19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rumlík 19.2.2007 15:29

Re: Pro Mr. Rubína

dobrá úvaha

Starý J. 19.2.2007 15:30

Re: Pro Mr. Rubína

No mírně jste to přehnal, je to t.zv. paušalizace. I v té Chartě nakonec byli takoví, co skutečně měli a mají čisté svědomí. Možná se jednou dozvíme, jak to bylo! Myslím, že dělící čára půjde podle postů, které dostali a hlavně udrželi po revoluci. Slyšel jste Kvalírovou na ČT 24, jaký byl a je vztah mezi Havlem a politickými vězni 50.let? Zřetelný nesoulad, až nevraživost! Pokud by větší vliv získali političtí vězni a pronásleovaní z 50.let, umenšil by se vliv a umenšila se svatozář StBáky prolezlého disentu!

Rubín 19.2.2007 14:23

Agent vězeňské vnitřní ochrany

Pořád se zabýváme agenty StB, VKR, KGB atd. atd.  Málokomu ale přijde na mysl, že Havel byl v kontaktu s  pracovníky vnitřní ochrany věznice Ruzyně.  Byla to operativní součást NVÚ, která mimo jiné řídila agenturní síť mezi vězni. Co asi náš bývalý prezident pracovníkům vnitřní ochrany vyblil na spoluvězně a chartisty.

Malý Aston 19.2.2007 14:05

Neberte nám poslední iluze!

Jedním z posledních velkých čechůnů byl zbojník Jan Žiška,pak dlouho nic až Havel.To on donutil Sovětský svaz aby nás pustil ze svého imperiálního vlivu po 2.Světové válce.Ne KGB,ne Stb,ne dohoda o miliardách za sjednocení Německa které obdržel Gorbačov,ale Havel liška jedna podšitá.Nebýt Havla a Jičínského a cestovatele politickými stranami Pitharta,jsme pořád pod vlivem Sovětského svazu.Kdo položil tu velmoc bolševickou na lopatky? Havel.Tak nám prosím Vás tu naši iluzi neberte.:-D

třetí 19.2.2007 14:32

Re: Neberte nám poslední iluze!

Ale že jim to ten pan Havel vosolil. Myslím tomu Andropovi a pak Gorbačovi. Ten poslední se tak lekl, že hned vyhlásil perestrojku a tak se i v Čechách přestrojili. A že prý studenti a hercí a kdoví kdo ještě. U nás na vsi se ani klásek nehnul. Až pak zavřeli kravíny, rozpustili JZD a tak lidi sedí doma a peníze jim chodí poštou a chlapi nemusí ráno po vopici vstávat a vládne konečně ten komunizmus. Každý dostává podle svých potřeb a pracuje podle svých schopností.

Malý Aston 19.2.2007 14:45

Re: Re: Neberte nám poslední iluze!

Ano,děkuji za podporu.Já mám dojem,že velikost Havla na světové dění ještě není řádně zhodnoceno.Například se neví,že pomocí satelitního telefonu organizoval nákup krompáčů pro zbourání zdi v Berlíně,také jeho přímá účast na revoluci v Polsku a Maďarsku a Bulharsku ještě není řádně zpracována.Zcela ale opomíjí badatelé jeho účast na zastřelení toho rumunského tyrana,který se pořád hádal z Moskvou,neposlal ani ty svoje vojáčky v roce 1968 aby u nás udělali pořádek.Ten jediný neměl Moskvu rád a tak ho picli.Kdo je miloval,toho povýšili hned nebo později.Ano,komunismus již máme,kdo nepracuje ten má,kdo pracuje musí platit daně a zase nic nemá.:-D

Mirek od lesa 19.2.2007 14:57

Re: Re: Re: Neberte nám poslední iluze!

Milý Astone,

v celé socialistické Evropě od Atlantiku po Urál je to stejné, kdo pracuje, živí i ty, co už ten socialismus mají. Jedině Švýcaři a pár nevýznamných zemiček se ještě brání, ale stále slyšíme, že ten socialismus dobudujeme. Už ani nevzpomínám datum, do kterého Nikita Kukuruzník chtěl dohnat a předehnat USA, zatím to ani EU nepřipadá reálné. Čím víc se ti zaměstnanci v průmyslu a hospodářství budou namáhat, tím víc bude přibývat těch imigrantů, kteří by rádi ten evropský socialismus vyzkoušeli. A dopadne to jako v té české pohádce o trpaslících. Neznáte? tak tady je!

