6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 19.2.2007 12:00

Re: Re: Re: A co Klaus?

Však  o tom všem, co popisuješ, musíš přece jako soudruh milicionář moc dobře vědět. Roztomilé, dozvědět se od milicionáře, že o existenci jakési StB neměl ani tušení! Jen tak dál soudruhu, nechtěl bych být tvým sousedem!

Jura Jurax 19.2.2007 11:52

Re: Re: furt o tom samém

MOONe, Vy jste jistě již dávno hrdinně zdrhnul, tak laskavě držte hubu! A pokud jste nezdrhnul, tak si své životní frustrace řešte s psychiatrem.

Malý Aston 19.2.2007 11:34

Re: Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Tady nejde o to věřit nebo nevěřit.Tak to bylo. Havla do funkce prezidenta dosadil Čalfa o tom je dostatek důkazů.Dubčeka starého komouše tam nechtěl a tak ho posadili do Federálního shromáždění.Copak jste to přátelé nezažili? Copak si již nevzpomínáte?:-D

Štváč 19.2.2007 11:30

Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

U nás na pavlači to taky jedna žencká řikala. A ta nekecá, její starej je denně v putyce, tak to má vod něj.

HupyHňupi 19.2.2007 11:19

Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Tomu dost věřím Havlíkovo chování to potvrzuje.

HupyHňupi 19.2.2007 11:18

Re: Aféra Tošovský souvisí s Havlovým antiklausovským komplexem.

Ja jsem zase slyšel už tenkrát, když Venda byl ještě NIKDO, že musel odejít kvuliva příchylnosti k mladým chlapcům, což se tenkrát netolerovalo.

M OON 19.2.2007 11:11

Re: furt o tom samém

Synku jestli něco umíš tak se seber a rychle pryč z tohoto zaprděného dolíku jemuž se říká Česká republika,tady to nikdy lepší nebude .To co se tady děle je zabudováno v genech tohoto národa, je to prolezlé celou zemí,vzduchem, půdou i vodou ,začalo to snad Bílou horou  a nebo ještě dříve na Velké Moravě,kdy se lidé žijící zde nevěděli ke komu se přimknout vlevo ,vpravo a neví to do dnes.Hezký den MOON

Inžinier Buľa 19.2.2007 11:02

Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Podle mého australského přítele tamní televize v roce 1990 odvysílala reportáž BBC o naší "drahé něžné sametové", která byla podle této reportáže ve skutečnosti velkým podvodem na občany. Byla totiž ve skutečnosti společnou a operací StB a KGB za účelem "výměny stráží" neboli kádrů v čele státu a formální změny politického systému, neboť ten stávající stalinský byl i podle názoru špiček tehdejšího SSSR, v čele s Gorbačovem, neudržitelný. Proto sem byl v červenci 1989 vyslán nejmenovaný generál KGB, aby vše připravil. Ke polupráci byl získán Havel, který měl za příslib prezidentování zajistit beztrestnost všech komunistických prominentů a převod státního majetku do jejich rukou tak, aby kromě politické moci získali ještě moc ekonomickou. Později musel už Havel vždy pouze plnit vůli svých chlebodárců. To rázem vysvětluje pohnutky a důvody zdánlivě nepochopitelného Havlova chování ve vztahu ke KSČ a jejímu případnému zákazu, lustračnímu zákonu atd. Vysvětluje to také, proč máme dnes v nejvyšších státních i politických funkcích i v čele podniků agenty StB. Pikantní na tom je, že přímou žádost mého přítele o poskytnutí této kopie BBC odmítla s trapnou výmluvou na nepoužitelnost originálu ke kopírování na DVD(!), ovšem s odkazem na to, pokud by "Prahu" požádala", lze jí kopii vydat. Jak vidno, i mnozí jiní mají stále zájem udržet vše pod pokličkou. Inu, není nad svobodu informací a sdělovacích prostředků. :-/

Netřeba 19.2.2007 11:02

Re: Stokrát blbina!!!

