4.7.2024 | Svátek má Prokop


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepa 21.11.2008 15:46

Re: Nejde o kritiku LS,

Nelžete člověče. Když do tehdejšího "socialistického" Československa přijel francouzský prezident, tak ten tvůj VK byl někde na studiích u kapitalistů.

Niky 21.11.2008 15:56

Re: Nejde o kritiku LS,

pepo, Mitterrand byl v Československu v.r.1988,kdy s ním debatovaly levičáci a ultralevičáci,Havel,Uhl,Šabata a další.Jako fašistický kolaborant podporoval Mitterrand soudruha Hitlera jeho ideu o sjednocené Evropě,po válce se stal Mitterrand komunistou a od té doby opět fanaticky podporoval sjednocování Evropy pod jeden prapor a to až do své smrti!

Daniel 21.11.2008 19:15

Re: Nejde o kritiku LS,

Jestli byl VK na studiích u kapitalistů v dobách normalizace a disidentů na naší domací scéně,kladu si zásadní otázku:jak se na studia dostal?Bez"razítka UV KSČ" se nikdo nepodíval ani"za humna"!Až budou známy i tyto"maličkosti,kde a proč byl jinde v roce 1968 i 1989,než by takovému "hrdinovi" součastnosti,dodalo více důvěryhodnosti!

tosek 21.11.2008 13:51

Ahaaaaa!

Jo tak takhle, antievropskému fanatikovi Machovi vadí princip, že by se v EU rozhodovalo podle toho, kolik má která země obyvatel. Jistě, my jsme přece ti lepší lidé (resp. nejlepší), takže my musíme mít větší váhu než obyvatelé Německa, Francie, Španělska a Británie. Hmmm. To je mi panečku demokratický, rovný přístup pro všechny.

Provokater 21.11.2008 13:56

Re: Ahaaaaa!

R^R^ vystihl jste to presne.

THX 21.11.2008 14:06

Re: Ahaaaaa!

nevastihl to vubec !! je to debil

provokater 21.11.2008 22:19

Re: Ahaaaaa!

Co znamena "nevastihl"? nebude ta nadavka spis patrit Vam?

Fafa 21.11.2008 14:04

Re: Ahaaaaa!

Tosku, pripada Vam demokraticke, ze treba v OSN ma Ceska republika jeden hlas stejne jako Cina? Nemeli by Cinani dostat v porovnani s Ceskou republikou 100x vic hlasu?

THX 21.11.2008 14:07

Re: Ahaaaaa!

R^R^ vystihl jste to presne.

Hrdlička. 21.11.2008 14:05

Re: Ahaaaaa!

Jak to může v naší republice vypadat, když máme takové trouby ředitele. Jeho plácání, dokonce mu dali onehdy prostor i v televizi, to je ostuda která se tak hned nenajde. Ještě že nedostal při tom výročí nějaký metál. 

THX 21.11.2008 14:10

Re: Ahaaaaa!

Proč nemagogicky tvrdite, že někdo snad chce, bay jsme měli větší váhu než obyvatele Německa, Francie, Španělska. My přece chceme mít STEJNÝ hlas. Jedna země jeden hlas. To je prostě logické. Nebo budete chtít, aby ve fotbalovém zapase my hrali v 11ti hráčích a německo v 50ti, protože je to větší země a má mít větší váhu ????

jan 21.11.2008 14:31

Re: Ahaaaaa!

německo má víc fotbalistů moou si vybrat ze stovky útočníků zatimco my furt musíme stavět Baroše -můžeme být silnější ale musíme být chytrý - základnu budou mít vždycky větší ale když budem sedět a fňukat že s nima hrát nebudem a že to neplatí asi moc síli nezískáme - musíme hrát co nejlépe s přidělenýma kartama nebát se jít do toho a nepodělat se rok před zápasem (ztratííííme suverenituuuu;-()

miki 21.11.2008 14:43

Re: Ahaaaaa!

jen účelově kecáš, prostá většina tě vždy přehlasuje a můžeš být chytrý, jak chceš, protože jak víme, každý kope jen sám za sebe. Jen blouznivci a snílci věří v opak.

jan 21.11.2008 15:17

Re: Ahaaaaa!

vyskytne-li se hegemon - velmi silný hráč - ostatní se obvykle spojí proti němu - to je pud sebezáchovi - netřeba se bát - váš přístup je možný leč zastaralý řek bych že se přežil, rozhodně je neefektivní - plný paradoxů -zbrojim protože se bojim ostatních - ostatní vidí že zborjim tak radši taky koupí zbraně- já vidim že ostatní kupují zbraně tak jich koupim ještě víc - kdo je vítěz???

