25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Do prvního kola

Za pár dnů se rozhodne, kdo nastoupí v druhém kole proti Miloši Zemanovi. Pokud se nějak zásadně nemýlím, bude to někdo ze čtveřice Jiří Drahoš, Michal Horáček, Pavel Fischer a Mirek Topolánek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 10.1.2018 14:54

Re: No jo, ono krást, lhát, opovrhovat vlastními rodiči

Nechápete.

Jak Vás tak odhaduju, nejste štont se vcítit do neznaboha, bezvěrce a ateisty, jímž jsem.

Na druhé straně sebekriticky připouštím, že nejsem uzpůsoben pochopit jedince věřícího v jakékoliv bohy - a Vy, pokud se pamatuji, takovým jste.

Byť samozřejmě předpokládám, že Vám víra souložení se sousedkami nedovolí, na věřícího máte přece jen hříšné myšlénky, není-liž pravda? Nechtělo by to se vyzpovídat a přijmout rozhřešení?

F. Houžňák 10.1.2018 15:12

No, když jsou vám sympatické mravní hodnoty, které

"nekorespondují s Desaterem" a kvůli tomu se vám Drahoš líbí, tak jsem vám je částečně vyjmenoval. Nechápu, co se vám na tom nelíbí. Ateistů znám řadu, jsou mezi mými přáteli (dokonce bych řekl, že většina mých dlouholetých přátel jsou ateisté) a jsou to slušní lidé, kteří Desatero resp. maximy v něm obsažené ctí a člověka, který je programově neuznává, by nejspíš neměli moc rádi. Na co jste uzpůsoben nebo nejste, to je vaše věc, ovšem vyznačujete se klasickou charakteristikou pokrokových ateistů, věřící je třeba urážet a posmívat se jim, jak jste byl právě vzorně předvedl. V tom se vy pokrokoví ateisté vyžíváte, ječíce přitom o toleranci, které se nám neateistům údajně nedostává. Jeden takový programově pokrokový ateista (ovšem chválící korán, že prý je v něm "mnoho dobrého") si onehdy v mé přítomnosti povzdechl, že mu (před lety) utekla manželka s nějakým jiným chlapem. Jó, to by se mu pak křesťanské ctnosti najednou hodily.

J. Jurax 10.1.2018 15:47

Re: No, když jsou vám sympatické mravní hodnoty, které

Kuš o urážení - já se souloží se sousedkami nezačal.

Rejpáte-li, musíte strpět i rejpání odvetné ... :-)

Zbytek mi nestojí za komentář, vím, že se v tomto punktu nepřesvědčíme a neshodneme ...

F. Houžňák 10.1.2018 16:48

Mně nějaké rejpání nevadí, ostatně od pokrokových lidí

se člověk většinou ničeho jiného nedočká, to je jejich denní chleba. Zesměšňování a urážení ovšem není rejpání, že ano. Hlavně mě vždycky pobaví, jak pokrokoví ateisti vykřikují, jak jsou ohromně tolerantní a jak je to skvělá vlastnost, a že se nesmí generalizovat, a podobné hlody - to většinou, když nějaký hodný muslim zavraždí nějakého odporného nemuslima - a pak vesele generalizují a zcela netolerantně vykládají, jací jsou všichni křesťané primitivní a zaostalí, to že voni jako ateisti jsou daleko lepší lidi, o muslimech nemluvě.

Ś. Svobodová 9.1.2018 13:56

Re: A ještě k Drahošovi a jeho volitelnosti...

Havel byl též členem tohoto magorského uskupení a voličům to nevadilo.

F. Houžňák 9.1.2018 14:43

No, řekl bych, že těm, co nechtějí z tohoto

důvodu volit Drahoše, to vadilo u Havla taky. Kolika takových jste se ptala?

B. Graf 9.1.2018 15:16

Re: A ještě k Drahošovi a jeho volitelnosti...

Mnohým vadilo. Ale zeptám se vás - vy jste někdy měla možnost volit Havla?

F. Houžňák 9.1.2018 15:48

Jo, ano, na to jsem zapomněl,

ten se volbám vyhýbal jako čert kříži.

