16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zlý kukuč 15.3.2007 8:31

Znovu opakuji

Zelení ve vládě jsou pro naši budoucnost větší nebezpečí, než Paroubek s Filipem dohromady.

Jestli se podaří Burschikovi odvolat Drábovou a dosadit na SUJB něco ala Kuchtová-Pavlovec, pak se rozlučte s elektřinou 24 hodin denně sedm dní v týdnu.

I.L. 15.3.2007 9:47

Re: Znovu opakuji

Ono to ma logiku, strasit a strasit rudymi - a udelat tim kourovou

clonu pro postupne plne prevzeti moci Zelenymi ;-)

tony 15.3.2007 8:08

doživotně?

Ona to má Drábová zaručené doživotně?

lynx 15.3.2007 8:07

Pozdní divení

Nechápu místní divení. To musí být překvapení, že jsou zelení proti atomové elektrárně. Zřejmě si ti rozhořčení opravdu mysleli, že zelení jsou skutečně jenom juniorkou ODS. Četl z vás někdo jejich předvolební program? Oni pouze plní to co slíbili svým voličům. Počkejte, až začnou plnit další body programu, např. ekologickou daň, to teprve bude mazec. ODS v touze po moci a v duchu jejich tradice (naposledy se nechali zlikvidovat od KDU) ustoupí ve všem. Takovéhle články jsou v současné době ubohou nacionalistickou slátaninou. Pokud by si autor přečetl zmíněný program zelených už před volbama, nebyl by v současné době trapně pohoršený, ba naopak. Musel by Džamilu pochválit, že jako jedna z mála ministrů důsledně plní to, co slíbila voličům. Zelení jako jediný z větší části plní co slíbili, problém je v tom, že čtenáři NP a Blesku programy stran nečtou a sledují pouze populistická hesla a pak se diví. Ve srovnání se Zelenými jsou v ODS jiní borci - z jejich modré šance nezbylo vůbec nic, teda mimo slibu, že se dostanou do vlády :-/

Žulový Aston 15.3.2007 8:09

Re: Pozdní divení

V programu zelených je referendum....včera hlasovali proti.

Zelení jsou juniorka ODS - bohužel to říkal Paroubek již před volbami.

miron 15.3.2007 8:57

Re: Re: Pozdní divení

Ono se holt to referendum za "kauzou Drábová" docela hezky ztratí:-D

Pavla B. 15.3.2007 9:23

Re: Re: Pozdní divení

Hlasovali proti kvůli tomu, že chtějí předložit vlastní návrh zákona o referendu.

Lynx má naprostou pravdu. Zelení nedělají (jako jediní ve vládě) nic jiného, než co slíbili, a všichni na to čučí jak joja.

Jenda 15.3.2007 11:58

Re: Re: Re: Pozdní divení

Tihle stylem se odkladaji omezeni imunity uz nejakych patnact let. "Hlasujeme proti, ale to jenom proto, ze pripravujeme podstatnejsi a "systemove" reseni." Bullsh!t.

Žulový Aston 15.3.2007 12:26

Re: Re: Re: Pozdní divení

Touto replikou jste se dost shodila.

brblal 15.3.2007 12:41

Re: Re: Re: Pozdní divení

Tak předloží vlastní návrh,no.Ale ostatní ho zavrhnou,protože bude vždy některá partaj říkat že má komplexnější.Tak to je stále dokola.Oni všechno blokují úmyslně,tak jim to nežerte.

a m i Z .M 15.3.2007 7:55

Proti odvolání

pí Drápové mluví pouze skutečnost, že by to znamenalo prolomení aliance neschopnosti a s něčím takovým nechce v Česku nikdo z etablované sebranky začít. Že ta dáma v součinnosti s ČEZáckou mafií totálně selhala je evidentní.

honzaD 15.3.2007 8:05

Re: Proti odvolání

Dokážeš jmenovat jediný bod kde selhala. Ne kde si to myslíš, ale ten, co vyplývá z předpisů, směrnic, zákonů, odborné erudice. Chci citace, čísla, poukaz na neodborné vyjádření.

a m i Z .M 15.3.2007 8:14

Mluvila

o neškodném úniku. Nejenom, že takový v primárním okruhu neexistuje, ale základní princip, který by měl být červenou nití její činnosti je :"Zamezit každé exposici, každá je škodlivá". 

Mluvila o "vyváženosti". Tento pojem je používán šašky od Krafla až po Talíře a prozrazuje pouze blbost přednášejícího. Drápová nemá postupovat vyváženě, ale rigorózně prosazovat opatření zajišťující zvýšení bezpečnosti. Nepochopila vlastní job.

