripoustim i spojenectvi s EU, ale v zadnem pripade neemigrovat a vydat zemi komacum, melounum a ostatnim vybarvenym. Pristi volby ukazou kdo to s touto zemi mysli vazne - musi byt bojove!!

pm 1.3.2007 19:32

Re: Re: Re: Re: Re: No jo, ano

pane Emp spravne. Ale nenechavejte stranou dalsi priklady dolicujici nedomyslene nazory SZ na reseni energetiky v nasem hospodarsky prosperujicim state. Myslim, ze prave vase argumenty mohou ovlivnit  volice omamene kratkozrakou populisticky mazanou ideologii SZ.  

zm 1.3.2007 19:12

Re: Re: poručíme větru dešti..

tak halt nemá ODS dělat takový nebezpečný hlouposti

zm 1.3.2007 19:04

Re: Prolomení limitů těžby hnědého uhlí výrobu elektřiny neumožní

dovoz z Rakouska nebo odkud to bude8-o?

Pad 1.3.2007 18:07

Pro Bursíka

http://www.stop-vetrnikum.webz.cz/ekologie.html

odpůrce 1.3.2007 17:54

Re: Re: Fascinující nadání pana Breziny

Asi by jsi tu chtěl moharchu či vládu jedné strany, kteří by železnou pěstí rozhodli a stavěli dle nich to nejpotřebnější pro svůj lid. A co třeba hned něco megalomanského? A co otroky pro naše pohodlí, to by se taky snížila naše energetická spotřeba. Máš-li zájem, beru tě na zkoušku za stravu a nocleh Wlastiku

Pedrák 1.3.2007 17:52

Prolomení limitů těžby hnědého uhlí výrobu elektřiny neumožní

Diskuze o prolomení těžebních limitů hnědého uhlí je o ničem, protože by do těžební jámy spadly Krušné Hory. Doporučuji si přečíst dvoudílnou práci inženýrského geologa Dr. Marka, kterou si lze stáhnout na internetové stránce info.geolog.cz. Takže existují jenom 2 možnosti: BUĎ JÁDRO, ANEBO DOVOZ ELEKTŘINY.

Ludva 1.3.2007 17:48

Komu je naše energetika trnem v oku ?

Málokterý stát má tak dobře diverzifikovanou energetiku s vysokým podílem vlastních zdrojů jako ČR. Vlastní uhlí doplněné uranem, který se dosud také u nás těží a jistý rozvoj obnovitelných zdrojů. Zřejmě je tato nezávislost někomu trnem v oku a snaží se z nás udělat lokaje závislé na dovozu energie. Voliči, dejte si pozor koho volíte. Pro neznalé dodám, že těžíme asi 60 milionů tun uhlí ročně a dovážíme pouze asi 6 mil. tun ropy(+3 mil.tun produktů). Uhlí je stále nenahraditelné, i když zelení si myslí, že ho nahradí veverkami šlapajícími v kole.

odpůrce 1.3.2007 17:45

Re: Logika věci

Na to nemusíš být odborník,abys to pochopil. Možná protože jsi veterán si neumíš spočítat,že co se neobnovuje a pouze konzumuje, to jednou dojde. Co potom? Nezájem? ubohý veteráne

odpůrce 1.3.2007 17:40

po mě potopa

Jsi jen prachsprostej egoistickej konzument,přesně ve stylu po mě potopa. Jen ať se mám já dobře a moje děti ať klidně pochcípaj ve vybrakovaný, zdevastovaný a zamořený zemi. Kdybys viděl aspoň trochu dál než jen na špičku svýho nosu,možná bys přemýšlel jinak. Jsi netolerantní k jiným,takže se s tebou nebudu víc zabývat. Jen doufám,že při povolení limitů přijdeš o svůj rodný dům, hřbitov s tvými předky, tvou rodnou hroudu,. Vždyť co, je to dle tebe jen malá daň, a co bys pro druhé neobětoval, viď?

A Vám ostatním - pokud se sebou něco nezačnem dělat, pocítíme důsledky už na své kůži. Nezapomeňte taky, že miliardy číňanů a indů se taky chtějí mít tak dobře jako my a to země rozhodně neutáhne. Nebo jim to chcete upírat? A co třeba silou? Nebude lepší začít šetřit energiemi a naučit to i tyto?

Nechci ležet v jeskyni a svítit loučemi,ale chci,aby tu mohli i moje děti v klidu žít.

Enik 1.3.2007 17:20

Re: Re: Re: Nechápu....

V zásadě jde o to, co máte na mysli větou "celková filozofie." To by bylo vhodné konkretizovat, neboť záměr očistit náš průmysl od exhalací a vyrábět jen čistou energii, tak s touhle filosofií já souhlasím také. Jenže právě v tomto se činy a slova páně Bursíkova diametrálně rozcházejí. To, co pan Bursík hlásá nelze dousáhnout způsoby které navrhuje. jediné co je možné takto dosáhnout je totální zadlužení, vznik závislosti na dovozu energie, zaneřádění životního prostředí atd. atd. Stačí si např. přečíst: http://www.stop-vetrnikum.webz.cz/  Tento web je až neuvěřitelně seriozní, a správně poukazuje na nebezpečí jež přináší "zelená" politika.

