10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Ekonomický imigrant Babiš

Karel Schwarzenberg ve svém vystoupení před poslaneckou sněmovnou vyzval Andreje Babiše k odstoupení, protože tu „získal občanství, jmění“. Babišovo odstoupení by prý bylo „výrazem vděčnosti“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hančl 24.11.2018 9:50

Re: A Bartoňovi se zase líbí Babiš.

Proč nepřišli? Kdyby pes nesral, dál by doběh.

M. Zima 24.11.2018 8:50

Malá výtka panu Schwarzenbergovi

Nemá velký smysl se zabývat původem individua, i když se může jednat o v českých dějinách příležitostně figurující, v útlém věku matkou pohozený exemplář , protože se Babiš pohybuje v kruzích, pro které, jak ukazuje subvenční kauza, výroba vhodných doklaů patří k standardním úkonům.

Zajímavější by bylo, kdyby Babiš sám promluvil např. o své činnosti v Maroku, ale jelikož trpí ztrátou paměti i v jiných situacích, není v tom směru příliš co očekávat.

Proto se měl pan Schwarzenberg koncentrovat na budoucnost, na to, co bude s Babišem po odpykání zaslouženého tresu. Jako migrant by měl být odsunut do země původu, za předpokladu, že mu tam nehrozí větší trest, nežli v Česku. Větší podvody, nežli v Česku, na Slovensku určitě nejdou na jeho konto. Právě kvůli malému hřišti přesídlil do Čech. Tuto skutečnost se snaží bezúspěšně kamuflovat láskou k vlasti, k jemu vlastně cizímu národu, a podobnými trapnými úlety. Ale na Čechy to působí, milují ho také.

L. Novák 24.11.2018 8:09

Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

(Gustáv Husák, poslední prezident totalitního komunistického Československa). Ten mluvil češtinou s výrazným slovenským přízvukem, a když nechtěl působit příliš strojeně, mluvil svým rodným jazykem.

S Babišem je to tak, že se dodnes pořádně česky nenaučil, a když mu rupnou nervy (a působí dojmem psychopata), začne mu automaticky řeč skokově přecházet do slovenštiny nebo česko-slovenského jazykového guláše. No a taky hned začne vytahovat jakési StBácko-bolševické pseudoargumenty o tom, že o jeho diskusním/politickém protivníkovi nějaký plátek typu Blesk napsal nějakou šílenou hovadinu. Tady ten StB agent z Babiše leze na povrch, protože tak odpornou demagogii a pseudoargumenty byl nejspíš zvyklý používat za bolševického režimu, a dnes se vrací jen k tomu, co se v mládí donášením na své spolupracovníky naučil...

Jeho voličské klientele s mdlým vnímáním se tohle nejspíš hodně líbí - a tak ho volí. Co naděláme, že? :-)

V. Kotas 24.11.2018 9:19

Re: Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

Nemělo být přednější, starat se o ty vedoucí pracovníky STB ?Tihle " agenti ", byli malý čudly.

M. Pressl 24.11.2018 9:21

Re: Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

Bingo! Konečně to někdo řek ́!

L. Novák 24.11.2018 9:37

Re: Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

Aha, takže menší svině nechat plavat? Ale Babiš byl velmi iniciativní...

V. Kain 24.11.2018 9:36

Re: Babiš mi svým hlasovým projevem připomíná Husáka

Pane Nováku, velmi výstižné.

J. Vlček 24.11.2018 8:07

Vystoupení Karla Schwarzenberga...

...se nikterak zvlášť nelišilo od jiných jeho vystoupení. Vždy totiž nápadně připomíná diskutujícího dementa. Kdyby měl v sobě jen špetku sebereflexe, udělal by to, co doporučuje druhému, a dávno by se stáhl do ústraní a v klidu by spravoval svůj majetek.

L. Novák 24.11.2018 8:10

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

Není na tom Babiš úplně stejně? ;-)

R. Gazda 24.11.2018 8:42

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

Pros to neporadite Zemanovi nebo Stbakovi Buresovi? Ti dva by meli prvni odstoupit ty delaji nejvetsi bordel ve vsem Pan Schwarzenberk je na rozdil od tech dvou inteligentni osoba ktera mela byt na hrade a byl by klid a pokoj uznavana CR ve svete. Ne co tam je ted za hnusna zlodejska a prokomunisticka banda v cele se Zemanem

J. Vlček 24.11.2018 8:55

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

Pane Gazdo, to už i na vaší salaši máte internet? To je úžasný pokrok dnešní doby.

