18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Do prvního kola

Za pár dnů se rozhodne, kdo nastoupí v druhém kole proti Miloši Zemanovi. Pokud se nějak zásadně nemýlím, bude to někdo ze čtveřice Jiří Drahoš, Michal Horáček, Pavel Fischer a Mirek Topolánek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 9.1.2018 9:14

Re: Dilema

Nabídl jste ošemetnou otázku, Peking nebo Moskva. Jeví se, že pro Macrona je přitažlivější Peking. Plánovaná "Čínská hedvábná stezka" do Evropy na níž by se Paříž podílel, je zamyšlená na trasu mimo Rusko! Peking prosazuje vytvořit ji skrze Kazachstán a jihokavkazské země do příhraničního Karsu v Turecku. A skrze Turecko na Balkán. 13.10.2017 byla uvedena do praxe železniční spojnice z Baku do Tbilisi a Karsu, tedy mimo RF. No a Moskva dosud nestrávila vybudování plynovodu r.2006 podobnou trasou z Ázerbájdžánu skrz Gruzii do Turecka. Proto dodnes to Moskva považuje za urážku ruského Gazpromu. Mnozí si myslí, že vztahy Moskva-Peking jsou lahodné, ale to je jen pouhý dojem.

Š. Hašek 9.1.2018 11:42

Re: Dilema

Macron odjel do Číny, zřejmě proto, že má v hlavě aspoň 6.8% "ekonomických buněk". Většina našich presidentských kandidátů/těch elévů tam má 99% "antirusko, antičínsko, kulturspojovacích buněk".

J. Kanioková 9.1.2018 13:04

:)))))))))))))

B. Graf 9.1.2018 13:36

Re: Dilema

Žádné dilema nemají. Macron dobrý, Zeman špatný.

Pokud vím, tak Zeman nikdy nezpochybnil západní orientaci ČR, pouze se nesnažil vlísávat do přízně médií protiruskými a protičínskými postoji, čímž by splynul s eurodavem. Takto se dost zviditelnil, což je pro malou zemi dobré (i když to samozřejmě leckdo popírá). Navíc "zápaďáci" s Čínou i Ruskem vesele obchodují a vůbec se za to nestydí, což by podle našich sluníčkářů asi měli. :-)

P. Boublíková 9.1.2018 8:23

Horáček

ty svoje peníze vydřel z lidí, kterým teď slibuje odpuštění penále z jejich dluhů. Dost dobrý, taky.

P. Rudolf 9.1.2018 8:30

Re: Horáček

Vidět, že jste na přednáškách Marxismu-Leninismu byla ve svém živlu.

P. Boublíková 9.1.2018 8:50

Re: Horáček

Ale jděte! Je to srandovní pokrytec.

P. Rudolf 9.1.2018 8:56

Re: Horáček

Od ryzosti svého bolševického výroku úkrok stranou k "srandovnímu pokrytci". Jste příliš průhledná.

P. Lenc 9.1.2018 9:28

Re: Horáček

Ale paní Boublíková, co chcete po Timůrovi...

C. Horák 9.1.2018 16:00

Re: Horáček

Nevím, proč se ohrazujete. Mluví-li pan Rudolf o marxistickém zanícení, nemůže to myslet jinak, než jako uznání či pochvalu. Pokud by někomu jako důkaz nestačily jeho zde .presentované názory, obrázek u nicku je snad výmluvný dostatečně-

M. Prokop 9.1.2018 10:20

Re: Horáček

Chytal je na ulici a bral jim peněženky?

P. Boublíková 9.1.2018 8:20

Ruské a čínské zájmy...

S těmito zeměmi obchoduje celá Evropa, byť na oko zavedla (včetně ČR) protiruské sankce. Macron je momentálně v Číně...

Otřepané klišé bez obsahu.

Co nám reálně hrozí, je diktát Bruselu ohledně upchlických kvót, tučné pokuty - ohrožení naší státní suverenity z právě opačné strany, než je Rusko a Čína.

A to pomíjím takové "malickosti" jako třeba povinné rekuperační jednotky do všech nových bytů dle směrnice eu, které každý již beztak drahý byt prodraží o dalších 100.000 kč.

J. Mrázek 9.1.2018 8:09

Horáčkova 3x psychiatrie..no...

...a další...Právě Topolánek jako premiér donutil roku 2008 prezidenta Václava Klause k podpisu Lisabonské smlouvy, která odstartovala z právního hlediska podporu masové afroislámské migrace ze severní Afriky a položila základ Dublinských dohod s jejich přerozdělováním. Podle některých zdrojů byl již připraven lékařský tým, který měl Klause prohlásit za právně nezpůsobilého blázna a ukončit jeho výkon funkce. Tak trochu to připomíná praktiky sovětské psychiatrie, která dospěla k tomu, že kdokoli nesouhlasí s pokrokovým sovětským režimem, musí být izolován a léčen na psychiatrické klinice. Takže z hlediska vítačství a kývačství je chlap s gulama přesným opakem toho, co o sobě tvrdí na stovkách, možná tisících billboardů.

P. Selinger 9.1.2018 8:44

Re: Horáčkova 3x psychiatrie..no...

pokud se pamatuji, hlavní tlak na Klquse vyvýjela ČSSD......

J. Mrázek 9.1.2018 10:15

Nejen ona, senátoři a téměř všichni

Další důvod ten "spolek" rozpustit a vypustit ...

M. Prokop 9.1.2018 10:22

Re: Horáčkova 3x psychiatrie..no...

Topolánek také a taky na senátory, kteří to nechtěli odhlasovat.

