21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mf 15.3.2007 6:32

už zašli příliš daleko.

Přátelé, netušíte někdo, jestli lze na Bursíka, potažmo zelené podat trestní oznámení za pikle proti zájmům vlastní země?

honzak 15.3.2007 6:35

Re: už zašli příliš daleko.

já bych na to šel přes stavební povolení na rekonstrukce jeho nemovitostí. Tam se určitě něco najde. A nějaká dáma by jistě podala svědectví o sexuálním harašení a přijímání / dávání úplatků. Je to sice nemorální, ale velmi účelný postup.

mf 15.3.2007 6:43

Re: Re: už zašli příliš daleko.

hm, jenže mně je pan Bursík jako osoba svým způsobem ukradenej, kdyby se podařilo tímto (nemorálním, ale účinným) způsobem vyšachovat jeho (jako že sotva), tak to stupiditu energetické politiky zelených neotupí. Asi by to spíš chtělo předčasné volby a věřit v realistické myšlení voličů (přecejen se nám zelení dost odkopali). A volit tak, aby šlo sestavit vládu bez nich. Což v podstatě znamená masově podpořit ODS. To říkám jako člověk, pro kterého tahle strana neín zrovna tím správným šálkem čaje, jenže tady končí sranda. Zatím jediný, kdo se pokouší bursíkovskému řádění viditelně vzdorovat, je Martin Říman. Jiné politiky napříč spektrem to evidentně nezajímá...

Lájoš B. 15.3.2007 8:24

Re: Re: Re: už zašli příliš daleko.

Tak to vás pohled na volební preference usvědčuje z neznalosti. To jste se teda odkopal.

mf 15.3.2007 8:53

Re: Re: Re: Re: už zašli příliš daleko.

Co sem taháte volební preference? Já jsem pouze napsal, v jakých souvislostech uvažuju. Možná blbě, ale je to s dovolením moje uvažování. S volebními preferencemi to nemá nic společného.

Pavla B. 15.3.2007 9:26

Re: Re: Re: Re: Re: už zašli příliš daleko.

Ale má to společného - zeleným preference hodně vzrostly, takže na nějaký realismus voličů vůbec nespoléhejte a zkuste vymyslet jinou strategii;-)

Emp 15.3.2007 15:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: už zašli příliš daleko.

upřesním to, jeden průzkum ukázal, že jim vzrostly...  a to hlavně na úkor komunistů, ostatní strany měly +- stejně. Nechce se mi věřit, že by komunisti začali volit zelené. Až těch průzkumů bude 5, muže se z toho něco dedukovat. Nicméně průzkumy před volbami byly podobné a víte sama jak zelení dopadli 

omega 15.3.2007 7:50

Re: už zašli příliš daleko.

Snad ano,ale pouze proti jednotlivcům.Může se, ale vyvinout snaha o zákazu této strany neboŤ jak se jeví její čelní představitelé jasně postupuzjí proti zájmům této země a spojují se k tomu s cizí mocí.Pátá kolona tu již byla ve .létech minulého století a taky se spojila s N2mci proti vlastnímu lidu.

Netřeba 15.3.2007 6:29

Umět pojmenovat problém.

A to, myslím, umí Václav Klaus. Řekl něco v tom smyslu, že Zelení jsou této republice nebezpeční.

Asi to bude tak, protože mají stejný program-neprogram jako různé NGO (taky je pojmenoval a jejich podstatu vystihnul V.K.), jenže na rozdíl od různých takových . . ehm . .  mají Zelení jednu pražskou zmlácenou smažku, která je protlačila až do vlády.

Lájoš B. 15.3.2007 8:22

Re: Umět pojmenovat problém.

Že nejel VK pojmenovat a vystihnout podstatu do Bruselu, kde se země EU dohadují o kvótách pro alternativní zdroje a emise ? A že nebyl s přednáškou v Paříži na klimatologické konferenci ?

Haui1 15.3.2007 8:32

Re: Re: Umět pojmenovat problém.

Napadla mne hrozná myšlenka. Žeby pouze VK měl v této republice rozum? Když tak pozoruju voliče ČSAD, jak nechávají sebou orat pinglem z nádražního bufetu, tak to možná bude i pravda.

vita 15.3.2007 9:12

Re: Re: Re: Umět pojmenovat problém.

A voliči ODS, kteří klidně přihlížejí, jak se v jejich vládě roztahuje Bursík s Kuchtou?

Netřeba 15.3.2007 9:19

Re: Re: Umět pojmenovat problém.

Aby bylo jasno, nejsem nekritickým obdivovatelem V.K. Ale jsou věci, v kterých má podle mě pravdu. Např. to, o čem jsem psal.