D.P. 15.3.2007 8:27

Re: Mluvila

To, že Bursík mluví o opakovaných haváriích v Temelínu, prokazuje, že neví, co co jde.

a m i Z .M 15.3.2007 8:34

Mám také

výhrady proti Zeleným, ale problém je jinde. Právě mluvil expert ČT soudruh Čech o "drobných problémech, které neohrožují bezpečnost", "Drábová je v tom trochu nevině" a podobné difúzní hovadiny. Titi soudruzi experti z ČT mnohdy připomínají nedávno v německé TV představeného mladíka, který se jel vyžít do Kenye a byl otázán, zda nemá strach z AIDS. Odpověděl, že AIDS ještě nikdy neměl.

honzaD 15.3.2007 8:58

Re: Mluvila

No když bychom vzali ten únik z nezavřeného ventilu, tak lze považovat únik v řádů kubíků nečeho, v čem se dá bez újmy na zdraví vykoupat, co se nedostalo mimo kontrolované oblasti a vůbec mimo elektrárnu za nebezpečný? Rozhodně si nemyslím, že je nebezpečný nějakou expozicí. Nebezpečný může být jen jako ukázka nějakého provozního problému. Není pravda, že jakákoliv expozice je škodlivá, i když z určitého pohledu se i toto propaguje a je to postaveno na faktu, že jakákoliv expozice poškozuje naši DNA atd. Do určité míry jsme na obvyklé expozice o poznání vyšší než byla z té uniklé vody adaptování a prakticky nám nevadí. To znamená, že něco DNA atd. to poškodí a jiné mechanismy u zdravých lidí to hravě opraví. Asi tak jako při sportu člověk víc dýchá kyslíku a spotřebuje víc potravin a volné radikály atd. se vyřádí. Z tohoto hlediska špičkový sport mnoho zdraví nepřináší, ale přiměřený určitě zdraví upevňuje (aspoň u většiny lidí). Tedy mírná radioaktivita někomu může život prodloužit a jinému zkrátit. Zhruba je to fifty fifty.

Snaha o zamezení každé expozici je snaha o nemožné. Lidé, kteří o to usilují většinou nedokáží správně posuzovat rizika. Je to způsobeno omezenou schopností emocionálně vnímat opravdu malá a velká čísla. Z druhé strany tady funguje již poznaný mechanismus, pomocí kterého si dělíme věci na špinavé a dobré. Schopnost dělení je nám vrozena, ale co je špinavé (bacily, chemikálie, radioaktivita) získáváme od rodičů atd. Je to citová záležitost, která nám umožňovala přežít ještě v dobách, kdy nikdo nic nevěděl o chemikáliích, o bacilech, virech.

V dnešní době určitého poznání je však potřeba se od některých pocitů oprostit a mít schopnost situaci posoudit na základě racionální úvahy, odzkoušených vzorečků a teorií. Bez tohoto přístupu by totiž nemohlo létat žádné moderní letadlo (bezpečnostní násobek se tam pohybuje někde okolo 1,5, což je opravdu mizerná rezerva oproti např. výtahu).

honzaD 15.3.2007 8:59

Re: Re: Mluvila

Tedy únik byl ve svém důsledku opravdu neškodný a expozice přijatelná. Co se týče, že ing. Drábová má rigorózně prosazovat opatření zajišťující zvýšení bezpečnosti, tak tam platí, že toto může dělat jen v rozsahu jejích pravomocí a u věcí, které spadají pod její kompetenci. Prostě nejspíš výměnu splachovadel na WC na JETE kvůli jejich nevhodnému tvaru asi těžko prosadí, i kdyby byl nebezpečný.

Tedy asi by bylo zapotřebí najít v předpisech, kterými se musí řídit, jestli ta událost spadá do její kompetence. Z toho vyplývá další úkol: klasifikace události a hledání v předpisech, když chceme být rigorózní.

a m i Z .M 15.3.2007 9:14

Jste očividně zastánce

českého pojetí fungování státu a institucí. Jestliže Drápová předsedá ÚJB (pro Jadernou Bezpečnost ! ) a nemůže nic dělat, měla se již dávno obrátit na ministerstvo, vládu, tisk a jestliže tito také selžou, měla odstoupit, protože je zbytečná. Ona ale sedí ve stylu českých senátorů, kteří kecají přesně stejně, inkasuje a polehává, prostě, jak se v Česku říká "havaj". Ale v tom případě se podílela na neefektivním chodu ústavu a musí být vyměněna.

miron 15.3.2007 9:23

Re: Jste očividně zastánce

Chlapče(?), Vás je pro demogracii škoda. Vy jste tady měl být v časných 50. letech minulého století. To byste si užil. Prověrky, procesy, popravy. Urválek by bledl závistí.

a m i Z .M 15.3.2007 9:40

Vy jste nám v té

české demogracii totálně zblbnul. Co se stalo?

