27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ekonomický imigrant Babiš

Karel Schwarzenberg ve svém vystoupení před poslaneckou sněmovnou vyzval Andreje Babiše k odstoupení, protože tu „získal občanství, jmění“. Babišovo odstoupení by prý bylo „výrazem vděčnosti“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sedlář 24.11.2018 9:56

Re: To je ftipné

Ale joo, dyť víme. Na Káju Šláfenberka se nešahá.

B. Hančl 24.11.2018 9:50

Re: A Bartoňovi se zase líbí Babiš.

Proč nepřišli? Kdyby pes nesral, dál by doběh.

L. Novák 24.11.2018 9:50

Re: To je ftipné

ČSR, narodil se v Praze, ne ČSSR. Do ČSSR se vrátil až po listopadu 1989.

S. Netzer 24.11.2018 9:49

Re: To je ftipné

Srovnávat osobu knížete Schwarzenberga s tím estébáckým zbohatlíkem, může jen přesvědčený bolševik.

Fuj.

B. Hančl 24.11.2018 9:47

Re: Kdyby opozice nekonala,

To je opravdu výborné, když Rakušák peskuje Slováka. Uspávač hadů toho zase řekl.

J. Novotny 24.11.2018 9:46

Re: Bartoni,

Jako politik prostě slibuje. ODS mělo svou smlouvu s voliči, ta také platila pouze do voleb.

J. Novotny 24.11.2018 9:44

Re: Pane Bartoni,

Slováci, kteří se orientovali a mezi ty AB patřil mohli v pohodě mít dvojí občanství - České i Slovenské. Pátý odstavec v odkazu..

https://www.cesi.sk/20/rychlik.htm

V. Heidlerová 24.11.2018 9:44

Re: Bartoni,

V poslední době se pan Aston snaží být za každou cenu "nestranný", mně se ty jeho postoje moc nelíbí. Mám dojem, že v tom kodexu byl jeden zásadní bod, že nebude do funkcí dosazován člověk, který je trestně stíhán. ANO je hnutí prospěchářů a lhářů.

V. Heidlerová 24.11.2018 9:40

Kdyby opozice nekonala,

spustili by nohsledi agenta Babiše řev, že je k ničemu. Když vyvolá to, co je víceméně její povinností a demokratickým právem, už zase ječí, že to byl cirkus.

Pan Schw. měl vynikající projev, řekl pravdu, není třeba v tom hledat nic jiného. Taky velmi dobře mluvil pan Fiala. Opozice splnila svůj úkol. Komunisté už úplně zblbli, anžto se spojili s kapitalistou, a úplně odhodili své ideje. Jak asi Babiš zvítězil, bylo vidět v Praze a jiných městech. Ten už vesele nikdy z auta nevyleze.

J. Toman 24.11.2018 9:40

Re: Pravda bolí J. Toman ze jo?

máte na mysli čí pravda?

R. Gazda 24.11.2018 9:40

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

Vidite ja jsem se zastavil nad tim, ze vy v te hlidaci boude mate taky internet... a take byste mel zastekat komunisticka hroudo

R. Gazda 24.11.2018 9:37

Re: Pravda bolí J. Toman ze jo?

Taky byste mel pripomenout jak nasi predkove kdysi museli byr otroci vemete si panadol at vas to tak neboli

L. Novák 24.11.2018 9:37

Re: Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

Aha, takže menší svině nechat plavat? Ale Babiš byl velmi iniciativní...

V. Kain 24.11.2018 9:36

Re: Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

Pane Nováku, velmi výstižné.

P. Kmoníček 24.11.2018 9:35

Bartoni,

vysvětlil jste problém jako vždy hezky. No a teď nám vysvětlete proč se Babiš neřídí, jako představitel svého hnutí, "Morálním kodexem reprezentanta hnutí ANO 2011" ? Jistě víte na co se ptám, ale do vysvětlení se Vám určitě chtít nebude. Natvrdlý nejste, ale přesto připomínám, že jde o odstupování z členství a z funkcí.

V. Kain 24.11.2018 9:34

Re: A Bartoňovi se zase líbí Babiš.

Jak by mohl být ten psychopat zlý viďte Stirský.Je to lež,že ho volila většina občanů.Dostal 30% od těch, kteří přišli k volbám.Kdyby měli rozhodovat všichni oprávnění voliči,tak by tento práskaný slovák letěl jako zmuchlaný papír.

V. Kotas 24.11.2018 9:24

Re: To je ftipné

A měl zde vůbec něco dědit, když se na ten majetek Schw. rodu vztahovaly Benešovi dekrety ?

M. Pressl 24.11.2018 9:21

Re: Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

Bingo! Konečně to někdo řek ́!

V. Kotas 24.11.2018 9:19

Re: Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

Nemělo být přednější, starat se o ty vedoucí pracovníky STB ?Tihle " agenti ", byli malý čudly.

K. Janyška 24.11.2018 9:17

Khárl kecá a vy, Bartoni, také.

Co je to kompozitivní teorie ? Dzp.

P. Boublíková 24.11.2018 9:14

Re: To je ftipné

S tím děděním (plus restitucemi - o pochybných kličkách nevíte nic) to nebylo tak jednoduché a vůbec jsou na wiki zajímavé věci :-)

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Karel_Schwarzenberg

Suma sumárum je KS ten poslední, co by mohl Babišovi něco vyčítat ohledně majetku.

Občanství dvojí, funkcí jak nastláno, tudíž opravdu nechápu proč o Babišovizrovna on a zrovna toto plká.

