7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
HupyHňupi 19.2.2007 11:19

Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Tomu dost věřím Havlíkovo chování to potvrzuje.

Malý Aston 19.2.2007 11:34

Re: Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Tady nejde o to věřit nebo nevěřit.Tak to bylo. Havla do funkce prezidenta dosadil Čalfa o tom je dostatek důkazů.Dubčeka starého komouše tam nechtěl a tak ho posadili do Federálního shromáždění.Copak jste to přátelé nezažili? Copak si již nevzpomínáte?:-D

Štváč 19.2.2007 11:30

Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

U nás na pavlači to taky jedna žencká řikala. A ta nekecá, její starej je denně v putyce, tak to má vod něj.

Inžiner Buľa 19.2.2007 12:00

Re: Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Dostanu-li zmíněnou zamítavou odpověď BBC k dispozici, rád se o ni podělím. Jinak agenturu JPP nepěstuju, rád si věci ověřuju. Tohle byl jen drobný příspěvek do diskuse. Nevěříte? Věřte! ;-)

M a m i Z 19.2.2007 13:15

Ten "nejmenovaný generál" ve

štábu akce 17 listopadu 1989 se jmenoval Generálporučík Genadij Petrovič Teslenko. (Byl tam "náhodou", šel kolem na procházce, uviděl dveře a - hele velitelství - tak si tam na chvíli sednul a bylo z toho nejméně 5 hodin) Ale patrně byl skutečným velitelem Sametu Generál KGB Gruško.

Malý Aston 19.2.2007 13:28

Re: Ten "nejmenovaný generál" ve

Víte,ono se to špatně čte.Pravda vždy bolí.Pokud by jsme připustili,že převrat udělala Stb+KGB,tak ti naši z disendu,nemají proč plakat v televizi,že bez nich by nic nebylo.Pro většinu občanů napsal Havel dějiny Sametové revoluce tak jak přepsal Stalin dějiny Ruské revoluce.Nebýt toho,co byl u Zelených a již zase není Petra U.který zalhal že je jeden mrtvý nic by se nedělo.To dalo práce našim z Stb než zmobilizovali občany proti KSČ.A dnes nadáváme na Stb,které udělalo převrat proti KSČ a chválíme KSČ že to mysleli upřímně.:-D

M a m i Z 19.2.2007 13:41

Konečně někdo naznačil,

že ten celý sametový teátr byl vlastně puč flexibilní StB proti senilům z KSČ. Havel, studenti, OF, to byli statisté, na čs straně měli hlavní role Lorenc a Hegenbatr.

rýpadlo 19.2.2007 13:57

Re: Konečně někdo naznačil,

No, pak je ale asi taky třeba uznat, že se to postupně pánům helebrantům trochu vymklo, nevyšel jim Adamec, vzali zavděk Čalfou, ten se jim postupně taky odrodil, a pak šla celá pravdaláska k ledu.. Ale možná si s lorencem řekli - ještě že tak, mohlo to dopadnout hůř..

Realista 19.2.2007 14:15

Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

toto vysílala ČT v 90.letech.Napištesi URČITĚ Vám cenzor pošle kopii.Novinář MFD,který se vsadil s K.Krylem v r. 1988 v listopadu,na BBC, BYk tomu možná,také něco dodal                                                           ě

Realista 19.2.2007 14:26

Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Starý J. 19.2.2007 15:09

Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

Já bych si to ani nedovolil napsat, protože bych byl rudými gardami i příznivci Havla zde na Psu rozcupován na kousky. Toto je mně známo již delší dobu a naprosto přesně to vysvětluje Havlovo podivné nepochopitelné jednání a chování, i jeho činnost v StB řízeném disentu. Stejně, jako byl rok 1968 vyvolán KGB a STB potřebou umístění raket SS 20 u nás a příchodem vojsk (tehdejší president Novotný byl tvrdý odpůrce vojsk na našem území), proti kterým by byl i západ (takhle jsme je "POZVALI"). Potvrzuje to fakt, že zde vojska zůstala 20 let, i když mohla za rok odejít, protože Husák měl moc pevně v rukou.

Malý Aston 19.2.2007 15:49

Re: Re: Já bych si dovolil drobné vysvětlení...

On ten Husák nebyl žádný geniální vůdce komančů,to jen KGB měla v rukou dokumenty,že ještě jako představitel Sovenského státu se setkal s Hitlerem ve Vinici na Ukrajině.:-D