Provokater 21.11.2008 13:48

radeji do podruci Ruska

Nam je jasne, ze by nas Klaus a jeho patolizal Mach radeji videli pod diktatem ruskeho medveda, pekne prislapnute k zemi. Vzdyt za to dostal Klaus od Putina Puskinuv rad.:-/

Fafa 21.11.2008 13:30

Dagu,

Je absolutní nesmysl tvrdit, že Lisabonská smlouva je mrtvá proto, že jí Irové v referendu odmítli. V Irsku se zřejmě chystá kampaň, při které bude význam této smlouvy znovu občanům vysvětlován a referendum bude po nějaké době opakováno.

A to Vam pripada normalni? Bude se taky znovu hlasovat ve vsech parlamentech, ktere uz smlouvu schvalily? Dostanou odpurci smlouvy treba ve Francii moznost znovu vysvetlovat poslancum, proc by meli hlasovat proti?

JJ 21.11.2008 13:51

Re: Dagu,

Jiste, cistci by bylo jit dal bez Iru. Ale pokud chteji, tak at si hlasuji znova. Rozhodne nevidim duvod, proc jim nedat zaruky, ze nebudou nuceni povolit potraty - coz byl jeden z argumentu, proc to shodili ze stolu.

Fafa 21.11.2008 13:12

Josefe,

V pristim referendu v Irsku uz bude zcela jina otazka !   A to : Prejete si vycleneni z LS - ano ci ne ???

To je tedy zajimave. V puvodni Lisabonske smlouve je napsano celkem jasne, ze ji musi schvalit vsechny signatarske zeme, jinak neplati. Tak jake PRISTI referendum a jake vystupovani z neplatne smlouvy?

jan 21.11.2008 13:22

Re: Josefe,

uznávám že byla chyba nazvat smlouvu ústavou a zkoušet oslnit evropu eurointegrací - lid na EU jen nadává nic o ní neví do parlamentu nevolí a veškerá snaha přiblížit EU lidem vychází spíše naopak  dodává munici negatovostickým euroskeptikum - zkuste přijít s nějakym lepšim nápadem - protekcionistický národní stát opravdu není řešení - za normálních okolností by po LS pes neštěkl protože se nezmění prakticky nic - takhle slouží k rétorickým exibicím kterým prostý člověk nemůže rozumět a je snando manipulovatelný - smlouvu schválit v parlamentech a hotovo - kdybste rok nečetli noviny a zatim se to schválilo nevšimnete si naproto ničeho

Fafa 21.11.2008 13:37

Jane,

dvoukomorovy parlament. V dolnim komore jeden poslanec na cca 2 miliony obyvatel, v horni komore dva senatori na jednu clenskou zemi. Jakykoliv evropsky zakon musi byt schvalen obema komorami. Evropsky parlament si nesmi zvysovat pravomoci na ukor clenskych statu. Proste americka ustava tak nekdy z dob Theodora Roosevelta. A samozrejme bez 16.dodatku, aby nahodou Evropska komise nezacala vypisovat vlastni dane.

jan 21.11.2008 13:46

Re: Jane,

to by vás odpůrci hnali - byla by to mnohem větší ztráta suverenity než LS - schválení navrhu dle LS - na návrh komise-  - pro návrh 55% států reprezentujících 65% obyvatel - ovšem návrh nevycházející z EK - tedy od některé členské země chtějící např výhodu - pro návrh 72% členských zemí -  4 země mohou vetovat 

Fafa 21.11.2008 13:55

Jane,

hnali, nehnali. Tak nejak ma IMHO vypadat ustava fungujiciho statu. Pokud o ni neni zajem, tak zrejme neni zajem o ten stat. Ja bych se podle uvedeneho principu taky nechtel spojovat do federace s Cinou a Saudskou Arabii.

jan 21.11.2008 14:10

Re: Jane,

já jsem také ochten vzdát se části suverenity po tom jak zacházíme s krajinou kulturnim dědictvím kvuli mrzkému mamonu - a to pozor mam ekonomické vzdělání ovšem tady už se dlouho nehraje na víc tahů dopředu a krátkodobé zisky opravdu nejsou to hlavní - boužel existuje velká skupina lidí která má poněkud nacio nalistické názory a další tradičnější prostě hrající na národní státy - kvuli těmto je nutné integrovat velmi pozvolně v podstatě čekat na nově dorostlou generaci lidí kteří nemají panický strach ze sudetských němců či polského instalatéra

pro mne je s podivem že tyto hrdí češi se bojí účasti v organizaci kde bezproblémů působí řada menších zemí než je ČR a kteří žádné scény kolem suverenity nedělají

Fafa 21.11.2008 14:17

Jane,

asi takhle. Myslim, ze treba manzelstvi muze dlouhodobe fungovat jenom za urcitych podminek a pokud snoubenci nechteji ty podminky dodrzovat, tak je lepsi se nebrat. A nema smysl si vymyslet 1400 strankovou predmanzelskou smlouvu. Totez plati pro Evropskou unii. Federalni staty IMHO muzou fungovat jenom za urcitych ustavnich podminek. A pokud chybi povestna politicka vule je dodrzovat, tak nema smysl prejmenovavat federalni stat na EU, vladu na komisi a ustavu na smlouvu.   