R. Gazda 24.11.2018 9:40

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

Vidite ja jsem se zastavil nad tim, ze vy v te hlidaci boude mate taky internet... a take byste mel zastekat komunisticka hroudo

P. Kmoníček 24.11.2018 10:35

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

Ode dneška nebudu nikomu říkat, že je pitomec. Budu mu říkat vlčku.

R. Gazda 24.11.2018 12:06

Re: Vystoupení Karla Schwarzenberga...

:):):)

A. Hrbek 24.11.2018 7:49

Pane Bartoni,

máte to, jako obvykle zcela popletené. Podle zákona 40/1993 Sb. bylo možno české občanství nabýt narozením, osvojením, určením otcovství, nalezením na území České republiky, prohlášením, udělením.

Pan Babiš se narodil v Bratislavě a není známo, že by byl osvojen, nalezen na území České republiky, že by občanství nabyl určením otcovství. Takže se musel k českému občanství přihlásit, a to buď prohlášením nebo žádostí o udělení občanství. A na obojí jsou dosti tvrdé podmínky, mimo jiné pětiletý trvalý pobyt.

Pan Babiš do roku 1991 v Maroku a od roku 1991 na Slovensku v Petrimexu. Agrofert byl, podle pana Babiše, založen 25.1.1993, to znamená tři týdny po rozdělení Československa. Podle obchodního rejstříku Agrofert a.s byl založen 1.7.2000. Jediným akcionářem byl v letech 2002-2004 Agrofert Holding, v letech 2004-2005 Agrofert a.s a v letech 2005-2007 Andrej Babiš.

Bylo by proto asi velmi zajímavé se na dokument o získání českého státního občanství podívat.

P. Lenc 24.11.2018 9:11

Re: Pane Bartoni,

Ono by bylo zajímavé se podívat na víc věcí,ale to se bohužel asi konat nebude.Peníze a získaná moc dělá divy.Stačí se podívat na "konání"české policie a justice.A to nemluvím o tom, co má díky estebácké minulosti schované v šuplíku.

J. Novotny 24.11.2018 9:44

Re: Pane Bartoni,

Slováci, kteří se orientovali a mezi ty AB patřil mohli v pohodě mít dvojí občanství - České i Slovenské. Pátý odstavec v odkazu..

https://www.cesi.sk/20/rychlik.htm

V. Petr 24.11.2018 18:39

Pane Hrbek, jste myslím dost starý na to, abzste věděl,

že Slovák roku 1993 dostával české občanství zpravidla na požádání.

R. Vacek 24.11.2018 7:42

Nečekal bych, že od Top09,

strany, která je zaměřena na naše celoevropské hodnoty a která nás přesvědčuje o výhodách členství (žádné hranice, volný pohyb osob) vzejde takový požadavek, který by více slušel okamurovcům, nebo xenofobním maďarům.

L. Novák 24.11.2018 7:42

Babiš musel o občanství ČR žádat. Narodil se na Slovensku...

Při dělení federace museli všichni občané ČSFR narození na Slovensku o české občanství (státní příslušnost) žádat, a teprve na základě vyhodnocení žádosti mu bylo české občanství přiděleno. Což neznamená nic jiného, než že tomuto úřednímu postupu se museli podvolit i občané, kteří mají od svého narození trvalé bydliště na území ČR v bydlišti rodičů, ale z nějakého důvodu vlastní porod proběhl na Slovensku. ;-)

F. Žůrek 24.11.2018 7:08

Karl Schw. by měl jen lízat zadek M. Kalouskovi

Miroslav Kalousek po porážce pana senátora Jiřího Čunka na sjezdu KDU-ČSL pod jeho okny na Vsetíně 29. května 2009, když musel na základě mediální štvanice a na popud M. Kalouska také opustit Vládu Mirka Topolánka (12. leden 2009), tak teď slavný M. Kalousek založil svou vlastní ťip ťop politickou stranu TOP 09 a do čela byl naistalován kníže Karl Schwarznberg. Lidovci (KDU-ČSL) potom v květnu 2010 volby prohráli. Cyril Svoboda byl v čele KDU-ČSL a ihned po pořážce odešel.

A je opravdu již na čase, aby odešel K. Schwarzenberg a také M. Kalousek. Je na čase!!!

L. Novák 24.11.2018 7:43

Re: Karl Schw. by měl...

