7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zuzana W 19.2.2007 15:50

Removere a dalsi podobni, nesmysly:

STB skutečně pány Bendy, Havly, Rumly, Vaculíky i Uhly nepřetržitě sledovala. Seděla před jejich byty 24 hodin denně. Chtěli vědět kdo je navštěvuje, jaký je v každém bytě pohyb. Hlídači se v chodbě střídali a pokud jim Havel ironicky donesl kafe, byla to imho docela dobrá recese.

Krom toho STB taky najímala na takovou práci důvěrníky, ty, co podepsali pod nátlakem.

STB vydírala hlavně lidí, kteří měli hodně známosti a společenský vliv ( mimo tehdejší bolševický establishment), jedině takoví jim mohli být užiteční. Ti měli za úkol mezi disidenty pronikat, příp. znali-li se s někým navštěvovat a přinášet informace. (Tak, jako Nohavica na Kryla, treba).

Malý Aston 19.2.2007 15:49

Re: Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

On ten Husák nebyl žádný geniální vůdce komančů,to jen KGB měla v rukou dokumenty,že ještě jako představitel Sovenského státu se setkal s Hitlerem ve Vinici na Ukrajině.:-D

Starý J. 19.2.2007 15:45

Re: každý d§sledek má svou příčinu

.... titíž poplatníci platí další dluhy a akciové zisky, na př. energie, telefony ....

Ekonomicky jste informován velice mizerně. Největší genius mezi ministry financi - Dohouš Sobotka v TV přiznal, že v posledním volebním období, jsme žádné náklady transformace neplatili (ono se to dá těžko zapřít, ze státního rozpočtu je to zřejmé), jen úroky z dluhů! A každý rok tento zázračný ministr zasekl další dluh v průměru 90 miliard. Takže titíž poplatníci dnes žádné dluhy neplatí, muselo by jich ubývat a ne přibývat (jak prosté)! A pokud se týká akciových zisků, pak ano, jsou velké, ale ještě stále cena energií není v procentech z příjmů (zdůrazňuji v procentech) přemrštěně vysoká v porovnání s okolními státy. Jiné je, zda tato cena musí být tak vysoká a generovat zisky na př. polostátního ČEZu. Jenže stát jako akcionář shrábně dividendy, které pak slouží hodnému strýčkovi dědovi Mrázovi-Paroubkovi k dárkům ve formě - tu pastelkovné, tu tisícovka tomu, či tomu. A jsme u přerozdělování. Kdyby občanům peníze, z nichž vznikají dividendy nebral, nemohl by pěstovat přerozdělovací systém a nemohl by si kupovat voliče - být hodným strýčkem Paroubkem!

Starý J. 19.2.2007 15:30

Re: Pro Mr. Rubína

No mírně jste to přehnal, je to t.zv. paušalizace. I v té Chartě nakonec byli takoví, co skutečně měli a mají čisté svědomí. Možná se jednou dozvíme, jak to bylo! Myslím, že dělící čára půjde podle postů, které dostali a hlavně udrželi po revoluci. Slyšel jste Kvalírovou na ČT 24, jaký byl a je vztah mezi Havlem a politickými vězni 50.let? Zřetelný nesoulad, až nevraživost! Pokud by větší vliv získali političtí vězni a pronásleovaní z 50.let, umenšil by se vliv a umenšila se svatozář StBáky prolezlého disentu!

rumlík 19.2.2007 15:30

"Oběti"

rumlík 19.2.2007 15:29

oběti a obdarovaní

Malý Aston 19.2.2007 15:29

Re: Síla zlodějů a hochštaplerů, kteří se dostali tak jako i Hitler k moci. Tj zcela legálně, Re: každý d§sledek má svou příčinu

