4.7.2024 | Svátek má Prokop


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 21.11.2008 3:53

Petre,

tak si cvicne predstavte panelak, kde se bude hlasovat i o tom, kdo k Vam bude chodit na navstevu a kdo se k Vam prestehuje do podnajmu. Ja nezpochybnuji hlasovaci metodu jako takovou. Ja si jenom myslim, ze ostatni najemnici by mi nemuseli az tolik mluvit do toho, co a jak delam ve svem vlastnim byte.

honzak 21.11.2008 6:23

Re: Autor je výkonný ředitel

to je krásný příklad! Jako předseda bytového družstva a funkcionář SVJ o tom dost vím. A musím konstatovat, že LS převedená na podmínky bytového družstva se 4 baráky výrazně zvýhodnňuje ten, ve kterém bydlí nejvíc lidí. A ti si pak mohou prosadit to, co škodí baráku s nejméně lidmi.

Znovu opakuji, že LS je lumpárna. Už jen způsobem sepsání - je to schválně napsané tak, aby to nešlo přečíst. Tisíce odkazů na dokumenty, které obsahují další tísíce odkazů. Zcela v duch evropských norem, které možná jsou formálně bez chyby z hlediska právního,ale fakticky (technicky) jsou plné nesmyslů a pitomostí.

JJ 21.11.2008 9:20

Re: Autor je výkonný ředitel

Stejne to nevysvetlite. Pro me je nejjednodussi to zkusit a pokut to nepujde z EU vystoupit a zavest pridruzene vztahy jako maji Svycari ci Norsko.

Lapil 21.11.2008 9:45

Re: Autor je výkonný ředitel

Milý JJ, někdo by vám mohl oponovat, že zkusit vstoupit do těch sra*ek, o kterých vám leckdo tvrdí, že smrděj`, a když se ukáže, že měli pravdu, tak z nich zase v klidu vylézt, by mohlo mít "nedozírné" následky.

Jiří 21.11.2008 14:07

Re: Autor je výkonný ředitel

Minimálně budete od hoven

harry 21.11.2008 10:09

Re: Autor je výkonný ředitel

"nejvyssi hodnota je jeden lidsky jedinec, svobodny a samostatne se rozhodujici" souhlas, ale za predpokladu ze ten jedinec neni cvok ci chronicky potizista. Kdyz se jedinec rozhoduje o sobe at si dela co chce, kdyz ale spolurozhoduje i o jinych je to problem.

frsi 21.11.2008 8:05

Re: Autor je výkonný ředitel

pane,veřejně se hlásit k ods,klasik by řekl,že to může jen blbec! Ten mladej pomatenej hoch,co napsal ten moooc hezkej článek,ten určitě spí ve slipech pana profesora.Myslím si, že dva se tam už nevejdete! Vážený,takovou pitomost,že Klaus je disident LS,to může vypadnout jen z Klause a ještě  pár pomatených lidí,kteří nemaji na nic svůj názor,tak to po  tom starci stále opakují! Pane,zda jste taky tak mlád jako ten hoch,tak to se dá ještě rozchodit,ale jestli jste stařec,pak je to vážný!

bigl 21.11.2008 0:41

Tak co vlastně chcete?

V článcích i diskuzích na tomto serveru je poměrně často až posměšně zdůrazňována neschopnost EU dostatečně účinně vystupovat v různých situacích nadnárodního rozsahu a za vzor jsou dávany USA, mnohdy zcela oprávněně (např. ne-řešení konfliktů v bývalé Jugoslávii a další). Titíž autoři vidí jako pomalu největší hrozbu jakékoliv prohloubení integrace EU. V tom je podle mého názoru veliký vnitřní rozpor. Pokud EU má sehrávat v budoucím velmocí plném (Čína, USA, Indie, Rusko, Brazílie) světě nějakou podstatnou roli, pak to určitě nemůže být stávající EU např. s totálně neakceschopným schvalovacím mechanismem. EU v dosavadní podobě je snad příjemný diskuzní a dotační kroužek pro poklidné časy, nemá ale mechanizmy vhodné do 'nepohody' - a to nepohody vojenské i ekonomické.  Přitom např. ekonomické problémy světového kalibru nás asi čekají velmi brzy.

Jistě není pro mnohé nacionalisticky založené lidi lehké se smířit s delegováním pravomocí někam výš/dál, ale pak by přeci mohli klást otázku, jestli zrovna stávající uspořádání je to ideální (není i Praha a naše vláda pro mnohé až moc daleko a vysoko?) - delegování pravomocí je jedním ze základních principů všech fungujících států, čeho se všichni bojíte? Bylo by dobré o těchto věcech bez předsudků diskutovat, k tomu ale články jako ten autorův nijak nepřispívají - jen vyjadřují jasně protiintegrační názor, podepřený poněkud demagogickou rétorikou a strašením hrozbou ztráty vlivu na rozhodování EU. Je přitom naivní myslet si, že náš vliv v EU stojí a padá s nějakým právem veto - přijít o něj by nebylo žádné neštěstí.

Co tedy autor a jemu blízcí chtějí? Pokračování neefektivní a málo účinné konstelace EU (pak je otázka, proč vůbec?), která se v případě nějaké krize může zcela vyprýzdnit vznikem dvorychlostní integrace, nebo vytvoření silné politické entity, která bude mít svoji váhu ve světovém měřítku?

A když už se tu tak denně straší tím imperiálním Ruskem - které asi variantě by dalo přednost?

Nika 21.11.2008 1:07

Re: Tak co vlastně chcete?