Ś. Svobodová 9.1.2018 11:13

PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

Za přečtení stojí cca 90ti stránkový elaborát z pera pana Horáčka. Zabývá se hráčstvím a odkrývá zajímavé psychologické rysy autora. Nezanedbatelné je jeho přesvědčení, že se svět rozděluje na hráče a ne-hráče. Tvrdí, že prostředí hráčů nepodléhá ne-hráčským zákonům, hráči hrají podle svých pravidel a ne-hráčská pravidla jsou pro ně irelevantní. Tvrdí, že hráč může vstoupit do světa ne-hráčů pouze epizodicky, je hráčem celý život. Hra je definována tak, že lze aplikovat mj. i na politiku. Autor se znovu a opětovně označuje za hráče. Představa pana H. hrající nějakou jeho Hru s námi a s Českou republikou mně nenechává klidnou.

Ś. Svobodová 9.1.2018 11:15

Re: PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

odkaz: https://www.google.cz/search?q=hr%C3%A1%C4%8D+%C4%8Dern%C3%A1+d%C3%ADra+soci%C3%A1ln%C3%AD&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=i5JUWrmLOpPZ8AeN35D4Ag

A. Alda 9.1.2018 11:40

No ale on byl vždy dobrý hráč.

Kdyby byl např. dr. Beneš také hráč, mohly se dějiny odvíjet velmi odlišně.

Š. Hašek 9.1.2018 11:51

Re: No ale on byl vždy dobrý hráč.

Silné figury držela VB, Francie, Německo, CCCP. Bez pořadí důležitosti, nekompletní seznam.

Vlastně mě napadá, že Beneš byl (v místě a čase) celkem dobrý hráč, tedy na více tahů dopředu. Hrál ovšem místy sám proti více soupeřům/ na více šachovnicích. Hráč, který v průběhu velice dlouhé partie zestárl a nevšiml si, že síla figur se variabilně mění/včetně křiváckých podrazů. Těžko potom férově hrát a vyhrát. Vyhrát matem. On "vyhrál" patem, dál to šlo mimo něho.

Nebrat jako rozbor osobnosti presidenta Beneše/války/února 1948, jen mě něco zas napadlo.

M. Prokop 9.1.2018 12:20

Re: No ale on byl vždy dobrý hráč.

Odlišně, pravděpodobně hůře.

J. Jurax 9.1.2018 21:55

Re: No ale on byl vždy dobrý hráč.

Odlišně jistě, to pravděpodobně hůře je diskutabilní.

F. Houžňák 9.1.2018 14:49

Vy mluvíte, jako byste tam tenkrát byl, přímo

Benešovi po pravici či levici, a všude s ním chodil, všemu naslouchal a všechno četl. Jste taky zastáncem alternativních dějin? Dějiny se mohly odvíjet velmi odlišně, to máte pravdu, taky to mohlo být daleko horší. To si ovšem zastánci poradenství do minulosti zhusta neuvědomují a myslí si, že všechno muselo vždycky dopadnout tak dobře, jako to dopadlo.

A. Alda 9.1.2018 15:30

Re: Vy mluvíte, jako byste tam tenkrát byl, přímo

Mnohé věci jsme se od té doby dověděli. Například to, že když se Československo podvolilo Mnichovskému diktátu, náčelník OKH generálplukovník Beck ustoupil od plánu na vojenský puč a zatčení Hitlera a německá oposice byla velmi demoralisována, takže až do přepadení Polska protinacistický disent téměř ustal. Též komunističtí vládci Sovětského svazu začali poté hledat cesty k usmíření s Německem - až do té doby nabízeli spoluúčast na válce proti němu. Ani ten Chamberlain by patrně nebyl v Londýně tak nadšeně těmi davy vítán, kdyby Beneš nestáhl ocas.

F. Houžňák 9.1.2018 15:41

Akorát že vy znáte pouze vybrané útržky informací, ještě

kdoví jak zkreslené, podle toho, jak se to komu hodilo do krámu a co jste si kde přečetl. Dělat na základě toho nějaké závěry, co by bylo kdyby bylo, je dětinské. Třeba by ten Beck ten jeho puč prohrál, a kde jste se svou alternativní historií? A třeba by Anglie s Francií prohlásily Československo za agresora a spojily se s Hitlerem, a kde jste se svou alternativní historií? Znáte to s tím generálem po bitvě? Asi ne.

M. Prokop 9.1.2018 12:19

Re: PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

On s námi nějakou tu hru hraje každý kandidát.

Ś. Svobodová 9.1.2018 13:55

Re: PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

Určitě. Ale Zeman, Drahoš, Fischer i Topolánek jsou duchem ne-hráči, neochotní vsadit svou existenci, či něco co by je při prohře silně zabolelo. Takže jsou dost čitelní a to považuji pro sebe za užitečné. Horáčka se bojím. S Kocábem za zády.