Souhlasím s Vámi,je to hnusné.To Kléma to vyřešil jednodušeji,nepotřeboval právníky ale ozbrojenou pěst dělnické třídy.Napište nám,kolik komančové ukradli po roce 1948 nám všem?A když to ukradli,proč jsme v roce 1989 měli nižší životní úroveň než rakušáci,když ještě v roce 1950 byla stejná?Postačí řádově výpočet ve stovkách miliard.:-D

rumlík 19.2.2007 15:29

Re: Pro Mr. Rubína

dobrá úvaha

MOON 19.2.2007 15:22

Re: Re: Re: furt o tom samém

Jen aby jste se pane nepřipo(Y)sral,ale řekněte. Jakou vidíte vy budoucnost pro své dcery?Předpokládám ,že jsou pohledné, inteligentní,vzdělané a asi se jím zde pracovat  s nasazením jako v každě normální zemi a za peníze ,které určují recyklovaní komanči,chtít nebude.Hezký den MOON

gerontusinza 19.2.2007 15:21

Síla zlodějů a hochštaplerů, kteří se dostali tak jako i Hitler k moci. Tj zcela legálně, Re: každý d§sledek má svou příčinu

na základě jednoduchých, ale nic méně zcela pitomých proklamací. A na základě toho, že ten kdo má prachy, koupí si nejen svého právníka, ale i lháře-pisálka, pardon někdy i tiskového mluvčího, který lže bez ostychu za něho a on má možnost dokonce se i distancovat od toho, co jeho vlástní lhář na jeho návod řekl. Hezké co. Inu někdo tomu říká demokracie;-P.

Starý J. 19.2.2007 15:20

Re: To, co píšete

....činy  mají svou dlouhodobou logiku a  ta  z nich  kouká  jako  dráty  z  matrace,....

Ano to je přesně ono! Havlovy činy od revoluce, kdy se dostal do povědomí všech, nejen StB a disentu, mají svou dlouhodobou logiku a ta z nich kouká, jako dráty z matrace. Velice přesné. Jeho činy mají naprosto přesnou logiku od jmenování Čalfy, boje proti lustračnímu zákonu, boje za tlustou čáru, proti zákazu KSČ, jmenování Tošovského o kterém to věděl, nerozumění, co to je "vládnout s podporou komunistů" u Paroubka atd..... Žádný z jeho činů nevybočuje z této řady a má dlouhodobou logiku, která....... to už znáte!

Hlavně, že jste vylil svým obvyklým způsobem kýbl nadávek a urážek na Klause. Já Havla neurážím, jen vypočítávám jeho činy, mající svou dlouhodobou,.....atd.

Malý Aston 19.2.2007 15:14

Re: Re: Re: Re: Neberte nám poslední iluze!

Mám dojem,že nemáte pravdu.Dle Nikity jsme dohnali a předehnali ty hloupé,ve výrobě oceli a tanků.Jsem často ve Francii a mohu porovnávat.Oni budovali kapitalismus a mají socialismus.My jsme budovali socialismus a máme kulové.Oni již znají,že to přehnali ale co mohou dělat?Mám dojem,že ta snaha o rozšíření o nás východňáry byla jen proto,aby mohli říkat " My za to nemůžeme,všechny prachy musíme věnovat těm chudákům z Východu".Že je to naopak,to již neříkají.My tam platíme,napřed zaplatíme úředníky v Bruselu,potom něco pustíme palestincům,potom zaplatíme dotace francouzským zemědělcům,příspěvek Velké Britanii a pokud něco zbude,tak to rozkrademe doma.Pokud by to tak nebylo,není možné aby tam tak pěkně zapadl Špidla a jeho heslo" Zdroje jsou":-D

Semiramis 19.2.2007 15:09

Re: Re: Stokrát blbina!!!

Stokrát estébák, pořád estébák!  I po deseti letech.

Starý J. 19.2.2007 15:09

Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Já bych si to ani nedovolil napsat, protože bych byl rudými gardami i příznivci Havla zde na Psu rozcupován na kousky. Toto je mně známo již delší dobu a naprosto přesně to vysvětluje Havlovo podivné nepochopitelné jednání a chování, i jeho činnost v StB řízeném disentu. Stejně, jako byl rok 1968 vyvolán KGB a STB potřebou umístění raket SS 20 u nás a příchodem vojsk (tehdejší president Novotný byl tvrdý odpůrce vojsk na našem území), proti kterým by byl i západ (takhle jsme je "POZVALI"). Potvrzuje to fakt, že zde vojska zůstala 20 let, i když mohla za rok odejít, protože Husák měl moc pevně v rukou.

jirka.s. 19.2.2007 15:07

Re: Re: Re: Re: Re: A co Klaus?

Třeba na společných cvičeních, kde jste trénovali zátahy proti antisocialistickýmživlům.

