4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Do prvního kola

Za pár dnů se rozhodne, kdo nastoupí v druhém kole proti Miloši Zemanovi. Pokud se nějak zásadně nemýlím, bude to někdo ze čtveřice Jiří Drahoš, Michal Horáček, Pavel Fischer a Mirek Topolánek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Graf 9.1.2018 13:18

Re: Ostatně i v Katolickém týdeníku

Ano. Kdo z katolíků si přečetl pastýřský list k volbám, měl by Drahoše vypustit ze svého seznamu.

B. Graf 9.1.2018 13:16

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Jistěže se by se to mohlo stát, nicméně vycházím z toho, že Topolánek konvertoval ke křesťanství, i když mu to z hlediska popularity není ku prospěchu, takže, pokud se takto stal ze Šavla Pavlem a nechystá se k Jidášovu polibku, je to značně jiný člověk, než kterým byl v době svého premiérování. Může vám to připadat naivní, ale já takové případy pozitivní konverze znám.

A. Alda 9.1.2018 13:14

Ostatně i v Katolickém týdeníku

se Drahoš jasně vyjádřil, že v Boha nevěří a křesťanem není a jeho pojetí "mravních hodnot" presidenta nekorespondují s Desaterem. Jeho názor na úlohu církví je pak pro křesťany zcela nepřijatelný.

B. Graf 9.1.2018 13:10

A ještě k Drahošovi a jeho volitelnosti...

...křesťanskými voliči, pane Drápale: Vzhledem k tomu, že pan akademik byl dlouhou dobu ve vedení české asociace Římského klubu, je tak pro křesťany zcela nepřijatelný, a podporovat ho mohou pouze nekřesťanská politická uskupení jako lidovci a část TOP 09. :-)

J. Kanioková 9.1.2018 13:04

:)))))))))))))

J. Ráž 9.1.2018 12:36

Re: Mýlíte se, pane Drápale...

Je dobře, že zmiňujte velký vliv, který má paní Drahošová na svého muže. Z okruhu blízkých panu Drahošovi se mi donesly přímo úsměvné historky o vlivu, které má její přímo nenasytné ego na pana profesora a jak až chorobně touží se stát "první dámou".

Samozřejmě jsou to informace "z druhé ruky", ale nemám důvod jim nevěřit a jelikož nechci mít na Hradě submisivní obdobu Nečase, je i toto důvodem pro mou nevolbu Drahoše.

M. Prokop 9.1.2018 12:20

Re: No ale on byl vždy dobrý hráč.

Odlišně, pravděpodobně hůře.

M. Prokop 9.1.2018 12:19

Re: PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

On s námi nějakou tu hru hraje každý kandidát.

J. Kombercová 9.1.2018 12:13

Re: sympatický chlapík

...mmch. tu lékařskou zprávu měl Švarcík také. Přesto ho čas rovněž doběhl.

J. Kombercová 9.1.2018 12:11

Re: sympatický chlapík

Vzpomínám si, jak po prvním kole minulých prezidentských voleb donutili nadšenci ze volebního štábu pana Schwarzenberga svým zpěvem státní hymny k témuž, čemuž, bohužel ke svému hudebnímu hluchu, podlehl. Reakce opačné strany si jistě každý pamatuje.

Po svém vítězství v druhém kole pan Zweman prostřednictvím operního mistra Hůlky panu Schwarzenbergovi ukázal, jak on, Zeman, umí českou hymnu nejen stran textu, ale také že ji umí krásně zazpívat.

Nechte na hlavě, pane.

Š. Hašek 9.1.2018 12:02

Re: Krym měl samostatný status !

Souhlas.

Zabrání Krymu nastartoval (mamlas, gauner bez občanství) Obama. Předehra byla Kosovo, rozklížení Ukrajiny, bruselegauneroviny

Problém bude v tom, že takový Drahoš ani neumí "pytlíkpolívku politiky", natož aby i jen založil na "španělské ptáčky". Na to si někoho pozve, asi Pehe s Langšádlovou, "odbornici na CCCP", která si ani nevšimla určitých změn parametrů, specielně v Evropě a obecně všude.

Š. Hašek 9.1.2018 11:53

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Není.