Štváč 19.2.2007 10:47

spíš zpětné zrcátko

Dost nechutné svalovat vinu na Havla. Je to pro tento národ člověk příliš slušný a svědomí mnoha lidí /i novinářů/ se začíná tetelit, jak mu to dnes nandají, když v době minulé byli zbabělí. Přehled přes banky tehdy neměl nikdo, vše řídil ÚV KSČ a tak zaskočil Tošovský se zkušenostmi z Anglie. To ovšem neznamená, že jej omlouvám. Měl by se vrátit do ČR a zametat. Držením Čalfy ve vládě chtěl Havel zabránit krveprolití, ke kterému tenkrát vyzýval komunistický generál Vacek a na uklidnění situace "dostal" na čas též ministra obrany. Vy víte jak by to dopadlo, kdyby začlo lynčování bolševiků ? Vacek už tehdy chtěl formovat armádu a milice proti lidem. Báli se, že jim  jde o krk a viděli co se stalo Ceasescovi. Jinak do "zpětného zrcátka", tedy pohledu do minulosti, se nikdy nechtěl dívat Klaus a sám to prohlašoval. Jeho působení v Prognostickém ústavu a pobyt v Anglii a USA v době začínající normalizace, mu správně nepřipadal vhodný pro jeho kariéru. Navíc je to člověk pro vedoucí funkci naprosto nevhodný pro svou "jedinou pravdu", bez jakékoli týmové spolupráce. No zapomněl, že Češi jsou holubičí povahy a trestají vždy ty, kteří jim jejich pravou tvář ukážou. Pro dnešního hradního populistu a oportunistu je to jistě zpráva dobrá. Vždyť který Čech by nechtěl slyšet, jak svým "chalupařením" a nevšímavostí, přispěl nejvíc k poražení totality v komunistickém stárě.

pepa 19.2.2007 12:13

Re: spíš zpětné zrcátko

člověk který podvádí svou nemocnou ženu NENÍ SLUŠNÝ ČLOVĚK !!!!!!!!

Lájoš B. 19.2.2007 12:37

Re: Re: spíš zpětné zrcátko

ve kterým bulváru jsi to vyčetl ?

Starý J. 19.2.2007 14:44

Re: Re: Re: spíš zpětné zrcátko

Stačí si poslechnout jeho nejlepšího kamaráda Landovského, který se kudy chodí vychloubá, jak mu dělal zeď!

MLOK1 19.2.2007 13:42

Re: Re: spíš zpětné zrcátko

Pepo!

Znáš/te tohle? "Hoď první kamenem, kdož jsi bez viny!!!"

Ale šikovně, ať mě doktor uzná:-):-):-) - (to už dodávám já)

Starý J. 19.2.2007 14:53

Re: spíš zpětné zrcátko

No a jak dlouho by se asi ten Vacek s tou armádou udržel, než by sám visel? Takhle Havel zařídil jejich přečkání, jejich privatizace (a ne Klaus), protože jim umožnil v klidu existovat a takhle zavinil, že je dnes máme s plnou parádou zpět! Havel chtěl být ve své neuvěřitelné ješitnosti světový, světový měl být i jeho samet. Dnes jsou zde zpět a mluví o tom, že to všechno je už dááávno! Zavrtaní v policii, v nejvyšších státních postech, ve finančních kruzích. A Havel neví, co to je "vládnout s podporou komunistů), ajak sám prohlásil na obranu Paroubka. Co na tom, že to ví i stará domovnice Dymáková, jen exprezident neví, co to znamená. Jeho boj i proti směšnému lustračnímu zákonu jen ilustruje jeho záměry a podíl a dnešním marasmu. Já vím, že Vy to za marasmus nepovažujete, spíše obráceně. Ti co nežili 40 let v náručí a objetí rodné strany  však určitě!

Nekdo 19.2.2007 23:17

Re: spíš zpětné zrcátko

Vy nejak zamenujete sled udalosti. V dobe, kdy to Havel vsechno dojednaval a kdy ten Vacek mel shromazdovat vojsko, sedel Ceausescu jeste pevne v Bukuresti. No a jinak z vlastni prime zkusenosti vim, ze ti millicionari povolani do Prahy z venkova (konkretne jsem hovoril tehdy se skupinou vyslanou z jiznich Cech) byli vsechno jen ne ochotni zacit strilet do lidi. Ve dnech po 17. listopadu by k tomu bylo ochotno jen velmi malo tvrdych bolseviku a ti by si to dvakrat rozmysleli, protoze vedeli, ze by skoncili na lucernach. Jenze Havel byl ve vleku te vetsiny Chartistu osmasedesatniku (cest vyjimkam) a predstave o vlastni velikosti. Takze za slib beztrestnosti pro komunististicke spicky mu Calfa zaridil zvoleni prezidentem v kompletne komunistickem Federalnim shromazdeni. Vubec nejvetsim prusvihem vsak bylo prijeti koncepce dalsich byvalych bolseviku jako Rychetsky a Jicinsky o pravni kontinuite s komunistickym rezimem. Pokud vim, tak nikdo z lidi, kteri se chteli s rezimem vyrovnat nehovoril o lyncovani, ale o postaveni komunistickych spicek pred soud a souzeni podle predbolsevickych zakonu. Pravni kontinuita tohle znemoznila.  Je mozno rici, ze Havel nadelal vic skody nez uzitku. Krome vylepseni image republiky v zahranici pred neinformovanym publikem v podstate vsechno ostatni zk*rvil.

L 19.2.2007 10:28

Tady je toho vic

http://members.tripod.com/gamma_photon/index.html

Brmboš 19.2.2007 10:27

A vo tom to je.