Kadet Bígl ? To by odpovídalo...

bigl 21.11.2008 8:51

Re: Tak co vlastně chcete?

Nádherná reakce, blahopřeji. Zatím jste ale zareagoval jen na jméno autora příspěvku. Těším se na podobně sofistikovaný rozbor zbývajícího textu.

Pozn.: Bigl je i bajecny pes. O spellingu lze diskutovat, ale to snad není nutné.

Jenda 21.11.2008 1:52

Re: Tak co vlastně chcete?

A oni snad nositele prointegracnich nazoru diskutuji?

A vzhledem k tomu kam EU smeruje (a LS alias EUstava je v tom dulezitym krokem) jsem presvedcen, ze jednotlive, alespon v nekterych pripadech funkcni, staty by mely mnohem vetsi vahu nez usilovne regulujici socialisticka EUnie. Vetsi neznamena vzdy silnejsi.

JJ 21.11.2008 9:32

Re: Tak co vlastně chcete?

Dnesni vyvoj technologii zvladaji jenom velke zeme. EU v technologiich zaostava za US v podstate vsude, u vojenskych i za Ruskem, brzy za Cinou.

A co se tyce obchodnich jednani o klicovych vecech, tak tam je velikost velmi dulezita. Treba Rusko muze zastavit kohouty do jedne zeme EU, ale zastavit je do vsech zemi EU by ho opravdu velmi bolelo. Proste uplne jina vyjednavaci pozice. Jsou to jednoduche veci, ale nekteri dal budou tvrdit, ze CR, ktere ma obyvatel, jako prumerne asijske mesto, bude mit nejakou zvlastni vahu.

Jenda 21.11.2008 16:07

Re: Tak co vlastně chcete?

Jen velke zeme. Takze elektronika Made in Tchaiwan ci Jizni Korea nic ... Evropa nezaostava proto ze je rozdelena, Evropa zaostava proto ze je rozmazlena, zlenivela a preregulovana.

JJ 21.11.2008 9:23

Re: Tak co vlastně chcete?

Bohuzel, vetsina narodovcu nevytahla paty. Kdyz e clovek podiva do Asie, tak je mu jasne, ze dlouhodobe ma mala zeme sanci pouze pokud ma ropu jako Norsko, ci si hraje na danovy raj jako Svycari.

Krasnym prikladem bylo to, jak si Medvedev vytrel se Sarkozim zadnici.

Lapil 21.11.2008 9:38

Re: Tak co vlastně chcete?

Chci, aby propagátoři EU přestali blábolit o nedozírných důsledcích a úžasných výhodách. Naopak chci, aby vládě říkali vláda a ne komise, zákonu zákon a ne směrnice, ústavě ústava a ne smlouva, aby se předání kompetencí říkalo předání kompetencí a ne posílení suverenity. Chci, aby mi přestali vyhrožovat, že když nebudu souhlasit, bude zle. Taky bych rád, aby se socialismu říkalo socialismus a ne zemědělská dotační politika. Kruci hergot - vždyť oni nám lžou, kudy choděj`!!!

Pak budu ochotně hlasovat o tom, zda se moje vlast (ne tato země!) má stát členem federace nebo zůstat samostatným státem. A - světe div se - možná budu já, který ohrnuju nos nad vším, co státem jen trochu zavání, hlasovat pro federaci. S rovnoprávnými demokratickými volbami, ať už to znamená cokoliv.

EM 21.11.2008 0:36

Ať se ODS nediví, že s takovýmto předsedou má takové volební výsledky

555 21.11.2008 0:20

Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

A nebezpečné!!!! Myslím, že bychom se vystavili velkým nepříjemnostem.

NobodyWasHere 21.11.2008 0:24

Re: Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

a přijmout ji znamená realizovat ERVHP v pné šíři tak, jak ji starší generace pamatuje a jak jsem ji všichni milovali. Myslím, že nepřijmout lisabonský nesmysl za nějaké nepříjemnosti stojí (a ano, četl jsem to dílko, stejně jako předtím euroústavu).

pp 21.11.2008 1:28

Re: Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

Nedozírné důsledky. To už jsem někde slyšel.

Jenda 21.11.2008 1:48

Re: Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

Prave kvuli tem slibovanym velkym neprijemnostem je nutne ji neprijmout.

Šumavák 21.11.2008 2:18

Re: Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

Mohl byste mi prosím popsat nějaké ty "velké nepříjemnosti" které potkaly Francii nebo Holandsko za odmítnutí EU ústavy? Nebo třeba Dánsko, za odmítnutí eura,? Nebo dokonce Norsko za odmítnutí vstupu do EU? Jaké nepříjemnosti potkaly Irsko ???

Buďte tak hodný a pište!

Fafa 21.11.2008 3:48

555

To je tade peknej spolek, kdyz za odmitnuti navrhu ve svobodnem hlasovani hrozi velke neprijemnosti.

Jenda 21.11.2008 16:04

Re: 555

To vite, muzete mit jakykoli nazor za predpokladu, ze je stejny jako nazor strany.

Milan 21.11.2008 0:08

Po zavedení Lisabonské smlouvy

bude již velmi rychlá a krátká cesta k tomu, aby byli lidé za názory v tomto článku vyhazováni z práce a zavíráni.

555 21.11.2008 0:16

Re: Po zavedení Lisabonské smlouvy

Protože s těmito názory souhlasí komunisté spolu s Klausem, a tak se nás snaží izolovat od Evropy, zavřel bych je, až by byli černí.:-P

Kajan 21.11.2008 6:39

Re: Po zavedení Lisabonské smlouvy

555, je možné, abyste byl tak blbej ? Dzp.