Protože to, co je notorický známé už nejmíň dest roků a teď to jako ohromující informaci  vytáhnou novináři, je BLBINA. A   BLB inami se zabývají jenom BLB  . . .

M OON 19.2.2007 10:55

Re: A vo tom to je.

Recyklovanej komunismus = kapitalismus v ČR,recyklovaní státníci viz.:V.Klaus,recyklovaní ekonomové -bankéři viz.Tošovský,recyklování policisté viz.Husák,recyklovaní generálové viz.Štefka,recyklovaní šefové krajských,okresních,městský úřadů,recyklovaní zákonodárci,recyklovaná KSČ viz.ODS,ČSSD,SZ,recyklovaná TV,recyklovaná kultura

 = NORMALIZACE s Ruskem na věčné časy a nikdy jinak -

    viz odpůrci radarové základny.Ach jo. Hezký den MOON

Štváč 19.2.2007 10:47

spíš zpětné zrcátko

Dost nechutné svalovat vinu na Havla. Je to pro tento národ člověk příliš slušný a svědomí mnoha lidí /i novinářů/ se začíná tetelit, jak mu to dnes nandají, když v době minulé byli zbabělí. Přehled přes banky tehdy neměl nikdo, vše řídil ÚV KSČ a tak zaskočil Tošovský se zkušenostmi z Anglie. To ovšem neznamená, že jej omlouvám. Měl by se vrátit do ČR a zametat. Držením Čalfy ve vládě chtěl Havel zabránit krveprolití, ke kterému tenkrát vyzýval komunistický generál Vacek a na uklidnění situace "dostal" na čas též ministra obrany. Vy víte jak by to dopadlo, kdyby začlo lynčování bolševiků ? Vacek už tehdy chtěl formovat armádu a milice proti lidem. Báli se, že jim  jde o krk a viděli co se stalo Ceasescovi. Jinak do "zpětného zrcátka", tedy pohledu do minulosti, se nikdy nechtěl dívat Klaus a sám to prohlašoval. Jeho působení v Prognostickém ústavu a pobyt v Anglii a USA v době začínající normalizace, mu správně nepřipadal vhodný pro jeho kariéru. Navíc je to člověk pro vedoucí funkci naprosto nevhodný pro svou "jedinou pravdu", bez jakékoli týmové spolupráce. No zapomněl, že Češi jsou holubičí povahy a trestají vždy ty, kteří jim jejich pravou tvář ukážou. Pro dnešního hradního populistu a oportunistu je to jistě zpráva dobrá. Vždyť který Čech by nechtěl slyšet, jak svým "chalupařením" a nevšímavostí, přispěl nejvíc k poražení totality v komunistickém stárě.

Nekdo 19.2.2007 10:44

Re: Proč to všechno ?

Proberte se, Havel podle ustavy uz kandidovat nemuze a krome toho na to zdravotne nema. I kdyz s Klausem ve vsem nesouhlasim, tak urcite lepsi on, nez nejaky ten pravdolaskovy sasek ala Sokol (i kdyz osobne proti nemu nic nemam, ale za presidenta si ho predstavit nedovedu).

A jinak Havlovi vdecime nejen za Tosovskeho vladu, ale i za Spidlu a potazmo i Grosse s Paroubkem. Jen si vzpomente, jak premluvil hlavne US, aby sli se socany do koalice. 4 roky pred tim nadavali Rumlovi, ze to odmitl. Ze tim vsak sve oblibene US vykope politicky hrob to ovsem diletant Havel netusil.

fjdgx 19.2.2007 10:30

Re: Re: Aféra Tošovský souvisí s Havlovým antiklausovským komplexem.

Klaus je skvělý ekonom???? :-D:-D Tak to se povedlo. Znáte ještě jeden?

Nebudou voni synátor Jan?

L 19.2.2007 10:28

Tady je toho vic

http://members.tripod.com/gamma_photon/index.html

Brmboš 19.2.2007 10:27

A vo tom to je.