P. Lenc 24.11.2018 9:11

Re: Pane Bartoni,

Ono by bylo zajímavé se podívat na víc věcí,ale to se bohužel asi konat nebude.Peníze a získaná moc dělá divy.Stačí se podívat na "konání"české policie a justice.A to nemluvím o tom, co má díky estebácké minulosti schované v šuplíku.

J. Toman 24.11.2018 9:11

Pravda bolí

Pan Bartoň napsal prostě pravdivý článek. Já jen dodávám, mnozí tady máte starosti s Babišovou minulostí, třeba i co vlastně dělal v tom Maroku. Když kníže pán chce kritizovatt, tak by konečně taky mohl vysvětlit jak to bylo s využíváním vězňů z koncentračního tábora v Letech na práci v lesích jeho otce. Kolik platil vězňům za odvedenou práci a tak dále. Babiš je trestně stíhán za údajný, opakuji za údajný, dotační podvod. Zatím se nikdo z politiků nenamáhal veřejnosti v čem spočívá tento "podvod" podle paragrafu 212 trestního zákoníku, nebo kdy tenhle paragraf byl do trestního zákoníku implementován, zda před žádostí o dotaci nebo později. Taky e taktně mlčí o roli bývalého hejtmana Středočeského kraje Bendla (ODS), který žádost podepsal. Nebo je to taky případ jako Babiš jr., že něco podepsal a nevěděl vlastně co...?

J. Lukavsky 24.11.2018 9:02

Re: Můj názor

"Rakušák,který ani neumí jazyk" No já se s K.Schwarzenbergem setkal a on si tak trochu "šlape na jazyk", ale jak jsem si všiml stejně i německy anglicky a česky. V.Havel zase trochu ráčkoval, G.Husák mluvil nejraději československy, stejně tak i současný premiér a T.G.Masaryk česky skoro neuměl na začátku kariéry profesora v Praze. No a Karel IV? Ten česky neuměl vůbec, když přijel do Prahy převzít vládu v zemi, byl vychován ve Francii. A co se týče původu, tak K.Gottwald (otec neznámý), Karel IV. napůl Lucemburčan, TGM Slovák/Němka jménem Kropacek..... Do toho bych nerejpal! Asi by leckdo divil co má v genech za pronárody. J.L.

J. Vlček 24.11.2018 8:55

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

Pane Gazdo, to už i na vaší salaši máte internet? To je úžasný pokrok dnešní doby.

D. Stirský 24.11.2018 8:53

A Bartoňovi se zase líbí Babiš.

K. S. jsem viděl nedávno v rozhovoru s paní Kalenskou (?). A pravdou je, že už by skončit měl. Špatně slyší, opakuje se, zmínil řadu zdravotních potíží, čili typický senior. Ale oproti zlému, mstivému a dementně alkoholickému hradnímu starci je jura. Vedle toho, že Babiš je migrant a ty tu přece nechceme (Čechy Čechům, není-liž pravda), je dotační čachrář a zřejmě i bývalý spolupracovník STB. Bartoňovi to nevadí. Mně ano. Přesto - z pragmatických důvodů - bych Babiše zatím držel. Neb kdo na jeho místo? Okamura se do vlády sápe s chtivostí neuvěřitelnou, i komunisté by nepohrdli ministerským postem. A jedno si nemyslím: Babiš má řadu a řadu negativ, hlavně je patologicky chtivý moci, ale nepřipadá mně jako zlý člověk.

M. Zima 24.11.2018 8:50

Malá výtka panu Schwarzenbergovi

Nemá velký smysl se zabývat původem individua, i když se může jednat o v českých dějinách příležitostně figurující, v útlém věku matkou pohozený exemplář , protože se Babiš pohybuje v kruzích, pro které, jak ukazuje subvenční kauza, výroba vhodných doklaů patří k standardním úkonům.

Zajímavější by bylo, kdyby Babiš sám promluvil např. o své činnosti v Maroku, ale jelikož trpí ztrátou paměti i v jiných situacích, není v tom směru příliš co očekávat.

Proto se měl pan Schwarzenberg koncentrovat na budoucnost, na to, co bude s Babišem po odpykání zaslouženého tresu. Jako migrant by měl být odsunut do země původu, za předpokladu, že mu tam nehrozí větší trest, nežli v Česku. Větší podvody, nežli v Česku, na Slovensku určitě nejdou na jeho konto. Právě kvůli malému hřišti přesídlil do Čech. Tuto skutečnost se snaží bezúspěšně kamuflovat láskou k vlasti, k jemu vlastně cizímu národu, a podobnými trapnými úlety. Ale na Čechy to působí, milují ho také.

R. Gazda 24.11.2018 8:47

Re: To je ftipné

Kdo to je Kcharl??? vy vtipna osobo??

R. Gazda 24.11.2018 8:45

Re: Karl Schw. by měl jen lízat zadek M. Kalouskovi

Hlavne aby odesel ten co dela nejvetsi zlo CR jak doma ,tak i ve svete Zeman

R. Gazda 24.11.2018 8:42

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

Pros to neporadite Zemanovi nebo Stbakovi Buresovi? Ti dva by meli prvni odstoupit ty delaji nejvetsi bordel ve vsem Pan Schwarzenberk je na rozdil od tech dvou inteligentni osoba ktera mela byt na hrade a byl by klid a pokoj uznavana CR ve svete. Ne co tam je ted za hnusna zlodejska a prokomunisticka banda v cele se Zemanem