4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Do prvního kola

Za pár dnů se rozhodne, kdo nastoupí v druhém kole proti Miloši Zemanovi. Pokud se nějak zásadně nemýlím, bude to někdo ze čtveřice Jiří Drahoš, Michal Horáček, Pavel Fischer a Mirek Topolánek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Pawlica 9.1.2018 9:57

Matematicky vzato

Uprchlíků je několik milionů, Číňanů je stokrát tolik. Nejen matematicky vzato jeví se mi Čína nebezpečnější. U uprchlíků víme, čeho se nadít a existují možnosti jejich invazi zastavit. U Číňanů nikoliv, neboť jejich nefyzická invaze investičního typu, skoupení a vytunelování nehmotných statků Evropy a jejich následné legální vymigrování do Číny bude ve smlouvách statutárně zakotveno.

M. Valenta 9.1.2018 9:34

Re: Horáček

Pro zemanovce je nepřijatelný každý jiný.

M. Malovec 9.1.2018 9:33

Horáček

po prvních duelech a výsměšných útocích na soupeře a nadřazené aroganci - nepřijatelný - pro mne.

D. Drápal 9.1.2018 9:31

Re: Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

Pane Kopečku, lžete. Nikdy jsem přijímání muslimů neprosazoval, naopak jsem před ním mnohokrát varoval. Prosazoval jsem přijímání křesťanů. Asi patříte k těm, kdo nejsou schopni rozlišit pachatele a oběti.

P. Lenc 9.1.2018 9:28

Re: Horáček

Ale paní Boublíková, co chcete po Timůrovi...

P. Lenc 9.1.2018 9:27

Re: Zeman vs Topolánek

I pro mně pane Senile.

A. Reček 9.1.2018 9:18

Re: Zeman vs Topolánek

Já ty dva zase hodnotím opačně.

Z. Frys 9.1.2018 9:14

Velká škoda

že nekandiduje https://goo.gl/59dnHm , proti současnému s. pussydentovi má minimálně 3 výhody: je daleko hezčí, chytřejší a nechlastá.

A. Reček 9.1.2018 9:14

Re: Dilema

Nabídl jste ošemetnou otázku, Peking nebo Moskva. Jeví se, že pro Macrona je přitažlivější Peking. Plánovaná "Čínská hedvábná stezka" do Evropy na níž by se Paříž podílel, je zamyšlená na trasu mimo Rusko! Peking prosazuje vytvořit ji skrze Kazachstán a jihokavkazské země do příhraničního Karsu v Turecku. A skrze Turecko na Balkán. 13.10.2017 byla uvedena do praxe železniční spojnice z Baku do Tbilisi a Karsu, tedy mimo RF. No a Moskva dosud nestrávila vybudování plynovodu r.2006 podobnou trasou z Ázerbájdžánu skrz Gruzii do Turecka. Proto dodnes to Moskva považuje za urážku ruského Gazpromu. Mnozí si myslí, že vztahy Moskva-Peking jsou lahodné, ale to je jen pouhý dojem.

P. Rudolf 9.1.2018 9:01

Pavel Fischer

"Nezdá se mi ale, že by měl dostatečně kritický odstup od EU." Nesrovnává ji dětinsky s RVHP jako vy autore, že?!

M. Rubáš 9.1.2018 9:01

Zeman vs Topolánek

Pro mě je Zeman a Topolánek přijatelnější než Drahoš s Horáčkem. Jsou kritičtí vůči EU a politickému islámu. To ti dalši dva rozhodně ne.

http://www.epshark.cz/clanek/346/politicky-islam-a-pravo-saria-by-mely-byt-v-evrope-zakazany

P. Rudolf 9.1.2018 8:56

Re: Horáček

Od ryzosti svého bolševického výroku úkrok stranou k "srandovnímu pokrytci". Jste příliš průhledná.

M. Valenta 9.1.2018 8:52

Pane Drápale,

to že nebude volit Zemana Vás ctí, ovšem ten zbytek článku jste si mohl klidně odpustit.

P. Boublíková 9.1.2018 8:50

Re: Horáček

Ale jděte! Je to srandovní pokrytec.

P. Selinger 9.1.2018 8:44

Re: Horáčkova 3x psychiatrie..no...

pokud se pamatuji, hlavní tlak na Klquse vyvýjela ČSSD......

A. Alda 9.1.2018 8:42

Z kandidátů jsou křesťany pouze

Fischer, Hannig, Horáček a Topolánek.

Topolánek přijel křest až po odchodu z vlády a od manželky. Jako křesťan tedy nesmíte jeho činy v době, kdy byl ještě pohanem, brát při jeho hodnocení v potaz.

P. Rudolf 9.1.2018 8:30

Re: Horáček

Vidět, že jste na přednáškách Marxismu-Leninismu byla ve svém živlu.

F. Navrátil 9.1.2018 8:28

Dilema

Francouzský prezident Macron odjel s delegací podnikatelů do Číny. Nyní je zde podle českých politických analytiků velké dilema. Dosadil ho do funkce Putin nebo Číňané? Vede Francii na východ?