Správná otázka ve správnou dobu. Co se to s námi hrálo a hraje stále za divadlo? Když se dnes podíváte i na ten systém co u nás je nevíte jak to nazvat. Já tomu říkám komunistickej kapitalismus. Nikoho nenutím se s tímto názvem ztotožňovat.

L 19.2.2007 10:20

furt o tom samém

Mlady muzi, mate pravdu. Take je jiste pravda, ze je otravne zabyvat se stale nejakymi estebaky a lidovymi milicionari a komunistickymi kadrovaky a tak dale. Jenze oni jsou v tech nejdulezitejsich funkcich a v tom je ten problem. Polozte si laskave otazku, proc tam jsou vselijaci ti divni lide. Pak pochopite rozhorceni nas, co jsme ty komouse zazili, a proto je nemameradi.

Predstavte si, ze by Vam nekdo napriklad zakazal cestovat do Rakouska. To neni hloupost, protoze takovi jsou komousi. Nebo to, ze by v obchode nebyly banany a pomerance a toaletni papir a tak podobne. Neni to nesmysl, tak to je, kdyz vladnou komousi. Z toho plyne, ze to nastve i lidi, kteri by se jinak o politiku nezajimali, treba takove jako ja.

honzak 19.2.2007 10:20

Re: furt o tom samém

synku (jsi mladší než můj nejmladší syn), vracet se musíme. Aby se jednak konečně JASNĚ řeklo kdo, co a proč, druhak aby mladí Tvého věku pokud možno neudělali stejné pitomosti, jaké v tomto věku dělala generace naše a generace našich otců.

Dopředu se klidně dívej, možná tam najdeš to, co my už nestihneme (a naši otcové si o tom jen nechávali zdát). Ale z chyb předchozích generací se pouč, jen blbec opakuje chyby svých předků!

baci 19.2.2007 10:14

v česku je historie pořád stejná

.Letos je 80.výročí založení Batovy nemocnice-napsal jsem o tom knihu,kterou ted doplnuji k novému vydání o léta 1939.1945.Minulý týden jsem byl v archivu a jeden dokument jsem čirou náhodou otevřel na str 30 a jukl na mne titulek,Výstava a vycházka pod názvem "Odkaz Rainharda Heydricha"-jenom malý dodatek k vině tu nejlepe popsal K.Jaspers v svých ot´ázkách viny německého národa-doporučuji přečíst,vyšla prave v techto dnech ve svém třetím vydání.Vinu rozdeluje do 4 kategorii a jen malý úryvek",že nikdo na světě nemůže morálně odsoudit kohokoliv,jedině snad by byl předmětem odsouzení on sám.......On ten Jaspers by měl býti povinou četba nás starší generace a jsem docela rád,že mladá generace je ve svých usudcích k mým vrstevníkům velmi skeptická.Nakoned Mojžíš musel chodit s židy 40 let pouští aby ti zvykli na staré pořádky a vymřeli.Ono to tak bude i u nás a to je ta generace nad 45 let letošního věku

třetí 19.2.2007 10:10

Re: furt o tom samém

A jak vy, mladý muži, vy jste se už vyčistil ? A co máte tím čistěním na mysli ?

whaler 19.2.2007 10:05

Re: Re: Aféra Tošovský souvisí s Havlovým antiklausovským komplexem.

Plný souhlasR^R^R^

Vlad 19.2.2007 10:05

Re: Re: Aféra Tošovský souvisí s Havlovým antiklausovským komplexem.

Jo jo. A Tošovský s Havlem na objednávku Bushe v CIC zavinili taky to, že mně tehdy začaly dřít boty. A přitom mi je vpravdě geniální (i když mu nějak nevyšel ten pojišťovací podvod) Klaus udělal tak pohodlné, skvělé a trvanlivé, že by mi vydržely až do krematoria. O tom otročtí slouhovští novináři nenapýšou a nenapýšou....