Mirek od lesa 19.2.2007 15:06

Čeští trpaslíci

byli velmi pracovitým národem, jemuž se dobře dařilo. Problém začal, když jeden z těch mladých navštívil cizinu a pochytil základy socialismu.

Po návratu začal školit své spolutrpaslíky: tak, jak my pracujeme, je to už dávno sto let za opicemi! Chybí nám řádná organizace práce, důkladný daňový systém a systém, který by na všechno dohlížel.

Takže byli vybráni vrchní trpaslíci, jejich náměstkové, mluvčí všech trpasličích úřadů, evidenční centrála, která musí vědět, kde se co šustne, zkrátka suprorganizace!

Mělo to všechno jenom jednu malou chybu: na práci zbyl už jenom takový už dost postarší trpajzlík, ten to dlouho nevydržel a umřel.

A tak jestli ostatní ještě neumřeli, tak úřadují a trpí bídu, než úplně vyhladoví.

Malý Aston 19.2.2007 15:14

Re: Re: Re: Re: Neberte nám poslední iluze!

Mám dojem,že nemáte pravdu.Dle Nikity jsme dohnali a předehnali ty hloupé,ve výrobě oceli a tanků.Jsem často ve Francii a mohu porovnávat.Oni budovali kapitalismus a mají socialismus.My jsme budovali socialismus a máme kulové.Oni již znají,že to přehnali ale co mohou dělat?Mám dojem,že ta snaha o rozšíření o nás východňáry byla jen proto,aby mohli říkat " My za to nemůžeme,všechny prachy musíme věnovat těm chudákům z Východu".Že je to naopak,to již neříkají.My tam platíme,napřed zaplatíme úředníky v Bruselu,potom něco pustíme palestincům,potom zaplatíme dotace francouzským zemědělcům,příspěvek Velké Britanii a pokud něco zbude,tak to rozkrademe doma.Pokud by to tak nebylo,není možné aby tam tak pěkně zapadl Špidla a jeho heslo" Zdroje jsou":-D

DVD 19.2.2007 13:56

nepravda, špinavost atd..

tady zaznívá v reakcích. Sdělené ve článku však zjevně není jen pohledem autora. Podobně zcela otevřeně také hovoří Naděžda Kavalírová, předsedkyně Konfederace politických vězňů

a Čestmír Čejka, mluvčí Konfederace politických vězňů. Pak se domnívám, že je opravdu na místě žádat od  VH o vysvětlení. Vyjádření obou výše zmíněných můžete vidět a slyšet na   http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/16.02.2007/10095690193-pred-pulnoci/30002.html 

kešitnarf 19.2.2007 13:03

I Rakousko-Uhersko

mělo své Bretschneidery, kteří pak práskali pro vzniklé Československo.  I někteří z STB dnes práskají pro BIS a nejsou tedy v Seznamech. Tak je také, Neviditelný pse, zveřejni.Rv

Malý Aston 19.2.2007 14:20

Re: I Rakousko-Uhersko

Využívání starých přisluhovačů novými,to prostupuje celými dějinami lidstva.Není lepšího práskače než toho,který má horu papíru o své činnosti u někoho v trezoru.Pokud si někdo myslí,že staří z Stb nepracují pro BIS,tak je mimo realitu.Aktivní udavač není v žádných seznamech.:-D

Lájoš B. 19.2.2007 12:33

Daneš je magor,

kdy už přijde s tvrzením, že nonstop policejní dohled na Hrádečku byla vlastně ochranka prominenta bývalého režimu ?

milan007 19.2.2007 12:43

Re: Daneš je magor,

A copak, pravda Vám nevoní ??

Lájoš B. 19.2.2007 12:49

Re: Re: Daneš je magor,

Pravda ? Jakože Havel = bolševický prominet ?

lordpavka 19.2.2007 12:51

Re: Daneš je magor,

Proč magor? Vždyť nebožka pí.Olga vyprávěla,jak Havel nosil estébákům jídlo a horké kafe a čaj do jejich domečků a maringotek,aby se ohřáli-lidumil! A navíc,když už byla na smrtelné posteli,tak ji za zády vyšukával s Veškrnkou!

