4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Do prvního kola

Za pár dnů se rozhodne, kdo nastoupí v druhém kole proti Miloši Zemanovi. Pokud se nějak zásadně nemýlím, bude to někdo ze čtveřice Jiří Drahoš, Michal Horáček, Pavel Fischer a Mirek Topolánek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Švik 9.1.2018 17:07

Tak to je slušný blábol

Horáček si svou kampaň platí sám... hmm....z utržených miliard za prodej sázkové kanceláře a výherních automatů...dobře p.Drápal, je to takové křesťanské, že ? :-)

M. Pesat 9.1.2018 16:22

Re: Vaše až nenávist vůči křesťanům,

" A Vy nyní na to říkáte, že křesťané nesmí být politicky aktivní. To je islám v nejčistší podobě."

-----------------------------------

Nikoliv, ja rikam, ze cirkve a jejich knezi/hodnostari nesmi byt politcky aktivni. Protoze tim porusuji pravidla sekularniho statu, kde nabozenstvi/cirkve maji jediny ucel, starat se o duchovni/nabozenske zalezitosti vericich. Prelozeno do srozumitelne cestiny, soudruzi panbickari. Jako verici obcan samozrejmne muzete byt politicky aktivni co Marx raci, ale chran vas Marx abyste nabozenstvi michali do svetskych zalezitosti. Jinymi slovy, soudruha biskupa by za ten pastyrsky list/ci jak se to jmenuje/ meli zavrit az by zcernal. Protoze to je politicky katolicismus, coz neni nic jineho nez zpolitizovname nabozenstvi. Presne jako v Polsku, kde dnes fanaticti katolici terorizuji atheisty ci verici kteri nejsou /dle fanatiku/ dostatecne kovani. Vase vymezovani se vuci komunistum mi prijde smesne, protoze vsechny lumparny/zlociny co delali komuniste, vsechny obslahli od panbickaru/cirkvi, coz jsou nejvetsi zlocinci v dejinach lidstva. Cest :-(

C. Horák 9.1.2018 16:00

Re: Horáček

Nevím, proč se ohrazujete. Mluví-li pan Rudolf o marxistickém zanícení, nemůže to myslet jinak, než jako uznání či pochvalu. Pokud by někomu jako důkaz nestačily jeho zde .presentované názory, obrázek u nicku je snad výmluvný dostatečně-

F. Houžňák 9.1.2018 15:48

Jo, ano, na to jsem zapomněl,

ten se volbám vyhýbal jako čert kříži.

F. Houžňák 9.1.2018 15:41

Akorát že vy znáte pouze vybrané útržky informací, ještě

kdoví jak zkreslené, podle toho, jak se to komu hodilo do krámu a co jste si kde přečetl. Dělat na základě toho nějaké závěry, co by bylo kdyby bylo, je dětinské. Třeba by ten Beck ten jeho puč prohrál, a kde jste se svou alternativní historií? A třeba by Anglie s Francií prohlásily Československo za agresora a spojily se s Hitlerem, a kde jste se svou alternativní historií? Znáte to s tím generálem po bitvě? Asi ne.

J. Fleiszner 9.1.2018 15:39

Re: Ještě jsem jaksi nikde nečetl, čím že ten nebezpečný Zeman

Všechny státy chtějí obchodovat s Ruskem a Čínou. Většina těch, kteří nejvíc křičí o obchodním embargu s Ruskem čile obchodují a to buď přímo nebo přes jinou zem. Nechápu kde se rodí taková nenávist vůči Zemanovi, že to jejím nositelům zabraňuje vidět realitu a uchylují se k laciným a ničím nepodloženým kecům. Když už se opravdu nedostává důkazů, tak se začne připomínat prezidentův překlad názvu hudební skupiny, zdravotní stav apod.

F. Houžňák 9.1.2018 15:37

No a ten čínský ocelářský průmysl podporuje jak?

To by mě zajímalo.

A. Alda 9.1.2018 15:34

Vaše až nenávist vůči křesťanům,

evokující názory echtkomunistů a islamistů, Vám brání vidět realitu.

Katolický týdeník oslovil všechny kandidáty na presidenta a všem položil stejné tři otázky a všichni na ně včetně Zemana odpověděli. Na jejich odpovědi reaguji ve svém příspěvku. A Vy nyní na to říkáte, že křesťané nesmí být politicky aktivní. To je islám v nejčistší podobě.