PROKOP BUBEN 19.2.2007 10:02

MÁM ZA TO

 Že příčinu dnešního Absurdistánu je nutno hledat předevší opět v jednom každém z nás, kteří jsme naletěli nejen V.Havlovi, jinak to loutku v rukou opravdu mocných, která sice později prozřela, ale nemohla již nic podstatného udělat, takže vedle role mrtvého brouka, občas sehrál  brouka TEPRVE umírajícího a ZAVZDYCHAL....Naletěli jsme však především PROGNOSTIKŮM, rozlezených do všech důležitých partají a institucí....Tito pánová nadiktovali pravidla a určili azimut, podle nichž se bohužel stále řídíme.....

eso 19.2.2007 10:01

furt o tom samém

Je mi 23 let a totalitu jsem nezažil , ale už mě opravdu sere, jak se furt vracíme do minulosti, je 18 let po revoluci. Je třeba se dívat do předu a né se pořád vracet. Vím potrvá to ještě pár generací než se to vičistí ale už aby to bylo.

M a m i Z 19.2.2007 10:00

Pane Daneš,

Vy zřejmě patříte ke skupině Bém, Ne2f, Tlustý, ..., prostě k typům, kteří si u Yakla vyzvedli nafukovacího kLause v lehce nadživotní velikosti a přírodních barvách, aby nebyli v noci tak sami. Kdybyste se Vaší stranickostí nezesměšňoval, nebyl byste sice v NP na prvním místě, ale musel byste přiznat, že oba Vény komunisté nominovali a prosadili, že si je "vychovali" a že jim oba posloužili k nezaplacení.

třetí 19.2.2007 9:59

Re: Re: A co Klaus?

Ano, pane Ježku máte pravdu. Žijeme v období normalizace II. Národu je předkládán vnitřní nepřítel ve snaze vše svést na minulý režim a současné neúspěchy přišít agentům, spolupracovníkům atd.  Cožpak někdo kdysi něco o STB věděl ? Já tedy ne. Cožpak někdo dnes něco ví o BIS ? Neví. A že se jedná zase o získávání informací o lidech je jasné. Dnešním cílem je rozeštvat lidi mezi sebou. Soused sousedovi vlkem. Pak se dobře vládne.

martina mánková 19.2.2007 9:57

také on se upsal

naletěl  pohádce o  vlastní  jedinečnosti,  ale  při  své  vcelku  nízké  povaze  se  z  toho  tak  trochu  vyzpovídal  v dopisech olze.

JK 19.2.2007 9:17

Re: Aféra Tošovský souvisí s Havlovým antiklausovským komplexem.

Velmi souhlasím. Svévolné podtržení hospodářského růstu, aby se náhodou neukázalo, že je Klaus skvělý ekonom, to se Tošovskému fakt povedlo. Taky odměna byla sladká. Premiérské křeslo. Všiměte si role novinářů, kteří otrocky sloužili a možná dodnes ještě slouží Havlovi. Oslava Tošovského a posměch Klausovi. V normální zemi by byl Tošovský tvrdě potrestán. Připravil nás totiž všechny o hezkých pár desítek či stovek tisíc. A nikoho to nezajímá.

Ha 19.2.2007 9:11

Re: Re: A co Klaus?

K tomuto je možno pouze dodat ANO.

věřící 19.2.2007 9:05

Re: Re: Svatá pravda. Pinochet a jeho velebení

Nevím proč někteří katoličtí představitelé nedávno velebili vedle Krista také Pinocheta.

Komunisté uznali sve chyby a v roce 196o propustili a rehabilitovali politicé vězně(po 10 l.).

Také přesně nevím, jak se za války chovali v Brně a jinde představitelí NOF (národní obce fašistické)  a kdo všechno, včetně katolíků zval K.H. Franka na různé oslavy.  Víte víc ?

DS 19.2.2007 8:53

Re: Re: A co Klaus?

Podle sebe soudím tebe.