26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Do prvního kola

Za pár dnů se rozhodne, kdo nastoupí v druhém kole proti Miloši Zemanovi. Pokud se nějak zásadně nemýlím, bude to někdo ze čtveřice Jiří Drahoš, Michal Horáček, Pavel Fischer a Mirek Topolánek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 9.1.2018 15:00

No, je to prosté,

jak jinak. Když jsem často zmatený stařec často osláblého ducha, tak se nehrnu do situací, kde se to projeví. Ale když ten stařec nemá soudnost, jó, to je pak těžký.

M. Pesat 9.1.2018 10:33

mozna by nam soudruh pater Drapal

"Kromě toho tandem Zeman – Babiš, který je nyní realitou a který se bude moci plně rozvinout v případě Zemanova znovuzvolení, bude znamenat naplno návrat „starých struktur“."

------------------------------

mozna by nam soudruh pater Drapal mohl upresnit ty "stare struktury"? Jenom upresnim, ze soudruzi panbicakari=lidovci , ti vesele kolaboravali s komunisty celych 40 let a fakticky kolaborovali s kazdym kdo kdy byl u moci, naposledy se soudruhem Babisem, az po trech letech "procitli, asi je osvitil duch svaty :-). Soudruzi modrobolsevici meli zahy po sametu ve vlade/clenstvu spoustu byvalych cernochu, vcetne "kralovny matky". Socani dtto. Po sametu bylo mnohdy jedinou "kvalifikaci" politiku, ze nebyli v KSC, jiste, protoze to z casovych/vekovych duvodu nestihli, jinak to byli stejni karieriste jakych do KSC nalezlo stovky tisic a kdyz sla barka ke dnu tak krysy opousteji lod. Pro jistotu dodam, ze jsem nikdy nebyl clenem zadne strany a jsem programovy nevolic, tudiz jsou mi vsichni prezidentsti kandidati naprosto lhostejni. Ale osobne bych byl rad/coz se asi nestane/ kdyby vyhral Vratislav Kulhanek. Cest :-)

E. Pawlica 9.1.2018 9:57

Matematicky vzato

Uprchlíků je několik milionů, Číňanů je stokrát tolik. Nejen matematicky vzato jeví se mi Čína nebezpečnější. U uprchlíků víme, čeho se nadít a existují možnosti jejich invazi zastavit. U Číňanů nikoliv, neboť jejich nefyzická invaze investičního typu, skoupení a vytunelování nehmotných statků Evropy a jejich následné legální vymigrování do Číny bude ve smlouvách statutárně zakotveno.

Š. Hašek 9.1.2018 10:32

Re: Matematicky vzato

Logicky vzato.

Na vykoupení našich statků musí být dva: kupec a prodávající. Zde si skutečně umím představit budoucnost v osobě čínského kupce, disponujícího prostředky a toho prodávajícího v osobě humanitně vzdělaného zoufalce s holým zadkem (zde označen novoobčan ve světadílu Evropa).

Od islámu nám hrozí podřezávání, ti se s námi bavit vůbec nebudou. Samozřejmě ale až tehdy, až se tady namnoží, za naše rodinné přídavky. Řídí Anděla.

Z toho plyne, pane Janko, že mám opačný názor než Vy.

Manekýn Macron těď spěchal do Číny, zřejmě aby Francii zaprodal. Asi to je v Číně škemrající vlastizrádce Francie.

F. Houžňák 9.1.2018 14:58

No, v Německu ještě za poslední desetiletí žádný

Číňan nikoho neoloupil, nezmlátil nebo nezavraždil, i když jich je tady hodně. Obětí "uprchlíků" jsou už desetitisíce, z toho několik desítek zavražděných. V Evropě je to několik stovech povražděných, a vrazi od Twin Towers byli taky evropští muslimové, takže to je několik tisíc. Takže vaše logika je poněkud pitomá.