Mirek od lesa 19.2.2007 15:06

Čeští trpaslíci

byli velmi pracovitým národem, jemuž se dobře dařilo. Problém začal, když jeden z těch mladých navštívil cizinu a pochytil základy socialismu.

Po návratu začal školit své spolutrpaslíky: tak, jak my pracujeme, je to už dávno sto let za opicemi! Chybí nám řádná organizace práce, důkladný daňový systém a systém, který by na všechno dohlížel.

Takže byli vybráni vrchní trpaslíci, jejich náměstkové, mluvčí všech trpasličích úřadů, evidenční centrála, která musí vědět, kde se co šustne, zkrátka suprorganizace!

Mělo to všechno jenom jednu malou chybu: na práci zbyl už jenom takový už dost postarší trpajzlík, ten to dlouho nevydržel a umřel.

A tak jestli ostatní ještě neumřeli, tak úřadují a trpí bídu, než úplně vyhladoví.

Mirek od lesa 19.2.2007 14:57

Re: Re: Re: Neberte nám poslední iluze!

Milý Astone,

v celé socialistické Evropě od Atlantiku po Urál je to stejné, kdo pracuje, živí i ty, co už ten socialismus mají. Jedině Švýcaři a pár nevýznamných zemiček se ještě brání, ale stále slyšíme, že ten socialismus dobudujeme. Už ani nevzpomínám datum, do kterého Nikita Kukuruzník chtěl dohnat a předehnat USA, zatím to ani EU nepřipadá reálné. Čím víc se ti zaměstnanci v průmyslu a hospodářství budou namáhat, tím víc bude přibývat těch imigrantů, kteří by rádi ten evropský socialismus vyzkoušeli. A dopadne to jako v té české pohádce o trpaslících. Neznáte? tak tady je!

Příčina_ 19.2.2007 14:56

každý d§sledek má svou příčinu

Všichni hledají příčiny toho marasmu. Ale na př.: v době privatizace se najednou utvořilo 18 bank, které žily jen dva roky a pak do dvoum měsíců "zkrachovaly." Noviny informovaly, že se rozdalo přes 96 mild Kčs , ale mluvilo se o více jak 200 miliardách. Tehdy bývalý premiér sdělil, že to je "daň rychlé privatizace." Nikdo dál nikdo neoponoval, žádný tisk, žádná TV a j. Veliké ticho. Až se zveřejní kdo ty peníze obdržel a kdo je rozděloval a proč se nic nevyšetřuje, pak budeme mít naději, že jsme v demokracii. Zatím jsme jen v ekonomickém koncentráku - když jsme si odbyli koncentrák politický. To vše je ubohé, ale hrozná je skutečnost, že se miliardy rozdali několika stovkám lidí z peněz daňových polplatníků a dnes titíž poplatníci platí další dluhy a akciové zisky, na př. energie, telefony a další poplatky a pes neštěkne! A to vše před zraky celého národa. Jaká je to síla, která tím vším vládne?!!;-O

Karel008 19.2.2007 14:56

Kdo jen trochu chtěl, už se dozvěděl, dávno tomu.

Starý J. 19.2.2007 14:53

Re: spíš zpětné zrcátko

No a jak dlouho by se asi ten Vacek s tou armádou udržel, než by sám visel? Takhle Havel zařídil jejich přečkání, jejich privatizace (a ne Klaus), protože jim umožnil v klidu existovat a takhle zavinil, že je dnes máme s plnou parádou zpět! Havel chtěl být ve své neuvěřitelné ješitnosti světový, světový měl být i jeho samet. Dnes jsou zde zpět a mluví o tom, že to všechno je už dááávno! Zavrtaní v policii, v nejvyšších státních postech, ve finančních kruzích. A Havel neví, co to je "vládnout s podporou komunistů), ajak sám prohlásil na obranu Paroubka. Co na tom, že to ví i stará domovnice Dymáková, jen exprezident neví, co to znamená. Jeho boj i proti směšnému lustračnímu zákonu jen ilustruje jeho záměry a podíl a dnešním marasmu. Já vím, že Vy to za marasmus nepovažujete, spíše obráceně. Ti co nežili 40 let v náručí a objetí rodné strany  však určitě!

jepice 19.2.2007 14:45

Tak nám prozraďte,

k jaké skupině patříte vy. Já bych si tipla na pohrobky modrookého vůdce dr. Sládka.