J. Fleiszner 9.1.2018 15:30

Někteří ustrnuli v době

Co se týče Havla a chlastu, tak nasadil laťku opravdu vysoko. V "kategorii" vlezprdelkování západu i za cenu poškozování vlastního národa byl Havel opět jedničkou. Jeho hry už se nehrajou asi jsou moc kvalitní :-) takže ani umělec to nebyl dobrej. Tak co vlastně ten Havel udělal, aby byl ukazován jako morální vzor nebo vzorový prezedent. Národu byl představen jako morální hodnota. Ta, ale klesala tím víc, čím víc se lidé seznamovali se skutečným Havlem a jeho kult osobnosti mizel.

Chápu, že někteří se tak bojí Ruska, že nejsou schopní racionálně přemýšlet a chápu, že někteří lidé ustrnuli v době, kdy se víc věřilo na Havla než v Boha.

A. Alda 9.1.2018 15:30

Re: Vy mluvíte, jako byste tam tenkrát byl, přímo

Mnohé věci jsme se od té doby dověděli. Například to, že když se Československo podvolilo Mnichovskému diktátu, náčelník OKH generálplukovník Beck ustoupil od plánu na vojenský puč a zatčení Hitlera a německá oposice byla velmi demoralisována, takže až do přepadení Polska protinacistický disent téměř ustal. Též komunističtí vládci Sovětského svazu začali poté hledat cesty k usmíření s Německem - až do té doby nabízeli spoluúčast na válce proti němu. Ani ten Chamberlain by patrně nebyl v Londýně tak nadšeně těmi davy vítán, kdyby Beneš nestáhl ocas.

M. Valenta 9.1.2018 15:23

Re: Ještě jsem jaksi nikde nečetl, čím že ten nebezpečný Zeman

Prozradím Vám to. Na rozdíl od ostatních prosazuje pouze ruské a čínské zájmy, viz např. podpora čínského ocelářského průmyslu systematicky ničící svými dumpingovými cenami ten evropský a kromě toho se zastává čínských mlátiček proti vlastním občanům.

O odporném ostudném omluvném traktátu Číně co vyplodil ani nemluvě.

B. Graf 9.1.2018 15:18

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Smím se zeptat, koho tedy plánujete volit?

B. Graf 9.1.2018 15:16

Re: A ještě k Drahošovi a jeho volitelnosti...

Mnohým vadilo. Ale zeptám se vás - vy jste někdy měla možnost volit Havla?

B. Graf 9.1.2018 15:14

Re: Ostatně i v Katolickém týdeníku

Já jsem myslel, že tady ještě máme jakousi svobodu slova, takže biskupové mohou věřícím napsat dopis a v něm vyjádřit doporučení k volbám, jejichž výsledek (jako u většiny ostatních voleb) výrazně ovlivní vztah státu k církvím. Ale podle vašeho komunistického pozdravu soudím, že tato svoboda nám bude brzy upírána, není-liž pravda?

F. Houžňák 9.1.2018 15:00

No, je to prosté,

jak jinak. Když jsem často zmatený stařec často osláblého ducha, tak se nehrnu do situací, kde se to projeví. Ale když ten stařec nemá soudnost, jó, to je pak těžký.

F. Houžňák 9.1.2018 14:58

No, v Německu ještě za poslední desetiletí žádný

Číňan nikoho neoloupil, nezmlátil nebo nezavraždil, i když jich je tady hodně. Obětí "uprchlíků" jsou už desetitisíce, z toho několik desítek zavražděných. V Evropě je to několik stovech povražděných, a vrazi od Twin Towers byli taky evropští muslimové, takže to je několik tisíc. Takže vaše logika je poněkud pitomá.

J. Kombercová 9.1.2018 14:58

Re: No, když bylo spavé kníže tak blbé a nechalo sebou

Jak prosté, že?

M. Pesat 9.1.2018 14:56

Re: Ostatně i v Katolickém týdeníku

"Ano. Kdo z katolíků si přečetl pastýřský list k volbám, měl by Drahoše vypustit ze svého seznamu."

------------------------------------

Proto rikam, ze nejenom s islamem ale obecne s panbickari/cirkvemi je nutne udelat poradek. On totiz politicky islam je stejne nebezpecny jako politicy katolicismus/kazde nabozenstvi, protoze kazde nabozenstvi je zlocinna ideologie. Co ma nejaky panbickar v nejakem pastyrskem listu co mluvit do svetskych zalezitosti/voleb. Cest :-(

Z. Lapil 9.1.2018 14:50

Re: Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

On spíš nerozezná muslimy a křesťany :-).