Argument, že nebyl v Bruselu nebo v Paříži není, argument. Pouze konstatování, že někde nebyl. Ale ani se nedivím, že zrovna tam nebyl. V Bruselu ho mají rádi jako osinu v p .  .  . právě proto, že jim nabourává jejich skvělý socialismus, dotace, přerozdělování a pod. Určitě by nejel ani do Paříže, aby chválil větrníky v kotlině, kde moc nefouká a vyrábění elektřiny ze šťovíku, jehož výroba spotřebuje víc energie, než kolik se z něho vyrobí.

Luskoun 15.3.2007 6:00

Kam nás ti ZELENÍ tlačí ?

Čtu dosud zaslané příspěvky a jsem rád, že všechny hodnotí situaci podobně, jako bych ji hodnotil já. Jak si může někdo - tedy Bursík, Kuchtová a takoví podobní - myslet, že se obejdeme bez jaderné energetiky ? Ta hrůza lomů hnědého uhlí se má dále rozšiřovat a likvidovat lidská sídliště ? A co potom, až to uhlí dobereme ? Co potom ?  nebo to je "po nás potopa "?

Kolma Puši 15.3.2007 7:46

Re: Kam nás ti ZELENÍ tlačí ?

Vždycky mi vadí, jak snadno se poukazuje na chyby těch druhých, ovšem bez toho, aby se ukázalo na lepší řešení. Přiznám se, že o problematice v tomto článku moc nevím, proto bych se ráda zeptala, jestli Zelení dělají něco pro snížení energetické náročnosti všech oblastí života, pokud odmítají jadernou energii a spalování.

Saša 15.3.2007 8:05

Samozřejmě, že dělají.

Zejména se snaží energie všeho druhu co nejvíce zdražit. Dále se snaží omezit výrobů energií různými zákazy a administrativněprávními překážkami. Snaží se zabránit vzniku nových komunikací, nových budov, nových továren - čímž vším účinně brání růstu energetické náročnosti chodu naší společenosti.

Oni neplkají, ale jednají. Jsou nesmírně nebezpeční.

m.l. 15.3.2007 8:10

Re: Re: Kam nás ti ZELENÍ tlačí ?

Kam nás tlačí? K rovnosti všech lidí. K rovnosti v chudobě :-) Třetí vlna po husitech a komunistech. Asi je ten cíl mimořádně lákavý.

Lájoš B. 15.3.2007 8:19

Re: Re: Re: Kam nás ti ZELENÍ tlačí ?

Tohle ale pravda není. Poslední návrhy pro EU by znamenaly, že prakticky v celé EU jsou u moci zelení. A to pravde zcela jistě není.

Emp 15.3.2007 12:45

Re: Re: Re: Re: Kam nás ti ZELENÍ tlačí ?

Lájoši, viděl bych to jinak. U nás byli zvoleni řekněmě 6-7%, a jelikož na nich visí existence vlády, dokážou mnohé prosadit. Stejnětak EU, ta je sama o sobě značně socialistická a tak zelené podhoubí má ideální podmínky dokázat mnohé prosadit. 

Já se zelenými nikdy nesouhlasil , v něčem jistě ano, ale ne komplexně - ovšem po zkušenostech nedávno minulých a současných je ten můj "odpor" ještě vyšší.  Zpolitizování čehokoli, podřízení, kvoty, mít na vše vliv ... jsou to ambice, které však překračují hranice a politizace institucí, které mají být nezávislé je hrozba. Strana, která si tolik přála zákon o referendu jej nepodpoří.. a to jen z důvodů.. "neprošel by" Pokud se takto začne chovat každý, můžeme se rovnou vykašlat na jakékoli volby či prezentaci svých názorů.. Vše bude nalajnované a kdo vybočí z řady, dostane výchovný pohlavek.

body 15.3.2007 5:20

Tak daleko to snad nemůže dojít!

 Nemohu věřit tomu, že Drábovou by měli nakonec odvolat z funkce. To už by byla síla hlouposti nad možnosti této zemičky. Chápu, že Zelení potřebují nějaký hmatatelný výsledek pro své voliče, ale to snad nemusí zasahovat do výběru odborníků, kterých zas až tak dost nemáme. Pokud to prosadí, tak si jen podřežou větev na které visí. Pochybuji, že laická veřejnost bude ochotna strávit takový diletantismus. Dohled na jadernou energetiku musí provádět pouze odborníci ne nějaký pavědátor, co si nastudoval odbornost ze Zelených plátků. Odmítám prostě uvěřit takové blbosti, jako je vláda Zelených nad jadernou energetikou!

Lájoš B. 15.3.2007 8:15

Re: Tak daleko to snad nemůže dojít!

Na lajckou veřejnost se kašlalo vždycky a tady nevidím žádnou změnu. Referendum, poslanecká imunita a platy, ... a lajcká veřejnost nikomu nevadí.