J. Kanioková 9.1.2018 14:01

Kompletní rekonstrukce kauzy

“lékaři vs. Klaus”: Nové maily. Víme, jak to bylo - http://jdem.cz/drnmv6

R. Morava 9.1.2018 8:07

Zeman proto, že toto není svatořečení

Zeman se obklopuje divnými lidmi jako Mynář.., občas se chová buransky, má následky pití a senilní.

Co se týká ostatního. Tandem Zeman Babiš a ohýbání ústavy je reakce na patovou situaci kdy politici nerespektují stav po volbách a nejsou ochotni vládnout, jen kritizovat. Rád bych věděl co by nám pan Drápal doporučoval, 4 roky bezvládí?! S ruskými zájmy nevím, ale rozhodně jsou menším nebezpečím než přerod Evropy v "šarija zonu". S tím jiní kandidáti nic moc dělat nehodlají. Ruská politika je divná ale nemá už vývozní zboží komunismus. Muslimská politika vyváží lidi i svoje jedovaté náboženství, mají víc peněz než Rusové. Takže pragmaticky to je to nebezpečí. Co se týká Číny, ti peníze a sílu své dravosti mají. Jenže jim leze do zadku celý svět, samozřejmě Zeman trochu víc.

Pokud nám autor doporučuje Horáčka s poradkyněmi (dnes už schovanými) Vašáryová a trockistka Uhlová, budu se muset připojit k těm co říkají že se zbláznil, myslel jsem že je pan Drápal rozumný člověk. Je skutečně smutné že nemáme více kandidátů politiků s vlastními názory. Bohužel nekonfliktnost a servilita politiků je v dnešní době pohromou. Hrne se na nás omezování svobody slova a diktatura, která si říká moderní liberalismus. Liberální není ani trochu a jejím ovocem je Evropě nepřátelský Islám. Pane Drápal, strom se pozná po ovoci - bděte! to řekl před Fučíkem někdo mnohem důležitější.

J. Kopeček 9.1.2018 7:32

Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

a čínské zájmy. Je to věc názoru. Ovšem daleko větším nebezpečím pro tuto zemi jsou moulové, jako je autor, kteří prosazují přijímání muslimů. Moulové, kteří to dělají buď za peníze nebo proto, že jsou jen zkrátka pomatení. Co je horší pro tuto zemi ať si každý přebere.

R. Morava 9.1.2018 7:36

Re: Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

Musím souhlasit, jakkoliv jsem k autorovi méně kritický to ostatní je pravda. Ruské a čínské zájmy nic moc, ale blízkovýchodní to je peklo samo.

D. Drápal 9.1.2018 9:31

Re: Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

Pane Kopečku, lžete. Nikdy jsem přijímání muslimů neprosazoval, naopak jsem před ním mnohokrát varoval. Prosazoval jsem přijímání křesťanů. Asi patříte k těm, kdo nejsou schopni rozlišit pachatele a oběti.

I. Širůček 9.1.2018 11:32

Re: Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

No, oběti ... když dílem utekli ze země, ochotné jim pomoci, dál na západ, dílem dali přednost tomu vrátit se odkud přišli, tak to asi ty pravé oběti nebudou.

Z. Lapil 9.1.2018 14:50

Re: Tak Zeman je prý nebezpečím, protože prosazuje ruské

On spíš nerozezná muslimy a křesťany :-).

Vzpomínám na svá předlistopadová studia. Bydlel jsem na koleji s klukem z Laosu. Hluboce chápal (tehdejší) českou nechuť k Vietnamcům a absolutně nechápal, jak můžeme jeho - Laosana za Vietnamce považovat. Nějak jsem nikdy nenašel odvahu říct mu něco jako "To máš jedno, šikmovokej jako šikmovokej".

Mimochodem - jednou mi taky řekl: Čeština, to je lehký, to je skoro jako francouzština.

A. Bocek 9.1.2018 6:56

Tandem Zeman - Babiš je kombinací vražednou.

Nejostudnější Zemanův výrok je o Ukrajině a Krymu, kdy doporučuje Ukrajině uznat stávající anexi a místo návratu tento stav jaksi "Zobchodovat" . Hańba mě fackovala, když prezident národa, který po zkušenostech z Bílé hory, Mnichova, z komunistických pučů 1948 a 1968 doporučuje vzdát se svého území ve prospěch agresora. Stejně takohýbá a zobchodovává Ústavu ČR s Babišem.

J. Mrázek 9.1.2018 8:17

Krym měl samostatný status !

Měl klauzuli přičlenění k Ukrajině a ta logicky platí, že referendum mohlo a také udělalo to, co se Vám nelíbí. Já bych také nechtěl být ve spolku se sousedem, co mne ždímá a má mne za protektorát...viz zatím mírně jemnější varianta současné EU, Německa a ČR ...

Š. Hašek 9.1.2018 12:02

Re: Krym měl samostatný status !

Souhlas.

Zabrání Krymu nastartoval (mamlas, gauner bez občanství) Obama. Předehra byla Kosovo, rozklížení Ukrajiny, bruselegauneroviny

Problém bude v tom, že takový Drahoš ani neumí "pytlíkpolívku politiky", natož aby i jen založil na "španělské ptáčky". Na to si někoho pozve, asi Pehe s Langšádlovou, "odbornici na CCCP", která si ani nevšimla určitých změn parametrů, specielně v Evropě a obecně všude.

D. Polanský 9.1.2018 6:39

Sympatické je, že jenom nekritizujete,

leč alespoň naznačujete komu byste hlas dal.