Vzpomínám na svá předlistopadová studia. Bydlel jsem na koleji s klukem z Laosu. Hluboce chápal (tehdejší) českou nechuť k Vietnamcům a absolutně nechápal, jak můžeme jeho - Laosana za Vietnamce považovat. Nějak jsem nikdy nenašel odvahu říct mu něco jako "To máš jedno, šikmovokej jako šikmovokej".

Mimochodem - jednou mi taky řekl: Čeština, to je lehký, to je skoro jako francouzština.

F. Houžňák 9.1.2018 14:49

Vy mluvíte, jako byste tam tenkrát byl, přímo

Benešovi po pravici či levici, a všude s ním chodil, všemu naslouchal a všechno četl. Jste taky zastáncem alternativních dějin? Dějiny se mohly odvíjet velmi odlišně, to máte pravdu, taky to mohlo být daleko horší. To si ovšem zastánci poradenství do minulosti zhusta neuvědomují a myslí si, že všechno muselo vždycky dopadnout tak dobře, jako to dopadlo.

F. Houžňák 9.1.2018 14:46

No, když bylo spavé kníže tak blbé a nechalo sebou

vláčet, tak si nic jiného nezasloužilo.

F. Houžňák 9.1.2018 14:43

No, řekl bych, že těm, co nechtějí z tohoto

důvodu volit Drahoše, to vadilo u Havla taky. Kolika takových jste se ptala?

F. Houžňák 9.1.2018 14:42

Ještě jsem jaksi nikde nečetl, čím že ten nebezpečný Zeman

prosazuje ruské a čínské zájmy. Procesí Němců, Francouzů a dalších našich nedostižných vzorů do Číny a do Ruska se netrhne, Němci - náš vzor a přítel nejnedostižnější - se separátně dohodli na plynovodech s Rusy a ostatním kážou, jak mají uvalovat sankce, taktéž Němci všude vykládají, že s Ruskem je třeba spolupracovat a je třeba se trhnout od zlé Ameriky, ale ruské a čínské zájmy prosazuje Zeman. Čím jako? Kromě nadávek od odsuzovatelů Zemana ničeho neslyšet.

Š. Hašek 9.1.2018 14:35

Re: Mýlíte se, pane Drápale...

Přesné,

podpantoflismus nikterak nediskrimuje širou množinu mých kamarádů. Všichni totiž mimo domov a domácí povinnosti nejsou ani mikroskopicky vláčeni svými družkami ve zbrani.

Zde další kamínek v mozaice, mozaice jménem Drahoš/neznámý človíček/plastelina politická/bezradnost sama. Kamínek se znaménkem minus.

Š. Hašek 9.1.2018 14:28

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Mám rád diskusi, která je v "mantinelech".

Berte to tak, že mám Topolánka zatím vzadu v šuplíku, "když už bude (skoro) všechno ztraceno". Tedy, že Drahoše nemám nikde!! Asi tak.

Topolánek se mohl zbláznit, když president Klaus nechtěl podepsat vázací akt brusele, nějaký lisabon. Pamatuji si to. No, na každém něco.

J. Kanioková 9.1.2018 14:01

Kompletní rekonstrukce kauzy

“lékaři vs. Klaus”: Nové maily. Víme, jak to bylo - http://jdem.cz/drnmv6

Ś. Svobodová 9.1.2018 14:00

Re: Pavel Fischer

Už zase trolíte????

Ś. Svobodová 9.1.2018 13:56

Re: A ještě k Drahošovi a jeho volitelnosti...

Havel byl též členem tohoto magorského uskupení a voličům to nevadilo.

Ś. Svobodová 9.1.2018 13:55

Re: PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

Určitě. Ale Zeman, Drahoš, Fischer i Topolánek jsou duchem ne-hráči, neochotní vsadit svou existenci, či něco co by je při prohře silně zabolelo. Takže jsou dost čitelní a to považuji pro sebe za užitečné. Horáčka se bojím. S Kocábem za zády.

B. Graf 9.1.2018 13:36

Re: Dilema

Žádné dilema nemají. Macron dobrý, Zeman špatný.

Pokud vím, tak Zeman nikdy nezpochybnil západní orientaci ČR, pouze se nesnažil vlísávat do přízně médií protiruskými a protičínskými postoji, čímž by splynul s eurodavem. Takto se dost zviditelnil, což je pro malou zemi dobré (i když to samozřejmě leckdo popírá). Navíc "zápaďáci" s Čínou i Ruskem vesele obchodují a vůbec se za to nestydí, což by podle našich sluníčkářů asi měli. :-)