27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ekonomický imigrant Babiš

Karel Schwarzenberg ve svém vystoupení před poslaneckou sněmovnou vyzval Andreje Babiše k odstoupení, protože tu „získal občanství, jmění“. Babišovo odstoupení by prý bylo „výrazem vděčnosti“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Vaníčková 24.11.2018 8:22

Re: To je ftipné

Kchárl žil od mládí kde?

L. Novák 24.11.2018 8:10

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

Není na tom Babiš úplně stejně? ;-)

L. Novák 24.11.2018 8:09

Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

(Gustáv Husák, poslední prezident totalitního komunistického Československa). Ten mluvil češtinou s výrazným slovenským přízvukem, a když nechtěl působit příliš strojeně, mluvil svým rodným jazykem.

S Babišem je to tak, že se dodnes pořádně česky nenaučil, a když mu rupnou nervy (a působí dojmem psychopata), začne mu automaticky řeč skokově přecházet do slovenštiny nebo česko-slovenského jazykového guláše. No a taky hned začne vytahovat jakési StBácko-bolševické pseudoargumenty o tom, že o jeho diskusním/politickém protivníkovi nějaký plátek typu Blesk napsal nějakou šílenou hovadinu. Tady ten StB agent z Babiše leze na povrch, protože tak odpornou demagogii a pseudoargumenty byl nejspíš zvyklý používat za bolševického režimu, a dnes se vrací jen k tomu, co se v mládí donášením na své spolupracovníky naučil...

Jeho voličské klientele s mdlým vnímáním se tohle nejspíš hodně líbí - a tak ho volí. Co naděláme, že? :-)

J. Vlček 24.11.2018 8:07

Vystoupení Karla Schwarzenberga...

...se nikterak zvlášť nelišilo od jiných jeho vystoupení. Vždy totiž nápadně připomíná diskutujícího dementa. Kdyby měl v sobě jen špetku sebereflexe, udělal by to, co doporučuje druhému, a dávno by se stáhl do ústraní a v klidu by spravoval svůj majetek.

L. Novák 24.11.2018 7:51

Re: To je ftipné

Schwarzenberg majetek zdědil (historicky patřil do šlechtického rodu) a ne že nakradl nebo získal pochybnými kličkami díky svému působení na vybraných hospodářských funkcích přidělovaných komunistickým režimem vybraným loajálním členům KSČ pracujícím pro StB jako Babiš (agent StB Bureš). A pokud vím, od mládí žil v ČSSR, takže si bolševického režimu užil vrchovatě, ovšem z opačného pohledu než komunistická elita, mezi niž patřil Babiš.

Ale že tohle Boublíkové nedocvaklo? ;-)

A. Hrbek 24.11.2018 7:49

Pane Bartoni,

máte to, jako obvykle zcela popletené. Podle zákona 40/1993 Sb. bylo možno české občanství nabýt narozením, osvojením, určením otcovství, nalezením na území České republiky, prohlášením, udělením.

Pan Babiš se narodil v Bratislavě a není známo, že by byl osvojen, nalezen na území České republiky, že by občanství nabyl určením otcovství. Takže se musel k českému občanství přihlásit, a to buď prohlášením nebo žádostí o udělení občanství. A na obojí jsou dosti tvrdé podmínky, mimo jiné pětiletý trvalý pobyt.

Pan Babiš do roku 1991 v Maroku a od roku 1991 na Slovensku v Petrimexu. Agrofert byl, podle pana Babiše, založen 25.1.1993, to znamená tři týdny po rozdělení Československa. Podle obchodního rejstříku Agrofert a.s byl založen 1.7.2000. Jediným akcionářem byl v letech 2002-2004 Agrofert Holding, v letech 2004-2005 Agrofert a.s a v letech 2005-2007 Andrej Babiš.

Bylo by proto asi velmi zajímavé se na dokument o získání českého státního občanství podívat.

L. Novák 24.11.2018 7:43

Re: Karl Schw. by měl...

Vy jste zaťatý lidovec? :-)

R. Vacek 24.11.2018 7:42

Nečekal bych, že od Top09,

strany, která je zaměřena na naše celoevropské hodnoty a která nás přesvědčuje o výhodách členství (žádné hranice, volný pohyb osob) vzejde takový požadavek, který by více slušel okamurovcům, nebo xenofobním maďarům.