Technik 700 00 15.3.2007 21:00

Re: Vy jste nám v té

to nevíte drahý Zímo, že každý blbneme úplně normálně, protože každému fyziologicky po 20 tém roku odumírají mozkové buňky ? Někdo má prostě to štěstí, že mu má co odumírat, že? Jste podle vyjadřování a elánu podstatně mladší než já, ale přesto vím že žádný ÚJB neexistuje, alespoň když nevíte, tak je to k najití na internetu a hledá se to pod SÚJB. A nebo že byste tam pracoval?  Ve vyhledavači JPP totiž vyjelo: ústav pro jalové b..y.

XiXao 15.3.2007 9:25

Re: Jste očividně zastánce

;-D U Vás v Německu to funguje stejně, jen Vám tam do toho kecají zelení

honzaD 15.3.2007 11:03

Re: Jste očividně zastánce

To je nepochopení toho, co jsem napsal. Já jsem zcela tvrdě prohlásil, že není pravdivé vaše tvrzení o tom, že by měla zamezit jakékoliv expozici, že únik nebyl ve své podstatě nebezpečný, ale mohl jen signalizovat nepořádek.

Pak jsem chtěl důkazy ukazující, že ing. Drábová nedělá, co ze své funkce dělat má. Ty jsem jaksi nedostal, ale objevilo se tvrzení, co by měla dělat, které silně zavánělo politikou. Mně ty rady o obracení se na tisk atd. přijdou jako ze světa, kde je velký chaos. Ing. Drábová naopak žádnému chaosu podléhat nesmí a musí se nejspíš právě postarat o tu bezpečnoast, tj. podle mé představy musí kontrolovat věci, které s bezpečností  v jím vymezeném sektoru opravdu souvisí.

pavel 15.3.2007 9:59

Re: Re: Re: Mluvila

nespadá, stejně jako vrátnice JETE je to mimo hracice jaderné oblasti elektrárny a tedy mimo její pravomoc. Bursík je hloupý blb. To je všechno, co se k tomu dá říct.

ladislav 15.3.2007 9:56

Re: Mluvila

Magor  z  Bavor, mohl bys pohovořit o únicích vody v německých atomových elektrárnách 3x denně a 21x týdně ? Akorát že se o tom nežvaní, protože Němci si nenechají dělat na hlavu a nemají ve svých řadách takové kreatury,jako je Buršák a Cuchtová, co se prodávají za šilinky.

Honza 15.3.2007 7:50

Střelba vedle

Já úplně žasnu nad tím, jak se celá věc pěkně posouvá na osobu, která vůbec nemá primární zodpovědnost. Temelín nemá ředitele? Není náhodou součástí nějaké energetické "Skupiny". Proč jsou tito "státní manažeři" nekritizovatelní? Neměli  by se náhodou pakovat z funkcí tito političtí chlapečci šikovně napojení na obě nejsilnější strany? Jednodušší pro ně je, svést ten průšvih do jiné strouhy. Býval v energetice poměrně pořádek, než se hnacím motorem její úspěšnosti stala cena akcií podporovaná státními zásahy...

Lájoš B. 15.3.2007 8:37

Re: Střelba vedle

R^

Stredocech 15.3.2007 8:44

Také si myslím, že se mělo sáhnout vedení ČEZ na jejich stamiliónové

odměny.

miron 15.3.2007 8:46

Re: Střelba vedle

Ale proč by proboha měli odcházet šéfové? Vždyť oni jako politické figury tomu nerozumí, tak proč je trestat. Drábová je ovšem něco jiného. Má to ale jeden háček, jestli na její místo přijde také politická figura, stane se podobně ne-zodpovědnou jako ředitelé a tak příště by konečně mohly padat hlavy Bursíků a Kuchet. Což by se mi líbilo

kdokoli 15.3.2007 11:54

Re: Re: Střelba vedle

Je-li někdo opravdu zodpovědný za nepříznivou situaci na Temelíně, pak jsou to ředitelé Roman a Borovec. Ti vytvářejí neustálé "reorganizace", vyhazují lidi z provozu a údržby, outsourcují kdejakou hazlbábu.