Lájoš B. 19.2.2007 16:59

Re: Re: Daneš je magor,

To kafe je pravda, ale pokud nechápete, že se jednalo o vrchol recese, pak se nemáme o čem bavit. To s tou Veškrnovou jste vyčetl z kterého bulváru ?

Je vidět, že jste nikdy neřešil výjezdní doložku nebo se nebál o dobrý posudek pro děcko, který musí vypracovat uliční výbor a komunistické buňky na pracovišti rodičů.

Voska 19.2.2007 13:04

Re: Daneš je magor,

Daneš není pouze magor,ale estébácko-klausovský z/rd(Y)!!!

karel.kuba 19.2.2007 21:05

Re: Daneš je magor,

Nikdy mně nikdo nevysvětlil, jak bylo možné, že v době, kdy se do Polska s obtížemi jezdilo na doložku, Havel se v Polsku scházíval s Walensou - jak si zavzpomínali při setkání po roce 89.Tedy v době, kdy Havel bez doprovodu policajta nemohl jít ani pro rohlíky ... údajně.

Marian 19.2.2007 12:21

To, co píšete

je značná  špinavost. Havel jistě   agentem nebyl, jak  naznačujete. Chyby, které udělal, byly z naivity.Lidské  životy a  činy  mají svou dlouhodobou logiku a  ta  z nich  kouká  jako  dráty  z  matrace,  to nelze  žádným prohlášením  zamaskovat. Jinak  Tošovský  by patrně  byl  velmi  dobrý a  schopný  premier - ale  diskvalifikuje  ho právě  to osobní selhání  ve  vztahu  k STB.  A  Klaus, přesto že  u  nich nebyl,  zůstane   buranem,  kultivovaným  buranem  v kravatě, ale přesto  buranem. Život holt  není jednoduchej..

milan007 19.2.2007 12:46

Re: To, co píšete

Opravdu byl Tošovský ( Čalfa) ti jediní, kteří mohli správnně zastávat vysoké správní funkce ?? Opravdu by se nenašel nikdo jiný s čistší munulostí ?? A nebo je Havel tlačil do funkce z jiných důvodů ??

honzak 19.2.2007 13:28

Re: To, co píšete

"Havel jistě   agentem nebyl" víš na 100%? Odkud?

Eva D. 19.2.2007 14:03

Re: To, co píšete

Ježkovy voci, jaké osobní selhání? Prostě šel za kariérou a prospěchem, systematicky. Tak to dělají někteří lidé vždycky., za všech režimů.

Ne nejsme národ bojovníků, z většiny určitě ne, ale i v tom sjarajtu si každý  mohl stanovit někde hranice tzv. kolaborace - někdo neměl dost odvahy nejít k volbám či vyjádřit nesouhlas se "vstupem", někdo zapřel v dotazníků příbuzné z kapitalistické ciziny, jiní se ale cíleně přisáli tam, kde to vynášelo funkce a penízky a užívali výhod pro sebe a své děti. Pak se změnil režim, a tak na svou minulost tak nějak zapomněli a přisáli se zas.

Mám kamarádku, kterou pustili pracovně do toho Londýna asi na týden. Pak už ne, neboť se nenechala vytěžovat.

Selhání si představuji jinak než Vy. 

gerontusinza 19.2.2007 16:42

Nestačím zírat, z čeho ji po týdení návštěvě v Londonu mohli asi vytěžovat?.Re: Re: To, co píšete

Madam, pokud takováto tvrzení jsou pronesena jako opakování té vaší kolegoně - slepice, račte se zamyslet z čeho ji asi mohli vytěžovat?

Vy žijete v představách, že státní úředník USA na služební cestě nepíše záznam a shrnutí ze služební cesty? Že není vytěžován jak politicky ta komerčně? Ale madam, to si vážně myslíte, že státní služba je soukromou cestovní agenturou? Nebo že CIA nežádá spolupráci vlastních loajálních občanů? Ale, ale, ......... Někdy nad pitomostí příspěvků musím zavírat bolestí oči,

jirka.s. 19.2.2007 17:00

Re: Re: Klasika pro septika!