L. Novák 24.11.2018 7:42

Babiš musel o občanství ČR žádat. Narodil se na Slovensku...

Při dělení federace museli všichni občané ČSFR narození na Slovensku o české občanství (státní příslušnost) žádat, a teprve na základě vyhodnocení žádosti mu bylo české občanství přiděleno. Což neznamená nic jiného, než že tomuto úřednímu postupu se museli podvolit i občané, kteří mají od svého narození trvalé bydliště na území ČR v bydlišti rodičů, ale z nějakého důvodu vlastní porod proběhl na Slovensku. ;-)

F. Žůrek 24.11.2018 7:08

Karl Schw. by měl jen lízat zadek M. Kalouskovi

Miroslav Kalousek po porážce pana senátora Jiřího Čunka na sjezdu KDU-ČSL pod jeho okny na Vsetíně 29. května 2009, když musel na základě mediální štvanice a na popud M. Kalouska také opustit Vládu Mirka Topolánka (12. leden 2009), tak teď slavný M. Kalousek založil svou vlastní ťip ťop politickou stranu TOP 09 a do čela byl naistalován kníže Karl Schwarznberg. Lidovci (KDU-ČSL) potom v květnu 2010 volby prohráli. Cyril Svoboda byl v čele KDU-ČSL a ihned po pořážce odešel.

A je opravdu již na čase, aby odešel K. Schwarzenberg a také M. Kalousek. Je na čase!!!

M. Šurgot 24.11.2018 7:02

Tento argument je poradna svinarna - jste Slovak, budte vdecny.....

Nebudu branit Babise, ani nejsem jeho volic, jen jsem si vzpomnel na rozdeleni republiky a na urcovani, kdo je kdo...

Muj otec se narodil na uzemi dnesni CR, matka na uzeni SR. Otec “si po svatbe odvezl nevestu” na uzemi CR a pracoval v Praze. Rodice z pocatku nemeli vlastni byt a tak kdyz se mel narodit starsi bratr, odjela matka ku svym rodicum do domu na vesnici a bratr se narodil v porodnici v okresnim meste. Na uzemi dnesni SR. Po nekolika mesicich se matka vratila za otcem do Prahy do noveho bytu a ja jsem se uz narodil v Praze. Od malicka jsme oba v Cechach a jsme Cesi...

Po rozdeleni Ceskoslovenska si vsak musel bratr, k nasemu velkemu udivu, vyrizovat papiry, protoze z nej byl najednou Slovak, zatimco ja nevyrizoval nic, protoze jsem byl Cech... poradna blbost, ze .....

Kvuli slavemu volebnimu klipu s Karlem u kormidla jsem byl volic TOP 09. Libily se mi sliby, ze Karel vymete z paluby rude krysy, ze hodi sit na modre tunelare a oranzady s Kockou na zadech prijdou taky zkratka... Jenze praxe po volbach byla diametralne odlisna.... Karlovo pusobeni v politice neprineslo ocekavanou stopku podrazum politiku na volice a na cesky stat. Posledni volicskou podporu jsem Karlovi poskytl pri volbe prezidenta v souboji se Zemanem. Pak uz TOP 09 pod vlivem Kalouska ztratila muj hlas...

Jenze - kdyby Karel vyslovil dnesni vetu o Slovacich a Cesich hned na jeho startu v cele TOP 09, nikdy by muj hlas nedostal, i kdyz tehdy o Babisovi v politice nemluvili ani jasnovidci....

D. Křikava 24.11.2018 7:02

Ať slovák táhne

A ten rákosník může rovnou taky

L. Dočekal 24.11.2018 6:42

Můj názor

Šváca ať drží hubu.Cpát se na hrad jako Rakušák,který ani neumí jazyk,s pomocí Havla restituoval co šlo,aniž měl právo a prošustroval Becherovku,takovej má držet pysk.

V. Kotas 24.11.2018 5:33

Re: To je ftipné

Tak o tom je psáno na Rukojmí.cz - Orlík není " Čapí hnízdo " ? Nejen jak získal jmění, ale i o tom, kolik získal dotací od státu a kolik mu toho odpustil Kalousek jako ministr financí. A ticho po pěšině !

P. Boublíková 24.11.2018 3:35

To je ftipné

Jak to má s občanstvím, jměním a funkcemi Schwarzenberg? :-)