Správná otázka ve správnou dobu. Co se to s námi hrálo a hraje stále za divadlo? Když se dnes podíváte i na ten systém co u nás je nevíte jak to nazvat. Já tomu říkám komunistickej kapitalismus. Nikoho nenutím se s tímto názvem ztotožňovat.

M OON 19.2.2007 10:55

Re: A vo tom to je.

Recyklovanej komunismus = kapitalismus v ČR,recyklovaní státníci viz.:V.Klaus,recyklovaní ekonomové -bankéři viz.Tošovský,recyklování policisté viz.Husák,recyklovaní generálové viz.Štefka,recyklovaní šefové krajských,okresních,městský úřadů,recyklovaní zákonodárci,recyklovaná KSČ viz.ODS,ČSSD,SZ,recyklovaná TV,recyklovaná kultura

 = NORMALIZACE s Ruskem na věčné časy a nikdy jinak -

    viz odpůrci radarové základny.Ach jo. Hezký den MOON

baci 19.2.2007 10:14

v česku je historie pořád stejná

.Letos je 80.výročí založení Batovy nemocnice-napsal jsem o tom knihu,kterou ted doplnuji k novému vydání o léta 1939.1945.Minulý týden jsem byl v archivu a jeden dokument jsem čirou náhodou otevřel na str 30 a jukl na mne titulek,Výstava a vycházka pod názvem "Odkaz Rainharda Heydricha"-jenom malý dodatek k vině tu nejlepe popsal K.Jaspers v svých ot´ázkách viny německého národa-doporučuji přečíst,vyšla prave v techto dnech ve svém třetím vydání.Vinu rozdeluje do 4 kategorii a jen malý úryvek",že nikdo na světě nemůže morálně odsoudit kohokoliv,jedině snad by byl předmětem odsouzení on sám.......On ten Jaspers by měl býti povinou četba nás starší generace a jsem docela rád,že mladá generace je ve svých usudcích k mým vrstevníkům velmi skeptická.Nakoned Mojžíš musel chodit s židy 40 let pouští aby ti zvykli na staré pořádky a vymřeli.Ono to tak bude i u nás a to je ta generace nad 45 let letošního věku

qqq 19.2.2007 14:11

Re: v česku je historie pořád stejná

No s tím Mojžíšem a tím dálkovým pochodem pouští, to je ale, abych tak řekl, oficiální, schválená, mojžíšovská verze. Co když to bylo jinak? Mojžíš mohl být chorobně ambiciozní člověk, který u faraonů nemohl udělat kariéru podle svých představ, ostatně třeba měl jen velmi průměrné schopnosti. Byl ale schopný demagog, zblbl židy a vytáh je do pouště, tedy do daleko většího srabu, než v jakém byli v Egyptě. No a ti pak mu už byli vděční třeba i za nepatrné zlepšení. Generace kritiků, správně poukazujících na to, že v Egyptě to po všech stránkách bylo lepší, prostě vymřela a mladí, hloupí, nic nepamatující, snadno začali Mojžu uctívat. 

baci 19.2.2007 14:17

a proč ne

a proč ne ,ono jak říkával ten starý rabín"všechno je jinak!

PROKOP BUBEN 19.2.2007 10:02

MÁM ZA TO

 Že příčinu dnešního Absurdistánu je nutno hledat předevší opět v jednom každém z nás, kteří jsme naletěli nejen V.Havlovi, jinak to loutku v rukou opravdu mocných, která sice později prozřela, ale nemohla již nic podstatného udělat, takže vedle role mrtvého brouka, občas sehrál  brouka TEPRVE umírajícího a ZAVZDYCHAL....Naletěli jsme však především PROGNOSTIKŮM, rozlezených do všech důležitých partají a institucí....Tito pánová nadiktovali pravidla a určili azimut, podle nichž se bohužel stále řídíme.....

eso 19.2.2007 10:01

furt o tom samém

Je mi 23 let a totalitu jsem nezažil , ale už mě opravdu sere, jak se furt vracíme do minulosti, je 18 let po revoluci. Je třeba se dívat do předu a né se pořád vracet. Vím potrvá to ještě pár generací než se to vičistí ale už aby to bylo.

třetí 19.2.2007 10:10

Re: furt o tom samém

A jak vy, mladý muži, vy jste se už vyčistil ? A co máte tím čistěním na mysli ?

jirka.s. 19.2.2007 12:02

Re: Re: furt o tom samém

Třeba to mladý muž tady zamýšlí vyčistit od bývalých milicionářů!

honzak 19.2.2007 10:20

Re: furt o tom samém

synku (jsi mladší než můj nejmladší syn), vracet se musíme. Aby se jednak konečně JASNĚ řeklo kdo, co a proč, druhak aby mladí Tvého věku pokud možno neudělali stejné pitomosti, jaké v tomto věku dělala generace naše a generace našich otců.

Dopředu se klidně dívej, možná tam najdeš to, co my už nestihneme (a naši otcové si o tom jen nechávali zdát). Ale z chyb předchozích generací se pouč, jen blbec opakuje chyby svých předků!