J. Jurax 9.1.2018 22:01

Re: No, v Německu ještě za poslední desetiletí žádný

Čína je nebezpečná tím, že je to kolos s potenciální obrovskou ekonomickou silou a pragmatickým jednáním nezatěžující se příliš humanitou a demokracií.

A už dnes je to dílna světa. Zatím ještě ne hitech, ale to může napravit čas.

Š. Hašek 9.1.2018 22:49

Re: No, v Německu ještě za poslední desetiletí žádný

Čína je nebezpečná jen pro ty, kteří za rychlé (čínské peníze) jsou ochotni prodat vlastní babičku. Jinak připomínám, že největšími "bijci" Číny jsou mlaďoši, kteří nesundají jejich tričko a tenisky ani večer do postele u maminky. Jo, a taky Langšádlová a Šiklová.

Zkráceno.

J. Jurax 10.1.2018 0:47

Re: No, v Německu ještě za poslední desetiletí žádný

No jo, jenže ani rychlé peníze nesmrdí. A ti, kdož prodají, aspoň vydělají; následky ovšem ponesou všichni.

F. Houžňák 10.1.2018 9:21

Čínská civilizace a společnost je a bude čím dál tím

humánnější a demokratičtější, čím bude vyspělejší a bohatší. Zámožní si nenechají tak kálet na hlavu jako chudí. Zatímco naši velcí přátelé muslimové umějí prd, jenom krást, loupit a vraždit (lehce přehnáno, ale jenom lehce) a jakýkoliv vývoj muslimské společnosti potažmo muslimů obecně k nějakému humanismu a demokracii je nemožný. To vyplývá ze samotné podstaty islámu a vy to dobře víte. Kolikrát jste za poslední roky v Číně byl a jak dlouho?

J. Jurax 10.1.2018 14:46

Re: Čínská civilizace a společnost je a bude čím dál tím

No, nebyl jsem v Číně vůbec nikdy a ani letos neplánuji se tam vypravit.

Nicméně možná máte pravdu, jen je otázka, zda to humánno a demokratično budou uplatňovat i navenek - mimo Čínu. Dovoluji si soudit, že tohle velmoci - všechny - dělají výhradně jen když se jim to hodí. Zas na druhé straně - jsme daleko.

K tomu zámožní - půjde o to, jak zámožní; ti opravdu hodně zámožní se dohodnou s každým režimem. Ti jenom zámožní mohou být vládnoucí stranou celkem bez problémů semleti; soudím, že v tom mají v Číně dostatečné zkušenosti, anžto je to přece jenom diktatura.

Moslemíni a připrchlíci vůbec jsou jaksi jiná kategorie ohrožení.

M. Malovec 9.1.2018 9:33

Horáček

po prvních duelech a výsměšných útocích na soupeře a nadřazené aroganci - nepřijatelný - pro mne.

M. Valenta 9.1.2018 9:34

Re: Horáček

Pro zemanovce je nepřijatelný každý jiný.

Z. Frys 9.1.2018 9:14

Velká škoda

že nekandiduje https://goo.gl/59dnHm , proti současnému s. pussydentovi má minimálně 3 výhody: je daleko hezčí, chytřejší a nechlastá.

I. Širůček 9.1.2018 11:26

Re: Velká škoda

Nechlastá, protože nemá co ...

P. Rudolf 9.1.2018 9:01

Pavel Fischer

"Nezdá se mi ale, že by měl dostatečně kritický odstup od EU." Nesrovnává ji dětinsky s RVHP jako vy autore, že?!

Ś. Svobodová 9.1.2018 14:00

Re: Pavel Fischer

Už zase trolíte????