Vy jste zaťatý lidovec? :-)

R. Gazda 24.11.2018 8:45

Re: Karl Schw. by měl jen lízat zadek M. Kalouskovi

Hlavne aby odesel ten co dela nejvetsi zlo CR jak doma ,tak i ve svete Zeman

J. Holíček 24.11.2018 10:03

Re: Karl Schw. by měl jen lízat zadek M. Kalouskovi

To byl začátek konce, protože tehdy byl KS maskotem MK. Teď už přeci jen nějaký čas uplynul a konec nastává. Starý pán chtěl jen přispět něčím užitečným do mlýnice blábolů. :-))

M. Šurgot 24.11.2018 7:02

Tento argument je poradna svinarna - jste Slovak, budte vdecny.....

Nebudu branit Babise, ani nejsem jeho volic, jen jsem si vzpomnel na rozdeleni republiky a na urcovani, kdo je kdo...

Muj otec se narodil na uzemi dnesni CR, matka na uzeni SR. Otec “si po svatbe odvezl nevestu” na uzemi CR a pracoval v Praze. Rodice z pocatku nemeli vlastni byt a tak kdyz se mel narodit starsi bratr, odjela matka ku svym rodicum do domu na vesnici a bratr se narodil v porodnici v okresnim meste. Na uzemi dnesni SR. Po nekolika mesicich se matka vratila za otcem do Prahy do noveho bytu a ja jsem se uz narodil v Praze. Od malicka jsme oba v Cechach a jsme Cesi...

Po rozdeleni Ceskoslovenska si vsak musel bratr, k nasemu velkemu udivu, vyrizovat papiry, protoze z nej byl najednou Slovak, zatimco ja nevyrizoval nic, protoze jsem byl Cech... poradna blbost, ze .....

Kvuli slavemu volebnimu klipu s Karlem u kormidla jsem byl volic TOP 09. Libily se mi sliby, ze Karel vymete z paluby rude krysy, ze hodi sit na modre tunelare a oranzady s Kockou na zadech prijdou taky zkratka... Jenze praxe po volbach byla diametralne odlisna.... Karlovo pusobeni v politice neprineslo ocekavanou stopku podrazum politiku na volice a na cesky stat. Posledni volicskou podporu jsem Karlovi poskytl pri volbe prezidenta v souboji se Zemanem. Pak uz TOP 09 pod vlivem Kalouska ztratila muj hlas...

Jenze - kdyby Karel vyslovil dnesni vetu o Slovacich a Cesich hned na jeho startu v cele TOP 09, nikdy by muj hlas nedostal, i kdyz tehdy o Babisovi v politice nemluvili ani jasnovidci....

F. Houžňák 24.11.2018 11:21

Tenkrát měl ještě tolik soudnosti, že to, co si myslel,

nevykládal, právě proto, aby mu takoví naivní důvěřivci, jako jste vy, dali svůj hlas. Ale samozřejmě si to myslel a i jednal podle toho. Dneska už jeho zábrany se stářím klesají.

D. Křikava 24.11.2018 7:02

Ať slovák táhne

A ten rákosník může rovnou taky

L. Dočekal 24.11.2018 6:42

Můj názor

Šváca ať drží hubu.Cpát se na hrad jako Rakušák,který ani neumí jazyk,s pomocí Havla restituoval co šlo,aniž měl právo a prošustroval Becherovku,takovej má držet pysk.

J. Lukavsky 24.11.2018 9:02

Re: Můj názor

"Rakušák,který ani neumí jazyk" No já se s K.Schwarzenbergem setkal a on si tak trochu "šlape na jazyk", ale jak jsem si všiml stejně i německy anglicky a česky. V.Havel zase trochu ráčkoval, G.Husák mluvil nejraději československy, stejně tak i současný premiér a T.G.Masaryk česky skoro neuměl na začátku kariéry profesora v Praze. No a Karel IV? Ten česky neuměl vůbec, když přijel do Prahy převzít vládu v zemi, byl vychován ve Francii. A co se týče původu, tak K.Gottwald (otec neznámý), Karel IV. napůl Lucemburčan, TGM Slovák/Němka jménem Kropacek..... Do toho bych nerejpal! Asi by leckdo divil co má v genech za pronárody. J.L.

J. Sedlář 24.11.2018 10:09

Re: Můj názor

Pronárody ? Nerozumím. To je kdo/co ? Můžete to osvětlit do čeho že to nechcete rejpat ?