"To byl nejakej Bousek z Libne. Vosumnactkrat za vecer ho vyhodili od Exneru, a vzdycky se jim tam vratil, ze tam zapomnel fajfku. Lez jim tam voknem, dverma, z kuchyne, pres zed do lokalu, pres sklep do vycepu a byl by se snad spustil kominem kdyby ho hasici nesundali ze strechy."

P.S.: Omyl, septiku! Ta bolest, ta není z pitomosti ostaních příspěvků, ta je od atmosférického tlaku. (Konstrukce vakuových nádob je totiž poměrně složitá záležitost!)

jirka.s. 19.2.2007 17:03

Re: Re: Re: Klasika pro septika!

Samozřejmě pro geronta. P.S. je ale platné i pro tebe, geronte. Vy dva géniové mi totiž svou pitomostí splýváte v jedno!

historik 19.2.2007 14:20

Re: To, co píšete

"Havel dělal chyby z naivity." No nevím. Havlova rodina prodala polovinu Lucerny za 200 milionů Chemapolu, v té době řízené panem Junkem (k jeho jménu se přidává  "estébák"). Za krátký čas potom tutéž polovinu Havlova rodina koupila zpět za 150 milionů. Měla tedy opět Lucernu celou a 50 milinoů k tomu. Zdá se Vám takový obchod naivní? Jaký by byl Tošovský premiér nevím. On byl premiérem vlády jenom úřednické. "Klaus zůstane buranem". To by musel být Hrabal analfabetem.

Starý J. 19.2.2007 15:20

Re: To, co píšete

....činy  mají svou dlouhodobou logiku a  ta  z nich  kouká  jako  dráty  z  matrace,....

Ano to je přesně ono! Havlovy činy od revoluce, kdy se dostal do povědomí všech, nejen StB a disentu, mají svou dlouhodobou logiku a ta z nich kouká, jako dráty z matrace. Velice přesné. Jeho činy mají naprosto přesnou logiku od jmenování Čalfy, boje proti lustračnímu zákonu, boje za tlustou čáru, proti zákazu KSČ, jmenování Tošovského o kterém to věděl, nerozumění, co to je "vládnout s podporou komunistů" u Paroubka atd..... Žádný z jeho činů nevybočuje z této řady a má dlouhodobou logiku, která....... to už znáte!

Hlavně, že jste vylil svým obvyklým způsobem kýbl nadávek a urážek na Klause. Já Havla neurážím, jen vypočítávám jeho činy, mající svou dlouhodobou,.....atd.

jirka.s. 19.2.2007 12:05

Čím to je, pane Daneši,....

....že si Vás už nepletu s Jelínkem jenom podle fotky, ale i podle toho, co si od Vás přečtu?

Inžinier Buľa 19.2.2007 11:02

Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Podle mého australského přítele tamní televize v roce 1990 odvysílala reportáž BBC o naší "drahé něžné sametové", která byla podle této reportáže ve skutečnosti velkým podvodem na občany. Byla totiž ve skutečnosti společnou a operací StB a KGB za účelem "výměny stráží" neboli kádrů v čele státu a formální změny politického systému, neboť ten stávající stalinský byl i podle názoru špiček tehdejšího SSSR, v čele s Gorbačovem, neudržitelný. Proto sem byl v červenci 1989 vyslán nejmenovaný generál KGB, aby vše připravil. Ke polupráci byl získán Havel, který měl za příslib prezidentování zajistit beztrestnost všech komunistických prominentů a převod státního majetku do jejich rukou tak, aby kromě politické moci získali ještě moc ekonomickou. Později musel už Havel vždy pouze plnit vůli svých chlebodárců. To rázem vysvětluje pohnutky a důvody zdánlivě nepochopitelného Havlova chování ve vztahu ke KSČ a jejímu případnému zákazu, lustračnímu zákonu atd. Vysvětluje to také, proč máme dnes v nejvyšších státních i politických funkcích i v čele podniků agenty StB. Pikantní na tom je, že přímou žádost mého přítele o poskytnutí této kopie BBC odmítla s trapnou výmluvou na nepoužitelnost originálu ke kopírování na DVD(!), ovšem s odkazem na to, pokud by "Prahu" požádala", lze jí kopii vydat. Jak vidno, i mnozí jiní mají stále zájem udržet vše pod pokličkou. Inu, není nad svobodu informací a sdělovacích prostředků. :-/