M. Rubáš 9.1.2018 9:01

Zeman vs Topolánek

Pro mě je Zeman a Topolánek přijatelnější než Drahoš s Horáčkem. Jsou kritičtí vůči EU a politickému islámu. To ti dalši dva rozhodně ne.

http://www.epshark.cz/clanek/346/politicky-islam-a-pravo-saria-by-mely-byt-v-evrope-zakazany

A. Reček 9.1.2018 9:18

Re: Zeman vs Topolánek

Já ty dva zase hodnotím opačně.

P. Lenc 9.1.2018 9:27

Re: Zeman vs Topolánek

I pro mně pane Senile.

P. Smatlak 9.1.2018 9:58

Re: Zeman vs Topolánek

President má býti hlavně diplomatický a asi, nebo snad víš co to znamená.Radikalismus a zásadní názor na některé věci tam nepatří.U mírněnost v rozumné míře ,ne připodělanost je nutná a nic se nemá generalizovat jak to někteří politici dělají,jen aby získaly body.A Zeman to je příklad,myslým ten špatný o kterém se tady zmiňuji ,a to samé platí na Okamuru a i na Piráty..a ina jiné strany.O komunistech se nebudu zmiňovat to je kategorie sama pro sebe.Takže tady hlavně jde o to býti rozumný ,prozíravý,slušný a hlavně ne arogantní demagog a narcis a to Zeman je .A býti k něčemu kritický ještě neznamená s tím souhlasit nebo to odmítat ale je nutné najít vždy nějaký rozumný kompromis.,což u většiny politiků neexistuje a i Babiš je jen pokrytec a populista.

M. Valenta 9.1.2018 8:52

Pane Drápale,

to že nebude volit Zemana Vás ctí, ovšem ten zbytek článku jste si mohl klidně odpustit.

M. Prokop 9.1.2018 10:18

Re: Pane Drápale,

Naopak. Řekne-li někdo co ne, je dobře, řekne-li i co ano.

A. Alda 9.1.2018 8:42

Z kandidátů jsou křesťany pouze

Fischer, Hannig, Horáček a Topolánek.

Topolánek přijel křest až po odchodu z vlády a od manželky. Jako křesťan tedy nesmíte jeho činy v době, kdy byl ještě pohanem, brát při jeho hodnocení v potaz.

B. Graf 9.1.2018 11:07

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Přesně tak.

A z nich Topolánek je jediný, kdo je schopen postavit se Burešovi i Bruseli.

Š. Hašek 9.1.2018 11:53

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Není.

Otočí, ochočí si ho, přijde sláva a peníze .......... . Nastane "premiérování II". Zkráceno.

B. Graf 9.1.2018 13:16

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Jistěže se by se to mohlo stát, nicméně vycházím z toho, že Topolánek konvertoval ke křesťanství, i když mu to z hlediska popularity není ku prospěchu, takže, pokud se takto stal ze Šavla Pavlem a nechystá se k Jidášovu polibku, je to značně jiný člověk, než kterým byl v době svého premiérování. Může vám to připadat naivní, ale já takové případy pozitivní konverze znám.

Š. Hašek 9.1.2018 14:28

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Mám rád diskusi, která je v "mantinelech".

Berte to tak, že mám Topolánka zatím vzadu v šuplíku, "když už bude (skoro) všechno ztraceno". Tedy, že Drahoše nemám nikde!! Asi tak.

Topolánek se mohl zbláznit, když president Klaus nechtěl podepsat vázací akt brusele, nějaký lisabon. Pamatuji si to. No, na každém něco.

B. Graf 9.1.2018 15:18

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Smím se zeptat, koho tedy plánujete volit?

Š. Hašek 9.1.2018 18:29

Re: Z kandidátů jsou křesťany pouze

Myslím, že je to dávno jasné z mých poznámek tady na NP.

Toho občana ČR, co minule.

F. Navrátil 9.1.2018 8:28

Dilema

Francouzský prezident Macron odjel s delegací podnikatelů do Číny. Nyní je zde podle českých politických analytiků velké dilema. Dosadil ho do funkce Putin nebo Číňané? Vede Francii na východ?