Petr H 15.3.2007 3:43

Ono to vypadá tak,

že Drábová je jen zástupný problém a Bursík zahájil útok na zrušení či jiné omezení Temelína.Po Drábové dosadí figurku,která si bude pamatovat,komu vděčí za funkci.On Temelín není v zájmu ani fofrníkovské lobby ani rakouska.Topolánek podal ruku čertu,ale možná si to ten trouba ani neuvědomuje.Dvojnásobná škoda,že nevyužil zemanových pobídek k rozštěpení socanů a vládě se zemanovci.Je to holt valašskej bambula a pražák Bursík si teď s nim vytíra zadnici.

fox 15.3.2007 11:44

Re: Ono to vypadá tak,

Nejde o nic jiného,než o to,že se ta zelená pakáž dere k moci a docela úspěšně.To je samozřejmě možné kvůli tomu,že voliči jsou hlupáci.Bursík používá ekoterorismus jako páku k moci.Jemu nejde o ekologii!

Nám nezbývá-teď myslím technicky-vytěžit zbylé uhlí a v získaném čase a za získané peníze a to i vývozem elektřiny,postavit dostatek JE,racionalizovat těžbu uranu,investovat do vývoje rychlých a termojaderných reaktorů(samozřejmě ve spolupráci na mezinárodní úrovni).

Připravit závody pro přeměnu vody na vodík (vodík není primární zdroj)a připravit vodíkové hospodářství,jako náhradu  uhlovodíkového.Ropa dojde a je to politicky nespolehlivá komodita.Za 40-50 let tohoto vývoje může být ČR energeticky nezávislá a téměž bezexhalací,včetně tolik diskutovaného CO2.

Tak to jistě vidí p.Drábová a ostatní odborníci.Neměli bychom ministry přezkoušet ze znalostí fyziky základní školy?Vždyť mají v rukou celou naši budoucnost.

Jenda 15.3.2007 11:47

Re: Ono to vypadá tak,

No s tim Rakouskem bych to nevidel tak jednoznacne. Tamni vyrobci elektriny by si rozhodne polepsili ... ovsem obyvatelstvu by to prineslo jedinou vec. Podstatne zdrazeni elektriny. On by jaksi ten Temelin na evropskem trhu chybel. A vzhledem k tomu kolik zrovna Rakousko dovazi ...

No 15.3.2007 17:12

Re: Ono to vypadá tak,

Dana Drábová je opravdu zástupný problém za skutečný problém s 6 GCZK z evropských fondů.

P.S. O problému s Fondem soudržnosti a strukturálními fondy (Bursík si je plete) z velkých novin píší pouze HN a Právo, MfD a LN ticho po pěšině.

Emp 15.3.2007 0:41

Vážený pisateli

Nebojím se rovněž o D.Drábovou, bojím se o nezávislost celého jejího Uradu. Můžete jej elegantně přesunovat kamkoli, avšak k vyšší míře rozumné jaderné bezpečnosti to nepovede. Naopak bude to odporovat OSN, která tlačí na politickou nezávislost této instituce. Dnes večer byla zveřejněna zpráva o tom, jak M.Bursík doporučil Rakousku podat stížnost na Temelín ohledně ventilů. Je toto skutečně ta cesta, která má být v budocnu "zcela běžnou" ? Nebo je to snaha zdiskreditovat práci tohoto nezávislého úřadu...? Vězte jediné - na jakémkoli zařízení budou vždy "sporné body" - tedy něco, o čem se může vést polemika - míra polemiky je většinou dána zájmy. Cílem vždy však má být rozumné řešení, které zajišťuje bezpečnost a spolehlivost zařízení. Vše je dáno rozumnou mírou, vycházející z expertýz a pravděpodobností. Pokud to tak nebude, můžeme se dostat do pozice, že třikrát jištěná zařízení nebudou politicky "uspokojující".

Zkrátka - zdiskreditovat se dá cokoli a kdokoli. I tento můj příspěvek, přirozeně - nutné je však vždy hledat cestu, která bude jistá, bezpečná a rozumná a nebude ovlivňována politickou naivitou, případně nebude cestou, jejíž cílem je zviditelnění. 

Šumavák 15.3.2007 1:47

mám dojem (mohu se ovšme mýlit..)

že dojde-li k té stížnosti, nebude se to jedné nadnárodní švýcarské  A.G. vůbec líbit.A aby se vzhledem k tomu , kdo provádí servis, nezačalo mluvit o "německé šlamperaj".....

kdokoli 15.3.2007 9:27

Re: Vážený pisateli

Viz www.derstandard.at

Milan 15.3.2007 0:19

Jestli bude paní ing. Drábová odvolaná,

uvolní se jí ruce ke vstupu do politiky a bude moci kandidovat na prezidentku ČR. Hurá.

AndyO 15.3.2007 5:37

Re: Jestli bude paní ing. Drábová odvolaná,

hm, ona se spíš sebere a bude dělat někde ve světě svou vysoce odbornou práci. A nám tu zbyde jihočeská matka pluku se svými názory, že i hypermarketech se dá topit klestím.