Otočí, ochočí si ho, přijde sláva a peníze .......... . Nastane "premiérování II". Zkráceno.

Š. Hašek 9.1.2018 11:51

Re: No ale on byl vždy dobrý hráč.

Silné figury držela VB, Francie, Německo, CCCP. Bez pořadí důležitosti, nekompletní seznam.

Vlastně mě napadá, že Beneš byl (v místě a čase) celkem dobrý hráč, tedy na více tahů dopředu. Hrál ovšem místy sám proti více soupeřům/ na více šachovnicích. Hráč, který v průběhu velice dlouhé partie zestárl a nevšiml si, že síla figur se variabilně mění/včetně křiváckých podrazů. Těžko potom férově hrát a vyhrát. Vyhrát matem. On "vyhrál" patem, dál to šlo mimo něho.

Nebrat jako rozbor osobnosti presidenta Beneše/války/února 1948, jen mě něco zas napadlo.

A. Alda 9.1.2018 11:43

Stejně jako to placení kampaně ze svého.

Zeman holt ve veřejných funkcích nikdy nezbohatl a tak si kampaň sám platit nemůže a Horáček si svým prohlášením o samofinancování kampaně jen připravoval půdu pro kritiku, od koho Zeman peníze na kampaň dostal.

Ovšem Zeman, liška podšitá, ho stejně převezl.

Holt i dobrý hráč občas prohraje.

Š. Hašek 9.1.2018 11:42

Re: Dilema

Macron odjel do Číny, zřejmě proto, že má v hlavě aspoň 6.8% "ekonomických buněk". Většina našich presidentských kandidátů/těch elévů tam má 99% "antirusko, antičínsko, kulturspojovacích buněk".

A. Alda 9.1.2018 11:40

No ale on byl vždy dobrý hráč.

Kdyby byl např. dr. Beneš také hráč, mohly se dějiny odvíjet velmi odlišně.

I. Širůček 9.1.2018 11:32

Re: Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

No, oběti ... když dílem utekli ze země, ochotné jim pomoci, dál na západ, dílem dali přednost tomu vrátit se odkud přišli, tak to asi ty pravé oběti nebudou.

I. Širůček 9.1.2018 11:26

Re: Velká škoda

Nechlastá, protože nemá co ...

Ś. Svobodová 9.1.2018 11:15

Re: PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

odkaz: https://www.google.cz/search?q=hr%C3%A1%C4%8D+%C4%8Dern%C3%A1+d%C3%ADra+soci%C3%A1ln%C3%AD&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=i5JUWrmLOpPZ8AeN35D4Ag

Ś. Svobodová 9.1.2018 11:13

PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

Za přečtení stojí cca 90ti stránkový elaborát z pera pana Horáčka. Zabývá se hráčstvím a odkrývá zajímavé psychologické rysy autora. Nezanedbatelné je jeho přesvědčení, že se svět rozděluje na hráče a ne-hráče. Tvrdí, že prostředí hráčů nepodléhá ne-hráčským zákonům, hráči hrají podle svých pravidel a ne-hráčská pravidla jsou pro ně irelevantní. Tvrdí, že hráč může vstoupit do světa ne-hráčů pouze epizodicky, je hráčem celý život. Hra je definována tak, že lze aplikovat mj. i na politiku. Autor se znovu a opětovně označuje za hráče. Představa pana H. hrající nějakou jeho Hru s námi a s Českou republikou mně nenechává klidnou.

B. Graf 9.1.2018 11:13

Mýlíte se, pane Drápale...

...první kolo je mimořádně důležité, je velká chyba tam volit jen "srdcem". Pokud tedy nechcete docílit znovuzvolení Zemana (k němuž ovšem asi stejně dojde).

Pokud jim jde skutečně o blaho ČR, pak by se Horáček, Fischer, Hynek a Hannig měli vzdát kandidatury ve prospěch Topolánka. (Měl by i Drahoš, ale to by mu paní Drahošová nedovolila a rozbila by mu nedioptrické brýle, což pan akademik jistě riskovat nebude. :-) )

C. Horák 9.1.2018 11:11

sympatický chlapík

"Udělal několik sympatických věcí, například když po oznámení své kandidatury zveřejnil lékařskou zprávu o svém zdravotním stavu."