Malý Aston 19.2.2007 14:45

Re: Re: Neberte nám poslední iluze!

Ano,děkuji za podporu.Já mám dojem,že velikost Havla na světové dění ještě není řádně zhodnoceno.Například se neví,že pomocí satelitního telefonu organizoval nákup krompáčů pro zbourání zdi v Berlíně,také jeho přímá účast na revoluci v Polsku a Maďarsku a Bulharsku ještě není řádně zpracována.Zcela ale opomíjí badatelé jeho účast na zastřelení toho rumunského tyrana,který se pořád hádal z Moskvou,neposlal ani ty svoje vojáčky v roce 1968 aby u nás udělali pořádek.Ten jediný neměl Moskvu rád a tak ho picli.Kdo je miloval,toho povýšili hned nebo později.Ano,komunismus již máme,kdo nepracuje ten má,kdo pracuje musí platit daně a zase nic nemá.:-D

Starý J. 19.2.2007 14:44

Re: Re: Re: spíš zpětné zrcátko

Stačí si poslechnout jeho nejlepšího kamaráda Landovského, který se kudy chodí vychloubá, jak mu dělal zeď!

jepice 19.2.2007 14:42

Děvenko,

vy jste se ovšem při své vcelku vysoké povaze zajisté nesnížila až tak, abyste si ty dopisy přečetla.

Remover 19.2.2007 14:42

Pro Mr. Rubína

Vážený pane,  jak se zdá, svým příspěvkem byste rád  "zašťoural"  do  dosud málo probádané  "senkrovny"  naší minulosti...  A to bychom se zas dozvěděli věci...  To by se mohlo i stát,  že všichni disidenti  si tak či onak "omočili" v hrátkách s tehdejší mocí...  V niveč by šly pohádky o tajném STB sledování  pánů Bendů, Havlů a Rumlu a spol..  Proč by je  STB sledovala, když po každé chartistické schůzce  šli všichni spořádaně domů, jen možná dva však šli spát... Ostatní psali  své podrobné  reporty kamarádům STB.  A tak je lepší  se  v ničem už nešťourat... Kolikrát je totiž lepší - nevědět... Líp se s tím žije a klidněji se i spí...  S pozdravem   Remover.>-

třetí 19.2.2007 14:38

Re: Re: Re: Re: A co Klaus?

Tak mi prosím popište, jak jsem se mohl s STB jako milicionář setkat ? Máte skutečně na očích černé nenávistné brýle.

třetí 19.2.2007 14:32

Re: Neberte nám poslední iluze!

Ale že jim to ten pan Havel vosolil. Myslím tomu Andropovi a pak Gorbačovi. Ten poslední se tak lekl, že hned vyhlásil perestrojku a tak se i v Čechách přestrojili. A že prý studenti a hercí a kdoví kdo ještě. U nás na vsi se ani klásek nehnul. Až pak zavřeli kravíny, rozpustili JZD a tak lidi sedí doma a peníze jim chodí poštou a chlapi nemusí ráno po vopici vstávat a vládne konečně ten komunizmus. Každý dostává podle svých potřeb a pracuje podle svých schopností.

Realista 19.2.2007 14:26

Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Rubín 19.2.2007 14:23

Agent vězeňské vnitřní ochrany

Pořád se zabýváme agenty StB, VKR, KGB atd. atd.  Málokomu ale přijde na mysl, že Havel byl v kontaktu s  pracovníky vnitřní ochrany věznice Ruzyně.  Byla to operativní součást NVÚ, která mimo jiné řídila agenturní síť mezi vězni. Co asi náš bývalý prezident pracovníkům vnitřní ochrany vyblil na spoluvězně a chartisty.

historik 19.2.2007 14:20

Re: To, co píšete

"Havel dělal chyby z naivity." No nevím. Havlova rodina prodala polovinu Lucerny za 200 milionů Chemapolu, v té době řízené panem Junkem (k jeho jménu se přidává  "estébák"). Za krátký čas potom tutéž polovinu Havlova rodina koupila zpět za 150 milionů. Měla tedy opět Lucernu celou a 50 milinoů k tomu. Zdá se Vám takový obchod naivní? Jaký by byl Tošovský premiér nevím. On byl premiérem vlády jenom úřednické. "Klaus zůstane buranem". To by musel být Hrabal analfabetem.