J. Anděl 9.1.2018 19:26

Re: PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

Ten text jsem nečetl, ale s tím, jak jste ho shrnula, souhlasím. Znám ten pohled a termín "hráč" už z dřívějška z jiných zdrojů a nesouvisí zdaleka nutně s hazardem.

Všichni velcí politici byli, v této terminologii, hráči. Třeba i taková Margaret Thatcher, namátkou.

J. Jurax 9.1.2018 21:53

Re: PANU DRÁPALOVI O HORÁČKOVI

Mne docela nechává.

Každý úspěšný politik je povahou hráč. Vzorní chlapci se do politiky nehodí.

B. Graf 9.1.2018 11:13

Mýlíte se, pane Drápale...

...první kolo je mimořádně důležité, je velká chyba tam volit jen "srdcem". Pokud tedy nechcete docílit znovuzvolení Zemana (k němuž ovšem asi stejně dojde).

Pokud jim jde skutečně o blaho ČR, pak by se Horáček, Fischer, Hynek a Hannig měli vzdát kandidatury ve prospěch Topolánka. (Měl by i Drahoš, ale to by mu paní Drahošová nedovolila a rozbila by mu nedioptrické brýle, což pan akademik jistě riskovat nebude. :-) )

J. Ráž 9.1.2018 12:36

Re: Mýlíte se, pane Drápale...

Je dobře, že zmiňujte velký vliv, který má paní Drahošová na svého muže. Z okruhu blízkých panu Drahošovi se mi donesly přímo úsměvné historky o vlivu, které má její přímo nenasytné ego na pana profesora a jak až chorobně touží se stát "první dámou".

Samozřejmě jsou to informace "z druhé ruky", ale nemám důvod jim nevěřit a jelikož nechci mít na Hradě submisivní obdobu Nečase, je i toto důvodem pro mou nevolbu Drahoše.

Š. Hašek 9.1.2018 14:35

Re: Mýlíte se, pane Drápale...

Přesné,

podpantoflismus nikterak nediskrimuje širou množinu mých kamarádů. Všichni totiž mimo domov a domácí povinnosti nejsou ani mikroskopicky vláčeni svými družkami ve zbrani.

Zde další kamínek v mozaice, mozaice jménem Drahoš/neznámý človíček/plastelina politická/bezradnost sama. Kamínek se znaménkem minus.

C. Horák 9.1.2018 11:11

sympatický chlapík

"Udělal několik sympatických věcí, například když po oznámení své kandidatury zveřejnil lékařskou zprávu o svém zdravotním stavu."

Bezpochyby s ůmyslem poukázat na zdravotní stav Zemanův. Opravdu imponující.

A. Alda 9.1.2018 11:43

Stejně jako to placení kampaně ze svého.

Zeman holt ve veřejných funkcích nikdy nezbohatl a tak si kampaň sám platit nemůže a Horáček si svým prohlášením o samofinancování kampaně jen připravoval půdu pro kritiku, od koho Zeman peníze na kampaň dostal.

Ovšem Zeman, liška podšitá, ho stejně převezl.

Holt i dobrý hráč občas prohraje.

J. Kombercová 9.1.2018 12:11

Re: sympatický chlapík

Vzpomínám si, jak po prvním kole minulých prezidentských voleb donutili nadšenci ze volebního štábu pana Schwarzenberga svým zpěvem státní hymny k témuž, čemuž, bohužel ke svému hudebnímu hluchu, podlehl. Reakce opačné strany si jistě každý pamatuje.

Po svém vítězství v druhém kole pan Zweman prostřednictvím operního mistra Hůlky panu Schwarzenbergovi ukázal, jak on, Zeman, umí českou hymnu nejen stran textu, ale také že ji umí krásně zazpívat.

Nechte na hlavě, pane.

J. Kombercová 9.1.2018 12:13

Re: sympatický chlapík

...mmch. tu lékařskou zprávu měl Švarcík také. Přesto ho čas rovněž doběhl.

F. Houžňák 9.1.2018 14:46

No, když bylo spavé kníže tak blbé a nechalo sebou

vláčet, tak si nic jiného nezasloužilo.

J. Kombercová 9.1.2018 14:58

Re: No, když bylo spavé kníže tak blbé a nechalo sebou

Jak prosté, že?