Bezpochyby s ůmyslem poukázat na zdravotní stav Zemanův. Opravdu imponující.

B. Graf 9.1.2018 11:07

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Přesně tak.

A z nich Topolánek je jediný, kdo je schopen postavit se Burešovi i Bruseli.

M. Pesat 9.1.2018 10:33

mozna by nam soudruh pater Drapal

"Kromě toho tandem Zeman – Babiš, který je nyní realitou a který se bude moci plně rozvinout v případě Zemanova znovuzvolení, bude znamenat naplno návrat „starých struktur“."

------------------------------

mozna by nam soudruh pater Drapal mohl upresnit ty "stare struktury"? Jenom upresnim, ze soudruzi panbicakari=lidovci , ti vesele kolaboravali s komunisty celych 40 let a fakticky kolaborovali s kazdym kdo kdy byl u moci, naposledy se soudruhem Babisem, az po trech letech "procitli, asi je osvitil duch svaty :-). Soudruzi modrobolsevici meli zahy po sametu ve vlade/clenstvu spoustu byvalych cernochu, vcetne "kralovny matky". Socani dtto. Po sametu bylo mnohdy jedinou "kvalifikaci" politiku, ze nebyli v KSC, jiste, protoze to z casovych/vekovych duvodu nestihli, jinak to byli stejni karieriste jakych do KSC nalezlo stovky tisic a kdyz sla barka ke dnu tak krysy opousteji lod. Pro jistotu dodam, ze jsem nikdy nebyl clenem zadne strany a jsem programovy nevolic, tudiz jsou mi vsichni prezidentsti kandidati naprosto lhostejni. Ale osobne bych byl rad/coz se asi nestane/ kdyby vyhral Vratislav Kulhanek. Cest :-)

Š. Hašek 9.1.2018 10:32

Re: Matematicky vzato

Logicky vzato.

Na vykoupení našich statků musí být dva: kupec a prodávající. Zde si skutečně umím představit budoucnost v osobě čínského kupce, disponujícího prostředky a toho prodávajícího v osobě humanitně vzdělaného zoufalce s holým zadkem (zde označen novoobčan ve světadílu Evropa).

Od islámu nám hrozí podřezávání, ti se s námi bavit vůbec nebudou. Samozřejmě ale až tehdy, až se tady namnoží, za naše rodinné přídavky. Řídí Anděla.

Z toho plyne, pane Janko, že mám opačný názor než Vy.

Manekýn Macron těď spěchal do Číny, zřejmě aby Francii zaprodal. Asi to je v Číně škemrající vlastizrádce Francie.

M. Prokop 9.1.2018 10:22

Re: Horáčkova 3x psychiatrie..no...

Topolánek také a taky na senátory, kteří to nechtěli odhlasovat.

M. Prokop 9.1.2018 10:20

Re: Horáček

Chytal je na ulici a bral jim peněženky?

M. Prokop 9.1.2018 10:18

Re: Pane Drápale,

Naopak. Řekne-li někdo co ne, je dobře, řekne-li i co ano.

J. Mrázek 9.1.2018 10:15

Nejen ona, senátoři a téměř všichni

Další důvod ten "spolek" rozpustit a vypustit ...

P. Smatlak 9.1.2018 9:58

Re: Zeman vs Topolánek

President má býti hlavně diplomatický a asi, nebo snad víš co to znamená.Radikalismus a zásadní názor na některé věci tam nepatří.U mírněnost v rozumné míře ,ne připodělanost je nutná a nic se nemá generalizovat jak to někteří politici dělají,jen aby získaly body.A Zeman to je příklad,myslým ten špatný o kterém se tady zmiňuji ,a to samé platí na Okamuru a i na Piráty..a ina jiné strany.O komunistech se nebudu zmiňovat to je kategorie sama pro sebe.Takže tady hlavně jde o to býti rozumný ,prozíravý,slušný a hlavně ne arogantní demagog a narcis a to Zeman je .A býti k něčemu kritický ještě neznamená s tím souhlasit nebo to odmítat ale je nutné najít vždy nějaký rozumný kompromis.,což u většiny politiků neexistuje a i Babiš je jen pokrytec a populista.