Emp 1.3.2007 17:20

Re: Re: Re: Re: No jo,

Pane Petře, tady jde Dr.Horáková stranou, ona s tím nemá co dělat.

Mluví se zde o energetice. Máte to jako s tím kůrovcem... Odborníci ho chtěli zlikvidovat a nazvali ho škůdcem, Děti Země ho jako škůdce nevnímaly a zastávaly se ho seč to šlo. Výsledkem je několik zplundrovaných lesů a po Dětech "ticho po pěšině". Odborníci dnes mluví o tom, že tvrdili, že jde o škůdce od samého začátku a kdyby se dalo na ně, lesy by to ustály.

No a teď tu máme energetiku... Odborníci vidí rizika a chtějí jim předejít. Zelení myslí, že se vše "zvládne". Opravdu chcete jít do toho rizika? Nebo prohlásíte, jako pár zelených zde, že chyby se mohou stát... ?

příklady bych mohl dát další.  

Václav Železný 1.3.2007 17:15

Re: Re: Re: Re: No jo,

Odlišný názor by nevadil, nicméně pokud je tento názor nesprávný, odborně naprosto nepodložený, a zelení navzdory tomu odmítají jakoukoliv diskusi, melou si stále ty svoje mantry a hodlají je za každou cenu prosazovat , tak se jinak nežli škůdci nazvat nedají. A Dr. Horáková rozhodně nechtěla potopit národ do tmy a nebo minimálně na půl generace nabourat ekonomiku a životní úroveň.

Petr Kiebel 1.3.2007 17:08

Re: Re: Téměř 30% elektrické energie jde na vývoz!

Bez znečištění?a co tepelný smog a jaderný odpad?Nic není črnobílé...

jirka.s. 1.3.2007 17:06

Re: Re: Šetřit o stopéro?

Myslíte třeba jako s vodou? Čím více s ní totiž šetříte, tím je dražší, tudíž nula od nuly pojde!!

Petr Kiebel 1.3.2007 16:38

Re: Re: Nechápu....

Pro mne je také příliš sociální stát který prosazovala ČSSD nesmyslný,ale tak už to v demokracii chodí,že partaj která je u moci má zcela zásadní vliv i na své nevoliče. A neustále mne udivuje ta bezbřehá a bytostná nenávist kterou šíříte. Strana Zeleným podle mne navrhuje i spoustu pozitivních prvků,které naopak mohou společnosti prospět,tak proto jsem jejich volič,víte?Je na tom něco špatného?Chcete mou adresu,abyste mne mohl jít zastřelit?

Petr Kiebel 1.3.2007 16:33

Re: Re: Nechápu....

Ono mnohokrát proklamovaná lež je stále lží.Nikdo nechce svítit loučemi či petrolejkou.

Petr Kiebel 1.3.2007 16:29

Re: Re: Re: No jo,

Protože odmítám tímto slovem nazývat člověka s odlišným názorem,to už tak v kulturních zemích chodí,víte? Zvláště když podotknete,že by se snimi jako se škůdci mělo nakládat...ono Dr.Horáková byla svého času nazvána také zemským škůdcem,víte? A podle toho se s ní také jednalo...

AeroKarel 1.3.2007 16:27

Re: Re: Jo každý rok o TW více,

Jestlipak ta fotovoltaika nespotřebuje při výrobě víc energie, než kdy vyrobí?

Petr Kiebel 1.3.2007 16:26

Re: Re: Nechápu....

Přesto si myslím že nikoho nevydírají...U jaderné energetiky mají pravdu že není zcela a zásadně vyřešeno nakládání s vyhořelím odpadem,obchvat Plzně byla spíš zcela katastrofální a nesmyslná práce uředníků a byli lepší varianty. Totéž  se stalo i u dálnice na Drážďany,kde se úředníci dopouštěli mnoha chyb a ekologisti jen využívali zákonné možnosti.Přesto by bez nich rozhodně nebylo tolik ekologických opatření kol dálnice(hlukové bariéry,přechody pro zvěř).Myslím si že ekology navrhovaná tunelová varianta by byla lepší.Buďme rádi že má betonová lobby nějakou protiváhu,je to jen k dobru věci.

AeroKarel 1.3.2007 16:24

Re: Re: Ať si každý promyslí

Asi jste to nezažil. Já ano, takže nikdy více.

Jura Jurax 1.3.2007 16:22

Re: Re: No jo,

A mimochodem, soudíte, že vzhledem k energetice Zelení nejsou škůdci? A proč?