Ivan Nový 21.11.2008 14:24

Re: Jane,

R^

jan 21.11.2008 14:28

Re: Jane,

1400 stran ma proto že se tam přepsali všechny bývalé smlouvy podle kterých se jede například teď - podstatnou změnu jsem popsal výše - navíc tady se neberou dva ale dvacet sedm lidí s tím že výhledově pokukují ještě po pár zajíčcích :-) - můžeme mít krásnou 15ti stránkovou ústavu jak chce Bém alek tomu stejně bude balík původních smluv které laik číst nebude ale budou nutné pro chod unie

jinak do školy jsem vymýšlel jako projekt utopického systému globálního vládnutí zaměřeného na rozvoj a boj proti terorismu - největší utopičnost systému spočívala právě v tom že predpokládal že se země vzdají části suverenity 

to už se ale pohybujeme v rovině teorií mezinárodních vztahů, kteréžto navíc já považuji za nedokonalé a nadřazuju jim ještě morálku a etiku - a to už se pohybujeme v daleké daleké budoucnosti kdy lidstvo bude jakž takž civilizované

nynější debata je zatím pouze integrace ano-ne předbíhat ji by bylo kontraproduktivní 

Fafa 21.11.2008 14:36

Jane,

Jane, no prave, smlouvy, podle kterych se jede ted. Pokud se muzu vratit k tomu prikladu s manzelstvim. Bez ohledu na to, co si partneri domluvili za svobodna, kdyz se vezmou, tak maji spolecne zavazky a prava. Pokud to nechteji udelat, tak by se brat nemeli. A neni na tom nic spatneho. Treba zmeni nazor po par letech nebo se proste k sobe nehodi.    

jan 21.11.2008 14:51

Re: Jane,

dobře příklad manželství - chudá děvečka  Slávka se přivdá do bohaté rodiny - bez ohledu na její rovnoprávnost chytrost a fakt že bude platným členem rodiny (možná i víc než stávající členové) je na ní zpočátku nahlíženo skrz prsty (ona za pár let naše děvečka bude taky trošku snobka a rychle zapomene odkud  vzešla) - rodina už funguje desítky let dle určitých pravidel - všichni se skládají na nekňubu pepina, pěstujícího okurky, které nikomu nechutnají, nikdo je nepotřebuje ovšem nemají srdce nechat Pepina živořit (francie) kromě jeho bratra Chrudoše (GB) který okurky nejí a dostává od maminky trochu vyšší kapesné. Děvečka ač by ráda nemůže tyto vazby nijak měnit, leda až postupně. Může tchýni upozornovat že Pepino už je vleký a měl by se o sebe starat sám, tím že se ušetří za Chrudoše, chudák Kamil a ostatní kteří nemají nic než pepinovi hnusné okurky -vazeb v rodině je obrovské množství a Slávka je musí nejprve pochopit. Je to chytrá holka ví že když řekne všem v rodin že okurky které už léta jedí jsou hnusné a že ví kde koupit mnohem lepší za polovinu peněz příliš velkou slávu tím nezíská. Chrudoš jí poplácá po ramenou ale on už to přece dávno ví. Ví to i ostatní ale kvuli okurkám nebudou dělat scény a ničit relativně harmonický chod rodiny.

Vztahy se budou měnit postupně, při nějaké vhodné příležitosti. Pokud bude Slávka kverulovat, bude z rodiné rady vyloučena. Na závěr se Slávka dozvídá, že Chrudošův syn Ivan (Irsko) odmítl setkání rodiné rady.

v dalším díle telenovely

pepino vypěstuje téměř poživatelné okurky a zkomplikuje útok na jeho záhon, chrudoš se zaplete s Uršulou (USA) a naštve krom pepína i zbytek rodiny, Slávka rozbije porcelánovou vázičku a neví zda bude potrestána. Vzdáleného bratrance Gustava (gruzie) napadne v lese medvěd.

Fafa 21.11.2008 15:29

Re: Jane,

V souhrnu - nevdavej se, a kdyz, vezmi si sirotka. ;-)

JJ 21.11.2008 13:49

Re: Jane,

Souhlas