P. Boublíková 9.1.2018 8:23

Horáček

ty svoje peníze vydřel z lidí, kterým teď slibuje odpuštění penále z jejich dluhů. Dost dobrý, taky.

P. Boublíková 9.1.2018 8:20

Ruské a čínské zájmy...

S těmito zeměmi obchoduje celá Evropa, byť na oko zavedla (včetně ČR) protiruské sankce. Macron je momentálně v Číně...

Otřepané klišé bez obsahu.

Co nám reálně hrozí, je diktát Bruselu ohledně upchlických kvót, tučné pokuty - ohrožení naší státní suverenity z právě opačné strany, než je Rusko a Čína.

A to pomíjím takové "malickosti" jako třeba povinné rekuperační jednotky do všech nových bytů dle směrnice eu, které každý již beztak drahý byt prodraží o dalších 100.000 kč.

J. Mrázek 9.1.2018 8:17

Krym měl samostatný status !

Měl klauzuli přičlenění k Ukrajině a ta logicky platí, že referendum mohlo a také udělalo to, co se Vám nelíbí. Já bych také nechtěl být ve spolku se sousedem, co mne ždímá a má mne za protektorát...viz zatím mírně jemnější varianta současné EU, Německa a ČR ...

J. Mrázek 9.1.2018 8:09

Horáčkova 3x psychiatrie..no...

...a další...Právě Topolánek jako premiér donutil roku 2008 prezidenta Václava Klause k podpisu Lisabonské smlouvy, která odstartovala z právního hlediska podporu masové afroislámské migrace ze severní Afriky a položila základ Dublinských dohod s jejich přerozdělováním. Podle některých zdrojů byl již připraven lékařský tým, který měl Klause prohlásit za právně nezpůsobilého blázna a ukončit jeho výkon funkce. Tak trochu to připomíná praktiky sovětské psychiatrie, která dospěla k tomu, že kdokoli nesouhlasí s pokrokovým sovětským režimem, musí být izolován a léčen na psychiatrické klinice. Takže z hlediska vítačství a kývačství je chlap s gulama přesným opakem toho, co o sobě tvrdí na stovkách, možná tisících billboardů.

R. Morava 9.1.2018 8:07

Zeman proto, že toto není svatořečení

Zeman se obklopuje divnými lidmi jako Mynář.., občas se chová buransky, má následky pití a senilní.

Co se týká ostatního. Tandem Zeman Babiš a ohýbání ústavy je reakce na patovou situaci kdy politici nerespektují stav po volbách a nejsou ochotni vládnout, jen kritizovat. Rád bych věděl co by nám pan Drápal doporučoval, 4 roky bezvládí?! S ruskými zájmy nevím, ale rozhodně jsou menším nebezpečím než přerod Evropy v "šarija zonu". S tím jiní kandidáti nic moc dělat nehodlají. Ruská politika je divná ale nemá už vývozní zboží komunismus. Muslimská politika vyváží lidi i svoje jedovaté náboženství, mají víc peněz než Rusové. Takže pragmaticky to je to nebezpečí. Co se týká Číny, ti peníze a sílu své dravosti mají. Jenže jim leze do zadku celý svět, samozřejmě Zeman trochu víc.

Pokud nám autor doporučuje Horáčka s poradkyněmi (dnes už schovanými) Vašáryová a trockistka Uhlová, budu se muset připojit k těm co říkají že se zbláznil, myslel jsem že je pan Drápal rozumný člověk. Je skutečně smutné že nemáme více kandidátů politiků s vlastními názory. Bohužel nekonfliktnost a servilita politiků je v dnešní době pohromou. Hrne se na nás omezování svobody slova a diktatura, která si říká moderní liberalismus. Liberální není ani trochu a jejím ovocem je Evropě nepřátelský Islám. Pane Drápal, strom se pozná po ovoci - bděte! to řekl před Fučíkem někdo mnohem důležitější.

R. Morava 9.1.2018 7:36

Re: Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

Musím souhlasit, jakkoliv jsem k autorovi méně kritický to ostatní je pravda. Ruské a čínské zájmy nic moc, ale blízkovýchodní to je peklo samo.

J. Kopeček 9.1.2018 7:32

Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

a čínské zájmy. Je to věc názoru. Ovšem daleko větším nebezpečím pro tuto zemi jsou moulové, jako je autor, kteří prosazují přijímání muslimů. Moulové, kteří to dělají buď za peníze nebo proto, že jsou jen zkrátka pomatení. Co je horší pro tuto zemi ať si každý přebere.

A. Bocek 9.1.2018 6:56

Tandem Zeman - Babiš je kombinací vražednou.

Nejostudnější Zemanův výrok je o Ukrajině a Krymu, kdy doporučuje Ukrajině uznat stávající anexi a místo návratu tento stav jaksi "Zobchodovat" . Hańba mě fackovala, když prezident národa, který po zkušenostech z Bílé hory, Mnichova, z komunistických pučů 1948 a 1968 doporučuje vzdát se svého území ve prospěch agresora. Stejně takohýbá a zobchodovává Ústavu ČR s Babišem.

D. Polanský 9.1.2018 6:39

Sympatické je, že jenom nekritizujete,

leč alespoň naznačujete komu byste hlas dal.